Şimdi Ara

Dimmer anahtarından anlayan!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evde kullanmak için dımmer anahtar alacam 600w yazıyo bunu evde ki şebekede kullanabilirmiyim ve bunun için nasıl bir lamba gerekiyo.Elektrikten anlayan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

• 1- evdeki şebekede kullanabilirsiniz
    2- tasarruflu ampul, florasan, cct, metal halide, civa buharlı gibi gaz deşarjlı ve ateşlemeli aydınlatma elemanlarında kullanamazsınız
    3- özellikle halojen ve klasik tungsten flamanlı ampullerde kullanılması önerilir.

ev için duvar tipi sıva altı dimmerlerde mevcuttur

• İlginiz için teşekkürler.Duvarda değilde yine tavanda kullanacağım

3- özellikle halojen ve klasik tungsten flamanlı ampullerde kullanılması önerilir.

Burada söylemiş olduğunuz lambalara da bir örnek resim koyarsanız ve en iyi marka nedir bu lambalarda o konu hakkındada bir bilginiz varsa beni aydınlatırsınız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pejaaq

İlginiz için teşekkürler.Duvarda değilde yine tavanda kullanacağım

Burada söylemiş olduğunuz lambalara da bir örnek resim koyarsanız ve en iyi marka nedir bu lambalarda o konu hakkındada bir bilginiz varsa beni aydınlatırsınız sevinirim.

Normal bildiğiniz ampül, içinde kızaran flamanı olan.

En iyi marka olarak, Osram ampül tercih edilebilinir.
  • Bu arada o elinizdeki 600watt yazan dimmer, 600watt'a kadar kullanılabilir demektir. 100wattlık ampulde bağlanır, 500 wattlık halojende bağlanır. Yani 600watt'dan az olabilir ama 600watt'dan yukarı olamaz.

Çubuk Halojen genelde 300 ile 500 watt lık bulunur

Tungsten Flamanlı Ampul (bildiğiniz ampuldür)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 9 Haziran 2010; 1:01:52 >

• İlginiz için tekrar teşekkürler. İlk gösterdiğiniz örnek için ayrı bir düzenek olması gerek galiba ben yine normal olan son gösterdiğiniz örnekteki ampülden kullanayım.Kullanımdaki amaç evdeki iki tane akvaryumu mu evin ara kısmına cıkaracam.Burasıda gece ve güncüz kullanıldığı için geceleri balıklar ani tepkilerde agrasif tavırlar sergileyebiliyorlar.Bu yüzden dımmer anahtar kullanıp geceleri de ışık açık tuttacam ama alt seviyelerde.
  • Konuyu hortlattım ama benimde işme yaradı bu yazdıklarınız teşekkürler. Arkadaş aynen benim durumumu özetlemiş :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

1- evdeki şebekede kullanabilirsiniz
    2- tasarruflu ampul, florasan, cct, metal halide, civa buharlı gibi gaz deşarjlı ve ateşlemeli aydınlatma elemanlarında kullanamazsınız

ev için duvar tipi sıva altı dimmerlerde mevcuttur

Merhaba

Biz de bu dimmer adı verilen, voltajı düşürerek ve yükselterek iç aydınlatmayı Ayarlayan anahtarlardan satın almak istiyoruz. Fakat evde sürekli tasarruflu ampullerden kullanıyoruz ve siz bu anahtarların tasarruflu ampullerle kullanılamayacağını yazmışsınız.

Biz sadece üçlü tasarruflu ampul kullandığımız aydınlatmanın voltajini düşürerek ortamı loş yapmak istiyoruz. Bu mümkün değil mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dimm edileben ampüllerin üzerinde yazar genelde.. tasarruflu ampulleriniz led ise deneyeniz.. fluoresan tip ise çalışmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şeyi ben araştırıyordum bu konuya denk geldim. ev için dimmer anahtarlı gece lambası yaptım.Ancak tasarruflu ampul taktım ve dimmirı kısınca lamba pır pır etmeye başladı.Anahtar mı bozuk diye düşünürken buradan edindiğim bilgiye göre tungusten ampul kullanmam gerekiyormuş.Akşam eve geçince deneyeceğim.

Yalnız bişeyi sormadan geçemeyeceğim tasarruflu ampul de olsa dimmırı tamamen kısınca ampulün sönmesi gerekmiyormu sonuçta akımı kesiyorum, dimmerı tamamen de kıssam taraflu ampul sönmüyor aynı şiddette pır pır ederek yanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.