Şimdi Ara

Lamba anahtarında cızırtı.Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
19.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Odamın lambasını açtığımda durduk yere cızırtı gelmeye başladı. Ampulde seyiriyor . Anahtarda temassizlik var gibi ama emin olamadim. Neden olur bu acaba? Elektrikçimi çağırayım yoksa kendim halledebilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lambadan Gelen Cızırtı Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

"Lamba anahtarında cızırtı" veya "ampulden cızırtı gelmesi" gibi sorunlarla mı karşılaşıyorsun? Bu can sıkıcı cızırtı sesi, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve hem evinizin konforunu hem de elektrik sisteminizin güvenliğini etkileyebilir.

Nedenler:

• Ampul Arızası: Yanlış takılmış, gevşek veya hasarlı bir ampul, lamba anahtarında cızırtıya neden olabilir.
    • Yüksek Gerilim: Aşırı gerilim, kabloların veya diğer elektrik bileşenlerinin aşırı ısınarak cızırtı yapmasına neden olabilir.
    • Elektriksel Ark: Anahtar açıkken ampulün gevşemesi veya hasar görmesi, elektriksel ark oluşumuna ve cızırtı sesine yol açabilir.
    • Toz veya Kir: Lamba anahtarı veya ampul soketi üzerindeki toz veya kir, elektriğin iletilmesini engelleyerek cızırtıya neden olabilir.

• Ampulü Kontrol Et: Gevşek veya hasarlı ampulleri kontrol et ve gerekirse yenileriyle değiştir.
    • Kabloları ve Bileşenleri İncele: Kabloların, fişlerin ve diğer elektrik bileşenlerinin aşırı ısınma veya hasar olup olmadığını kontrol et.
    • Anahtarı Temizle: Lamba anahtarını tozdan ve kirden temizlemek için kuru bir bez kullan.
    • Bir Elektrikçi Çağır: Cızırtı devam ederse veya elektriksel bir ark şüphesi varsa, kalifiye bir elektrikçi çağır.

"Ampul neden cızırtı yapar" veya "lamba cızırdıyor" gibi sorunlarla karşılaşırsan, bu önerileri izlemek sorunu çözmene yardımcı olabilir. Ancak, ciddi elektriksel sorunlardan şüpheleniyorsan, güvenliğin için her zaman bir elektrikçiye danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alastair JR

Odamın lambasını açtığımda durduk yere cızırtı gelmeye başladı. Ampulde seyiriyor . Anahtarda temassizlik var gibi ama emin olamadim. Neden olur bu acaba? Elektrikçimi çağırayım yoksa kendim halledebilirmiyim?

Kontaklar arktan dolayı iletkenliğini kayıp etmiş bu şekilde kullanma YANGIN çıkartır yenisini alıp değiştirin.
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kullanmam baktiririm sabaha birine. Kullanılmazken
    birşey olma ihtimali var mı acaba şu an kapalı duruyor. Elektrik çarpmaz değil mi lambadan , gece gece uykum kacti

• Alastair JR A kullanıcısına yanıt
    Anahtar cok eski ise degistirin,, yoksa kontrolkalemi ile sokup, kablo vidalarini sıkın sorun cozulur. 100w akkor lamba yerine, 20w tasarruflu lamba kullanin.. Kapaliyken hic zarari olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Alastair JR

Odamın lambasını açtığımda durduk yere cızırtı gelmeye başladı. Ampulde seyiriyor . Anahtarda temassizlik var gibi ama emin olamadim. Neden olur bu acaba? Elektrikçimi çağırayım yoksa kendim halledebilirmiyim?

Anahtardan veya tipine göre duydan yapar. İkisinide kontrol edin.

Saygılar...
  • Çok teşekkür ederim cevaplarınız için bugün ddeğiştireceğim.

• Ömrünün son deminde cızırdayan bir cfl lamba da olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Hallettim hocam Aslında hiçbir şey yapmadım içini açtim sıkıydı gayet gevşemiş bir şey yoktu. Kapatırken daha fazla sıktım düzeldi kendiliğinden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.