Şimdi Ara

Dimmer devresi Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araniza yeni katildim... Umarim yardimlarini esirgemezsiniz
    Aracimda 6.2 inc TFT ekranli bir oto radyosu var. Ekran aksamlari cok parlak özellikle uzun yollarda göz aliyor. Ekran 9.5 V ve 2-150 mA cekiyor. ben bu ekrani direk arabanin gosterge panellerinin isiklarini karartip acan pot a baglamak istiyorum potun cikis voltaj araligi 2.6-12V. Ama ekranin calisma araligi 7.6 ile 9.5 volt. Bana simdi öyle bir devre lazim, otonun dimmeri 2.6 ile 12 v ayarlama yaparken ekranin voltajini 7.6 ile 9.5 arasinda ayarliyacak sanirim bir Transistörle yapmam gerekecek
    Tesekkur ederim

• quote:

Ekran 9.5 V ve 2-150 mA cekiyor

Burayı anlayamadım biraz açıklar mısın? Bu voltaj ekranın besleme voltajı değil mi yoksa sadece aydınlatma için mi?
  • Ekranin besleme voltajina hic dokunmuyorum. Sadece aydinlatma voltaji. 9.5 voltta 150 mA cekiyor. 7.6 voltta 2 mA cekiyor. Voltu 7.6 altina dusurunce ekran tamamen karariyor. Onu demek istedim...
  • bu olur sanırım

Dimmer devresi Yardim
  • Super Tesekkur ederim. Zaman ayirdigin icin cok sagolasin tekrar tesekkur. En kisa zamanda simule ederim. lmc bulmam biraz zor olacak.
    Cikis volt araligini hangi direnclerle ayarlayabilirim. Bu arada baska birinden bi devre daha geldi onuda paylasiyorum burda.
    http://imageshack.us/photo/my-images/863/1308608827.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 21 Haziran 2011; 21:39:24 >
  • bu daha kesin oldu.lm358 yeterli olur sanırım.potları şekildeki değerlere göre ayarlayın. eklediğiniz resim gözükmüyor ,düzeltirseniz diğer devreyi de görelim.

Dimmer devresi Yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 24 Haziran 2011; 9:18:55 >
  • IYI AKSAMLAR KUSURA BAKMA BI KAC GÜNDÜR ISLERIM VARDI NETE GIREMEDIM. GONDERDIGIN SEMAYI ISISDE SIMULE ETTIM AMA SABIT BIR CIKIS ALIYORUM. KONTROL ETTIM ACEBA BIR YERDE HATA MI YAPIYORUM DIYE AMA BULAMADIM BI DE SEN BAKARMISIN? BU ARADA BIR SEY FARKETTIM GND BAGLATISINI KALDIRIRSAM VOLTMETREDE LINEER BIR DUSUS GORUYORUM ACEBA PROGRAMDA MI BI SORUN VAR?

Dimmer devresi Yardim

Dimmer devresi Yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 27 Haziran 2011; 3:37:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BUDA DIGER DEVRE. BUNDANDA LINEER BIR DUSUS OLMUYOR SANIRIM TR LERIN DOYUM KESIM SEVIYELERINDEN. BU ISIN ICINDEN CIKMIYACAM HERALDE...

Dimmer devresi Yardim

Dimmer devresi Yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 27 Haziran 2011; 3:38:19 >
  • devreyi kurarken bazı hatalar yapmışsınız. çalışan isis dosyasını upload ediyorum.
    devredeki 5k olan potu %20 seviyesine ayarlayın(1/5 gerilim bölücü) yani 12-2.5 aralığında gelen voltajı devreye 2.4-0.5 aralığında veriyor.
    20k potu devreye 7.1 volt verecek şekilde ayarlayın.
    devre çalışıyor,isis ve tina da sorunsuz.
    http://www.mediafire.com/?3ratyyf4277lm4k
     Dimmer devresi Yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 27 Haziran 2011; 11:29:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.