Şimdi Ara

Din Konuları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

din konularında özgürce tartışmak isterseniz

aşağıdaki linkte, sadece bu amaçla açılmış olan bir forum var
    isterseniz üye olun

DİN

böylelikle bizim forum yöneticileride
    kendilerince problem yaşamazlar

Sevgiler, Saygılar

• unutmadan
    forum yöneticilerinden isteğim
    eğer olursa
    bu linki bir üst başlık olarak belirtsinler ve
    herkesi din konusunda bu linke yönlendirsinler
    ki artık forumda topic silme yaşamayalım

Sevgiler, Saygılar
  • Kusura bakma ama gerçekten berbat bir forum.Biraz inceleyeyim dedim,Aman Allahım o nasıl küfürler öyle,seviyeli tartışmalar ancak forumun yüzde 1'i ya var ya yok.Dinlisi,dinsizi birbirlerine küfürden başka bir şey etmemişler.Bizim forumda da nadiren seviyesiz,cahil,hayvandan aşağı tipler gelse de bu kadar terbiyesizlik daha önce görmedim.
    Yok yok bizim forum gene en güzeliymiş.
    Sonuçta şöyle bir olay var;ister iman etsin ister etmesin seviyeli bir tartışmaya uygun cevaplar arasında bir iki tane kendini bilmez çıkıp hakaret-küfür ediyor,ondan sonra gelenler de ona cevap yazmaya başlıyor ve işler çığırından çıkıyor.Zorunlu olarak konu siliniyor.Bu denetim olmasaydı bu forumun diğer seviyesiz forumlardan bir farkı kalmazdı.
    Üstelik yalnızca din değil,benim genellikle takıldığım bölüm olan Teknik Yardım ve Network bölümünde bile o kadar çok konu siliniyor ki inanamazsın.O da en basitinden konular yüzünden.
    Adam sorununu anlatıyor,birisi cevap veriyor, ondan sonra gelen verilen cevabı yetersiz bulup küçümsüyor,sonra vay sen bana bilgisiz mi dedin falan filan sonra hop topic uçmuş...
    Yani işin aslı dinle felan alakalı değil,çoğu yaşları 14-17 arası yavrucaklarımızın(!) oluşturduğu henüz bir kimliği olmayan varlıkların bir kendini ispatlama arenasına dönüşüyor bazen forum ama yerinde müdahalelerle toparlanıyor.

• işte bende bunu göstermek istemiştim
    hakaret, küfür, küçük düşürme nasıl olurmuş, bazıları görsün diye

o forumu çoktandır bilirim ve üye bile değilim

demek istediğim biz burda, sadece fikirlerimizi tartışmak istemiştik ve seviyesizliğe düşmedik
    kutsal insanlara (bazılarına göre) hakaret etmemiştik

hakaret dediğimiz şey DİN forumunda mevcut

sende haklı olabilirsin
    yaş sorun olabilir
    biz ekranın öteki tarafındaki arkadaşı görmüyöruz

Sevgiler, Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatooVatoo2 -- 15 Ağustos 2005, 9:16:33 >
  • İşte bizim forum yapılan müdahaleler sayesinde o seviyeye düşmekten kurtuluyor.Sen iyi niyet taşısanda hiç de iyi niyetli olmayanlar açtığın konuyu içinden çıkılmaz hale getirebiliyor.Tamam bazen pireye kızıp yorganı yakma kabilinden durumlar oluşabiliyor ama o kadar olsun artık.
  • ya öyle bir yerdede konuşulmuyor . neden dersen konu din olunca dinde büyük yeri olan bi adamı eleştirmen kolay olmuyor. o adam dünya dönmüyordur diyip bnu dine bağlayıveriyor sende ne kadar salaksın diyemiosun o zamn. Verdiğim örnek geçmişte yaşanmış adamın biri bunu dine bağlayarak fetva vermiş fln.

Daha sonra okunan kaynaklar hep eski olduğu için anlaşamıyosun bile bazıları öyle konuşuyoki tam osmanlıca. arapça farsça karışık.

Ayrıca ben mesela yurtta bir ay kadar cemaat odasında kaldım ne biliyim bir çok şey ters geldi bana. Zaten odadan çık mesajı verdiler bana paso Bakın burada söylüyorum ben o odada adamlar biraz yeni düşüncelere açık olsun diye evrimi nasıl savunmuştum ya. Yani öyle olduki artık adamlar evrim yok diyor ben evrim var diyorum. Adamlar Allah var dese ben Allah yok lan diyecem :))

Bu işte dediğim sınırı yakalayamama durumu. Ben neden bilmiyorum her mantıklı görüşe saygı gösteriyorum . Ve bu saygının olmadığı yerde yobazlık başlar diyorum . Bu yüzden mesela sorularla islamiyet.com var oraya bi soru sordum bana 1 sayfa kopyala yapıştırla bir yazı geldi.

En güzeli burası gene. Hem insanların ne dediği anlaşılıyor, herkes türkçe konuşuyor. hemde muhatap olduğun insanlar sadece bir çevreden değil. Yelpaze çok geniş.

• Ben de beğenmedim hocam. Adamlar fütursuzca küfürlü cümleler kullanmış, ayıp ya öyle yazı mı yazılır?

Burası cennet valla seviye olarak. Ateisti de dincisi de evrimcisi de adam gibi seviyeli konuşuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Din Meselesi..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunlar cemaat forumları.siz oraya girip kendi düşüncenizi yazamazsınız..donanım haberde bile daha rahat konuşursunuz din hakkında.
  • bunlar cemaat forumları derken sanki cemaatleri aşğılıyormuşsunuz gibi geldi. yani seviyeden bahsederken insanların düşüncelerinden dolayı onlara üçüncü tür muamelesi yapmak hangi seviye anlayışına sığıyor acaba. bu arada sanırım cemaat kavramını insanlar tarikatlık ve şeyhlikle bir tutuyorlar bu ayrımı ayırt edebilmeniz için M.Enes Ergene nin Gülen hareketinin analizi adlı bir kitabı var. gerçi biraz sosyolojik bir kitap herkesin çok iyi anlamasını beklemiyorum ama bu forumdakiler biraz mürekkep yalamış insanlara benziyorlar oyüzden eminmim faydalı olacaktır .
    İNSAN BİLMEDİĞİNE DÜŞMANDIR, ÖĞRENMEDİKÇEDE DÜŞMAN OLARAK KALACAKTIR.
  • Bu forum gerçekten felaket.Tamamen tarafsız yaklaştığımı ifade eden birkaç mesaj yazınca aramıza dötü .alkmış bi hacı daha geldi dediler ve etmedik küfür bırakmadılar.O gün bugündür bir daha girmedim.
  • bence forumda herşeyin tartışması yapılabilmeli millet olarak yasakçı bi zihniyet edinmişiz modlar da havadaki buluttan nem kapıyor belki bunuda silerler
    sadece bazı arkadaşlar daha anlayışlı olabiliirlerse vede biraz daha yazılarına dikkat ederlerse kimse sinirlenmez
    sinir olmazsa hakaret olmaz bu dutrumda herşey tartışılabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.