Şimdi Ara

Din Meselesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar düşünüyorumda bazı insanlar hristiyanlar ve yahudiler'e düşman gibi başka bir gözle bakıyorlar..

Şöyle birşey sormak geldi içimden..

Acaba biz Türkiye dışında başka bir ülke dışında bir ülkede doğsak annemiz babamız hristiyan,yahudi olsaydı biz bu dinlere mensup olmazmıydık??
    yani dinler bozulmuş olabilir..
    Ancak başka bir ülkede doğup o dine mensup olsaydınız dininize karşı eleştrileri kabul edermiydiniz??
    Kabul edip dininizi değiştirirmiydiniz??
    Way benim dinim günümüze kadar bozulmuş dur İslam bozulmamış ona geçeyim dermiydiniz??

BU BİR DİN KONUSU DEĞİLDİR...Sadece diğer dinlere karşı görüş konusudur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 15 Aralık 2008; 18:36:24 >

• Sonradan müslümanlığı seçenler nedense yobazlık derecesinde tutucu oluyorlar.
    Ben buna daha önceki yaşamlarının bir diyeti olarak bakıyorum.
  • Evet ben de ufak yaştan beri bu soruyu sorarım kendime.
    Hadi din mensuplarını geçtim. Yağmur ormanlarında doğan insan ne yapsın gibi sorular geliyor insanın aklına.

Fakat bir yandan da günümüze bakıyoruz ki ABD'de hızla yayılan bir müslümanlık var. Belki de bu bir süreçtir.Müslümanlık doğduğu zaman Türkler muhtemelen göktanrıya inanıyorlardı. O zamanlar ölen türkler cehennemi boylayacak diye birşey yoktur sanırım. Seçme hakkın olur ve imkanın olur da seçmezsen bedelini ödersin, yoksa niye ödeyesin gibi birşey düşünüp kendime cevap verdim. Katı bir Yahudi ailenin çocuğu diğer dinleri ne kadar bilebilir. Ne kadar okur ?
    Yahut batı dünyası islamiyeti ne kadar biliyor ? Kişisel olarak konuşayım ben nufus cüzdanıma Müslüman yazıldıktan seneler sonra diğer kitapları da okuyup tekrar müslüman olmayı seçtim, seçtim yanlış kelime aslında yerine yazacak birşey bulamadım. Daha önce kelime-i şahadet getirsemde diğer kitapları okuyup da kelime-i şahadet getirmek beni manevi açıdan daha rahatlattı. İlk vahiyi oku olan bir din diğer kitaplara ve peygamberlere inanmanı istiyorsa diğer kitapları da okumak gerek. Hepsini okumaya çalıştım. Şanslı doğduğumu anladım. Şansız doğanlar var mı ? Net cevap veremiyor insan. Sırf anne ve babasının inancını mı taşımalı insanlar ya da sırf anne baba inancı mı önemli ? Allaha inanan bir birey onun tarafından yollanmış kitapları okumalı en azından okumalı. Neyse konudan fazla çıkmayayım.

Diğer bir sorunuza cevap vermek gerekirse
    Türkiyede mensubu olunan din bu bölüm dahil olmak üzere dünyada üstüne gelinen bir inanç. Yani müslüman doğmak dünya tarafından önyargıyla bakılmaya sebep oluyor. Bir hristiyanın ya da da bir yahudinin veya 11 Eylülü yaşayan bir ABD'linin müslümana bakışı pek hoş değil. Eleştiriyi ister istemez kabul etmek zorunda bırakılıyoruz. Ne kadar da vahim ki bu eleştirilere sebep ABD'nin ıraka, afganistana girişi ve o bölge insanının buna karşılık tepkisi ile oluşan "terörist" faaliyetler. Çizilen karikatürler yarattığı kriz, müslümanlık haddini aşılarak yeterince eleştiriliyor .

• quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

Evet ben de ufak yaştan beri bu soruyu sorarım kendime.
    Hadi din mensuplarını geçtim. Yağmur ormanlarında doğan insan ne yapsın gibi sorular geliyor insanın aklına.

...

Yağmur ormanları gibi medeniyeti çok gelişmemiş yerlerde, ahiret günü müslümanlığı duyan kişilerle aynı kefede sorgulanmayacak. Türkiye gibi bir yerde doğan bir insanla, medeniyetsiz bir ortamda doğan insan aynı kefeye konsa saçma olurdu. Bildiğim kadarıyla onlar genel ahlak yasalarına göre sorgulanacaklar.
  • CM YLMZ' da bu konuya epey değinmişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

...

Yağmur ormanları gibi medeniyeti çok gelişmemiş yerlerde, ahiret günü müslümanlığı duyan kişilerle aynı kefede sorgulanmayacak. Türkiye gibi bir yerde doğan bir insanla, medeniyetsiz bir ortamda doğan insan aynı kefeye konsa saçma olurdu. Bildiğim kadarıyla onlar genel ahlak yasalarına göre sorgulanacaklar.

hocam aynı iş için diğer din mensuplarınıda düşünmek gereklidir bence...
    dini x olan bir yerde doğmuş bu insanda..orda öyle görmüş öyle anlatılmış...

Aslında konumuz Allah katı değil...Dünyadaki Görüş...Bazı Kişilerdeki İslam dışındaki dinlere nefret...
    Belki dini değişik olan insanlarda bizim için dinleri bozulmuş diye düşünüyorlar...

• Konu din konusu değil demişsin ama tamamen dini bir konu...
    Neyse, gittiği yere kadar gidelim:)
    Dini inancı olan bir kimse kutsal kitaplara inanır. Kuran'ın da son kutsal kitap olduğunu bilir.
    Eğer kişi düşüncelerini kafasındaki din,ırk,ülke,kıta,renk vb unsurlardan arındırırsa son din olarak islamı inceler ve rahatlıkla geçiş yapabilir.
    Nasıl bir bilgisayar yazılımının yeni sürümü çıktığında programı güncelliyorsak din de öyle olmalı ama yukarıda saydığım unsurlar maalesef buna engel oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

...

´´De ki;”HİÇ BİLENLERLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU? Ancak sağ duyu sahipleri düşünüp öğüt alır.”Zümer8.9 .
    yani bilenle bilmeyen aynı kefeye koyulmayacaktır zannedersem. ama sorgu kriteri neye göredir onu tam bilemiyorum .

mesele dinleri tam anlayabilmektir. müslümanlığa dünyadaki bakışla gerçek müslümanlık ne derece bağdaşıyor ? diğer dinler içinde geçerli
    genelde toplumsal baskı hür iradenin gelişmemesi gibi nedenlerdir dindeki seçme veya seçememe. malatyada öldürülen misyonerlerden biri müslümanlıktan hristiyanlığa geçmiş. ailesi tarafından reddedilmişti. adam öldükten sonra bile cenaze namazı kılınıp defnedilmişti. tüm yaşam tarzını değiştirmek çok zor olsa gerek.

@TuVNeRa
    yobazlık değilde kıymetini bilme desek sanki daha uygun gibi.

• Dini içerik sebebi ile kilitlenmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.