Şimdi Ara

Din yoksa büyü denilen şey nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçükken televizyonlarda hep görürdük ya hani özellikle kanal 7 de hanı ayetlerle oynayıp büyü hazırlarlardı sonra kıyafete dikip delirtirlerdi vs çoğu kişi bunların gerçek olduğunu savunuyor , yaşayan biri var mi ? Ateist ya da deist olan birisi bu konuya nasıl yaklaşıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilimsel olarak kanıtlanmayan yüzlerce söylenti var. Büyüde bunlardan biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 18 Kasım 2018; 14:14:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana çok yaptılar imana geleyim diye, elhamdülillah şimdi ateistim.

• buyu diye birsey yok. birilerinin uydurmasi.
  • büyü gerçek olsa dünyayı yahudi büyücüler yönetirdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Bilimsel olarak kanıtlanmayan yüzlerce söylenti var. Büyüde bunlardan biri
    Kanıtlamak için imkanlar yetersiz olabilir. Bu demek değil ki böyle bir şey yok. Hipotez aşamasındadır. Bilim zaten böyle ilerler. Hiç olmayacak gibi görünen bir şey gerçek olabilir. Daha başlarda iken yok diyemeyiz.

• iki sorun var diyelim. birini biliyoruz diğerini öğreniyoruz.

diyelim ki büyü var. bu aşamada yapılan büyünün şekli ve niteliği bilinen bir şey olmak zorundadır.
    bu zorundalığı oluşturacak kişinin neyi ve kimi çağırabileceği biliniyor olur ki biliniyor da.

........................

ikincisi büyü yok diyelim. o halde vudu için bebek şişleyen şaman büyünün tesiri artsın!!! diye büyü yapılan kişinin etine tuzuna eccük zehir de koymayı ihmal edemez haldedir.

.........................

büyü varsa bunu talep edecek adamın kurtulmak istediği kötü ruh ya da ruhlar sorunsalı ortaya çıkar. bir şey var kafası genelev patronu gibi. vucudu slobodan miloseviç gibi. tenasul uzvu da radovan karadziç gibi olsun.

neden bunlar dedik zira sırplar genelev patronu gibi karı da satmışlardır. tenasul uzvu anne denen şeyi tanımıyordu ayrıca yapılan büyülerde eşlerin arasını ayırma ya da olmadık karıya erkeğe aşık etme büyüleri de vardı.

.............................

esasen din yokken yapılan büyünün tesir edeceği insan denen şey de budur. yukarıdaki kafa beden ve üreme organlı mahlukun dinle bir ilgisi yoktur.

..............................

şimdi siz anne baba olarak büyüye başvurursanız bu 3 azadan müteşekkil yapıyı bozmaya çalışırsınız. kafadaki düşünce bedendeki gelgit ve üremedeki yön.

...................................

esas sorun şu insanın bu büyüyü yapması halinde (ki kendisi o üç prosese sahipken nasıl mümkündür) çağıracağı kişi kim olabilir? bu bir ruh mudur?

ben çağırabileceği kişiyi de biliyorum diyelim. bu gelen varlık muhakkak ki her zaman hamile gibi kabul edilebilecek bir varlık olmak zorundadır.

....................................

büyüyü yapan kişi bu hamile kadının doğumundan medet umarken o kadın hep hamile gibi davrandığından bu doğum bir türlü gerçekleşmeyecektir. yani büyücü yaptığı büyü ile felah bulamaz hale getirilir.

.....................................

faraza büyücü bir şekilde fiili müdahaleye girse mesela hamile kadın yine hamile kalamayacağından anlamsız bir tavra girmiş olur.

yani büyücünün büyüsünün doğruluğunu test için hamile kadının doğurması gerekliliği vardır. hamile olmak şu şekilde anlaşılır.

zaten içinde hayır taşıyan bir olay vardır ve yapılan büyü sonucu bu ortaya çıkar. ancak büyücünün 3 lü konsepteki teorisi hayırlı bir şeyi istemez. o açıdan büyücünün yaptığı iş sonucu hayırlı bir şey ortaya çıkmışsa büyücünün zehir denen şeyi kullanması gerekir. hayırlı şeyi zehirler.

aynen vudu büyücüsüne döner. büyücünün yaptığı büyüde büyü eseri olan şey büyücünün bizatihi kendisine düşmandır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apaçi nedir,ne değildir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim istersen ölüm büyüsü yapan bir tanidiğimla tanistirabilirim sizi. Kısaca size vereceği özel bir şekilde okunmuş siyanürleri kişinin yemeğine veya içeceğine katiyorsunuz ve kutsal sözcüklerin etkisiyle büyü yaptiğiniz kişi ölüyor.

• büyünün var olması dinleri kanıtlamaz. ben bir deist olarak büyü denen şeyin gerçek olduğunu düşünüyorum. sadece müslüman toplumlarda büyü yapılmıyor ayrıca. hatta dinlerden önce bile insanların yaptığı bir şey.
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam dinlere inanmayıpta büyüye inandıran şey nedir sizi. Dinlerden önce de yapılıyordu falan demişsiniz halk ağızından duyduklarınıza göre mi gerçek oldugunu düşünüyorsunuz, bu kadar insan yalan söylüyor olamaz mantığıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Hocam dinlere inanmayıpta büyüye inandıran şey nedir sizi. Dinlerden önce de yapılıyordu falan demişsiniz halk ağızından duyduklarınıza göre mi gerçek oldugunu düşünüyorsunuz, bu kadar insan yalan söylüyor olamaz mantığıyla.
    hocam sadece büyü değil. ben başka boyutta yaşayan varlıklara da inanıyorum(cin,peri vs adına ne dersen). kaldı ki yaşamın kendisi bir büyüdür benim için. doğa, hayvanlar, elementler vs vs.

kimsenin düşüncesine veya söylediğine göre değil düşüncelerim. kendi yorumlarım. yaşamımda başıma gelenler, rüyalarım biraz etki etmiştir.
  • Evet bu büyü olayına anlam veremiyorum ? büyü yapılan insan şizofreni olup gidiyor kafayı yiyor gerçekten...

- Birde falcıların geleceği bilmelerine anlam veremiyorum ? yani 3 ay sonrasını yada 1 yıl sonra olacak bir şeyi nasıl biliyorlar

Bence bunların hepsinin bir açıklaması var cin in minde YOK ! bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

büyü gerçek olsa dünyayı yahudi büyücüler yönetirdi..
    Zaten bugün dünyayı Yahudi büyücüler yönetiyor.

• Büyücüler bize hep büyü biraz dediler. Bizse sayısal lotonun şifresini istedik. Verdiler mi yok.

Büyünün normalşekli narkotiklerdir. Esası uyuşturucu temini gibi bir şey. En büyük ve yasal uyuşturucu yani büyü ne olabilir?

Yorulmayın. Buna sex deniyor.

Sex büyüsü yapılmış birini tanımıyorum diyen yoktur be ya.

• Bilgisayar denen şey bana büyü gibi geliyordu.

Ama şimdi bilgisayar mühendisi oldum ve ilkel bir teknolojiden ibaret benim için.

Yani büyü varsa muhtemelen böyle bişidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyu vardir diyen adamla tek kelime daha konuşmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyü müyü yok, eskiden insanlar uğraşacak şey bulamadıklarından böyle şeylerle oynuyordu. Şimdi aynı kitle sosyal medya ile oyalanıyor da bu işler azaldı ve zamanla bitecek. Bundan 200 yıl sonrasını düşünsenize dinler, büyüler, adaklar olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

Büyü müyü yok, eskiden insanlar uğraşacak şey bulamadıklarından böyle şeylerle oynuyordu. Şimdi aynı kitle sosyal medya ile oyalanıyor da bu işler azaldı ve zamanla bitecek. Bundan 200 yıl sonrasını düşünsenize dinler, büyüler, adaklar olur mu
    Kameranın icadınan ve yaygınlaşmasından sonra büyü diye bir şey kalmadı zaten.

Büyücülerin hepsi bir anda emekli oldu. Milli piyango bileti falan satmaya başladı.

200 yıl sonra din hala olur bence ama şöyle olur. Bugun el hala el değmemiş medeniyet görmemiş ilkel küçük kabileler durumuna düşerler.

Belgelelciler gelip bunların belgeselini çeker. Röportaj falan yaparlar bu topluluklardaki kanaat önderlerliyle.

Hatta japon turistler falan çok ziyaret eder bol bol fotoğraflarını çekerler hacıların. Turist rehberleri falan uyarır lütfen yiyecek atmayın diye.

• Bir çeşit dogma, üfürükçülük. Onla uğraşana kadar...

Zamanında Einstein da atomlara üflüyordu. Sonucu Japonya oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechatengu

Kameranın icadınan ve yaygınlaşmasından sonra büyü diye bir şey kalmadı zaten.

Büyücülerin hepsi bir anda emekli oldu. Milli piyango bileti falan satmaya başladı.

200 yıl sonra din hala olur bence ama şöyle olur. Bugun el hala el değmemiş medeniyet görmemiş ilkel küçük kabileler durumuna düşerler.

Belgelelciler gelip bunların belgeselini çeker. Röportaj falan yaparlar bu topluluklardaki kanaat önderlerliyle.

Hatta japon turistler falan çok ziyaret eder bol bol fotoğraflarını çekerler hacıların. Turist rehberleri falan uyarır lütfen yiyecek atmayın diye.

Alıntıları Göster
    Tam tersi bir durum da var. Brezilya'da dünya ile soyut yaşayan kabileler var ama ibadet etmedikleri için cehenneme gideceklerinden haberi yok. Acaba kim ileride kim geride anlayamadım. Ne zamana kadar belgesel çeker gibi onları uzaktan izleyecekler merak ediyorum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.