Şimdi Ara

Dinamik Disk 250 gb SAMSUNG SATA2 (Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde 250 GB SAMSUNG SATA 2 HDD var. bu hdd de tüm bilgilerim 10 yıllık arşivim mevcut yalnız sistem bulunan 750 gb hdd me xp kurduktan sonra bu 250 gb görmez oldu aslında görüyor ama klasörleri göstermiyor yönetim bölümünde disk yönetimine bakıyorum hdd gözüküyor ama dinamik disk diyor temel diske dönüştür dediğim zaman içindeki tüm bilgiler gidecek diyor tekrar bunu eski haline nasıl çevirebilirim yardımlarınızı bekliyorumm şimdiden çok teşekkürler ilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imotep -- 19 Ocak 2007; 23:08:18 >

• hocam şuanda aynı probleme sahibim.
    Konunun üzerinden oldukça zaman geçmiş gerçi ama
    sen bu problemi nasıl çözdün?
    ya da çözümünü bilen arkadaş var mı?
  • arkadaşlar merhaba bende de aynı sorun oldu ve biraz neti karıştırdım. ama sağlıklı bir sonuç bulamadım illabir kurtarma programıyla kurtarın sonrada temel diskere çevirin diyorlar ama benim 250 gb dan başk ayerim yok. herşeye rağmen bir deneme yaptım. disk yönetiminden dinamik diskin üzerine sağ tıkladım ve orada şöle bir seçenek var yabancı diskler al diye. ona tıkladım ve yönergeleri takip ettim sora windoes yeni bir aygıt buldu bir baktım diskelerim geri geldi hiç bir bozulma yok. ama disk hala dinamik olarak görünüyor. şimdi kullanıyorum o şekilde ama bir yer bulup yedekelrimi alırsam sanırım daha sonra kurtarabilirim diski...
    sizlerede şimdiden başarılar...
  • merhaba

evet uzun zaman oldu o sorunu halledeli. şanslıymışsın Sık Kullanılanlarda nasıl yaptıgım adres duruyormuş

http://faq.arstechnica.com/link.php?i=1806

burada denilenleri yap tam anımsamıyorum ama 42 yi 07 yaparak değiştirmiştim ama tam açıklaması orada yazıyor. bu işlemi yaptıktan sonra makineyi açp kapadığımda hdd yi otomatik görmüştü
  • :D çok eski bi konuymuş ama benim başımada biraz önce böyle bişey geldi araştırdım ve yapmamızı veya yüklememizi istedikleri çok program var bunlarla uğraşmaya hi gerek yok ben risk alarak bilgisayarımı sağ tıklayıp yönet diyip disk denetiminden dinamik dist die gözüken hdd me sağ tıklayıp "yabancı diskleri al" diyip önüme gelen her soruya evet dedim zaten 2 defamı 3 defamı ne sordu yani anlıyacağınız çok kolay bi işlem verilerimde gayet sağlam hdd yi şu anda kullanıyorum herkeze kolay gelsin
  • ben 1tb WD caiver black almıştım.dinamik disk şeklindeydi.bir bildikleri vardır deyip aynı şekilde devam ettim.ama PC ye format gerektiğinde Temel diskleri görmüyor sadece dinamik olanı görüyordu.format çekip temel hale getiremezdim içi tıka basa doluydu mecburen kablosunu söktüm diğerlerini gördü.işletim sistemlerini kurduktan sonra geri taktım.sorunsuz devam ettim.ama sonra içindeki verileri başka bir yere aktarıp temel diske döndüm.
  • daha sonra arayanlar için bilgi vereyim. dinamik diski yukarıdaki gibi yapıup temel disk yapıyorsunuz fakat 5dk da bir explorer hata veriyor
    bunun yerine pardus ubuntu fedora gibi bir linux dağıtımının live cd si ile başlatıp diske erişip yedekledikten sonra temel diske çeviriniz.
    başka bir alternatif yoktur. windows7 dinamik diskleri görmemekte ısrar ediyor. nedeninide anlamış değilim. arkadaşın hdd ye dosya atacağım zaman linuxtan açıp pc yi öyle atıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aynı sorun benim başımda şu anda. xp olan işletim sistemine format attım ve win7 ye döndüm. Bir de baktım ki 2.sabit diskim (320 gb sataII seagate) bilgisayarımda görünmüyor. Disk Yöneticisinden kontrol ettiğimde diski görebildim. Simgesinin yanında bir ünlem işareti var ve "dinamik" "yabancı" yazıyor. Burada yazanları daha evvelden uygulamıştım. (yabancı disk al seçeneği) fakat yabancı disk al dediğimde "Sanal Disk Yöneticisi" başlıklı bir uyarı penceresi çıkıyor ve "Paket adı geçersiz." diyor. İçerisinde bir sürü veri var ve kaybetmemek için temel diske de dönüştüremiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler..
  • arkadaşlar.benim de oldu.içinde 1 tb bilgilerim vardı.bilgisayarcı bile açamad :).bilgisayarınızda sistemde yani disk yönetiminde görünüyorsa 10 sn.de olay tamamdır.yabancı disk ve dinamik dik yazıyorsa üzerinde sağ tıklayıp diski içeri al diyin veee hooop disk göründü.tşk edin yeterrr....
  • "dinamik" "yabancı diyorsa sağ tıklayıp diskleri içeri al diyin.tabii windows 7 de.10 sn.de fisk artık gözüküyor
  • erdalkacar kullanıcısına yanıt
    helal olsun kardeşim sayende hdd yi kurtardım
  • erdalkacar kullanıcısına yanıt

Hocam belki de foruma girmeyeli yıllar olmuştur ancak ben yine de çok teşekkür ederim. Veri kaybı olur diye korkuyordum, hiçbir sorun olmadan kullanıyorum. Konu çok eski olsa da birinin işine yarar diye yukarı alıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.