Şimdi Ara

.. Dinamik İp İle Uzak Masa Üstü ( Bakalım Yicekmi ) !....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Adsl bağlantım var. Ip'm dinamik. Uzak masa üstü bağlantısı yapmak istiyorum. Hiç bir yolu yokmu..
    Ne biliim host üzerinden ,domain üzerindende olabilir.
    Modemimde Datron Gerekli olursa...

Bide Not: Evimdeki bilgisayarımın dinamik ipsi var ve ben ona başka yerden bağlanmak isiyorum..
    yani dinamik ipm olupa dışarı diil. dışarıya bağlantı yaptım ama ip statikti....

Yardım Lüfteeennnnn... !!!!! .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basserpick -- 17 Haziran 2005, 14:16:34 >

• bunun için programlar var onları birdene
  • şimdi ben hangi programlar diccem ama !....
  • remote admin
  • bence VNC
  • Al buda linki
    ben kullanıyorum cok hoş bence
    http://www.inndir.com/program.php?id=16322
  • Remote Admin programını kullanmalısın. Yalnız bağlandığın bilgisayarda XP firewall devre dışı olmalı. Sadece bu da yetmez. Karşı tarafta ADSL varsa, Modem üzerinden de remote adminin kullanıcağı port için port forwarding yapmalısın. Bu sadece Remote Admin için değil, hangi programı kurarsan kur bu ayarları yapmak zorundasın.
  • arkadaşlar bir ufak problem daha var.. ipmi bilsem zaten bağlanmak kolay.. hatta windowsun uzak masa üstü bağlantısı ile yapabilirim. ama ip dinamik olduğu için değişiyo..

bir gün denemek için bilgisayarımı açık bıraktım.. ipsini aldım.. iş yerime gitim ipyi yazdım. olmadı. ardından eve döndüğümde ip ye bi daha baktım değişmiş. asıl problem bu.

Bağlanamıyorum.. Bağlayın beniiiiiii.....
  • Remote admin de iyidir ama VNC hem küçük boyutlu hemde freware kullanımı çok kolay bir programdır.
    Fakat nefesin dediği gibi diğer ayarları yapman lazım.
  • bu yaz ben de 2 ay boyunca uzaktan yönetcem pcyi. iice araştırdım ben hallettim işi ip deişse falan hiçbişey problem deil. öncelikle radmini kuruyosun pcne. hemen bi şifre koyuyosun. zaten yüklerken soruyor. tabi bağlanılcak pcye yapcaksın bu dediğim olayları. daha sonra firewall undan 4899 tcp ve udp portlarını açıyorsun. daha sonra dinamik ip içinwww.no-ip.com a girip sabit bi ip alman gerekcek. bu siteye üye oluyosun. üye olduktan sonra sol tarafta Hosts / Redirects bölümü var. buraya add diyip host ekliyosun. mesela basserpick.no-ip.org senin oluyor. daha sonra siteden download kısmından senin ip numaranı(hep deişen ipni) basserpick.no-ip.org e yönlendircek olan programı indirceksin. şimdi bu pcyle işin bitti. ipn istediği kadar değişsin program her deiştiğinde ipni basserpick.no-ip.org yönlendircek. daha sonra başka pcye gidiyosun. radmini kuruyosun. bağlanılcak yere basserpick.no-ip.org yazıyosun. şifreni giriyosun ve evdeki pcn karşında duruyor. bende aynen kurulu bu sistem. denemek için apartmandaki bütün komşulardan tek tek kontrol etmeyi denedim hatta uzaktan bağlanmayla 2 pc arasında transfer yapabilirsin uzaktaki pcyi kapayabilirsin. yanlız tek sorun pc yi açamıyosun belki bi yolu olabilir ama(wake on lan gibi) ben bilmiyorum onu. zaten kapamaya da gerek duymazsın heralde. bi sorun olursa yaz.

• Bilgi İçin çok teşekkürler AcHeRoN, Ben de faydalandım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nefes

Remote Admin programını kullanmalısın. Yalnız bağlandığın bilgisayarda XP firewall devre dışı olmalı. Sadece bu da yetmez. Karşı tarafta ADSL varsa, Modem üzerinden de remote adminin kullanıcağı port için port forwarding yapmalısın. Bu sadece Remote Admin için değil, hangi programı kurarsan kur bu ayarları yapmak zorundasın.

bi arkadaşımın modem ayarlarında Port Triggering diye bişey geçiyomuş. Port Forwarding yapıcaktı o da, bulamamış. bu ikisi aynı şey mi bilen varmı?
  • Portforward'da portunuz hep açıktır
    Trigger'da portunuz gerektiğinde açılır

remote kısmına gelince, remote admin kullanılabilecek en kolay programlardan biridir. modeminizin virtual server, port forward yada nat kısmında remote admin için belirlediğiniz port numarasını (default 4899) pc'nizin ip'sine yönlendireceksiniz. from : 4899 to : 4899 ip : 10.0.0.5 gibi daha sonra windows'un firewalll ayarından gelişmiş kısmından yerel ağ'ı seçtiğinizde 4899.portu açmanız ve isim yada ip kısmına pc'nizin adı yada ip'yi girmeniz yeterli. tavsiyem pc'nin adını girmek olur. ip değişmesinde (10.0.0.5 yerine 10.0.0.6 olursa) kolaylık olur

dışardan girmek için,www.ipbul.com yada modeminizin ayar sayfasında wan kısmına geldiğinizde görmüş olduğunuz ip'yi bi yere not edin. uzak pc'ye gittiğinizde radmin'i (remote administrator) açın yeni pc ekleyin ip olarak not ettiğiniz ip'yi (85.84.x.x) port olarak belirlediğiniz portu (4899) girin. sonra bağlanın. karşınıza şifre kısmı gelmeli. belirlediğniz şifreyi girin pc karşınıza gelecek

dışarı çıkmadan testi yapın : evinizde remote admin'de ekle pc'den kendi ip'nizi yazın 85.84.x.x gibi. eğer karşınıza login gelirse işlem tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 7 Kasım 2005, 21:00:03 >

• Statik IP'm i kullanarak iş yerimden bağlanıp evdeki desktopa bağlı WEBCAM'in görüntüsünü izlemek istediğimde başaramıyorum. Windows Media Encoder ile encode ettiğim görüntüyü, ADSL'ime aynı anda bağlı iki PC arasında görebiliyorum. ADSL'de Virtual Server olarak desktop'umun ADSL'den aldığı IP'i ve tahsis ettiğim portu ekliyorum. Ancak dışarıdan bağlanamıyorum.
    PING attığımda, virüs taramayı disable etsem bile,erişemiyorum. PING atarak statik IP'mi nasıl test edebilirim?
  • baslat,
    bilgisayarim uzerinde sag click,
    en alttan ozelliklere giris,
    acilan pencerede sag ust kose uzaktan yardim,
    bu penceredeki uzaktan erisim yapma ve alma seceneklerini isaretle,
    pencereyi ok'leyip kapatin,
    www.whatismyip.com'a girip uzaktan erismek istediginiz bilgisayarin ip'sini alin,
    uzaktan erisilecek bilgisayarda oturum acabilen bir kullanicinin (admin modu) kullanici adi ve windows oturum acma sifresini alin,
    uzaktan erisilecek bilgisayarin etki alanini alin, (workgroup, mshome, vs.. )
    uzaktan erisilecek bilgisayarda yazilimsal firewall var ise kullanilacak uzaktan erisim programini firewall'in blocklamasini onleyin,
    ilgili program icin firewall'da automatic ayari secin, ya da hangi bilgisayar ile baglanacaksaniz, o bilgisayarin ip'sini
    uzaktan erisilecek bilgisayarin firewall'ine girerek baglanti izini verilecek ip'ler listesine ekleyin,
    ya da tum bilgisayarlar icin izin verilecek sekilde bir ayari el ile yapilandirin (tercihen otomatik ayar)

gelelim yazilima

baslat,
    programlar,
    donatilar, vs vs vs orada windows xp ile gelen bir uzaktan erisim programi var.
    acin o programi,
    ip'yi yazin,
    uzaktan erisilecek bilgisayarda oturum acmis kullanicinin windowsdaki adini yazin,
    uzaktan erisilecek bilgisayarda oturum acmis kullanicinin windows oturum acma sifresini yazin,
    uzaktan erisilecek bilgisayarin etki alanini yazin,
    en alttaki sifreyi kaydet secenegini isaretleyin ya da isaretlemeyin :p
    son olarak da uzaktan erisimi yapacak bilgisayarda, uzaktan yardim alma ve gonderme secenegini isaretlemeyi unutmayarak
    BAGLAN secenegine tuslayin.

afiyet olsun.

• Evdeki makinan da ADSL üzerinden çıkıyorsa modemin içinde dynamic DNS denen bir özellik var. Senin ip numaran değiştiği anda sana mail atıyor.

Öncelikle bunu ayarla. Sonra hem evdekine hem de bağlanırken kullanacağın makinaya Remote Admin kur. Evdeki PC Ethernet üzerinden bağlanıyorsa modemin içinden Virtual Server kısmından 4899 portunu PC'nin iç bacak ip'sine yönlendir.

Yani 4899 - 4899 - 192.168.1.45 gibi.

Başka bir bilgiye sanırım ihtiyacın kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.