Şimdi Ara

Dinden Çıkıp Tekrar Müslüman Olan Varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendini müslüman zannetme hali de göz önüne alınmalı bence. ilah tarafından kabul edilmiş müslüman oldun da mı dinden çıktın denebilir.

bi kişi salt dini kötü göstermek için bi dine girip çıksa ve bu durum örnek teşkil etse ne kadar makul olur. veya siz bunun böyle olmadığını nasıl ispatlarsınız?

.....................

namaz kılmak oruç tutmak önceki ümmetlerin de farz edişlerindendi. şimdi anlaşıldığı kadarı ile bu farz edişler bir sonuca varmalı ve melekle görüşme sağlanmalı idi gibi duruyor.

.....................

iman ettiği değerlerle muhabbet etmek bi şekilde makul olandır. bu seviye kamil manada din konusundaki şüpheyi ortadan kaldırır diye düşünmek lazım.

......................
  • Tanrının varlığının kanıtı yok zaten. Ancak ateizm de yaşadığımız bu evreni anlamlandıracak bilimsel kanıtları sunamıyor. Ben tesadüfe itibar etmem, ispat isterim. Onun için agnostiklik daha mantıklı bir tavır. Yokluğunun ispatı olmadığı için reddetmemekle birlikte varlığının delili olan dinlere inanmayan biri olmak daha doğru bir yaklaşım bana göre.

Ben Muhammed'in böyle bir kitap yazabileceğine ikna olamadığım için Müslüman oldum. Bir kanıt arayan bilim ile değil mantık ile bulabilir neticede tanrı ile ilgili.

Okuduğumda da aklıma çok yatmayan hukuk kuralları içerse de Kur'an da çelişki olarak miras ayetlerini gördüm sadece. Uzun süre boyunca anlamlandıramadım çünkü çok açık bir saçmalık görünüyor gibi duruyor bir bakıma. Daha önceleri tartışmıştım şimdi yeniden yazmayayım. Başka da hiç bir muhkem/net ayette çelişki göremedim, ateistleri falan çok inceledim yeniden dine dönme sürecimde özellikle turhan dursun un sitesi vardı nerdeyse hepsini okumuştum onun bile iddiaların çoğu hadisler üzerinden idi. hanifler.net diye bir site vardı şimdi yok, o sitedeki Kur'an müslümanlarının tartışmalarını okudum bol bol ve birçok şeyin açıklamasının yapılabildiğini farkettim. Çok bilgili insanlar vardı orda keşke bulabilsem onları.

Özetle çelişkiler de mucizeler de hep müteşabih denen ayetlerden çıkartılıyor. Onlar da zaten bilinçli şekilde böyle olduğunu ayet de söylüyor.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Ya torlofan ne boş adamsın ya.
    Pi sayısı neden sabittir bunu mu anlayamadın daha.
    Dairenin çevresini, çapına bölersen pi sayısı çıkar.
    Neden pi sabittir, çünkü dairenin çapını ne kadar büyütürsen çevresi de doğal olarak o oranda büyür. Çevreyi aynı oranda büyütmezsen daire olmaz, yamuk olur.
    Yani bu soruyu sormak o kadar saçma ki neden evrendeki bütün karelerin dört kenarı da eşittir demek kadar saçma.
    Senin evrende mükemmel ayar var zannettiğin hiç bir şeyde mükemmel ayar yok.

Konu sahibinin cevabına gelince.
    Bence üç çeşit ateist vardır.
    Duygusal, mantıksal, bilimsel
    Duygusal ateist bir şeylere kızmış, her hangi bir araştırma yapmamış ateistler. Bunlar dine dönmezse şaşırırım.
    Mantıksal ateistler dinin felsefesine, mantıksal tutarsızlıklara bakarak ateist olmuşlardır. Bunların dine dönmesi çok zayıf bir ihtimal.
    Bilimsel ateistlerse bilimi iyice öğrenmiş, özümsemiş, dinin bilimsel tutarsızlıklarını görmüş kişiler. Bunların dine dönmesi imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu sizmi yaptınız ?

• Bunu sizmi yaptınız ?

• Bunu sizmi yaptınız ?

• Bunu sizmi yaptınız ?

• Ben görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Ya torlofan ne boş adamsın ya.
    Pi sayısı neden sabittir bunu mu anlayamadın daha.
    Dairenin çevresini, çapına bölersen pi sayısı çıkar.
    Neden pi sabittir, çünkü dairenin çapını ne kadar büyütürsen çevresi de doğal olarak o oranda büyür. Çevreyi aynı oranda büyütmezsen daire olmaz, yamuk olur.
    Yani bu soruyu sormak o kadar saçma ki neden evrendeki bütün karelerin dört kenarı da eşittir demek kadar saçma.
    Senin evrende mükemmel ayar var zannettiğin hiç bir şeyde mükemmel ayar yok.

Konu sahibinin cevabına gelince.
    Bence üç çeşit ateist vardır.
    Duygusal, mantıksal, bilimsel
    Duygusal ateist bir şeylere kızmış, her hangi bir araştırma yapmamış ateistler. Bunlar dine dönmezse şaşırırım.
    Mantıksal ateistler dinin felsefesine, mantıksal tutarsızlıklara bakarak ateist olmuşlardır. Bunların dine dönmesi çok zayıf bir ihtimal.
    Bilimsel ateistlerse bilimi iyice öğrenmiş, özümsemiş, dinin bilimsel tutarsızlıklarını görmüş kişiler. Bunların dine dönmesi imkansız.
    Yorloya pi mi anlatamazsin.
    Ona yalakalik yaptigi toplumun biliminfen bahsedecen.
    0 sifir
    Etkisiz eleman...

Ha bide bacak arasi
    Catal meme ile ilgili konu ac
    Sakir sakir ayet hukum saymaya baslar.
    Onlarin kafa pozitif and sciencife calismaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 15 Şubat 2020; 4:58:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

kitabullahın mevcut durumu ile ayetten ziyade hadis olma yönü mevcut. bu açıdan kitaba bakıp dinden çıkan aslıda tam manasıyla dinden çıkmış sayılmaz.
    Uzun yapma..
    Kuranda zaten dinden cikmislik aciklanmamis tarif edilmemistir..
    Kuran tanimlamadiginfan folayi dinsizlige tanrisizliga yonelik hukum aciklayamaz.
    Okuyan kaba etten uydutmafigi surece gikir beyan edemez..

• Büyük kumar.

• Pi sayısı zamanın hangi aşamasında oluştu diye örnek verdim. Neden hep aynı sayı çıkıyor irrasyonel bir sayı bu?

Dairenin çevresi olmaz alanı olur önce onu bir öğren sonra da dairenin alanı pi sayısının varlığı bilinmeden önce nasıl hesaplanıyordu bir araştır bakalım.

Nasıl kafa var sende acaba. Tesadüfen var olmuş bir irrasyonel sabit sayı bana ilginç geliyor.

Ben boş sen dolu adamsan selahattine sorduğum soruları sen cevapla. Agnostik tarafımla sordum o soruları. Din falan tartışmıyorum. Bir gün de bir ateist tez sunsun biz eleştirelim. Ama yemez. Anca din düşmanlığı konusu açarsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ya torlofan kardeşim lütfen bilmediğin konularda ahkam kesme.
    Sana anlattım pi nin ne olduğunu. Pi sayısı dairenin yapısı gereği sabit olmak zorunda zaten. Bunu daha nasıl basite indirgerim bilemiyorum.
    Dairenin çevresi olmaz dediğin zaman inanki yüreğim daralıyor. Ruhum sıkılıyor. Insanlığa karşı umudumu kaybediyorum. Biz nasıl bu adamlara laf anlatabiliriz ki diye karamsarlığa düşüyorum.
    Bak kardeşim sana ortaokul bilgisi,
    Çemberin çapı ve çevresi olur.
    Dairenin hem çapı, hem çevresi, hem alanı olur.
    Kürenin hem çapı, hem çevresi, hem alanı, hem de hacmi olur.

Dairenin çevresi büyüdükçe çapı da orantısal olarak büyüyor olağanüstü bir durum yok burda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Dairenin çevresi büyüdükçe çapı da orantısal olarak büyüyor olağanüstü bir durum yok burda.
    Nasil yani
    5cm lik dairede pi 3.14 ise
    10cm lik dairede 6.28 degil mi..

• Bana geometri dersi mi veriyorsun şimdi de. Teşekkür ederim hiç geometri bilmiyordum. Haklısın sabah gözümü açtığım gibi yazdım mesajı uykulu uykulu. Ben hatamı kabul eden yapıda bir adamımdır sen değilim ben gök kelimesinin cevabını vermeden saçmalayayım. Tabiki de dairenin dışının çevresi de olur.

Nasıl bulunduğunu da bir anlataydın iyiydi pi sayısının. Malum ben fen lisesinde bunları ispat olarak öğrendiğimi anlatmıştım, senin gibi ezberci bir kafam yok benim. Piyi 3 alırsın biterle ben akıl yürütemiyorum. Pi nereden bulunmuştur kim bulmuştur neden vardırın cevaplarını bulmak isterim.

Zamanın başından beri var olan pi sayısı mı var? Zamanın başında kim belirledi pi sayısını? Cansız varlık bunlar ve sana göre tesadüfen oluştu. Pi sayısını örnek olarak vermemin sebebi irrasyonel bir sayı olması başka bir özelliği yok.

Doğada kendiliğinden varolduğu tespit edilen matematiksel olarak nasıl kendiliğinden olduğu bir sürü açıklanamayan ancak insanın ilimde ilerlediğinde çözdüğü birçok şey var. Canlı varlıklarınkini hadi evrim ile açıklıyorsun bir zeka bahşediyorsun uzun zaman geçmesi gerek diyorsun, cansız varlıklarınkileri nasıl açıklıyorsun?

Sen herşeyi çözmüşsün ateist olarak belli ki anlat o zaman diyorum. Ateizmin tezi nedir? Cansız varlıklar bu düzeni nasıl oluşturmuştur? Canlılığın başlamasından önce de vardı bu kurallar.

Cansız varlıkların zekası nereden geliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Bana geometri dersi mi veriyorsun şimdi de. Teşekkür ederim hiç geometri bilmiyordum. Haklısın sabah gözümü açtığım gibi yazdım mesajı uykulu uykulu. Ben hatamı kabul eden yapıda bir adamımdır sen değilim ben gök kelimesinin cevabını vermeden saçmalayayım. Tabiki de dairenin dışının çevresi de olur.

Nasıl bulunduğunu da bir anlataydın iyiydi pi sayısının. Malum ben fen lisesinde bunları ispat olarak öğrendiğimi anlatmıştım, senin gibi ezberci bir kafam yok benim. Piyi 3 alırsın biterle ben akıl yürütemiyorum. Pi nereden bulunmuştur kim bulmuştur neden vardırın cevaplarını bulmak isterim.

Zamanın başından beri var olan pi sayısı mı var? Zamanın başında kim belirledi pi sayısını? Cansız varlık bunlar ve sana göre tesadüfen oluştu. Pi sayısını örnek olarak vermemin sebebi irrasyonel bir sayı olması başka bir özelliği yok.

Doğada kendiliğinden varolduğu tespit edilen matematiksel olarak nasıl kendiliğinden olduğu bir sürü açıklanamayan ancak insanın ilimde ilerlediğinde çözdüğü birçok şey var. Canlı varlıklarınkini hadi evrim ile açıklıyorsun bir zeka bahşediyorsun uzun zaman geçmesi gerek diyorsun, cansız varlıklarınkileri nasıl açıklıyorsun?

Sen herşeyi çözmüşsün ateist olarak belli ki anlat o zaman diyorum. Ateizmin tezi nedir? Cansız varlıklar bu düzeni nasıl oluşturmuştur? Canlılığın başlamasından önce de vardı bu kurallar.

Cansız varlıkların zekası nereden geliyor?
    Çapın uzunluğunda 3 tane çizgi çeksen zaten çemberi tamamladın gibi

Çemberin köşesi olmadığından error vermesi doğal.İki nokta arasında kaç nokta vardır.O hesap.Geçen konu limit diyordun.Şimdi neden takıldın.Zorla bana matematik felsefesi okutacaksın

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Limit diyen ben değildim, tavşan kaplumbağa birisi konu açmıştı. pi sayısına takıldığım da yok. Sadece cansız varlıkların zekaya sahip olup bir düzen oluşturmalarını açıklayabilen görmedim. Madem iddia ediyorlar tanrının olmadığını tez sunsunlar biz eleştirelim biraz da. Diyelim İslam yalan, hristiyanlık yalan hepsi yalan, iyi de bu düzen nasıl var diye hiç mi düşünmez insan.

Tesadüf diye bir tanrıya inanıyorlar haberleri yok.

Nokta ile benzerlik de yok, pi sayısı irrasyonel bir sayı olmasına rağmen tüm çembersel şekillerde varolan birşey. Sabit bir sayı. Evrim geçirdi diyemeyecekleri bir sayı. Bir anlamda yazılım. Bunun gibi milyarlarca yazılım var evrende. Cansız varlıklardaki bu düzen neyin sonucu? İlk başta hidrojen atomu vardı diye iddia ediyorlar big bang sonrası atomlar birleşti diyorlar, eee pi sayısı var mıydı o zaman yok muydu?

Matematik felsefesi bunları mı tartışıyor? Felsefeden anlamıyorum da merak ettim bak şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Limit diyen ben değildim, tavşan kaplumbağa birisi konu açmıştı. pi sayısına takıldığım da yok. Sadece cansız varlıkların zekaya sahip olup bir düzen oluşturmalarını açıklayabilen görmedim. Madem iddia ediyorlar tanrının olmadığını tez sunsunlar biz eleştirelim biraz da. Diyelim İslam yalan, hristiyanlık yalan hepsi yalan, iyi de bu düzen nasıl var diye hiç mi düşünmez insan.

Tesadüf diye bir tanrıya inanıyorlar haberleri yok.

Nokta ile benzerlik de yok, pi sayısı irrasyonel bir sayı olmasına rağmen tüm çembersel şekillerde varolan birşey. Sabit bir sayı. Evrim geçirdi diyemeyecekleri bir sayı. Bir anlamda yazılım. Bunun gibi milyarlarca yazılım var evrende. Cansız varlıklardaki bu düzen neyin sonucu? İlk başta hidrojen atomu vardı diye iddia ediyorlar big bang sonrası atomlar birleşti diyorlar, eee pi sayısı var mıydı o zaman yok muydu?

Matematik felsefesi bunları mı tartışıyor? Felsefeden anlamıyorum da merak ettim bak şimdi.
    İnsanın beyninin yettiği en son noktaya sabit(sadrazamu) diyorlar.Hesaplamalarının verimi artsın diye.Bak,son derece nominalist

Matematiksel nesneler somut mu yoksa soyut mu örneğin.Sen somutçulardansın

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Gece uykulu uykulu anlamadıydım, şimdi kafamı toparladım gene tam anladığımı sanmıyorum.

Evet İslam ırka indirgenemez de demek istediğin din aslen her devirde firavunvari egemen güçlere mi iniyor?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.