Şimdi Ara

Dinden Çıkıp Tekrar Müslüman Olan Varmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada bahsettiğim şey şu. ilahın beyanından anladığı şey ne ise ayet odur denirse bu durum ayetin varlığını ancak 'hadisten ne anlaşılıyor ise' mezkur kitabın hadis yönünün varlığını işaret eder.

yani kitap ilahın aslolan beyanından anlaşılabilen kısmıdır. bi kişi ilah olup da ilahı anladım ve onun ne demek istediğini yazıya dökebilirim demesi de mümkün değil zaten.

esasen subhana hadisiyne sadagallahul azıym (ayet başka şeyle karışmasın diye başına sonuna belirteç koyuyorum)denen ayet de hadis nedir kısmından anlaşılması gerekeni bildirir. yani hadis esasen bir ayettir ve bunun anlamı koca kitabı değerlendirirken mihenk noktası olmalıdır.

.......................
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    işin özünde kitabi anlatım ilahın varlığını tartışın demez. cennetten atıldığı düşünülen bir şey esasen bu konuyu da tartışmaz. hatta şeytan ilahı da inkar etmez.

şimdi isyan ettiği (şeytan insana isyan etmiş ilaha değil) söylenen şeytan veya emre itaatsiz adem( kitap kandırıldığını ima eder) bunlar birinci elden yaratıcıyı biliyor. yani ilahın varlığı konusunda tartışma denen şey bilgisizlikle alakalı değil. tam anlamıyla boşa vakit kaybı artı daha da vahim bi durum.

............................

şeytan insan denen şey esasen ilahın varlığını tartışmaz. bu konu bakımından düşünülürse varlık yokluk konusu sınıf dışı bi tartışma olur.

...........................

ilahın şirk konusundaki tavrı net esasen. şirk koşan yani müşrik eylemli olarak yeni bir ilah yapar. bu ilahın mevcut ilahın yanındaki tavrı bakımından olası durumu denen şey oldukça müşkül bir kısım sorunlara enden olur.

insanlar inançsızlıkla şirk koşmayı aynı zanneder. kişi dese ki bana gökten veya yerden bi vahiy gelmedi inanmam. bu yerine göre doğru bir tespittir. ancak mevcuttaki oluşu infisah ettirmeye çalışan ve bunun için bi ilah uyduran kişi problemdir.

..........................

firavun da bu ilahlardan yani şirkin sonucu oluşanlardan biri olarak tasvir edilegelmiştir. hatta bu işin piri miri de odur denebilir. din bu tür ilahları yapana gelir.

şimdi şirk koşan ilahı öldürmek isteyen gibidir. firavunun anlatılagelen zulmu ile karşılaşan kişi ne gökte ne yerde başka bir ilaha bu ilah gerçekten yaradan da olsa inanamaz hale gelir. yani yaratıcı ölür ancak öldüğü halde yaptığı zulumle firavun baki kalır. bu halde yaratıcıya kast eden kişi ölüye taptırma denen hali olumlar.

şirk koşan müşrik denen şey ölüye taptırma yani bi nevi putperest yapıda bir oluştur.

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Soyuttur bana göre de felsefi olarak somutçu oluyorsam bilemicem, sizin tabirleriniz farklı.

Ancak soyut benim için çeşit çeşittir;

1- var olduğu kesin olan soyut şeyler vardır; işte bunlar akıl zeka doğadaki matematiksel ifadeler,
    2- göreceli soyut şeyler vardır; dinlerin kavramları inanana ayrı inanmayanına ayrı değerde olan.
    3- kurgu sonucu iddia edilenler vardır; orc, elf, skywalker, robocop vb.

İşte 2. çeşit soyut olan 1 ve 3 arasında gidip gelir kişiden kişiye
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Özel değilse anlatabilir misin; neden inancının sarsıldığını ve düşüncelerinin değiştiğini. Neleri araştıracaksın bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Ateizmin ne oldugunu tam olarak anlayamamis saf ozenti ofke sonucu ateist agnostik olmus bureyin inancsizligi ucak dusene kadardir..
    Ucak dusene kadar ifadesini gevezelik icin acayim.
    Olumsiz herhangi bir nedenle din ve semavi tanriyi reddeden bireyin geri donusu ufacik mucize gorunumlu tesadufe bakar.
    Fakir birinin loto at yarisi tutturmasi
    Kafaya dusen koca tasla olmemesi
    Vs vs gibi..
    Semavi inanc ve tanriyi ozgur irade! Siyle reddetmis birini opsen geri donmez..
    Cahil cesaretiyle yorum yapmışsın. Özgür iradesiyle ateist olan insan tekrar özgür iradesiyle müslüman olabilir, sonra tekrar dinden çıkabilir, sonra tekrar müslüman olabilir. Hastayım milletin şu cahil cesaretine. Neymiş gerçek ateistler asla müslüman olmazmış. Beyefendi ateist beğenmiyor. Sanki ateizm senin tekelinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Ya torlofan ne boş adamsın ya.
    Pi sayısı neden sabittir bunu mu anlayamadın daha.
    Dairenin çevresini, çapına bölersen pi sayısı çıkar.
    Neden pi sabittir, çünkü dairenin çapını ne kadar büyütürsen çevresi de doğal olarak o oranda büyür. Çevreyi aynı oranda büyütmezsen daire olmaz, yamuk olur.
    Yani bu soruyu sormak o kadar saçma ki neden evrendeki bütün karelerin dört kenarı da eşittir demek kadar saçma.
    Senin evrende mükemmel ayar var zannettiğin hiç bir şeyde mükemmel ayar yok.

Konu sahibinin cevabına gelince.
    Bence üç çeşit ateist vardır.
    Duygusal, mantıksal, bilimsel
    Duygusal ateist bir şeylere kızmış, her hangi bir araştırma yapmamış ateistler. Bunlar dine dönmezse şaşırırım.
    Mantıksal ateistler dinin felsefesine, mantıksal tutarsızlıklara bakarak ateist olmuşlardır. Bunların dine dönmesi çok zayıf bir ihtimal.
    Bilimsel ateistlerse bilimi iyice öğrenmiş, özümsemiş, dinin bilimsel tutarsızlıklarını görmüş kişiler. Bunların dine dönmesi imkansız.
    Ben 1. ve 2. tipe beraber giriyorum yalnız bir farkla deist olarak.

• Şanssız Herif kullanıcısına yanıt

• Açıkta bi şey mi gördün gıcık gıcık gülüyon.
  • ölüm anında azraili görünce müslüman olanlar olabilir ama fayda verir mi Allah bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

ölüm anında azraili görünce müslüman olanlar olabilir ama fayda verir mi Allah bilir.
    Şu hayatta en üzüldüğüm şey, öldüğünüz zaman tanrının olmadığını anlayacak bir bilince bile sahip olamayacaksınız.
    Vay be Tanrı hakikaten yokmuş yahu diyebilmenizi çok isterdim.

• quote:

Şu hayatta en üzüldüğüm şey, öldüğünüz zaman tanrının olmadığını anlayacak bir bilince bile sahip olamayacaksınız.
    Vay be Tanrı hakikaten yokmuş yahu diyebilmenizi çok isterdim.

Alıntıları Göster
    Sen bizi boşver sen kendine bak bizi ne düşünüyorsun sen kendini düşün,
    bilinçten bahsetmişsin, bu kadar şeyin kendi kendine olduğu bilinçsizligini yaşıyorsun bize bilinçten bahsetme lütfen.

• 2020 yılına hoşgeldiniz. Aç iki tane bilimsel makale oku da öğren bilinç nasıl oluşuyor. Ortaçağda yaşamıyorsun artık. Her şey elinin altında. Azıcık kitap okuyun, araştırın, ot gelip saman gitmeyin şu dünyadan.

• quote:

2020 yılına hoşgeldiniz. Aç iki tane bilimsel makale oku da öğren bilinç nasıl oluşuyor. Ortaçağda yaşamıyorsun artık. Her şey elinin altında. Azıcık kitap okuyun, araştırın, ot gelip saman gitmeyin şu dünyadan.
    Konu bilinç nasıl oluşur vs değil ki,
    cevap verdim dağıldın yine, çareyi kendini ordinaryüs profösörüz ilim bilim pozlarına bürünmekte buldun.

"Herşeyin kendi kendine olduğu bilinçsizliğini yaşıyorsun" gelip burda bize bilinçten bahsediyorsun.

Sen kendi işinde ol bizden sana ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Şubat 2020; 23:17:40 >
  • Gezegenler nasıl oluşur kendi kendine
    Yıldızlar nasıl oluşur kendi kendine
    Su nasıl oluşur kendi kendine
    Galaksileri kendi kendine
    Bütün elementler kendi kendine
    Kimyasal tepkimeler kendi kendine
    Aminoasitler kendi kendine
    Ozon tabakası kendi kendine
    Manyetik alanlar kendi kendine
    Bunların hepsinin kendi kendine oluştuğunu kabul ediyor musun, etmiyor musun?

• quote:

Gezegenler nasıl oluşur kendi kendine
    Yıldızlar nasıl oluşur kendi kendine
    Su nasıl oluşur kendi kendine
    Galaksileri kendi kendine
    Bütün elementler kendi kendine
    Kimyasal tepkimeler kendi kendine
    Aminoasitler kendi kendine
    Ozon tabakası kendi kendine
    Manyetik alanlar kendi kendine
    Bunların hepsinin kendi kendine oluştuğunu kabul ediyor musun, etmiyor musun?
    sana "herşeyin kendi kendine olduğu bilinçsizliğini yaşıyorsun" dedim, bu laftan kendi kendine oluşumu kabul etmediğimi çıkaramıyor musun, kaç defa söyleyeceğim birşeyi, kaç defa da anlıyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.