Şimdi Ara

Dine İnanmayanlar Tesadüfe mi İnanıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
1
Favori
8.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ali Demirsoy un yazdığı bu bölümün devamını okursan, benim bahsettiğim aşamaları tek tek ayrıntılı olarak anlatıyor. Ve sonunda diyor ki,

Bu durumda canlılığın kökenini sihirli bir nukleotit dizilimine bağlamak sakıncalı ve yanlıştır. Yaşam, birçok dizilimin içerisinde en başarılı olanı olarak ortaya çıkmıştır. Fakat evrendeki daha değişik koşullarda başka tip dizilimlerin daha
    başarılı olabileceği de kaçınılmazdır.

Üstelik son on yılda artık aminoasitlerin bırak dünyayı uzayda bile oluşabildigi görüldü.

Yani artık bu konu eskidi.
    2009 yılından bir haber

https://www.newscientist.com/article/dn17628-found-first-amino-acid-on-a-comet/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evrimciler Tanrı yarattı dememek için "Hayat bir yolunu bulur" gibi hayali bir söylem kullanırlar. Oysa ne hayatın aklı vardır, ne aminoasitlerin.

Göktaşları ile dünyaya pek çok cansız materyal taşınabilir. Bu tesadüfen veya rastgele oluşumla ilgili bir konu değildir.
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Kısaca anlatayım. Ülkemizde havuz medya, yandaş medya diye sık sık forum ortamlarında konuşanlara denk gelmişsindir.
    Buda aynı hesap, sözde bilim adamlarının başı olarak kabul edilen kurum ve kuruluşlar bir yerlere gelmek isteyen bilim adamlarına tabiri caizse inançsızlığı şart koşuyor.

Bilim adamları neden kovuldu? Diye google da aratırsan ilgili belgeselleri bulup izleyebilirsin.

• Tesadüf yoktur.

Tesadüfte tek atış şansın vardır. Eğer hayat, dünya 1 saniyede olsaydı bu tesadüf olurdu.

Ancak 10uzeri bilmem kaç milyon ihtimal denenmiş, bu kadar sonuç başarısız olmuş, anca bu şekilde evrimleşe evrimleşe hayat ve evren bu haline gelmiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    Sadece bu yazdığınla bile sana Dunning–Kruger etkisindesin diyebilirim. Sana tek önerim bilgiyi objektif ve doğru kaynaktan edinmeye çalış.

• Evet.Hatta muska diye zar takıyorlar.Dua ederken lütfen 0 bahtlılardan eyleme bizi ulu tesadüf misali laflar sarf ederler.1789 yılında 5.zar kongresinde tavlayı ibadet kabul eden bu niş grubun eğer yanında tanrı zar atmaz derseniz aforoz edilebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Şubat 2020; 19:33:12 >
  • bal kabağı fayton olunca masal derler ama amip dinozor olunca bilim oluyor
    Evrenin oluşma olasılığı nedir kardeşim. Bunun olasılığını kim neye göre hesaplamış. Evrenin başlangıcını en iyi anlayan adam Stephen Hawking tir. Ondan bile duymadım böyle bir şeyi.

Her şeyi bağlamışlar abidik gubidik olasılık hesabına o imkansız bu imkansız.

Şunu artık anlayın.
    Bir zamanlar yok aminoasitler oluşamaz, protein imkansız diye konuşuyorlardı. Adamlar uzayda bile buldular.

Evrenin var olması imkansız diye bir şey yok. Çünkü imkansız olsaydı zaten evren var olmazdı. Evren var olduğuna göre imkansız değildir.

• Mirror of Deception kullanıcısına yanıt
    Kuantum fiziğini oku ve öğrenmeye çalış. Bak ben değil, bilim söylüyor.

• Bir zamanlar sen de amiptin annenin karnında. Bak adam oldun.
    Amipin adam olduğuna inaniyon da,
    Dinozor olduğuna niye inanmıyon.

Evrimi de bilim söylüyor onu kabul etmiyorsun.

Seni kale almam için tutarsızlıklarından arınıp doğru bilgiyi arama çabasında olman gerekiyor. Bir önceki yazdığın cümleyi Google'da bir araştır bakalım senin söylediğin gibi mıymış.

• Bu kafayla ateist oluyorsanız vay halinize.
    Dediğin olay tam bir yaratıcı mucizesi. Başka hiçbir şekilde açıklanamaz.

• Konu kuantum olunca kimse kingman reyisin eline su dökemez
  • prf23 P kullanıcısına yanıt
    Kardeş göktaşında var olan şey aminoasitler. Alelade madde değil.
    Canlılığın yapi taşları dikkatini çekerim.

Ali Demirsoy hayat bir yolunu bulur demiyor.
    Benim açıkladığım süreçleri detaylı bir şekilde veriyor. Bu nedenle sihirli bir nukleotite gerek yoktur diyor. Daha ne desin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Bir zamanlar sen de amiptin annenin karnında. Bak adam oldun.
    Amipin adam olduğuna inaniyon da,
    Dinozor olduğuna niye inanmıyon.
    alla alla amipten adam olduğuma mı inanıyor muşum, peki benim bundan haberim var mı?
  • genç muallim G kullanıcısına yanıt
    Embriyonun gelişim süreci dersen bununla ilgili milyon tane makale, belgesel görebilir ve her aşamanın nasıl biyokimyasal süreçlerle doğal bir şekilde açıklandığını görebilirsin.
    Hatta yeterli teknoloji ile anne rahmi olmadan da embriyo geliştirilebilir.

Bu sürecin saç uzaması, tırnak uzaması kadar doğal bir süreç olduğunu görmek için sadece okuman gerek.

• Adam değil miydiniz pardon.

• Daha geçenlerde nasa'nın sözde 8 milyon kilometre uzaklıktan dünya'nın fotoğrafını çektiğini söylemesi ve yayınlanmasının ardından, layk atan insanların şimdi evrenin oluşma olasılığını kim neye göre hesaplamış çıkışından yol kat etmeye başladığımız bariz şekilde görülüyor.

Sahi kim ölçtü o 8 milyon km'yi?

Kimin hesapladığına gelince, senin o Hawking'in arkadaşı olurdu kendisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Adam değil miydiniz pardon.
    kardeş iki cümle yazdık dağıldın yine, aklınca hakarete falan başladın,
    ben amipten adam (insan) olduuna inanmıyorum,
    benim inanmadığım birşeyi nasıl ikki dakkada bana yamadın, az sakin bu kadar kolay dağılma ya.
  • İnsan maymundan geldiyse maymun nerden geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.