Şimdi Ara

Dinler şeytanın işi olamazmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şeytan dünyaya din diye bir yalan gönderdi ve insanlar gerçek tanrıyı aramayı bıraktı. Elbette kitaplarda iyilik yapın diyecekti yoksa nasıl inanacaktınız? Araya bir tane bile kötülük sıkıştırsa yeter. Hadi bakalım çürütün bu iddiayı. Bunun mümkün olmadığını ispatlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 22 Ağustos 2019; 19:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence şeytan bizi sıkıntıdan öldürmek istiyor
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Einstein seni görseydi determinizme harcadığı yıllara lanet ederdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 22 Ağustos 2019; 16:31:31 >
  • Şeytan olan sensin. Allah tan korkmayanın cezası sonsuz cehennemdir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pharm4vita kullanıcısına yanıt
    Felsefe bölümündeyiz. Bunun mümkün olamayacağını mantıklı bir şekilde yazabiliyorsan yaz boş yapma.

• Benim kaynağım Kuran dır ve oradan cevap vereceğim

ŞUARÂ
    26:210 - (210-212) O Kur'an'ı şeytanlar indirmemiştir. Bu onların harcı değildir; zaten, buna güçleri de yetmez. Çünkü onların vahyi işitmeleri engellenmiştir.

Bu, kanıt olarak yeter ama size yetmez sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharm4vita -- 22 Ağustos 2019; 19:28:40 >
  • pharm4vita kullanıcısına yanıt
    Böyle bir ayet olduğunu bilmiyordum doğrusu. Demek ki zamanında aynı şeyi düşünmüşlerki hemen önlem alınmış ama yeterli değil. Şeytan kendi yolundan çıkılmaması için her şekle girebilir bunu kendisi uydurmuş da olabilir. Elle tutulur bir kanıt yoksa bu ihtimalin olması hala mümkün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharm4vita

Benim kaynağım Kuran dır ve oradan cevap vereceğim

ŞUARÂ
    26:210 - (210-212) O Kur'an'ı şeytanlar indirmemiştir. Bu onların harcı değildir; zaten, buna güçleri de yetmez. Çünkü onların vahyi işitmeleri engellenmiştir.

Bu, kanıt olarak yeter ama size yetmez sanırım
    bu ayeti şeytan senni gibi sorgulama sıkıntılıları telkin amaçlı yazdıysa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Bence şeytan bizi sıkıntıdan öldürmek istiyor
    ne alaka.

sizi binbir türlü zevkle kucaklamak amaçlı çabalarımı nankörlükle cevaplamanız esefle kınıyorum..
  • Olamaz tabiki, hem olması için bir sebep yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Olamaz tabiki, hem olması için bir sebep yok
    Nasıl sebep yok şeytanın tanrıyla savaşı yokmu? Bunun sonunda kazanan deistler olmasın sakın

• Communist kullanıcısına yanıt
    Eğer gerçek yol deizmse içimize sonsuz yaşama isteği verip bunu karşılamayan Tanrı acımasız mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edmund Husserl -- 23 Ağustos 2019; 12:35:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmund Husserl

Eğer gerçek yol deizmse içimize sonsuz yaşama isteği verip bunu karşılamayan Tanrı acımasız mıdır?
    Tek cumleyle Deizmi cokerttin tebrik ederim. Digerlerinide curutte tek cumleyle millet musluman olsun yav.

• Deizmi falan çürütmedim.Cevabın varsa ver,yoksa konuşma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Tek cumleyle Deizmi cokerttin tebrik ederim. Digerlerinide curutte tek cumleyle millet musluman olsun yav.

Alıntıları Göster
    Teodiseden millet ne kadar çekti haberin var mı ? Plantigancin olsaydı teodise iyi yanındakiler kötü derdi
  • Şeytanın tabiki Allah'la savaşı var bunu kimse inkar edemez ama şeytanın din uydurmaya gücü yetmez onun görevi sadece insanları doğru yoldan saptırdım kötü yola sokmaktır zaten bu yüzden böyle bir durumda yani kötülük yapmaya hazırlanan bir insana ( Şeytana uyma ) denir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şeytanın tabiki Allah'la savaşı var bunu kimse inkar edemez ama şeytanın din uydurmaya gücü yetmez onun görevi sadece insanları doğru yoldan saptırdım kötü yola sokmaktır zaten bu yüzden böyle bir durumda yani kötülük yapmaya hazırlanan bir insana ( Şeytana uyma ) denir

Ters psikolojiyi insanlar bile yapıyorken şeytan yapamaz diyorsun yani.

• Communist kullanıcısına yanıt
    Bence şeytanın uydurdukları ahlak yasalarını yok sayan dinsizlik akımlarıdır.

• quote:

Şeytanın tabiki Allah'la savaşı var bunu kimse inkar edemez ama şeytanın din uydurmaya gücü yetmez onun görevi sadece insanları doğru yoldan saptırdım kötü yola sokmaktır zaten bu yüzden böyle bir durumda yani kötülük yapmaya hazırlanan bir insana ( Şeytana uyma ) denir
    Ya müslüman olacaksın adam gibi ya da fetöcü olacaksın. Böyle saçmalıklara inanacaksın ve yazacaksın.

Hiç utanmadan arlanmadan, düşünmeden etmeden

Pardon yani sizde düşünce olsa zaten fetöyü peygamber haşa Allah yerine koymazsınız...

Dediğim gibi iman zannedip her şeyi böyle yazarsanız şetanın cennetine gidersiniz...

Hangi akla ziyan fikirle Allah'ı şeytanla savaştırıyorsun be cahil.. artık bundan sonra kafir olmuş durumdasın

Allah'ın gücünü sınırlayıp birde onu şeytanla savaştırıyorsun yahudi aklıyla

onlar güreştirir ve birde tanrıları yenilir

yani geri zekalılığın bile sınır olması lazım. Allah kavramını bu kadar yerlere seriyorsanız bi zahmet onun adını ne klavyeniz nene de dilinize dolamayın.

Basit bir soru karşısıda bile hepiniz şapşala düşüyorsunuz. Neden biliyormusun Siz ler ALlah değil Allah adında bir takım insanların söyledikleri putlara iman etmiş durumdasınız ve böylesine basit bir soruda çuvallıyorsunuz.

• combaba C kullanıcısına yanıt
    Hocam sende bir 19 kokusu aldım.19cu musun?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.