Şimdi Ara

directx 11- 3dsmax yardımmmmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • directx 11 bulamıyorum link varsa atabilrmisiniz (bilgisayrıma 3dsmax programını yükledim ama kurulmuyor bilgsyarda directx olmadıgından kaynaklandıgını düşünyrm)

• Alakası yok. DX11 in indirilen versiyonu da yok zaten. Win 7 den çıkıyor. 3dmax opengl kullanır Dx değil.
  • quote:

directx 11 bulamıyorum link varsa atabilrmisiniz

Directx Redist :http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8109

Bu pakette en son Directx sürümü var.

quote:

DX11 in indirilen versiyonu da yok zaten. Win 7 den çıkıyor.

Directx sürekli güncellenmektedir. Yukarıda verdiğim linkteki sürümünde 9,10 ve 11 sürümündeki güncellemeler dahil en son hangi versiyonu destekliyorsa işletim sistemi ona güncellemektedir. Windows XP kullananlar DX9 un 2010 yılında çıkmış güncelli dosyaları içerirken, Windows vista eğer directx 10 da kaldı ise bu paket ile Directx 11 'e terfi etmektedirler. Windows 7 ile gelen Dx11 sürümünde güncel olmayan ilk dosylar da yine aynı pakette güncellenir.

Directx sadece 9 ya da 10 gibi major sürümde değil ara ara güncellenmektedir. Sayı olarak atıyorum, 9.001 gibi gitmediği için karışıyor arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 30 Ocak 2012; 15:07:01 >

• Şöyleki sen XP kullanıyorsan zaten 10 ve 11 in kurulumu yok, 9 da çakıldın. Vista veya 7 kullanıyorsan zaten 10 yada 11 yüklü geliyor, netten çekilen paket evet dediğiniz gibi olanı update ediyor. Dikkat OLANI UPDATE ediyor. Olmayan bişeyi sıfırdan kurmuyor. Zaten olmama şansıda yok sistemde. Çünkü windows kurulumunda zaten geliyor DX paketleri.

Ha ne yapılır, vista veya 7 de DX9 dosyaları yoktur ilk kurulumda, bu işletim sistemlerine eğer dx9 kurmaz isek (dx9)oyunlar d3d9.dll hatası verir. Gösterdiğiniz paketinde asıl amacı budur. Şu an tam kurulum paketi sadece dx9 için mevcuttur (0 dan kurulum). Sizin verdiğiniz paket belirttiğiniz gibi sadece olanı günceller. Benim mesajımdan kastım dx11 diye ayrıca bir download ın olmamasıdır, yani sistemde dx in hiç bir versiyonu kurulu değilse ki bu imkansız. Gidip sadece dx11 kurulumu olan bir paket bulamazsınız demek istedim. Bu durumda kurulacak tek paket dx9 olur.

Çok tartışalacak mevzu değil, zaten arkadaşın sorunu DX de değil.

• quote:

Dikkat OLANI UPDATE ediyor

Selamlar,

Olayı şöyle anlatayım. Dx 9 ya da Dx 10 adlı paket yok. Verdiğim linkteki gibi her zaman bir Dx güncelleme ve yoksa sıfırdan kurma paketleri tek ve standart dosya olarak vardır. Bunların hepsi zaten bir arada. Ayrıca olanı update ediyor dediğiniz kısımda eksik. Vista'da dx 10 , 9 ve daha önceki dosyalar yer alır ama kesinlikle Dx11 dosyası yoktur, aynı şekilde Xp de DX9 yoktur (Dx 8.1 ile gelir) ,98 de DX 7 ve 8 yoktur (Dx 6.1a ile gelir 98 SE sürümü) Bu yüzden yine aynı paketteki dosyalar yüklendiğinde sıfırdan Dx 11 yüklenmiş olacaktır. Mesela elinizde DX 9 ekran kartı varsa ve Xp kurdu iseniz Dx 8.1 vardır ve ekran kartını Dx 9 da kullanabilmek için yine aynı paketi kurduğunuzda DX 9 a sıfırdan yüklenmiş olur ve kullanabilirsiniz ekran kartını.
    Aynı şekilde Dx 11 ekran kartınız varsa Vista Dx 10 ile geldiği için yine aynı dosya ile Dx 11 sıfırdan kurulup Vista işletim sisteminizde Dx 11 e geçmiş olacaksınız, Ekran kartınız da Dx 11 'i kullanabilecektir.

quote:

(dx9)oyunlar d3d9.dll hatası verir

Burada DX 9 dosyası olmadığından değil Dx 9 komutlarını içeren dosyalarını çağıran oyunun kullandıkları dosyaların sistemde yer alan dx 9 dosyalarından yeni olmasından hata alırız. Vista ve 7 sürümlü windowslar Dx 9 ve 8 dosyalarını da içermektedir.

quote:

Çok tartışalacak mevzu değil, zaten arkadaşın sorunu DX de değil.

Ben genel olarak işleyiş hakkında bilgi vermek maksatlı yazdım. Çok önemli bir konu değil zaten . Arkadaşın sorununun tam nedeninin 3Ds max kullanmadığım için bilemiyorum. Sadece istek olarak belirttiği Directx pakedini için bağıntısını verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 30 Ocak 2012; 17:04:24 >

• XP SP2 den itibaren DX9C kurulu olarak gelir. dx8.1 dediğin fii tarihinde kaldı. Kendi verdiğin sayfaya git bir bak DX versiyonlarının hiç birinin uninstall ı da yoktur. Yani sistemde olan bişeyi kaldırma şansında yoktur. Her işlertm sistemi kendi DX i ile gelir. XP sp2 den itibaren 9c ile, vista 10, sp2 den itibaren 10.1 ile, win 7 11 ile. Hiç biri bir evvelki versiyonu barındırmaz. Göstermiş olduğunuz paket, xp ye yüklendiğinde en son 9c.xxx sürümüne, vistaya yüklendiğinde 9c+10.1.xxx sürümüne, win7 ye yüklendiğinde 9c+10.1+11.xxxx sürümüne yükseltme yapar. Bunu sanal makineye 5 dkda bir win7 kurup dneeyebilirsiniz.

Bir diğer mevzu dx10 olan vistaya direk olarak bu pakedi yüklemeniz hiç bişey ifade etmeyecektir. Çünü dx11 e yükseltmeyecektir. Bunun için sisteminizde mininmum vista sp2 + platform update paketinin kurulu olması gerekir. Bu paket kurduktan sonra üstüne (KB971512) nolu paket ile artık vista da dx11 kulannabilir hale gelmektedir. Yani verdiğiniz paket ile değil, bu updateler ile dx11 yüklenir vistaya. Ha sonra bu paket ile güncellemeleri yapılabilir tabi.

Dediğim gibi verdiğiniz link tüm windowslar için dx9+10+11 periyodik (3-4 ayda bir çıkan) güncellemesidir. Tek başına kurulum pakedi değildir.

Şurdan bilgilerinizi tazeleyin isterseniz.

directx 11- 3dsmax yardımmmmm

• hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim..
  • eyvallah kardeşim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.