Şimdi Ara

DirectX 11 farkı ne kadar önemli ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gypso0512

@derinkoma arkadaşın tavsiyesi kafamıza yattı arkadaşlar, kasada bir değişiklik yaptık ve bu sistemde karar kıldık, gerçi henüz hesaplamadık ama :):)
    Yardımlarınız için çok teşekkür ediyoruz....

AMD - PHENOM II X4 925
    ASUS - M4A785TD-V EVO
    HI-LEVEL - 2x2 DUAL DDR3 1333
    SAMSUNG - 500 GB SATA2 16 MB NCQ
    VTX3D - HD5850 1GB
    AeroCool VX-9 Pro Oyuncu Kasası + 500W OCZ PSU

Hocam sistem güzel ama kafama takılanları söyliyeyim. 45 tl indirim için 955 ten vazgeçilirmi ?
    Hi level ramlaer ucuz ama performansı nasıldır? Arkadaşımın birisine adata cl7 qc kit birisinede Kingston hyperx aldık. Ram fiyatlarında gene yüzde 10 luk bir artış olmuş. Kasayı çok beğendim. HDD de 2 x500 ile raid yapılırsa çok iyi olur.

Esas sorun ekran kartında. Şu anki piyasada ekran kartı alacaksanız biraz paraya kıymak zorunda kalacaksınız. Anakartınızda ki 4200 kartla bir kaç hafta idare edip 5830 kullanıcı incelemesi ve fiyatına bakarak 5830 da tercih edebilirsiniz. Fermiyi bekleyin demiyorum. Çıkan kartlar üst seviye olup nerdeyse sisteminiz kadar fiyatları olacaktır. DX 11 varken şu an dx 10ekran kartı almayın. Ama dx 11 alıcam diyede 5770 te almayın. Şu an için en iyi seçenek 5850!! Pahalı derseniz 5830 bekleyip fiyatına göre 5850 ile 5830 arasında tercih yapabilirsiniz.

• Cl7'nin çok bir somut getirisi olmadığı görüşünü cohannan hocam da destekliyor. Asıl fark işlemcide olur, onu da bütç doğrultusunda ayarlayın.
  • dx11 balon tamamda 5770 de 9800gt le kıyaslanmaz
  • adam dx 11 in ne farkı var diye sormuş iki üç kendini bilmez kişi konuyu halletmiş biri gtx 260 al der diğeri 5770 al der kişisinin sorusuna cevap vereceğinize fanlık yapıyorsunuz burda burdan fanlara

arkadaşım dx 11 in getirisi ne dersen bana göre şimdilik kocaman bir hiççç ama bundan 1 2 sene sonra adam gibi oyunlarda dx 11 adam gibi farkını ortaya koyacaktır 5770 dx 11 de yetersiz gelir falanda demeyin artık oyunlarda sistem gereksinimlerini minimum düzeye indirmeye çalışıyorlar ki herkes bu oyunları oynayabilsin sonuçta herkesin 2.000 tl lik bir makina alması yada 500 tl yi ekran kartına vermesi beklenemez...

tabii güncel bir sistem toplamak istiyorsan şahsen dx 11 destekli bir kart al hatta şu nvidia nın çıkartacağı kartları bekle ki belki fiyatlar düşer tabii fiyatın düşmesi için nvidianın ne kadar performanslı kart yaptığıda önemli yeni çıkan kartlardan bir cacık olmazsa ati zammı fena bindirecek benden söylemesi...

• Daha öncede vermiştim ama dikkat edilmedi galiba.
    DirectX hakkında bilgi ;

donanımhaber forum
    # DirectX ve Ekran Kartları # DirectX Nedir ? Ne işe Yarar ? Dx11# » Sayfa 1 - 6
    http://forum.donanimhaber.com/m_36461345/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 23 Şubat 2010; 9:21:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SY34

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

@emreonal69 olm dah yeni ceza aldın 2 dakka akılldı dur şurda
    @mete sende az ocak söndürmedin 4870 leri sattırıp 5770 aldırdın 2 nizide

ikisini bir odaya kitliycen ne olur merak ediyorum :D birde yanlarına 5770 ve gtx260 koyarsan tamamdır :D

Süper fikir tuttum

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

@emreonal69 olm dah yeni ceza aldın 2 dakka akılldı dur şurda
    @mete sende az ocak söndürmedin 4870 leri sattırıp 5770 aldırdın 2 nizide

ikisini bir odaya kitliycen ne olur merak ediyorum :D birde yanlarına 5770 ve gtx260 koyarsan tamamdır :D

Süper fikir tuttum

sonunu düsenmek bile istemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@ProgreSsive aTTacK
    sistemin ne amaçla kullanacağını bir daha gözden geçirirsen bu işlemci değişikliğinin fark bile edilmeyeceğini görürsün.
    Hi-Level ramlerin normal şartlarda aynı hızda çalışan diğer ramlerle performansı tamamen aynı.
    5830 kartına gelince o birkaç haftaya kadar bırak fiyat/performans kartı olmayı belki satışta bile olamayabilir.
    onu alacaksa daha epey beklemesi gerekecek...

BEn 925 le 955 arasında oyun performansı bakımından çok fark var demedim. Sadece 45 lira indirim için BE olan ve stok 3.2 gzh olan 955 yerine yanlış biliyor olabilirim ama BE olmayan ve stok 2.8 ghz olan 925 i almazdım. Bu benim görüşüm. Oyunlar için hız aşırtılan 3 çekirdekli 720 be de güzel işlemcidir. Ramlerin performans olarak eksiği yoksa iyi tercih olacaktır haklısınız.

Şu anki piyasada sıfırdan ekran kartı almak gerçekten zor iş. Ben direkt 5830 bekleyin demedim. Alacaksanız 5850 alın dedim. Fakat arkadaş bir yorumunda ekran kartının pahalı olduğunu belirmiş. Bunun üzerine 5830 u bekleyebilirsinizdedim. 5830 5850den ucuz olacaktır ama f/p oranı ne olur bilemem. Çıkışıda ertelendi bir kaçkere dediğiniz gibi belki satıştada olmayabilir. 1 ay önce benzer bir sistemi yeğenime topladığımda 5830 bekle dedim ama genç adam 15 gün tatil beklemem ben kart mart dedi. aldık 5770. Tercih meselesi. gts 260 seçeneğide vardı ama 5770 tercih etti.

• Msi afterburner ile hız aşırtma limitini cfg dosyasından kaldırdıktan sonra hd5770 ramlerinin gideceği biraz daha yol olduğu ortaya çıktı. Şimdiki değerleri 1030mhz çekirdek 5880mhz bellek hızı. Airfield flythrough testinde 33.33fps aldım.
  • bu satten sonra gidip 9800gt yada gtx260 alınırmı mantıklı düşünün bakın ben 5670 aldımsüper kart full hd film seyredebiliyorsun her oyunuda açıyor maşallahişin makarası bunlar tabi anakartı değiştirdim onboard yoktu üzerinde bende ne alayım derken fiyatı iyi geldi 5670 aldım 157tl'ye performans sonuçları fena değil gibi tabi bu kişiye göre değişir önceki kartım 4770'e göre kötü ama sonuçta pc'de oyun oynamak için almadım xbox360'a geçip 4770'mi satmıştım çünkü pc'de oyun oynamayı sevmiyorum zevk alamıyorum,aldığım bu kartda arada işe yarar,şu an için pc'de grafik olayı konsola göre çok iyi olsada alınan zevk açısından konsol 10 numara,

• quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

quote:

Orijinalden alıntı: gypso0512

@derinkoma arkadaşın tavsiyesi kafamıza yattı arkadaşlar, kasada bir değişiklik yaptık ve bu sistemde karar kıldık, gerçi henüz hesaplamadık ama :):)
    Yardımlarınız için çok teşekkür ediyoruz....

AMD - PHENOM II X4 925
    ASUS - M4A785TD-V EVO
    HI-LEVEL - 2x2 DUAL DDR3 1333
    SAMSUNG - 500 GB SATA2 16 MB NCQ
    VTX3D - HD5850 1GB
    AeroCool VX-9 Pro Oyuncu Kasası + 500W OCZ PSU

Hocam sistem güzel ama kafama takılanları söyliyeyim. 45 tl indirim için 955 ten vazgeçilirmi ?
    Hi level ramlaer ucuz ama performansı nasıldır? Arkadaşımın birisine adata cl7 qc kit birisinede Kingston hyperx aldık. Ram fiyatlarında gene yüzde 10 luk bir artış olmuş. Kasayı çok beğendim. HDD de 2 x500 ile raid yapılırsa çok iyi olur.

Esas sorun ekran kartında. Şu anki piyasada ekran kartı alacaksanız biraz paraya kıymak zorunda kalacaksınız. Anakartınızda ki 4200 kartla bir kaç hafta idare edip 5830 kullanıcı incelemesi ve fiyatına bakarak 5830 da tercih edebilirsiniz. Fermiyi bekleyin demiyorum. Çıkan kartlar üst seviye olup nerdeyse sisteminiz kadar fiyatları olacaktır. DX 11 varken şu an dx 10ekran kartı almayın. Ama dx 11 alıcam diyede 5770 te almayın. Şu an için en iyi seçenek 5850!! Pahalı derseniz 5830 bekleyip fiyatına göre 5850 ile 5830 arasında tercih yapabilirsiniz.

bende bu sistemi çok beğendim, aynen böylede kalabilir..
    veya bilg. en az upgrade gerekn ve en sağlam olması gereken bileşen olan işlemci ve anakart için;
    ekran kartında bir düşüklğe giderek artırılabilir özellikle işlemci için diyorum, örneğin suan 300 tl civarına 2.el 4890 veya 5830 a bakılıp kalan parayla işlemciye artırılabilir.. çünki bu kartlarda çok çok yeterli kartlardır ve bir oyuncu için 1.5-2 sene her oyunda full ayarda rahatlıkla idare ederler..... 5850 suan en üst seviye kart olduğundan fiyatı çok fazla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 23 Şubat 2010; 18:18:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fero01

dx11 balon tamamda 5770 de 9800gt le kıyaslanmaz

elbette kıyaslanmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: XIII

quote:

Orijinalden alıntı: emreonal69

quote:

quote:

DX11 olayına fazla takılmayın , benim tavsiyem GTX260 448bit 896MB GDDR3 olur.

Dx 11 niye takılmasın sende yok diyemi ? herkes senin kullandığın kartı kullanmak zorun değil veya sen önermek zorunda da değilsin.

Ne alakası var, 5770 dx11 için yeterli bir kart değil, ve onun için yeterli olacak bir karta da şu zamanda para verilmez daha doğru düzgün oyunu yok, bu yüzden GTX260 daha iyi bir seçim olur , buda senin ati ye olan sevgine ters düştüğü için kuyruğuna basılmış kedi gibi hiddetleniyorsun.

adama eski teknoloji kartı aldırıp gecede rahat uyuyabilecekmisin çok merak ediyorum ben ati yi al die bi öneride de bulunmadım tabi zora gelince hemen kıvırtık olursun böyle

Arkadaşım cidden soruyorum sana,şu an dx11 ile ilgili acilen gereken birşey varmı.Yahu siz hiç mi dx10 zamanında çıkan kartlarda aynı olayı görmediniz.Şu anda eski teknolojili dediğin o kartların üretimi bitmedi bile,adama kıvırmaktan bahsetmişsin.Sen iyice kıvırtmışsın,sanki hiç o kartları kullanmamış gibi.Dx11 teknolojisi için düşünebilecek seri 58xx serisidir ve şu anda dx11 ile ilgili çok büyük gelişme olmadığından dx10 lu kartlar alınabilir.Sonra dx11 için performansı yüksek olan kartlar ucuzlar ve kullanıcı onu alır.5770 dx11 performansını veremeyecek bir kart çünkü zaten üretimi performans amaçlı değil.Lütfen duygusal davranıp,eski teknoloji sattırdın falan demeyin,şu an hiçbirşeyin acelesi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: stradosphere

quote:

quote:

quote:

quote:

DX11 olayına fazla takılmayın , benim tavsiyem GTX260 448bit 896MB GDDR3 olur.

Dx 11 niye takılmasın sende yok diyemi ? herkes senin kullandığın kartı kullanmak zorun değil veya sen önermek zorunda da değilsin.

Ne alakası var, 5770 dx11 için yeterli bir kart değil, ve onun için yeterli olacak bir karta da şu zamanda para verilmez daha doğru düzgün oyunu yok, bu yüzden GTX260 daha iyi bir seçim olur , buda senin ati ye olan sevgine ters düştüğü için kuyruğuna basılmış kedi gibi hiddetleniyorsun.

adama eski teknoloji kartı aldırıp gecede rahat uyuyabilecekmisin çok merak ediyorum ben ati yi al die bi öneride de bulunmadım tabi zora gelince hemen kıvırtık olursun böyle

şu an hiçbirşeyin acelesi yok.

kilit cümle bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Adama, ati nin zayıf olan oyun ve sürücü desteği ne sahip, dx11 yönünden zayıf olan kartı önerince sen rahatlayacak mısın.

böyle yorumu görüp te katil olmamak, küretmemek mümkün deiğl.

knk nasıl adamsın sen her ay çıkan sürücü için adammı öldürülür:D
  • konu abidik gubidik olmuş az cokda olsa kendi görüşlerimi yazmak isterim

ne dx10 ne dx11 bunların hepsi hem microsoftun bizim cebimizi söğüşlemesini sağlayacak hemde ekran kartı firmalarınla microsoft ortak calışıp ekran kartı firmalarınıda daha fazla nasıl ekran kartı satsak dediği sacmalıklardan ibarettir hala dx9 da oyunlar yapılıyorken bunlar cidden sacmalıktır..Asıl olay oyunlarda Shader Model 4.0 veya 5.0 olayıdır bize asıl o güzel grafiği veren olay shader model olayıdır..dx9 un nimetleri devam ediyorken dx10 dx11 e gerek yok sadece bu kartları alırken performansı hangisi szin için iyi ise onu alın dx10 vey adx11 olup olmaması önemli değil o şekilde düşünerek almayın kartı onu demek istiyorum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

konu abidik gubidik olmuş az cokda olsa kendi görüşlerimi yazmak isterim

ne dx10 ne dx11 bunların hepsi hem microsoftun bizim cebimizi söğüşlemesini sağlayacak hemde ekran kartı firmalarınla microsoft ortak calışıp ekran kartı firmalarınıda daha fazla nasıl ekran kartı satsak dediği sacmalıklardan ibarettir hala dx9 da oyunlar yapılıyorken bunlar cidden sacmalıktır..Asıl olay oyunlarda Shader Model 4.0 veya 5.0 olayıdır bize asıl o güzel grafiği veren olay shader model olayıdır..dx9 un nimetleri devam ediyorken dx10 dx11 e gerek yok sadece bu kartları alırken performansı hangisi szin için iyi ise onu alın dx10 vey adx11 olup olmaması önemli değil o şekilde düşünerek almayın kartı onu demek istiyorum teşekkürler

• quote:

• Allah aşkına dx-11 oyun kaç tane var ki daha doğru düzgün dx-10 oynamayan kişi dx-10 desteklemeyen oyun var
    kaldı ki çoğu kişi xp kullandığı için 10-11 fark yapmaz
    gelelim gtx260 vs 5770'e
    ben gtx260 taraftarıyım bant genişliği vs falan yüksek çözünürlüklerde daha iyi olacaktır bunun yanında driver desteği ve oyunların bazılarının nvidia yandaşı olduğu için gtx260 çok daha iyi bir şeçim olacaktır.
    mühim olan dx-11 desteklemesi değil o ayarda akıcı olması
    benim kartım dx-10 destekliyor ama dx-10 ayarına getirdimi çuvallıyor
    örnek:crysis 1280*800 en ileri ayarlar motion blur falan en sonda 16*AA nvidia control panelden 3d ayarları kısmından en iyi görüntü için olan ayarlar yapılı alınan max fps=3
    sistemime bakabilirsiniz yandan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 25 Şubat 2010; 10:54:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

adam dx 11 in ne farkı var diye sormuş iki üç kendini bilmez kişi konuyu halletmiş biri gtx 260 al der diğeri 5770 al der kişisinin sorusuna cevap vereceğinize fanlık yapıyorsunuz burda burdan fanlara

arkadaşım dx 11 in getirisi ne dersen bana göre şimdilik kocaman bir hiççç ama bundan 1 2 sene sonra adam gibi oyunlarda dx 11 adam gibi farkını ortaya koyacaktır 5770 dx 11 de yetersiz gelir falanda demeyin artık oyunlarda sistem gereksinimlerini minimum düzeye indirmeye çalışıyorlar ki herkes bu oyunları oynayabilsin sonuçta herkesin 2.000 tl lik bir makina alması yada 500 tl yi ekran kartına vermesi beklenemez...

tabii güncel bir sistem toplamak istiyorsan şahsen dx 11 destekli bir kart al hatta şu nvidia nın çıkartacağı kartları bekle ki belki fiyatlar düşer tabii fiyatın düşmesi için nvidianın ne kadar performanslı kart yaptığıda önemli yeni çıkan kartlardan bir cacık olmazsa ati zammı fena bindirecek benden söylemesi...

Görüşlerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür, @genelkurmay89 beni biraz daha iyi anlamış galiba :). Dediğiniz gibi dx 11 e takılmanın anlamı yok galiba, bize hiç bir oyunda sorun yaratmıycak güzel performanslı bir kart lazım, anladığım kadarıyla dx 11 tamamen yeni özelliklere sahip bir yazılımdan ibaret, performansa yönelik pek bir artısı yok, bu sebeple performans ağırlıklı bir kart daha çok işimize yarar diye düşünüyoruz.. Bu doğrultada fikirleriniz daha çok işimize yarıycak :)

Ayrıca burası çok önemli, dx 11 destekleyen bir oyun çıktığında dx 10 kartımızla bu oyunu oynayabilcekmiyiz ???? eğer dx 10 ile de oynayabilecksek ciddi anlamda eksiklerle karşılaşırmıyız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gypso0512 -- 25 Şubat 2010; 11:26:39 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.