Şimdi Ara

DirectX 11 farkı ne kadar önemli ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar, directx 11 ekran kartları yeni çıktı malum, fakat ne kadar önemli veya performansa ne kadar etkisi var anlıyabilmiş değilim.... Arkadaşıma yeni bir orta yollu pc toplamaya çalışıyoruz fakat ekran kartı konusunda kafamız iyi karıştı... Örneğin şu iki kart arasındaki fiyat farkına değecek performans farkı varmı ?? ki Zotac 9800 GT 256 bit de çalışıyor !! Asus 5770 128 bit de çalışıyor ?? Anlıyabileceğimiz dilde anlatabilecek biri varmı ?? Artı nasıl bir ekran kartı tavsiye edersiniz bize ?? :)

Zotac Nvidia Geforce Synergy 9800GT 1GB 256BIT GDDR3 (directx 10) PCI-E 2.0 x16 Ekran Kartı -----230 tl
    ASUS EAH5770/2DIS/1GD5/A, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 128 bit, 850/4800 -----365 tl

Sistemide şu şekilde düşündük :

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    GIGABYTE MA785GT-UD3H, AMD 785G, DDR3, 2X PCIExp 16X, Socket 938 AM3, ATI HD4200
    G.SKILL ECO 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 (Düşük Voltaj - 1.35V)
    SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm
    AeroCool Vx-9 Oyuncu Kasası + 500W OCZ PSU
    Ekran kartı : ????????

• DX11 olayına fazla takılmayın , benim tavsiyem GTX260 448bit 896MB GDDR3 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 22 Şubat 2010; 16:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreonal69

DX11 olayına fazla takılmayın , benim tavsiyem GTX260 448bit 896MB GDDR3 olur.

Dx 11 niye takılmasın sende yok diyemi ? herkes senin kullandığın kartı kullanmak zorun değil veya sen önermek zorunda da değilsin.
  • dx 11 farkı şuan için önemli değil ama gelecek için bir fark olusturacagı kesin her ne kadar kanaatimce dx 9 farkı nı dx 10 saglayamadıysa dx 11 farkını ileriki dönemlerde koyacaktır...ancak dx 11 farkını ben ileride hissetmek istiyorum diyorsanız sizi orta seviye bir kart bu hissi yasattırmayacaktır emin olun...en az 5850 veya üstü yaşatır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: XIII

quote:

Dx 11 niye takılmasın sende yok diyemi ? herkes senin kullandığın kartı kullanmak zorun değil veya sen önermek zorunda da değilsin.

Ne alakası var, 5770 dx11 için yeterli bir kart değil, ve onun için yeterli olacak bir karta da şu zamanda para verilmez daha doğru düzgün oyunu yok, bu yüzden GTX260 daha iyi bir seçim olur , buda senin ati ye olan sevgine ters düştüğü için kuyruğuna basılmış kedi gibi hiddetleniyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 22 Şubat 2010; 17:06:34 >

• komple sistem için bütçe belirtirseniz çok güzel ve aydınlatıcı yorumlar gelecektir..
  • eğer bütçe olarak 58xx tarzı bir kart düşünmüyorsanız sırf (dx11)buyuzden kart seçilmez...
    HIS ortadoğu genelmuduru de bu açıklamayı yaptı..
    dx11-phsix gibi şeylere takılmayın derim..

ekran kartrları gelecek için alınmaz dx11 yaygınlaşacakta senın kartın eskimicek gibi bir durum yok yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 22 Şubat 2010; 17:12:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütçemiz komple sistem için 1200 ile 1400 arası mahallesef .....
  • dx 11 farkını hissetmek için hd 5850-5870 gibi bir kart alınmalıdır,bu kadar basit 5770 suan için orta seviye bir kart zaten dx 11 oyunlar cıkana kadar seviyesi düsecektir...(oyunların kalitesi artacagından)ayrıca kafayı bu kadar takmamak lazım,dx olayına...
  • quote:

quote:

quote:

Ne alakası var, 5770 dx11 için yeterli bir kart değil, ve onun için yeterli olacak bir karta da şu zamanda para verilmez daha doğru düzgün oyunu yok, bu yüzden GTX260 daha iyi bir seçim olur , buda senin ati ye olan sevgine ters düştüğü için kuyruğuna basılmış kedi gibi hiddetleniyorsun.

Neye göre 5770 DX11 yeterli değil diyorsun? Sonuçta bu ekran kartını alan 5970 performansı beklemiyordur değilmi? GTX 260 DX11 için yetmiyor bile diyemezsin hiç desteklemiyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: gypso0512

Bütçemiz komple sistem için 1200 ile 1400 arası mahallesef .....

Arkadaşın birine sistem toplamıştım onu size de önerebilirm ufak tefek değişiklikle fiyat düşürülebilir:

GİGABYTE EP45-UD3LR Intel® P45 DDR2 1066MHz 1600FSB Anakart---197 TL
    SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI---47 TL
    KİNGSTON 4 Gb (2x2) KIT 1066MHz DDR2 Hyperx PC2 8500 CL5 RAM---205 TL
    İNTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz 6MB Cache 1333FSB 45nm İşlemci---379 TL
    WESTERN DIGITAL 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk---118 TL
    GIGABYTE GTX260 GDDR3 896MB 448Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı--- 355 TL
    AEROCOOL PGS SERIES VX-R 600W MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI--- 235 TL
  • quote:

quote:

quote:

adama eski teknoloji kartı aldırıp gecede rahat uyuyabilecekmisin çok merak ediyorum ben ati yi al die bi öneride de bulunmadım tabi zora gelince hemen kıvırtık olursun böyle

• şuan için ati en makul secenek kartları oldukça iyi ve fiyatlarınıda nvidia nın indirim yapmadıgınıda göz önünde bulundurursak ne pahasına olursa olsun bütçenizi uygun yeni seri bir ati alın derim 5770 olur,full hd çöznürlükte acmadıgınız sürece cogu oyunu highta oynacagınızda emin olun...
  • AMD - PHENOM II X4 925
    ASUS - M4A785TD-V EVO
    HI-LEVEL - 2x2 DUAL DDR3 1333
    SAMSUNG - 500 GB SATA2 16 MB NCQ
    VTX3D - HD5850 1GB
    LANCOOL - PC-K56 DRAGON LORD K 550W

1420 TL

Kasa vatan'dan,diğerleri gigatek kimseyi dinleme alabileceğin en uygun sistem bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinkoma -- 22 Şubat 2010; 17:18:35 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

adama eski teknoloji kartı aldırıp gecede rahat uyuyabilecekmisin çok merak ediyorum ben ati yi al die bi öneride de bulunmadım tabi zora gelince hemen kıvırtık olursun böyle

Adama, ati nin zayıf olan oyun ve sürücü desteği ne sahip, dx11 yönünden zayıf olan kartı önerince sen rahatlayacak mısın.

• bence boşa tartışıyorsunuz çünkü HD5850'li bir sistem almaya parası rahatça yetiyor arkadaşın hatta maliyet kasa psu ayrı alarak dahada düşürülebilir (FSP450W/SANALMARKETIM HIPERKASA/SANALMARKETIM 130 LİRA YAPIYOR İKİSİ) sahafiec teşekkürler inşallah faydalı olmuştur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinkoma -- 22 Şubat 2010; 17:22:52 >
  • quote:

quote:

quote:

aynı güçte iki kart var yeni olanı yani 5770 almak daha iyi...ama ilerde satarım daha güçlü dx11 alırım diyorsa gtx260 daha iyi seçim olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adama, ati nin zayıf olan oyun ve sürücü desteği ne sahip, dx11 yönünden zayıf olan kartı önerince sen rahatlayacak mısın.

kaç sefer Dx 11 kullandınki bu konuda atıp tutuyorsun sen ilk önce dx 10.1 kullan sonrasında yanımıza gel

• quote:

Tipik bir fanatik yorumu bari bu kadar belli etme fanatik olduğunu biz biliyoruzda yeni üyeler anlamaz en azından senden de bu yorumu beklerdim.
  • bunedir yaww,bir topiktede amd&intel,nvidia&ati sürtüşmesi yasanmasın,arkadaşlar bıkılmadı mı bırakın isteyen istedigini alsın...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.