Şimdi Ara

directx 11 sorunu arkadaşlar yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sorunum şu şekilde hd5850 ekran kartım var ve directx11 destekli ve sadece windows 7 de çalışıyormuş windows 7 ye geçtim geçmesinede directx 11 i bulamıyorum hiçbiryerde acaba windows 7nin içinde otomatikmi yükleniyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

DirectX 11 Sorunları: Tanımlama ve Çözüm

DirectX 11, oyunlar ve diğer grafiksel uygulamalar için Windows işletim sistemlerine yönelik bir grafik API'sidir. Bu, bir oyun veya uygulama ile grafik kartınız arasındaki iletişimi kolaylaştıran bir yazılımdır. DirectX 11 sorunları, oyunların çökmesine, takılmasına veya doğru görüntülenmemesine neden olabilir.

DirectX 11 sorunlarını çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• DirectX 11'i İndir ve Yükle: Bilgisayarında DirectX 11'in en son sürümü yüklü değilse, Microsoft'un resmi web sitesinden indirip yükleyebilirsin.
    • Grafik Kartı Sürücülerini Güncelle: Güncel olmayan grafik kartı sürücüleri, DirectX 11 sorunlarına neden olabilir. Grafik kartı üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indir ve yükle.
    • Uygunluk Kontrolü Yap: Oyunun veya uygulamanın sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol et. DirectX 11 desteği gerektiren bir oyun veya uygulama, DirectX 11 uyumlu bir grafik kartı gerektirir.
    • Çakışan Yazılımları Kaldır: Bazı üçüncü taraf yazılımlar DirectX 11 ile çakışabilir. Bu yazılımları geçici olarak kaldırmayı deneyin ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.
    • Temiz Önyükleme Gerçekleştir: Bu, yalnızca Windows hizmetlerini ve sürücülerini yükleyerek bilgisayarını başlatır. Bu, çakışan yazılımları ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni Çalıştır: Bu araç, sistem dosyalarında bozulma olup olmadığını tarar ve onarır. DirectX 11 ile ilgili sorunları çözmeye yardımcı olabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra DirectX 11 sorunların devam ederse, daha fazla yardım için Microsoft desteğine başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başlat'tan çalıştır'a dxdiag komutunu girersen 7 yüklü makinanda directx 11 sürümünün yüklü olduğunu göreceksin extra bir 11 yazılımı yüklemek gereksiz.
  • Windows 7 ile birlikte dx11 yükleniyor
  • directx 9.0c son ağustos u indir kur, içinde dx10 da dx11 de var. Zaten bi kaç ek dll.

ben xpde dx10 kullanabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

directx 9.0c son ağustos u indir kur, içinde dx10 da dx11 de var. Zaten bi kaç ek dll.

ben xpde dx10 kullanabiliyorum.

dx9 içinde 10 ve 11 yok. DX11 içinde 10 ve 9 dosyaları var, DX9 bazı eksikliklere sahip bazen eski oyunlar için ayrıca dx9 kurmak gerekebiliyor. Ayrıca öyle basit birkaç dll den ibaret değil. XP de DX10 diye gözüken ve kullandığınız sürüm DX9 dur. ufak yazılım hileleri ile DX10 yerine DX15 bile yazılır o mesele değil. XP de DX10 ve yukarısı hiçbir şekilde çalışmaz ve hiç bir zaman çalışmayacak. Çoğu oyun yapımcısı kullanıcıların halen DX9 ve XP kullanmasından şikayetçi, bu yüzden oyun geliştirmede zorlanıyoruz diyorlar. Bu ortamda zaten microsoftun XP için DX10 yapası varsa bile (olmayacağını kesin bir dille defalarca söylediler) yapmaz.

DX11 vista ve win7 için mevcut. win7 de default geliyor. Vista da update ler ile birlikte yükleniyor.

directx 11 sorunu arkadaşlar yardım lütfen

• @clarion

dx9.0c yi rar la bi klasore acarsan içinde
    Aug2009_d3dx11_42_x86.cab Aug2009_d3dx10_42_x86.cab gibi dosyalar göreceksin. Bunlar dx 10 vr 11 için

dx10 yalnıca d3dcompiler.dll d3dx10.dll adlı iki dosyadır. 9.0c 10 arasındaki farklar yalnızca 3d renderdan kaynaklır.
    dx11 de dx3dx11.dll dir. Eğer buınlarda fazlası var diyorsan cevabının bekliyorum

xp de kullanmaya gelince, bunlar resmi ddl ler değildir. Xpde kullanılmayı engelleyen bölümleri kaldırılan değiştirilmiş dll lerdir. Ben kurdum kullanıyorum.

http://www.google.com.tr/search?q=directx+10+xp&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

windows 7 içinde geliyor gibi görünsede gelmiyor.Gelen yalnıca dxdiag geliyor. win7 kurar kurmaz dx kurmadan oyun oynayamazsın.
    dediğim gibi dx9.0c son versiyonu agustos 2009 microsoftan indirdiğinde hem dx 9 dx10 d11 hepsinin son halini indirmiş olacak. Zaten arkadaşın dx 11 bulmamasıda o yüzden. Hiç biyerde dx10 yad dx11 download yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 tuş sorunu lütfen yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son pakette dx10 ve 11 olması konusunda sanırım haklısın. Şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim bilgilendirme için sağol. Ancak XP de DX10 konusunda ısrarımı sürdürüyorum. Crysis yada herhanigibir dx10 oyunundan XP altında alınmış dx10 render görüntüsü varmı ? yada xp altında dx10 testleri çalışıyormu ? XP altında DX10 ve yukarısını çalıştırmak İMKANSIZ.

win7 de dxdiag konusuna gelince sonuçta varsayılan olarak gelen sistem dx11.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yok yok merak etme
    olsa da fake :))

Xp de dx10 yok.Çalışmaz..Official ( resmi )olarak imkansız..
  • Gayet güzel çalışyor. Gayri resmi olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

Gayet güzel çalışyor. Gayri resmi olarak.

Crysis yada herhanigibir dx10 oyunundan XP altında alınmış dx10 render görüntüsü varmı ? yada xp altında dx10 testleri çalışıyormu ?

Bence bu soruya cevap ver.
  • oradaki videoları boş ver. Sen crysis yüklediğinde very high seçeneği açılıyormu onu söyle yada bana xp altında dx10 testi yap. Resmi yada gayri resmi fark etmez XP altında dx10 çalışmaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Zaten orda hack demeside oyüzden . O oyunun o seçeneği işletim sistemine göre kapttığı için millet config dosyalarında açıyorlar o seçeknleri.
  • hayır o millet hiç bir halt etmiyor, bi kaç zibidi ben Xp altında çalışan dx10 yaptım diye ortalığa atlayıp ne tür değişiklikler yapıldığı belli olmayan modlu directX dosyalarını nete veriyor. Hiç bir Allah ın kuluda XP altında very high ile Crysis oynayamıyor. İstediği kadar hack lemeye uğraşsın istediği kadar config dosyaları ile uğraşsın olmaz. DX10 ver üzeri için mecbur vista yada W7 gerekli. DX10 gerçek manada çalıştığını düşünsenize vista yada w7 alan kaç kişi kalır piyasada ?
  • Microsoft continues to say a firm no to backporting DirectX 10 to Windows XP. Furthermore, the Redmond company is also denying claims from third parties that Windows Vista's DirectX 10 will be hacked and transitioned to Windows XP. According to Microsoft, DirectX 10 is connected with the new overhauled graphics API and driver model introduced into Windows Vista. Also, DirectX 10 is irremediably tied to graphics cards with support for Shader Model 4.0. In Microsoft's perspective, this
    means that gamers that want access to DirectX 10 will not only have to migrate to Windows Vista but
    also upgrade their graphics card accordingly.

Phil Taylor, Senior Program Manager of the Flight Sim team at Microsoft says that projects such as the FallingLeafSystems have no chance whatsoever to make DirectX 10 work without DirectX 10 hardware. "FallingLeafSystems is claiming to enable DX10 on XP, and further, to quote the AlkyProject blog "No longer will you have to upgrade your OS and video card(s) to play the latest games." Can they make that work? Not at all. The FallingLeafSystems approach is to write a wrapper around the OpenGL extensions for DX10 class hardware that are already available on XP. And to claim this can work without proper hardware. That by itself means this isn't some monumental hack. No reverse engineering of DX10 is involved. What is involved is eyeballing the D3D10 API and mapping those calls to their OGL equivalent," Taylor commented.

In this manner Microsoft responded to announcements that Halo 2 and Shadowrun, Windows Vista exclusive gaming titles, have been cracked to work on Windows XP and that FallingLeafSystems will backport DirectX 10 to XP. Taylor explained that taking DirectX 10 back to XP would be equivalent with rewriting the operating system's kernel in order to be similar to Vista's.

"A couple key parts of the Vista kernel-WDDM driver work are GPU interruptability and GPU memory management. Yes, in Vista the OS is managing the GPU to make applications play nice, as opposed to the DX9 style "last application in owns the card" style. And 10.1 and 10.2 will expand on those capabilities with more fine-grained interruptability and GPU memory paging behaviors. So there is a lot of work left to do before this is anything like ready for prime time. And it should be pretty clear that without DX10 class hardware this approach is doomed to failure. So that limits it out of the box," Taylor added.

As a conclusion Taylor revealed his circumspection over if backporting DirectX 10 to XP would work at all. Instead he said "full DX10 support requires Vista. There is no such thing as a free lunch."

• dx sdk yı indiriyom bakalım orda dx10 örneği varsa deniyecem sonucları yazarım.
  • Official indiriyorsan kesinlikle yoktur.
    Microsoft xp ye dx10 desteği vermeyeceğini kesin bir dille açıklamıştı uzun zaman önce..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.