Şimdi Ara

Directx 12 hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bi sistem topladım gtx 970 amd fx 6300 kombinasyonu yapma gafletine düştüm ama dx12 oluşacak darboğaz sorununu çözüyor galiba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stock sogutucuyla kullaniyorsunuz sanirim overclockla darbogazi azaltabilirsiniz bu arada oyunlarda afterburneri bi acin bakin bakalim gpu kullanimi kaçta cpu kullanımı kaçta

• İyi hava soğutucun varsa o işlemciyi problemsiz 4.6 ya çekebilirsin. (4.6 yı biosta profile kaydedersin lazım olduğunda load profilden hemen overclocklu şekilde kullanırsın)
    Anakar 990 serisinden ise su soğutucu ile belki daha üst overclock yapabilirsin. Ben 4.8 hava soğutucu ile oyun oynayabiliyorum prime 95 testinde takılıyor ama oyun oynatıyor.

4.8 yapınca arkadaki egzos saç kurutma makinası gibi sıcak hava üflüyor :D
  • o işlemciyle o iş yatar haberin olsun 4.6 4.7 ye çıkartman lazım o da kasa içi havalandırma çok iyi değilse ve soğutucun yoksa olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: black modern

Stock sogutucuyla kullaniyorsunuz sanirim overclockla darbogazi azaltabilirsiniz bu arada oyunlarda afterburneri bi acin bakin bakalim gpu kullanimi kaçta cpu kullanımı kaçta

Hocam şuan da darboğaz çok da sorun değil benim için. Bf4 de sorun olmuyor fazla.ama dx12 de darboğaz sorunu azalıyormu diye merak ettim.işlemcinin yükü azalıyormuş diye okudum. Oc yapmayı düşünmüyorum kasamdan memnun um şuanda

• oc.'siz o işlemci hiç bir işe yaramaz.Gtx 970'e verdiğiniz paraya yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YsN1422

oc.'siz o işlemci hiç bir işe yaramaz.Gtx 970'e verdiğiniz paraya yazık.

Dx12 li oyunlar işlemcinin yükünğ azaltmayacak mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bf 1 directx 12 kapatma
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En fazla ne kadar azaltabilir.Dx 12'yi çok abarttılar.İmkanınız varsa elinizdeki işlemciyi satıp anakartınızın desteklediği darboğaz yapmayacak bir işlemci alın.O işlemci oc.li halde bile gtx 960 çekilmiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YsN1422

En fazla ne kadar azaltabilir.Dx 12'yi çok abarttılar.İmkanınız varsa elinizdeki işlemciyi satıp anakartınızın desteklediği darboğaz yapmayacak bir işlemci alın.O işlemci oc.li halde bile gtx 960 çekilmiyordu.

Fx8300 nasıl?

• O cpu ile 970 olmaz fx6300-PII ayarindaki cpu lara max takilacak kart 7870-gtx660 dir hadi en fazla r9 280-gtx760 olur ustu darbogaz yapacaktir 5ghz de yapsaniz kurtarmaz tek mimari, cekirdek gucu, l2 cache gucler vs.. gibi bircok cpu perf. faktorunu etkileyen konular var yeni sistem toplayacak arkadaslara onerim sakin Fx cpu lara girismesinler pisman olurlar 83xx serisininde pek farki yoktur 6300 den gecmeye degmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

O cpu ile 970 olmaz fx6300-PII ayarindaki cpu lara max takilacak kart 7870-gtx660 dir hadi en fazla r9 280-gtx760 olur ustu darbogaz yapacaktir 5ghz de yapsaniz kurtarmaz tek mimari, cekirdek gucu, l2 cache gucler vs.. gibi bircok cpu perf. faktorunu etkileyen konular var yeni sistem toplayacak arkadaslara onerim sakin Fx cpu lara girismesinler pisman olurlar 83xx serisininde pek farki yoktur 6300 den gecmeye degmez.

Hocam bi ton şey yazmışsın hiçbiri sorumu cevaplamıyor yazdıklarının .ben diyorum ki dx 12 yaşayacağım darboğaz sorununu ne ölçüde azaltır ????

• quote:

Orijinalden alıntı: Zura ja nai Katsura da

quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

O cpu ile 970 olmaz fx6300-PII ayarindaki cpu lara max takilacak kart 7870-gtx660 dir hadi en fazla r9 280-gtx760 olur ustu darbogaz yapacaktir 5ghz de yapsaniz kurtarmaz tek mimari, cekirdek gucu, l2 cache gucler vs.. gibi bircok cpu perf. faktorunu etkileyen konular var yeni sistem toplayacak arkadaslara onerim sakin Fx cpu lara girismesinler pisman olurlar 83xx serisininde pek farki yoktur 6300 den gecmeye degmez.

Hocam bi ton şey yazmışsın hiçbiri sorumu cevaplamıyor yazdıklarının .ben diyorum ki dx 12 yaşayacağım darboğaz sorununu ne ölçüde azaltır ????

Dostum dx12 nin cpu lari falan guclendirdigi yok sadece cpu nun vulkan ile verimliligini artiriyor bu da grafik kartlarinin kullaniminda artis sagliyor yani darbogazin onunu kesemezsin birde Nvidia'da DSR teknolojisi mevcut 1080p monitorde 4K piksel kalite goruntu alabiliyorsun yani yuksek cozunurluklerde yuk daha cok grafik kartlarina biner sende eger fx6300 + Gtx970 ikilisini dusunuyorsan dsr destekleyen oyunlarda cozunurlugu 4K yaparak darbogazi azaltabilirsin fakat neticede 960'a bile kisitlama bindiren cpu ya ben sahsen 970 ile kullanilmasi taraftari degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 20 Eylül 2015; 3:55:30 >

• adam defalarca sormuş biride cevaplamamış..büyük ölçüde azaltacak boşuna para harcamayın 4.6 ya oc edip kullanın bunlar boş heves hiç bir oyunda sana sıkıntı çıkarmaz dx12 ilede multi threading performansı baya etkili olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy585858

adam defalarca sormuş biride cevaplamamış..büyük ölçüde azaltacak boşuna para harcamayın 4.6 ya oc edip kullanın bunlar boş heves hiç bir oyunda sana sıkıntı çıkarmaz dx12 ilede multi threading performansı baya etkili olacak

Hocam teşekkürler cevabın için. Oc yaptım ama bios ayarları çok karışık olduğu için pek yapamadım 3.850 ye çıkardım bu da yeterlimidir ona göre arttırmaya çalışıcam

• Fx 6300 de değil. 9590da bile söyleyeceğim sorunlar var :

1. Fps düşüşü.

2. Ani takılmalar

3. Çok feci isinmalar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Fx 6300 de değil. 9590da bile söyleyeceğim sorunlar var :

1. Fps düşüşü.

2. Ani takılmalar

3. Çok feci isinmalar

Denilen sorunları phenom ıı x4 955 ile yaşamıştım windows 10a geçiş yaptığımdan beri cpu performansım epey artış gösterdi artık çekirdekler çok daha stabil kullanılıyor eskisi gibi bir yukarı bir aşşağı oynamıyorlar anlık takılmalar, fps düşüşü gibi sorunlardada epey azalma gözlemledim. neden böyle olduğunuda anlamış değilim w10 ilaç gibi geldi vallahi.
  • Nickten tahmin yaparsak en fazla 11 yaşındasın.

Bir tane bile yararlı mesajım yok ha? Harici bileşenler veya dahili bileşenler bölümüne bakmanı öneririm.

Mesajin hakaret içerdiğinden dolayı şikayet ettim. Cümleden bile yaş analizini yaparım.

Blokladim.

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    evet 11 yaşında anakart işlemci ekran kartı satıyorum

Allah akıl fikir versin

• quote:

Allah akıl fikir versin

Hocam sorumu cevaplamadın ama

• quote:

Allah akıl fikir versin

Anakart İşlemci satmak. Ne kadar zor hocam nasıl yapıyorsun onu. Fotoğrafları sen koyuyorsundur baban satıyordur. Boş muhabbet yapma gülüm.

Buraya kimi çağırırsan çağır fx serisi için aynı şeyi söyleyecek. Yaşadım tecrübe edindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrikoc61 -- 20 Eylül 2015; 14:49:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.