Şimdi Ara

Direksiyon kutusu su kaçmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Focus mk3 kasada baskı balata fabrikasyon olarak sıkıntılı olduğu için parçada revizyona gidilmişti ve doğal olarak revizyonlu parçanın ürün kodu farklıydı. Ancak direksiyon kutusunda herhangi bir değişikliğe gidilmedi diye biliyorum. Ama dediğinizde haklısınız tabi. Ford yetkili servisinde güncel olarak satılan ürünün koduyla piyasada satılan ürün kodunu karşılaştırmakta fayda var.   

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için yazıyorum. Bu araçla bu şekil 2 saatlik yol yapmak zorunda kaldım. Varınca direksiyonun yola çıkmadan önceki halinden daha sert olduğunu fark ettim. Soluğu sanayide aldım. Direksiyon kutusu su almış tamire gönderelim dedi usta. Ben burada kalamam işim gereği dönmek zorundayım idarelik bir şey yapamaz mısın bana biraz zaman kazandırsın dedim. Körükleri söktü. Körükleri söker sökmez baya bir su aktı oradan. Hocam sen dereler mi geçtin dedi şaşırdı adam. Benim bir suçum yok aslında su birikintisine bile girmedim sadece uzun yol yapmıştım yağmurlu havada. Neyse o körüğün altındaki demiri, mil deniyor sanırım dişliler var falan, işte pas sökücü sıktı yağ sıktı, yağladı tuzladı vs. Ben de bi yandan arabada oturup direksiyonu sağa sola çeviriyorum :D Sonra direksiyondaki sertlik gitti sürtünme sesi de biraz azaldı. Bugün geri dönecem. Şunu sorayım. İnternette focus 2012 direksiyon kutuları sıfır 5500e var. 7bin küsüre 8 bin küsüre var. 10bine var. Bir yerde 20bin küsüre bile gördüm. Bu olay biraz kafamı karıştırdı ama gidince bir ustaya da sorayım bakalım ona göre yüksek ihtimalle 5500e olanı alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6A

Aynen kronikmiş araştırdım çoğu kişinin başına gelmiş. Siz nasıl çözdünüz hocam tamir mi ettirdiniz, değiştirdiniz mi direksiyon kutusunu.

• Kafam çorba oldu. Biraz cahilim evet zırt pırt parça değiştirmiyorum sonuçta ama şu zamana kadar aradığım, internet sitelerinden yazdığım, ustadan ya da sitelerden numara alıp sorduklarımda şu paraları dediler;

5500 TL
    7800 TL
    8000 TL
    12000 TL
    14500 TL
    18000 TL

Hepsi de parçanın sıfır olduğunu söylüyor. Bu nedir arkadaş böyle. En sonuncusu 14500 dedi mesela. Sorayım dedim bu ne böyle fiyat farkları diye. "diğerleri uymaz bu uyar" dedi. Olaya bak yav :D

• Araç direksiyon kutusunu değiştirdim. Sıfır aldım. Direksiyon kutusu, rot başları, işçilik, rot ayarı toplam 7200 tl tuttu.

• Geçmiş olsun da çok para değil mi ya? Yapacak da bisey yok ama focus 3 lerde direksiyon kutusu sıkıntılı. Okuyanlar hiç değilse anlamış olurlar açılan konulardan. Bazı Ford forumlarında toz kondurmuyurlar ama....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.