Atkadaşlar merhaba. Ford focus 2012 model aracım var. 1,5 sene önce direksiyon kilitlenmişti tamir ettirmişdim. Çip gibi bişeyi mi bozulduydu neydi 2bin tl bayılmıştım. Geçen istanbula gittim manisadan. Hava feci yağmurluydu. Geri gelirken de. Geldikten sonra direksiyonu çevirirken normalde inceden bızzt diye ses çıkar ya o arttı iki kat böyle sürtünme sesi gibi bir ses çıkmaya başladı. Burası küçük bir ilçe sanayisi baya kötü. Ama götürdüm. İçine su kaçmış direksiyon kutusu tamir edilmeli dediler. Bu nasıl bişeydir zırt pırt su mu kaçacak buna ya böyle bişey başına gelen var mı? İzmire gidebilirim bir gün için. Gün içinde bunu doğru dürüst yapabilecek bir usta bilen var mı bir de? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Direksiyon kutusu su kaçmış
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tamir ettirme hocam değiştir kutuyu bu filmin sonu yok maalesef kuzenden tecrübeliyiz. Aynı araç aynı model.
-
O kadar zor bi iş mi bu ya. Ne kadara değiştirdi peki kuzenin hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam bana linki atabilir misin sana zahmet. Bir de sen de tamir ettirmeyi denedin dikiş tutmadı o yüzden mi değiştirdin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 24 Mart 2021; 12:24:51 >
Gitti bir dsg parası
Tamir var, tamir var. Kime güveneceğinizi bilmiyorsanız değiştirin.
-
İzmirde güvendiğiniz, yapar dediğiniz bir usta varsa tavsiye alabilirim. Manisa da olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6AHocam bana linki atabilir misin sana zahmet. Bir de sen de tamir ettirmeyi denedin dikiş tutmadı o yüzden mi değiştirdin.
Özelden atarım hocam. Ben direksiyon kutusu tamiri yapan yerlerle görüştüm. Fahiş fiyat çektiler ve 1 yıl garanti verdiler. Garanti bittikten sonra tamirli bir direksiyon kutusunun ne yapacağı belli olmaz diyerek aracı satan alan kişiyle ortak bir noktada buluştum ve o şekilde sattım.
Kardeşler torna.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kronik galiba 2013 model cmaxde de basimiza geldi
-
Aynen kronikmiş araştırdım çoğu kişinin başına gelmiş. Siz nasıl çözdünüz hocam tamir mi ettirdiniz, değiştirdiniz mi direksiyon kutusunu.
Geçmiş zaman hocam hatırlamıyorum ne kadar olduğunu ama kredi kartını biraz esnetmişti yakınmasını hatırlıyorum. İki defa falan tamir ettirdi ama olmadı. Zaten tamir edilecek parça var değişmesi şart parça var. Kalorifer fanını, teybi, cam mekanizmasını falan tamir ettirirsin anlarımda süspansiyonu, hava yastıklarını veya direksiyon kutusunu tamir ettiren insanları anlamıyorum.
Araç yürürken iletişim halinde olduğunuz en büyük olay direksiyon. Gazın gittiğini, frenin gittiğini hayal edebiliyorum da Allah muhafaza direksiyonun gittiğini hayal edemiyorum.
Umarım uygun fiyata temiz ve içinize sinecek bir şekilde olayı atlatırsınız.
Size tavsiyem Ford yetkili servisinden revizyon geçiren yedek parça kodunu öğrenmeniz. Para verecekseniz eğer kronik sorunu olduğu bilinen veyahut hurdaya ayrılmış araçtan kronik sorunlu bir kutu almayın tekrar. Sıfır alacak olsanız bile bu kodu öğrenin ve öyle alış veriş yapın. Depoda kalmış sorunlu parçaya sıfır diye para vermeyin.
-
Yorumu görünce şu konuya da açıklık getirmek istedim.
Şimdi mühendisliği kusursuz ve kronik hatası olmayan bir parça onarılır tekrar da kullanılır, haklısınız.
Ancak yaradılışından problemi ve kusurlu bir parçayı kimse tamir edemez ancak etiğini zanneder. Tek çare o parçayı eritip yenisini dökmek üretmek vesaire. Buda takdir edersiniz ki olacak bir iş değil.
O yüzden dedim ve tekrar ediyorum revizyonlu parça kodunu öğrenip alış veriş yapın ve asla temiz diye çıkmasını almayın.
-
Benzer bir olay başıma geldi arabanin altını vurunca direksiyon kutusunda bir körüğün kelepçesi düşmüş su alınca direkiyon kitledi
doğuşa çektik 14 bin tl civarı değişim fiyatı verdi kaskodan,eksper benimle iletişime geçti sorun olmadığını körük ile kelepçe değişimi sonrası sorun olamıyacağının garantisini verdi ve doğuşta 450 liraya hallettik olaydan sonra 80.000 km kullandım sattım sorun olmadı,
su almışsa soktür iyi bir yerde ses yapan yerleri vs. Iyi yağlanıp bakımı yağlanıp takılsın yine devam ederse temiz çıkma bakın bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 24 Mart 2021; 18:2:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tamir ettirdik hocam
-
1,5 sene önce de su almış dediydi başka usta tamir ettirmiştim. İzmire gidip gelmişti direksiyon kutusu. Şuan başka ustanın dediğine göre eski usta iyi yapamamış kelepçe takılması gerekiyormuş onları takmamış.
Kilitlenme dediğim de şöyle. Hata veriyordu direksiyon sertleşiyordu baya. O şekil gidiyordu ama yine araba. Ama hareket halindeyken demiyordu bekliyordu ki durayım. Marşı kapatınca da artık sarı ikaz kırmızıya dönüyordu ve direksiyon daha da sertleşip iki elle bile zor döndürülür hale geliyordu. Ama o şekil bile yine biraz sürmek zorunda kalmıştım sanayiye kadar. Çünkü usta çağırmıştım arabayla kaldığım yerde, gelen usta da orada yapamamıştı sanayiye sürmüştüm o şekil. Sonra zaten yine yapamadı bir şeyleri sıfırladı yazılımsal olarak. Birkaç saat sonra yine aynı şey oldu ama zaman kazandırmıştı o arada yavaş hızda biraz daha büyük bir ilçeye gidip direksiyon kutusunu söktürüp izmire göndermiştim işte.
Dediğiniz gibi direksiyon çok önemli bir şey haklısınız. İkidir hata veriyor artık yenisini taktırmam gerekiyor sanırım. Yarın yine o ilçeye gidip bikaç farklı ustanın daha fikrini alacam hepsi direksiyon kutusuna işaret ederse yüksek ihtimalle sipariş edip değiştiririm. Çıkma almam zaten yapmışken tam olsun artık ya kafama takılmasın. Yukarıdaki arkadaş bir link verdi. Orada 5,500e sıfır yazıyor ama o kodu mu sorayım siteyle iletişime geçip? Daha sonra yetkili serviste o kodu sorgulatayım ona göre sipariş edeyim? Doğru mu anladım? Biraz cahilim de kusuruma bakmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benzer durum başıma geldi. C3 Picasso ile derin bir suyun içinden geçtim sanırım. Direksiyon kutusuna su girmiş o da zamanla kabloları oksitlemiş. O da bir sure sonra beyin arızası olarak geri döndü. 1000 tl beyin tamiri yaptırdım, garantili. Değiştirme öncesi bunu da düşün derim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fordlarda direksiyon kutusu hatası kronik bir arıza diye hatırlıyorum.
-
Estağfurullah hocam, bilmemek değil bildiğini iddia etmek ayıptır bana göre. Doğru anlamışsınız, para ödeyip satın alacağınız parça ile yetkili serviste satılan revizyon görmüş ve en son üretilmiş parçanın kodunun aynı olduğundan emin olun. Parça aynı olduktan sonra illa yetkili servisten almanız lazım diye bir şey yok.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Gitti bir dsg parası |
Benzer içerikler
- toyota chr paket sıralaması
- kör nokta aynası nereye takılır
- motor subap arızası maliyeti
- motor hava tahliye hortumundan yağ gelmesi
- otomatik katlanır ayna açılmıyor
- katı hal batarya
- kia ev9 menzil
- 2023 en çok satan arabalar
- fiat ami
- honda civic 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X