Şimdi Ara

Direksiyon Kutusunu Tamir Ettiren Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde herkesin rutin olarak yaptırmadığı bir tamirat.

Sanırım yakın bir zamanda ben de direksiyon kutusunu revize ettireceğim.

Şikayetlerim:
    - Dururken direksiyonu sağa ve sola sert çevirince "TOK TOK" diye bir ses ve hafif bir yere vurma hissi
    - Uzun yolda direksiyonda gezinme
    - Bozuk yollarda ses ve direksiyon kendini bırakacakmış gibi his.
    - Kasislerde ve çukurlarda direksiyonun nerdeyse 30 derece oynaması

Onun dışında yağ akıtma vs yok.

Aracımı 35 binde aldım, şimdi 160 binde. Birkaç rot balansçıya gösterdik. Direksiyon kutusu teşhisi konuldu.

İnternette biraz araştırdım. Yaptırıp da memnun olmayan ve şikayeti devam edenler de var.

Sonuçta triger ya da baskı balata değişimi gibi rutin bir işlem değil.

Yakın bir zamanda yaptıran, memnun kalan ya da kalmayan var mı?

Bir de Ankara'da nereyi önerebilirsiniz?

Araç Skoda Fabia bu arada.

• Direksiyon kutusu içinde contalar ve fiber takoz aşınmışsa yenisini almanıza gerek yok. Bir de direksiyon kutusundan çıkıp direksiyon simidine uzanan mil üzerindeki mafsallarda boşluk varsa değiştiriniz.

Benim arabanın direksiyonu zorlanınca bir diş atıyordu. Toplarken nadiren takılıyordu. Fiber takoz aşındığı için alttan iki pulla destekledik ve düzeldi.

Fiber takoz örneği Renault 12 için. Bu parça kutu içinde oynayan, boru diyeyim, parçayı direksiyon dişlisine temas ettirir. Kutunun içindeki parçaların aşınaması için fiberden yapılmıştır. Fiber bozulduğunda yenisini takarsınız veya müsaitse alttan pul gibi yükseltiyle desteklersiniz.

Daha önce de direksiyon kaplini yırtıldı. Direksiyon mili ile kutu arasında darbe emici takoz görevi yapar. İçi de örgülüdür. Lastik yırtılsa bile örgüler tutar. Yırtıkken hafif manevra yapmak için direksiyonu yarım tur çevirmiştim.

Direksiyon mafsalıyla ilgili sıkıntım yok fakat bundaki aşınma direksiyon boşluğu olarak ortaya çıkar. Aşırı bir boşluk yoksa mafsaldan şüphelenebilirsiniz.

• 1-2 santimlik boşluk var gibi.
    Yani dönerken falan, aracın önü %100 senin kontrolünde olmuyor.

Sizin dediğiniz, arıza mafsalda ya da kutuda mu onu öğrenmek için rot balanscıya mı müracaat etmek gerekiyor yoksa herhangi bir mekanik ustasına mı?

@DH Konsey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.