Şimdi Ara

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilecek Hususlar.&Ehliyet Hakkında Herşey (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.287
Cevap
2
Favori
193.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu başlığı yeni gördüm. Tebrik ederim. Güzel bilgiler.

18 yaşıma bastığım gün 1986'da bir Pazartesi günü saat 10:30'da Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğünde sürücü belgesi başvurusunda bulundum, öğleden sonra yazılı sınavı geçtim (100'er kişilik gruplar, bizim grupta sadece 2 bayan vardı, o zamanlarda hem de), asılan listede de bir gün sonra sabah saat 07:30'da şehrin biraz dışında park ve gezi alanının olduğu yerde direksiyon sınavı yapılacağı yazıyordu. Kuzenimin Renault 12 TS aracı ile sınavda hazır bulundum. Bir polis memuru her araca oturuyor, 100 metre sonra iniyordu (herhalde onlar geçiyordu), benim kullandığım araca bindiğinde kalbim dakikada 180'le atmaya başladı! "Sür bakalım" dedi ve aniden "FREN PATLADI!!!" diye bağırdı. Hemen 4-3-2-1 motor freni yaptım, sonra "SAĞDA PARK ET!" dedi, onu da yaptım, çok dik bir iniş aşağı rampanın ortasında bana "DUR! ŞİMDİ GERİ GERİYE GİT!" demez mi, o anda bildiğim tüm duaları içimden bağıra bağıra okumaya başladım. Renault 12 TS'de de gaza fazla bastığınızda anaryadan (geri vitesten) çıkıyordu. Bereket bana direksiyon öğreten kuzenin da başına aynı olay gelmiş ve bana sadece anlatmıştı, şimdi uygulaması bana kaldı! Sol elimle direksiyonu tuttum, sağ elimle vitesi anaryaya aldım, sol ayak debriyajda ve sağ ayakla da yarım pedal fren ve yarım pedal gaz basıyordu, anaryadan 1 defa çıkmasını engelleyemedim ama polis memuru birşey demedi, belli çok da sinirliydi. Neyse, Allah yardım etti de Renault 12 TS rampada yukarı doğru geri geri gitti!!! Sanki Dansöz Leyla Adalı yanımda oturuyordu ve kuytu bir yerd onu "muayene" etmek için götürüyordum ...!!! Ağzım kurumuş, kalbim atmaktan yorulmuştu! Hava da SSIICCAAAK ne klima ne fan, tam bir felaket ortamı.

100 puan almıştım! 22 yıldır sürücü belgesi sahibiyim. Darısı herkesin başına.

T.G.

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Bu başlığı yeni gördüm. Tebrik ederim. Güzel bilgiler.

18 yaşıma bastığım gün 1986'da bir Pazartesi günü saat 10:30'da Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğünde sürücü belgesi başvurusunda bulundum, öğleden sonra yazılı sınavı geçtim (100'er kişilik gruplar, bizim grupta sadece 2 bayan vardı, o zamanlarda hem de), asılan listede de bir gün sonra sabah saat 07:30'da şehrin biraz dışında park ve gezi alanının olduğu yerde direksiyon sınavı yapılacağı yazıyordu. Kuzenimin Renault 12 TS aracı ile sınavda hazır bulundum. Bir polis memuru her araca oturuyor, 100 metre sonra iniyordu (herhalde onlar geçiyordu), benim kullandığım araca bindiğinde kalbim dakikada 180'le atmaya başladı! "Sür bakalım" dedi ve aniden "FREN PATLADI!!!" diye bağırdı. Hemen 4-3-2-1 motor freni yaptım, sonra "SAĞDA PARK ET!" dedi, onu da yaptım, çok dik bir iniş aşağı rampanın ortasında bana "DUR! ŞİMDİ GERİ GERİYE GİT!" demez mi, o anda bildiğim tüm duaları içimden bağıra bağıra okumaya başladım. Renault 12 TS'de de gaza fazla bastığınızda anaryadan (geri vitesten) çıkıyordu. Bereket bana direksiyon öğreten kuzenin da başına aynı olay gelmiş ve bana sadece anlatmıştı, şimdi uygulaması bana kaldı! Sol elimle direksiyonu tuttum, sağ elimle vitesi anaryaya aldım, sol ayak debriyajda ve sağ ayakla da yarım pedal fren ve yarım pedal gaz basıyordu, anaryadan 1 defa çıkmasını engelleyemedim ama polis memuru birşey demedi, belli çok da sinirliydi. Neyse, Allah yardım etti de Renault 12 TS rampada yukarı doğru geri geri gitti!!! Sanki Dansöz Leyla Adalı yanımda oturuyordu ve kuytu bir yerd onu "muayene" etmek için götürüyordum ...!!! Ağzım kurumuş, kalbim atmaktan yorulmuştu! Hava da SSIICCAAAK ne klima ne fan, tam bir felaket ortamı.

100 puan almıştım! 22 yıldır sürücü belgesi sahibiyim. Darısı herkesin başına.

T.G.

abi vites 4'te mi kalktın yaa :) ama rampada geri geri çıkartmaları ilginçmiş keşke şimdi de yapsalar

• Hayır, 4. viteste kalkmadım tabii ki. Motor freni yapmak için ayağımı gazdan çektim, sırasıyla 4-3-2-1 vitese aldım ve araç kısa sürede yavaşladı. Fren patladığında veya fren pedalı boşluğa geldiğinde bunu yapman gerekiyor. Ayrıca usta şofor ara sıra freni "yoklar". Amcalarım usta ve uzman şoför olduklarından daha sürücü belgemi almadan onlardan çok şey öğrendim.

T.G.
  • arkadaşlar bugün olduk donduk sğukta ve baya bekledik ama 85 almış ve geçmişim çok sükür
    şimdi yapılması gerekenler nedir? ehliyeti nasıl alıcam?
  • quote:

Orjinalden alıntı: thermalshock

arkadaşlar bugün olduk donduk sğukta ve baya bekledik ama 85 almış ve geçmişim çok sükür
    şimdi yapılması gerekenler nedir? ehliyeti nasıl alıcam?

kurstan dosyanı alarak emniyetten ehliyetini alacaksın.
    detaylar için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_25551002/mpage_1/key_//tm.htm#25551002
  • merhaba.b grubu ehliyeti olan biri A 2 de almak isterse yine aynı miktarda parayı ödemek zorunda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpi24 -- 22 Ocak 2009; 18:52:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpi24

merhaba.b grubu ehliyeti olan biri A 2 de almak isterse yine aynı miktarda parayı ödemek zorunda mı?

Hayır her sınıfın ödediği miktar farklıdır
    Ehliyet Harçları
    Sürücü Belgesi Sınıfı Ücretler
    A1-A2 70,80 YTL
    B 213 YTL
    C,D,E 355,20 YTL
    EHLİYET KART ÜCRETİ 40 YTL
    Bide şöförler cemiyeti evrak masrafı 5-15 tl sanırım

Elinde B var A2 alıcaksın 70+40+10=120 TL vericeksin bunun haricinde bide sürücü kursuna A2 için yerinde göre değişio 150-250 ytl arası bi ödemen olcak
    Benimde elimde A2 var B için bekliyorum şimdi ;)
  • 17 aralıkta girenler b grupları geldimi sertifikalarınız?
  • quote:

17 aralıkta girenler b grupları geldimi sertifikalarınız?

27 aralık dicektin galiba neyse yok ben daha demin aradım kursu pazartesi ara gelmiş olur dediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_shy

quote:

17 aralıkta girenler b grupları geldimi sertifikalarınız?

27 aralık dicektin galiba neyse yok ben daha demin aradım kursu pazartesi ara gelmiş olur dediler

geçen hafta geldi
  • aslında 17 ocak dicektim(direksiyon sınavı)
    benim hala haber yok...
  • Yarın direksiyon sınavım var, hadi hayırlısı...
  • canlansın biraz bura 14 şubatta girecekler buraya :D
    bu ayın 9 - 11 - 16 - 18'sinde de direksiyon sınavlarım başlıyor
  • dün ben de sınava girdim. soruların çoğu ilkokul seviyesinde
  • doğru dürüst araba sürmemiş biri olarak direksiyonda çok eksantrik şeyler yapmayı düşünüyorum
  • Benim dogum günüm 16 temmuz, yani 16 temmuzda 18ime girmis olcam, Benim ne zaman kursa yazilmam gerek neler yapmaliyim acaba? Yardimci olan arkadaslara tesekkürler. Ankaradayim bildiginiz iyi bir kurs varsa yazabilirsiniz
  • bizim hoca direksiyon sınavıyla ilgili güzergahı verdi, hatta orada bayagı çalışma yaptık. sınavda rampada kavrama yapmak ve geri dönüş de varmış. siz de var mı böyle bir şey? bu kadar detay olur mu acaba sınavda?
    ve her türlü detaya dikkat edip, yalnızca kavrama anında veya geri dönüşte sorunlar yaşasam geçer miyim sizce? viteslerde duruşta kalkışta hareket halinde sorun yok yalnız kavrama yaparken bir kaç defa stop ettirdim, ondan korkuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hildor

dün ben de sınava girdim. soruların çoğu ilkokul seviyesinde

arkadaşim bende 18 nisanda sinava giricem lütfen bana yardim edermisin.. sinav hiç mi zor degildi yani benim arkadaş geçen sene aldi ehliyeti boşa çalişmişim o kadar diyo.. 1 ay boyunca çaliştigin sorularin %10 u fln çikiyo dedi gerisi çok çok basit şeler dedi zaten çok iyi bilmessen bile şiklari okuyunca direk cevap gözünün önünde beliriyo dedi.. sence dogru mu dedikleri..?
  • Up
  • arkadaşlar bi sorunum var arkadaşlar ben geçen gün ehliyet için saglik belgesi almaya gittim ve doktorun bana gösterdigi herşeyi okudum en büyükten en küçük şeylere kadar okudum... AMA bana Gözlük / Lens yazmiş.. BENİM gözlerimde herhangi bir problem yok ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR DE OLMADİ BU ZAMANA KADAR... yok diyorum çünkü ben belli araliklarla sürekli muayenelere giderim ailemle.. bugune kadar ole bişiy çikmadida o gün mü çikti.. ! sürücü kursunu aradim biz bişiy yapamayiz doktor ole görmüş ole yazmiş diyolar.. şimdi benim sormak istedigim şey polis çevirmelerinde gözlük yoksa yanimda, ceza yazabilir mi ? Ehliyette Gözlük / Lens yazicakmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 25 Mart 2009; 13:07:58 >

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.