Şimdi Ara

Direksiyonu Sonuna Kadar Vurdurmak Zararlı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaygerya

direksiyon en sonuna kadar sağa veya sola çevrildiğinde hidrolik kabın içindeki basınç o kadar yüksek oluyor ki , iğne ucu ile oradan açılan delikten çıkan bir madeni yağ damlası , bir insan genişliğindeki balistik jeli delip geçebiliyordu. varın siz düşünün. belgeselde izlemiştim.

Konuya ekleyebilirmisiniz ?
  • Mühendisler heralde belli bir azami limit belirlemişlerdir.Yoksa Ankara,İstanbul... gibi büyük şehirlerde park etmesi,dar sokaklardan günlük geçen araçlarının hepsinin direksiyon sisteminin arıza vermesi gerekirdi.Onarım maliyeti olarak da fiyatları dudak uçuklatıyor.

Zarar olarak sadece arkadaşlarında dediği gibi azami limitte uzun süreli park halinde bırakmak sisteme yük bindirir,aşınmasına sebep olur.
  • Bit kadar kapalı garajda mecburen direksiyonu sonuna kadar çeviriyoruz yoksa içeri de girilmiyo, içerde manevra da yapılmıyo. Ayrıca çok dar yerlerde paralel parkta yine mecbur direksiyon sonuna kadar çevriliyo. Zarar vericek bişey olsa direksiyonun belli bir açıdan fazla dönmesini engellerlerdi.
  • Hep demişimdir bide bu konuda söyliyim. Direksıyonu park halındeyken tam kıvırıp bırakmayın zararını geçtım kımın ne yapacağı bellı olmuyor aracın tekerler tam donukken hortumlar teller komple gorunuyor. Tarzanın bırı tutar bişey yapar yazık olur. Hepsını geçtim kedi falanda giriyor o aradan içeri oturuyorlar tepişiyolar bişeyler yapıyorlar farkında olmadan çalıstırırsınız o panikle çıkamazda yazık olur.
  • Sadece rampa aşağı park sözkonusu ise direksiyon çevrik bırakılabilir ama sonuna kadar değil tabi.

Eski Karaduzen bir As250 nin camında yazar "Direksiyonu tam sağ veya tam sol konumda uzun süre tutmayın" gibi bir şeydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar cevirdigimde KUT diye bir ses geliyor. Ben mumkun oldukca cevirmem.

Arac kullanmaya basladigimda babamda `direksiyonu vurdurma` derdi hep. Ne zarari var bilmiyorum gerci.
  • Araç kullanım klavuzunda, direksiyonu tam sağ veya sol konumunda 1 dakikadan fazla tutmayın diye yazıyordu. Bir zararının olmayacağını söylemek

yanlış olur. Bu uyarıdan manevralarda gerekli olduğunda kısa süreli olarak tam sağ tam sol kullanılabilir gibi bir anlam çıkarabiliriz.

Düzeltme: 1 dakika olayını başka bişeyle karıştırdım sanırım. 15 sn gibi daha kısa bir süre olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicorn_10 -- 8 Haziran 2013; 13:04:34 >
  • Pompaya aşırı yük biner, uzun sürede pompanın yıpranmasına sebep olabilir.
  • Arabayı sürmek parçaların aşınmasına neden oluyor diye garajdan hiç çıkarmsak mı....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknf8

Hocam babamın aracı arızalanmıştı bu sebepten 2010 e200 sorun olarak direksiyonu sonuna kadar çevirip ani gaZa basmak olarak söylediler ne kadar doğru bilemiyorum

Stop edebilir. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Kucaklayıp öyle çıkaralım
  • İmkanınız varsa vurdurmayın hocam

• vurdurmak zararlı olmayabilir, ama vurdurup birde orda belli bir süre tutmak hidrolik direksiyonlu araçlarda kullanım klavuzunda belirtilir,

15 snden fazla direksiyonu dayalı tutmayın,

stop etmeden direksiyonu düz konuma getirin,

motor çalışmazken direksiyonu çevirmeyin,

bunlar ayrı ayrı/birlikte farklı hidrolik direksiyonlu araçların klavuzlarında yazmaktadır,

elektrik destekli araçlarda böyle bir uyarıya henüz denk gelmedim ...
  • Bu şekilde yaptığınızda rölantide dalgalanma -değişme ve sanki zorlanıyormuş gibi hafif bir ses değişikliği oluyor mu sizlerin aracında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

ben nedense direksiyonu komple cevirdigimde anlık devir dusuyor.

2004 honda cıvıc de cam açma kapama dugmesını zorlayınca bıle devır dusuyor...
  • Daha bundan 2 gün önce direksiyonu sonuna kadar çevirdiğim için direksiyon ağırlaştı Allah'tan servis zamanı gelmişti orda yaptılar.

• Zorunlu değilse vurdurmayın. Abim milimetrik park etmek konusunda takılı olduğu için direksiyonu sık sık sonuna kadar hızlıca çeviriyor, direksiyon kopacakmış gibi geliyor. Park edin sonra da direksiyonunuzu düzeltin, az bir şey de kaldırıma doğru çevirin tekerleği, tamamdır.
  • Evet daha önce direksiyon pompasını bozmuş olduğum için daha kanıtsal şeyler yazabilirim.Elektronik direksiyon sistemlerinde durum nedir bilmiyorum ama hidrolik basınç sistemi bulunan araçlarda direksiyon pompasına kesinlikle zarar veriyor.Direksiyonu sonuna kadar çevirme anında sıkışan basınç direksiyon pompasının içindeki hareketli paletleri zorlayarak yamulup artık hidrolik basmamasına sebep oluyor.Bir keresinde babam geri geri çıkarken direksiyonu sonuna kadar çevirip aşırı derecede bastırdı V kayışı ciyak ciyak öttü 4-5 saniye kadar.Koşarak gidip direksiyonu döndermeye çalıştım ama o kadar serttiki 2 elle bile zor dönüyordu.2. El direksiyon pompası alarak problemi çözdüm.
  • Daha önce bir tecrübem olmadı bununla ilgili ama vurdurmayın hocam , neden vurduyorsunuz ki? Zor durumda kalmadıkça vurdurmayın .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.