Şimdi Ara

Direnç çok isiniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben 45 tane paralel bagli 5mm beyaz ledi 5 volt ile kullanmayı istiyorum o yüzden 2.2ohm 2watt direnç ekledim ama direnç çok isiniyor.

Ledler 45x20 = 900 mah çekiyor kullandığım adaptor 5v 1 Amper

Ne yapmam lazım direnci 5w alsam ısınma sorunu çözülür mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Direncin değerini de biraz büyütmen iyi olur o seviyeden 4.7 hatırlıyorum mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Direncin değerini de biraz büyütmen iyi olur o seviyeden 4.7 hatırlıyorum mesela

4.7ohm 5w alıyorum o zaman hocam yoksa 10w mi alayim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

quote:

Direncin değerini de biraz büyütmen iyi olur o seviyeden 4.7 hatırlıyorum mesela

5w iyi gibi de bi an emin olamadım kusura bakmayın geç cevap için

• quote:

quote:

quote:

5w iyi gibi de bi an emin olamadım kusura bakmayın geç cevap için

Önemli değil hocam acelemiz yok :)

Tesekkur ederim

• Arkadaşlar gittim 5w 4.7ohm direnç aldım bagladim 5dk çalıştırıp sıcaklığa baktım direnç yine ısınmış elimi yaktı ne yapacağım hakkında yardımcı olurmusunuz

• Direncin isinmasini gucunu buyutup engeleyemezsiniz ya lamba parlakligindan kisacaksiniz direnci arttirip. Ya da dokunmayacaksiniz. 2 watt 2,2 ohm tam geliyor kullanabilirsiniz. Yerinizde olsam ledlerin 23-23 serj baglarim ama o zaman da parlaklik biraz azaliyor.isterseniz 3-4 tane diyot kullanin ama isinma sorunu kalir isitan sey enerji zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo Aşırı Isınıyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Direncin isinmasini gucunu buyutup engeleyemezsiniz ya lamba parlakligindan kisacaksiniz direnci arttirip. Ya da dokunmayacaksiniz. 2 watt 2,2 ohm tam geliyor kullanabilirsiniz. Yerinizde olsam ledlerin 23-23 serj baglarim ama o zaman da parlaklik biraz azaliyor.isterseniz 3-4 tane diyot kullanin ama isinma sorunu kalir isitan sey enerji zaten.

Hocam isiniyor koku falan gelmeye başlıyor bende güçlü direnç alirsam ısınması ortadan kalkar diye dusunmustum

• quote:

quote:

Direncin isinmasini gucunu buyutup engeleyemezsiniz ya lamba parlakligindan kisacaksiniz direnci arttirip. Ya da dokunmayacaksiniz. 2 watt 2,2 ohm tam geliyor kullanabilirsiniz. Yerinizde olsam ledlerin 23-23 serj baglarim ama o zaman da parlaklik biraz azaliyor.isterseniz 3-4 tane diyot kullanin ama isinma sorunu kalir isitan sey enerji zaten.

Hocam isiniyor koku falan gelmeye başlıyor bende güçlü direnç alirsam ısınması ortadan kalkar diye dusunmustum

Hocam ben oyle olunca plastik siseye su koyuyorum icine 2 tane kablo ile sarkitiyorum 1 saniyede dokunulmaz olan direnci 1 yio biyunca kullandim ama sonra baktim devre calismiyor. Actim baktim iste direnc sari sari olmus suya karismis bir kismi. Yenisiyle degistirdim calisti.

• quote:

quote:

quote:

Hocam ben oyle olunca plastik siseye su koyuyorum icine 2 tane kablo ile sarkitiyorum 1 saniyede dokunulmaz olan direnci 1 yio biyunca kullandim ama sonra baktim devre calismiyor. Actim baktim iste direnc sari sari olmus suya karismis bir kismi. Yenisiyle degistirdim calisti.

Hocam şişeyi isildagin neresine sigdiracaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam şişeyi isildagin neresine sigdiracaz

Hocam onu dusunemedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 5.00v besleme ve 900mA için hesaplarsak (5-3)/0.9=2.22ohm , (5-3)x0.9=1.8w değerlerini buluruz.Bu durumda direnç 5w olduğu taktirde aşırı ısı oluşmadan kullanılabilir.Ancak direnç değeri ve haliyle ısıyı da azaltmak için 1.5A diyotlardan iki adet seri bağlarsınız 0.8*2=1.6v düşümü olur.Direnç ise 0.44ohm 0.36w olarak hesaplanır, 1w 0.47ohm ile sorunsuzca kullanılır.

Eğer elinizde 1.5A diyot yoksa ve 1N400x serisi varsa 2 paralel + 2 paralel şeklinde de kullanabilirsiniz, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 24 Ekim 2015; 19:56:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayerli

Merhaba, 5.00v besleme ve 900mA için hesaplarsak (5-3)/0.9=2.22ohm , (5-3)x0.9=1.8w değerlerini buluruz.Bu durumda direnç 5w olduğu taktirde aşırı ısı oluşmadan kullanılabilir.Ancak direnç değeri ve haliyle ısıyı da azaltmak için 1.5A diyotlardan iki adet seri bağlarsınız 0.8*2=1.6v düşümü olur.Direnç ise 0.44ohm 0.36w olarak hesaplanır, 1w 0.47ohm ile sorunsuzca kullanılır.

Eğer elinizde 1.5A diyot yoksa ve 1N400x serisi varsa 2 paralel + 2 paralel şeklinde de kullanabilirsiniz, kolay gelsin.

Hocam uzun bi sure test ettim 2w lık dirence el degmiyodu ama 5w ta isiniyor ama 2w kadar değil .
    Su an sorunsuz çalışıyor herkese tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.