Şimdi Ara

1N5822 normal diyot mu? Bir de kondansatör ölçü isteği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Burdaki 1n5822 yerine başka ne kullanılabilinir? Yani normal diyot mu bu da?
     1N5822 normal diyot mu? Bir de kondansatör ölçü isteği.

100µF 50 volt kondansatörün çapı ve bacak araları.
    1000µF 6.3 volt kondansatörün çapı ve bacak araları.

Ares paket için gerekli.

• Bu normal bir diyot değil, Schottky barrier diyodu. PN diyottan en önemli farkı düşük forward gerilimidir. Normal bir diyot ile verim alınamayabilir.

2576'nın verilerinde MBR360 diye başka bir Schottky diyottan bahsediliyor ama bulunabilir mi bilmiyorum...

Kondansatörler için parça satan sitelere bakabilirsiniz, çeşitli boyutlar olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Bu normal bir diyot değil, Schottky barrier diyodu. PN diyottan en önemli farkı düşük forward gerilimidir. Normal bir diyot ile verim alınamayabilir.

2576'nın verilerinde MBR360 diye başka bir Schottky diyottan bahsediliyor ama bulunabilir mi bilmiyorum...

Kondansatörler için parça satan sitelere bakabilirsiniz, çeşitli boyutlar olabiliyor.

Hocam yanlisim varsa duzelt ama gosterilen diyod zener diyod ve ters polarma altinda calisiyor.muhtemelen dc gerilim ve ripìllari topraklamak icin koyulmus diye dusunuyorum. O yuzden herhangi bir zener diyodda is gormez mi?

YAnlisim varsa duzelt hocam yanlis bilgilendirme olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

quote:

Bu normal bir diyot değil, Schottky barrier diyodu. PN diyottan en önemli farkı düşük forward gerilimidir. Normal bir diyot ile verim alınamayabilir.

Hocam yanlisim varsa duzelt ama gosterilen diyod zener diyod ve ters polarma altinda calisiyor.muhtemelen dc gerilim ve ripìllari topraklamak icin koyulmus diye dusunuyorum. O yuzden herhangi bir zener diyodda is gormez mi?

YAnlisim varsa duzelt hocam yanlis bilgilendirme olmasin

Orada gördüğünüz sembol Schottky diyot sembolüdür, zener değildir (uçları kıvrık)

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Schottky_diode_symbol.svg

Herhangi bir zener diyot iş görmez. Switch Mode Power Supply (SMPS) uygulamalarında karakteristikleri nedeni ile bu diyotlar kullanılır.

• ben de diyom bu nasıl bir sembol kıvırcıklı felan.

Bak iyi oldu öğrendiğim.

cevaplar için sağolun.
  • şokti bulamazsan uf serisi de olabilir. iş görür en azından. uf4007 felan... ama 58... serisi bulunabilir.
  • quote:

Galiba dediğin diyot bu ne biçim bir diyot bu böyle 3 baaklı ve pahalı :D

http://www.direnc.net/MBR3060PT-Diyot-30A-60V-,PR-6560.html

bu da benimkinden bu ucuz ya :D

http://www.direnc.net/1N5822-Diyot,PR-6533.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 29 Nisan 2013; 18:14:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu bir hortlatayım.

Yukarda verilen lm2596lu devrede schotky diyotun görevi nedir tam olarak.. izah edebilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karabela77 K kullanıcısına yanıt
    Çıkıştaki yüksek frekanslı AC sinyali doğrultmaya yarar.
    1N5400 serisi ve benzeri diyotlar bu yüksek frekanslı AC sinyali doğrultmak için yavaş kalırlar ve ısınıp bozulurlar.
    Bu yüzden UF serisi nano saniye bazında hızlı diyotlar veya piko saniye bazında epeyce hızlı olan schottky diyotlar kullanılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.