merhabalar arkadaslar elımde bır dırenc var ama renklerı okunmuyor bunun degerını nasıl ogrenebılırım olcerek ogrenmek mumkunmu acaba? avometrem var acaba nasıl olculecegı hakkında yardımcı olabılırmısınız
Avometrenin ayarını OHM bölgesine getirin. En büyük ölçme kademesine alın. Eğer 0 gibi bir şey görünüyorsa , bir sayı görünene kadar kademeyi azaltın . Atıyorum 20k ohm dan önce 2k ohm a sonra 200 ohm a . (Bu değerler benim avometredekiler sizinkinde farklı olabilir ) . Diyelimki 2k ohm kademesinde .683 sayısını gördünüz. Bu direnç 683 ohm demektir. 20000 ohm kademesindeyken 2.23 sayısını görürseniz bu direnç 2.2k ohm demektir. Bilmem anlatabildim mi?
1 k da tam ortada oluyor 5 le 6 nın orasında sımdı 5.5 ohm mu oluyor
1K kademesinde X1K yazıyor değil mi? o halde okuduğun değeri 1K ile çarpacaksın. asıl değeri o şekilde bulacaksın. yani 5.5 okuyorsan 5.5*1K=5.5K dır . eminim...
valla x1k muhabbeti deigldir o bence deger 550 ohm degerini gosteriyordur mumkunse tellen bir resmini ceker gonderirsen daha iyi yardimci oluruz yada tam bir avometrenin cesiti soylersen :)
http://www.tekno merkez.net/makale.asp?konu=41 bu adreste senin isini gorecek bilgiler var en basitinden arkadasim orada direnc olcme bolumu var onu okursun senin analog avometrene gore hesaplamalari yaparsin