Şimdi Ara

Direnç değeri okuma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaslar elımde bır dırenc var ama renklerı okunmuyor bunun degerını nasıl ogrenebılırım olcerek ogrenmek mumkunmu acaba? avometrem var acaba nasıl olculecegı hakkında yardımcı olabılırmısınız

• Avometrenin ayarını OHM bölgesine getirin. En büyük ölçme kademesine alın. Eğer 0 gibi bir şey görünüyorsa , bir sayı görünene kadar kademeyi azaltın . Atıyorum 20k ohm dan önce 2k ohm a sonra 200 ohm a . (Bu değerler benim avometredekiler sizinkinde farklı olabilir ) . Diyelimki 2k ohm kademesinde .683 sayısını gördünüz. Bu direnç 683 ohm demektir. 20000 ohm kademesindeyken 2.23 sayısını görürseniz bu direnç 2.2k ohm demektir. Bilmem anlatabildim mi?
  • 1 k da tam ortada oluyor 5 le 6 nın orasında sımdı 5.5 ohm mu oluyor
  • 1K kademesinde X1K yazıyor değil mi?
    o halde okuduğun değeri 1K ile çarpacaksın. asıl değeri o şekilde bulacaksın. yani 5.5 okuyorsan 5.5*1K=5.5K dır . eminim...
  • valla x1k muhabbeti deigldir o bence deger 550 ohm degerini gosteriyordur mumkunse tellen bir resmini ceker gonderirsen daha iyi yardimci oluruz yada tam bir avometrenin cesiti soylersen :)
  • http://www.tekno merkez.net/makale.asp?konu=41 bu adreste senin isini gorecek bilgiler var en basitinden arkadasim orada direnc olcme bolumu var onu okursun senin analog avometrene gore hesaplamalari yaparsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.