Herkese merhabalar landrover freelander 2000 model bir aracım var aldığımdan beri fan kademelerinde sıfır ve dört çalışıyordu bende biraz araştırdım ve rezistör denen parçanın arızalı olduğunu öğrendim parça fiyati 300 tl bu miktar fazla geldiği için alternatif yollar ararken yalnız olmadığımi farkettim ve dirençler ile tamir yapanlar gördüm konya sokaktan belirtilen değerleri yakın dirençleri buldum taktım çalıştı olan sıkıntı 1. Kademe çok düşük 2. Ve 3. Kademe birbirine çok yakın 4. Kademe zaten bağımsız 12v olarak çalışıyor bildiğim kadı ile yapmamız gereken 12v u 3-6 ve 9 volt olarak bölerek fanın düşük devirlerde çalışmasını sağlamak bu taktğım taş dirençler çok dayanıklı olmadı ve kısa sürede arıza yapıyor onerileriniz nedir acaba ? Asagida orjinal parçanın ve internette gosterilen direnç li sistemi paylaşıyorum çok teşekkürler şimdiden :)
Kaç ohmluk kaç wattlık direnç aldınız. Sizin düşük omaj yüksek watajlı dirence ihtiyacınız var.
Ben 11w diyerek aldım ulustan ama ordaki satıcı bana en yakın değerleri vereceğini söyledi bende tamam dedim ve bağladım suan kullandığım değerler 1ohm 0.56 ohm ve 0.33 ohm değerler 1. Kademe çok düşük çalışıyor 2 ve 3 birbirine çok yakın benim yaptığımda değerlerde verdiğim gibi olmaya bilir kafam karışık verdiğim değerler gibi olsa neden 2 ve 3 birbirine bu derece yakın acaba ben yanlısmi bağladım da elektriği 2 direnç üstündenmi geçiriyorum :D
masyter
kullanıcısına yanıt
Hocam verdiğim şemadaki gibi alırsanız olur bence.
İngilizcem az olduğu ve bahsi geçen konu terimlerle ilgili olduğu için pek anlamadım :) ne direnç almam lazım ? Kısaca 2ohm ama kaç watt olucak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme