Arkadaşlar aşağıda resmini koymuş olduğum direnç renkleri nasıl okunur? Ben şöyle okudum ama siyah rengin başta olması yasak değil mi? Siyah,beyaz,gri,altın,yeşil |
Bildirim
Arkadaşlar aşağıda resmini koymuş olduğum direnç renkleri nasıl okunur? Ben şöyle okudum ama siyah rengin başta olması yasak değil mi? Siyah,beyaz,gri,altın,yeşil |
Siyah beyaz gümüş altın > 90miliohm, doğru mu ? Resistor Color Code Calculator - 4 band, 5 band, 6 band | DigiKey Electronics < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 29 Ekim 2021; 17:48:25 > |
Hesaplamaya göre 9.8 ohm gösteriyor ama, hesaplama kuralına göre siyah rengin başta olmaması gerekiyor. yeşilden hesaplamış olsak yeşilin arası açık. |
Orada yeşil de mi varmış, görmemişim :) evet 9.8 ohm çıkıyor. @Yılmaz yüksel "dirençlerimiz 5 bandlı olsun" diye bir kural vardır belki, 4 bandlı yapmak yerine en başa siyah koymuş olabilirler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 30 Ekim 2021; 14:24:47 > |
0.5 ohm siğorta direnç o |
Öğretmesini de yapın lütfen. |
Çok yardımcı oldun, sağol. |
oradaki değer ha 0.05 ha 0.09 olsun siğorta dirençtir değer önemli değil konu sahibine söyle daha net fotograf yüklesin gözüm anca onu gördü. |