Şimdi Ara

direnç ısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aynı değerde direnç için ± 100ppm/°C ile ± 600ppm/°C değerleri ne ifade eder; hangisi ısınma yönünden daha az ısınır?

• ppm :
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Ppm
    görüldüğü gibi milyonda bir birim demektir. Bunun manası ise sizin sorunuz için :
    ± 100ppm/°C : Bu direnç ısınırken veya soğurken her bir santigrat derecede omik değeri milyonda yüz miktarı kadar artıp eksilebilir.
    ± 600ppm/°C : Bu direnç ısınırken veya soğurken her bir santigrat derecede omik değeri milyonda altıyüz miktarı kadar artıp eksilebilir.
    Yani kısacası bu tabir , direncin ısınma miktarı ile alakalı değil , ısıya bağlı olarak değerinin ne kadar değişeebileceğini belirten bir ifadedir. Yani bu her 2 direnç de , aynı voltaj üzerinde iken aynı akım geçiyorsa aynı miktar ısınır demektir. Şayet o değişim miktarı ısı ile doğru orantılı ise ( yani ısı artınca omaj artyorsa ! ) 600ppm olanın daha az ısınması , ters orantılı ise ( yani ısı artınca omaj düşüyorsa ! ) 600ppm olanın daha fazla ısınması gerekir. Tabiiki bunun doğru olabilmesi için devrenin nasıl bir devre olduğu da önemli. Şemada bulunduğu konum da sonucun değişmesine sebep olabilir kısacası...
    Saygılar.

• cevap için teşekkürler

benim kullanacağım yer akım kontrolü

üzerinde 0.25 volt düşüyor ve 6 amper geçiyor. ben normal 3 watt lık direnç kullanıyorum, ama çok pahalı, kaba ve teminide zor; onun yerine smd 2 watt 2512 kullanmak istiyorum gerekirse 2 tane paralel; onun için sordum.
  • Pardon , direnci kaç Ohm kullanıyorsunuz ki ? 40miliOhm gibi bir değer olmalı ama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 17 Eylül 2012; 0:08:30 >
  • doğru tahmin etmişsiniz, 42 mohm.
    ilginize teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jannavori -- 17 Eylül 2012; 0:50:00 >
  • evet. yani.
    3 watt 0.42 normal direnç yerine smd 2512 2 watt kullanbilirmiyim?
  • 42 m ohm ayrı 42 miliohm ayrı. ben 42m ohm dendiğinde 42 megaohm anlarım şahsen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direnç ve Waat Hesaplama
    17 yıl önce açıldı
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Kondansatör gerilimi farkları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mili nin sembolü m , mega nın sembolü M dir sayın kardeşim. MegaOhm u mOhm olarak yazanlar yanlış yazmış olur. miliOhm ile mOhm aynı şey demektir.
    42mOhm olmak zorunda mı o şönt direncinizin ? Değil ise daha küçük değerli direnç kullanabilirseniz o durumda 1.5Watt dan daha düşük güçlü bir direnç işinizi görecektir. 42mOhm da 0.25VDC ve 6A için min. 1.5W direnç gerekiyor çünkü... Yine de şu tarz bir malzeme ile sorununuz çözülmüş olacaktır :
    http://www.tme.eu/en/details/lr2512-r04fw/2512-smd-resistors/tt-electronics/#
    http://www.arrownac.com/parts/detail/47858284
    Piyasada bulunması da zor olacak bence.
    Saygılar.

• Teşekkürler hocam.Bundan sonra dikkat edicem(İstisnalara da)
  • teşekkürler, aydınlatıcı cevabınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.