Şimdi Ara

Direnç ve Waat Hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kafam çok karıştı sizden yardım istiyorum. Toplam 500 Ohm ve 35 W. edecek dirençler lazım yani kaç tane dirençi paralel yada seri bağlarsam 500 Ohm. 35 W. eder. Dirençlerin herbiri 2 W. olucak toplamda 35 waat edicek ve 500 ohm olucak toplamı. Yardım edenlere şimdiden Teşekkürler.

• piyasada 35-40 w lık dirençler var zaten ama 500 ohm hiç rastlamadım ben şu ana kadar. hatta metal kılıf şeklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 29 Haziran 2008; 0:45:48 >
  • Amaç çeğrek wattlık dirençler ile elde etmek ise, 160 adet 80K direnci paralel bağlarsanız sanırım 500 ohm 40watt lık bir direnç oluşmuş olur.

Edit : Dirençlerin her birinin 2W lık olacağını yeni farkettim. O halde 20 adet 10K/2 Watt direnç paralel bağlanırsa istediğiniz değer elde edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyilgin1 -- 29 Haziran 2008; 11:33:40 >
  • Dirençlerin neden 2 W lık olması gerekiyor?
  • 35 yerine 36W olsun. herbir dirence 2W dersek 18 adet 2W lık dirence ihticımız var.
    500 ohm elde etmek için tüm dirençler seri olsun dersek 500/18 den 27.7ohm luk dirençlere ihtiyacınız var
    paralel bağlayacam derseniz de 500x18 den 9K lık dirençlere ihtiyacınız var.

kolay gelsin...
  • Piyasada kolayca bulabileceğin 1k. 2W. dirençlerden 18 adedini
    şemadaki gibi bağlarsan 500 ohm 36W. lık eşdeğer direnci elde edersin.

• Herbir direncin 3 W olması gerekir gibime geliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ustura2

Piyasada kolayca bulabileceğin 1k. 2W. dirençlerden 18 adedini

/>

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesin cevap verebilecek olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ustura2

Piyasada kolayca bulabileceğin 1k. 2W. dirençlerden 18 adedini

/>

Bu cevap haddinden fazla -KESİN-dir...
  • ustura2 nin cevabı doğru.
    senin için iki sayfa hesap yaptım ya!
    yanlız 6/3=3 demişim. ufak bir hata
  • Peki arkadaşlar piyasada 11 W. lık taş dirençler var onlardan 4-5 tane alsam nasıl yaparız ? 500 OHM 35-40 W. olucak.
  • 1,5 K.ohm. 11 W. 3 adet direnci paralel bağlaranız 33 W. 500 Ohm. direnç elde edersiniz.Ayrıca 4 adet 1 K.ohm. direnci paralel yaparak,250 Ohm.direnç elde edersiniz.Bu gruptan iki adet yaparak ikisini serilerseniz yine 500 Ohm. olur.Diğer bir seçenek ise malzeme satıcılarından aluminyum soğutuculu 50 W. direnç almanızdır.Kolay gelsin.
  • bi program buldum bende direncin rengini yazıyon değerini istediğin değeri yazıyon rengini sölüyo...

vardır piyasadada ben yeni buldum..
  • Aliminyum soğutuculu 50 W. lık 1 Kohm dirençlerden 2 adet alarak paralel bağlarsam 500 ohm - 50 W. yapar sanırım ?
  • metal kılıfta kendı calıstıgım dukkanda bu degerdekı dırenc mevcuttur
  • Taş direnç olmuyormuş malesef. Karbon direnç kullanmak zorunayım yukarıdaki şemaya fazladan 6 tane daha 1kohm direnç koysam kaç waat yapıcak ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

35 yerine 36W olsun. herbir dirence 2W dersek 18 adet 2W lık dirence ihticımız var.
    500 ohm elde etmek için tüm dirençler seri olsun dersek 500/18 den 27.7ohm luk dirençlere ihtiyacınız var
    paralel bağlayacam derseniz de 500x18 den 9K lık dirençlere ihtiyacınız var.

kolay gelsin...

dirençler seri bağlanırsa wattı düşer diye biliyorum ben ama..
  • selanik pasajında son gittiğimde gördüm, 30W 40W 50W'lık güç dirençleri var.
    Dışı metal kaplı altın renginde, boyutları da bayaa ufak, vidalama yerleri var alüminyum soğutuculara da monte edilebiliyor.
    500 ohm standart varmı bilemiyorum ama, 510 ohm %5'lik toleranslı direnç standartları arasında rahatlıkla vardır.
    tel sargılı mı karbon mu yapısını pek fazla bilemiyorum ama.. bi numara PM atacağım oradan arayıp bilgi alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.