Şimdi Ara

Voltaj ve Akım arasındaki ortantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: karabaron67 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sıralar elektriksel birimleri anlamaya çalışıyorum, bu yüzden de biraz araştırma yapmaya karar verdim. Fakat anlamadığım bir şey var.
    Ohm Kanunu'na göre;
    Akım = Voltaj/Direnç

Şarj cihazımın altında yazan değerlere baktım sonra. Output kısmında yazan değerler şu şekilde

5v=2.5A
    9v=2A
    12.5v=1.5A

Dirence 2 desek (ki bu hep sabit oluyor bildiğim kadarıyla, aynı kablo olduğu sürece) 5 voltun 2.5 ampere eşit olması mantıklı geliyor. Fakat aynı Ohm Kanunu kuralına baktığımızda, 9 voltun 4.5, 12.5 voltun da 6.25 amper olması gerekmiyor mu?
    Hadi onu geçtim, amperin voltaj artarken onunla birlikte artması gerekirken, voltajın artması amperin azalmasına sebep oluyor... Bunun sebebi nedir? Kafam karışıyor iyice. Bu belki lisede fizik görmüş birinin kolayca açıklayabileceği bir şey olabilir fakat ben dil bölümü mezunu olduğum için 9. sınıftan sonra fizik görmedim. Yaptığım araştırmalar da bir sonuç vermedi. Bu yüzden size danışmak istedim. Teşekkürler şimdiden. :D

• Voltaj*Akım= Güç

Bu formül sorunuza cevap olacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adaptör ve diğer güç kaynaklarında, elektriksel güç değerleri sabit tutulur.(p=u*i) yukarıdaki akım ve gerilim değerlerinin farklı olmasını nedeni, biraz değerlerin yuvarlatılması biraz da devrenin çıkış katları arasındaki tolerans farkından kaynaklanabilir.
  • 5v 12v ve 9v farklı sarimlarda olabilir,,

Diyelimki trafonun toplam gücü 10A ,, devrenin gereksinimlerine göre ,, 22v 8A ve 12v 1A iki adet sekonder çıkışı olabilir..

12v 2A çıkıştan regule devresi ile 5v veya 8v 0.8A çıkış alınabilir ..

Voltaj arttıkça gereken sekonder sipir sayısı artar,, amper arttıkça sipir kalınlığı artar ,,, onun için yüksek voltaj düşük akım,,,, düşük voltaj yüksek akım ,,,, herşeyi etkiler ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sonuçta şarj cihazınızın wattı değişmiyor voltaja göre.

1000W 1volt 1000a
    1000w 10v 100a
    1000w 100v 10a

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şarj cihazınızın trafo çıkışı üç değişik akım ve voltaj üreten sargıya sahiptir. 5v=2.5A, 9v=2A, 12.5v=1.5A ise
    P1=5*2,5 ->12,5w
    P2=9*2 -> 18w
    P3=12,5*1,5 -> 18,75w

Trafonuzun sekonder çıkış gücü verilenlere göre 49,25w olmalı
  • Değişmeyen ya da yaklaşık aynı kalan şey watt hocam. Çünkü watt cihazın verebileceği güç demektir. Farklı volt değerlerinde farklı watt olabilir tabi. O da cihazın elektronik tasarımına bağlı bir şey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GSam uygulamasını kullanarak bazı değerleri ölçüyorum ve şarj olurken de olmazken de hep 4V civarı bir gerilimde olduğu yazıyor (genelde 3.80 ile 4.20 arası).
    Ama aynı zamanda Voltaj aynı kalırken şarj etme hızı değişebiliyor. Bazen şarj hızıda 600mAH yazarken bazen bu değer 2500'e kadar çıkabiliyor. Bu mAh değerinin kapasiteyi kast ettiğinin farkındayım ama bildiğim kadarıyla GSAM ve Ampere gibi uygulamalarda yazan bu değer, şarj hızını ölçüyor. Bir saatte 2500 mAh dolduruyor gibisinden yani. (Umarım doğru anlamışımdır?)

Peki 5V'de 2500 9V'de 1500 hızında doldurur demesine rağmen, 4V kalırken bu kadar değişkenlik olmasındaki sebep nedir? Dediğim gibi şarj hızının 600e indiği de oluyor 2500e çıktığı da ama Voltaj her zaman 3.8 ile 4.2 arasında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.