Şimdi Ara

Voltaj regülatörü.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev için olan voltaj regülatörü elektrik yakar mı? Yakarsa ne kadar, kaç watt yakar. Elimde kocaman bi tane var belki eve takıcam, ayrıca çok gerekli bişey mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Çok yakmaz diye biliyorum ama sen yinede iyi bilen birine danış seni yanıltmayayım
  • Evet tam bilgi lazım yani kaç watt yakıyor. yinede teşekkürler.
  • voltaj regülatörü çok az yakar bunu boşta bir şey takmadan çalıştırıp deneyebilirsin.
    İçinde Trafo ve çeşitli bobin sarımları mevcuttur.
    Fluoresant lambalarda kullanılan balast ın gelişimiş diyebiliriz.
    Yani elektrik çok az harcar
  • ev için değilde biz zamanında iş yeri için kullanıyorduk. Voltajda çok dalgalanma oluyordu. Açıkcası evinde kullananı görmedim. Ama işyerleri kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhoWantSome

voltaj regülatörü çok az yakar bunu boşta bir şey takmadan çalıştırıp deneyebilirsin.

Yani maksimum 100wattlık bir ampul kadar yakar değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

ev için değilde biz zamanında iş yeri için kullanıyorduk. Voltajda çok dalgalanma oluyordu. Açıkcası evinde kullananı görmedim. Ama işyerleri kullanıyor.

Ben gördüm evinde kullanan elektronik eşyan çok sa ve onlara önem veriyorsan lazım.
    Bir arkadaşa 10KVA lık taktik 2 ay önce.

quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

quote:

Orijinalden alıntı: WhoWantSome

voltaj regülatörü çok az yakar bunu boşta bir şey takmadan çalıştırıp deneyebilirsin.

Yani maksimum 100wattlık bir ampul kadar yakar değil mi?

Teknik verilerini tam hatırlamıyorum aam 100 w harcamaz bile. Ne amaçla kullanacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoWantSome -- 30 Ekim 2009; 21:36:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Hangi Voltaj Regülatörü
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki çok büyük birşey ama teknik verilerini bilmiyorum daha doğrusu daha alacağım evden sökülmedi.. Evde sigorta kutusundan önce yada sonra direk olarak bağlıydı, yani herşey ona bağlı evdeki demek oluyor bu. Dediğim gibi kocaman bişey zaten. Özelliklerine gidince tekrar bakarım.. Eğer gerçekten 100wattlık bir ampülden az yakıyorsa çok iyi, geçen gün burda elektrik gider gibi oldu sonra bütün ışıklar loş bir şekilde yandı, saatlerce öyle sürdü fazın biri gitmiş dediler, tek faz geliyormuş, asansörlerin ışıkları yanıyor ama çağırınca gelmiyor, motorlu eşyalar çalışmıyor vs. Ben evdeki tüm sigortaları indirdim, o şekilde kullanmadım, bu olay İstanbul Şişlide oldu, sık sıkta elektrik dalgalanması oluyor. O yüzden taktırmak istiyorum.
  • Regulatörün gücü önemli. Öncelikle kaç kwlik bir regolatöre ihtiyacın var onu öğren. Ben olsam asgari 15 kwden başlarım.
    Sorunun yeri aslında burası
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_304/tt.htm
    UPS tavsiyesi yapan Alperian nickli profesyonel bir arkadaş var. Yardım alabilirsin.
  • Voltaj regülatörü ile UPS farklı şeydir.
    UPS lerin içinde ufak bir elektronik voltaj regülatörü vardır.
    Normal voltaj regülatörleride 2 ana çeşittir .
    Birisi Mekanik birsiide tam elektronik.
    Mekanik dediğimizde elektronik kontrollüdür ama regüle etme işi bir miktar mekaniktir.
    Elektrik kesilince voltaj regülaötörü bir işe yaramaz.
    Elektrik dalgalanmaları çok iyi tolere eder.
  • Arkadaşlar bende evleneceğim eve bütün beyaz eşyaları klimaları yeni alıyor olduğum için bu sorunun cevabını bende merak etmiş Tunçmatik firmasını arayıp özellikle sormuştum.

Kendileri verileri edinerek beni geri aradı. Sizinle paylaşayım,

10KVA Röleli Regülatör takılı olan bir yerde Voltaj stabilse Regülatörün elektrik sarfiyatı sıfıra yakınmış. Yalnız dalgalanma yüzünden Regülatörün içinde sanırım "varyak" denilen parça voltajı düzenlemek için hareket ettiğinden geçen akımın %1 oranında maximum %2 oranında elektrik sarfiyatı yaparmış. Buda beyefendinin dediğine göre 10KVA için 60 ile max 120watt arasında bir değermiş. Hatta 3KVa yıda öğrendim o da max 36watt imiş...

Bende sahil şeridinde oturduğum için kışın oluşacak fırtına kaynaklı voltaj dalgalanmaları yüzünden edinmek istiyorum, aklında marka ve fiyat olan arkadaşlar paylaşsın lütfen..

Birde kaç KVA gerektiğine dair evdeki eşyaların amperlerin okuma işi beni gerdi, aldığım alacağım hepsinin arkasına bakıp okumak fikri saçma geldi gerçekten. Tahmin edebilen, bilen arkadaşlar varsa soralım ortak bir gereklilik değerini bulalım...

Servo/Röleli farkınıda bilen biri anlatabilirse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 3 Kasım 2009; 10:53:22 >

• Arkadaşlar ben bugün bu konuyu epey araştırdım, bu voltaj regülatörü işide epey karışık...

Öncelikle evin tamamı bağlanacaksa ve klima varsa evde Röleli Regülatör bir anlam ifade etmiyormuş. Hatta Klimalar Röleleri yakıyormuş. Bu yüzden Servo Regülatör gerekliliği arz ediyor.

Hemde Tipik Beyaz Eşya Dörtlemesi, TV ve klimalı ev için 20KVA ve 30KVA arası Servo Regülatör öneriliyor... Bu regülatöründe 100-200Watt bir elektrik sarfiyatı (tam inanmadım söyleniş tarzı yüzünden) ve dalgalanma anında %15-20 Kayıbı varmış.

Ayrıca bu evdeki eşyaların AMPERlerini hesaplama muhabbeti iyice dallandı budaklandı. Nominal değerler değilde, "Demaraj Akım" değerleri hesaplanacakmış ... Yani oturucaz başlıycaz bütün eşyaların teknik servislerini arayıp sormaya...

Herşey tamam alımı yapıldıktan sonrada, servis için birde tesisat hazırlıkları yapılıp kablo çekilmesi gerekiyormuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 3 Kasım 2009; 17:37:10 >

• Biraz daha kafanı karıştıralım o zaman hesap yaparken.
    BU hesabı yaparken gerilim (volt) ve akım ( amper )değerleri lazım.
    bizim makinalarda Güç( watt) ve Gerilim değerleri yazar genelde. Az bir kısmında akım değeride yazabilir.
    güç = Gerilim x Akım x cos&

sizin bulmanız gereken değerde sadece Gerilim X akım dır.
    cos& sadece klasik ısıtıcılarda 1 dir
    ama dönen makinalar , motorlar, bobin ve sarımları mevcut cihazlarda 0.90 civarindadir .
    dahada düşübilir. Ama en fazla 0.80 e düşer.
    Ama yaklaşık makinaların üstünde yazan değerler Sizin VA değeri W değerinin biraz üstünde olmalıdır.

10 KVA denen değer 10000 VA dir.
    220 V şebeke geriliminde 10000 / 220 = 45.5 Amper
    Bu kadar akım çeken bir eve 10KVA den büyük bir regülatör taktırman gerekir.

Bununla ilgili ayrıntılı bilgileri aktif ve reaktif güç deyimlerimi aratarak öğrenebilirsin.

• Regülatörler KW kilowat olarak satılıyor.

Bir pazar günü bulaşık çamaşır makinasını çalıştırdınız, tavuğu fırına verdiniz ve ütü yaparken misafir geldi, acilen infrared ısıtıcı ve bir başka odada klimayı çalıştırdınız acil ısıtmak için. 14 KW enerji gerekir, biri de ketılı çalıştırırsa 16 KW eder. Regülatörü tam randımanlı çalıştırmamak için biraz büyük almak gerekir. 20 KW yeterli olur. Bütün bu aletler çalışırken sayacınız monofaze ise kabloda ısınma olmaması için 25 mm2 kablo gereklidir. Evinize gelen kabloyu kontrol ederseniz 4 mm2'dir. Yangın böyle çıkar. Bir elektrik mühendisine danışmanızda fayda var. Hatta kablo vida vs. bağlama yüzeyleri önemlidir, kablo ekleyen vidalayan, düzgün bağlantı yapan eleman yok gibidir. Uyarayım dedim.

buharlı ütüler------ 2500 W
    çamaşır mak.-------2500 W
    bulaşık mak.--------2000 W
    elk ısıtıcı-------------3000 W
    klima ----------------1500 W
    TV ---------------------200 W
    Buzdolabı--------------200 W
    ayd. -------------------400 W
    Bilgisayar -------------200 W
    eLK fırın -------------1500 W
    -------------------------------------
    toplam 14.000 W = 14 KW

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.