Şimdi Ara

DİŞ BİTMEZ ECZACILIK BİTMEZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
4
Favori
8.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-DB938CE2E

forumda bu konular boşa açılıyor gerçi inanan varsa pek de boşa gitmiyor. tıptan mühendisliğe her şeye biter bitti denip duruyor. adamlar da bu sırada hayatını yaşıyor. daha bugün dişçiden dönüyorum adam gelecekle ilgili söylediğim şeyleri ciddiye almıyor bile. 10 yıl önce bana diş bitecek diyen bir arkadaş vardı, 10 yıl önceki çocuklara şimdiki çocuklara bak 4 yaşında hasta geliyor dedi. örnekler çoğaltılabilir. atamayla ilgili tespit kasmaya başlamayın. çünkü polemiğe girmeyeceğim. ama bunu okuyan yeni bir arkadaş varsa böyle konularda kimseyi dinlememesi hayrına olur. inşaat mühendisliği değil dişten bahsediyoruz. insanın vazgeçemeyeceği çok az şeyden biri
    Evet gittiğin yeni mezun olmayan bir diş hekimi halinden memnun. Bir de yeni mezun olanlara sor bakalım aynısını %90’ ı ne kadar mutsuz ve pişman? Kaç tane diş hekimi arkadaşın var? Şahsen şu an düşündüğümde bile en az 7 8 tane yeni mezun arkadaşım var ve diş teknisyenlerinin asgari ücrete diplomalarını istediklerini özel hastanelerde asgari ücrete çalıştıklarını devlete atamanın çok zor olduğunu söylüyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• respectable_man kullanıcısına yanıt
    halen devletin sağlık alanında yapılan yatırımları gözünüzü kapatıyorsunuz
    zaten kimse devlette çalışmak istemiyordu ki önceden %10u devletti %90ı özeldi bunu bilerek yazdılar

hatta devlet önceden 5-6 kura açıyordu devlette çalışın diye katılan da çok az oluyordu şimdi devlet kıymete bindi

ama şunu söylemeliyim ki

düşük maaşlı çalışanlar yeni hekimler

orta kazananlar devlettekiler

yüksek ve daha yüksek(ucu çok açık) kazananlar deneyimli diş hekimi

bu da aynı mühendislik gibi oldu ne kadr kendini geliştrirsen o kadar maddiyat

eczacılığa girersen zaten %98si özeldi zaten ileri görüşlü bir insanın tahmin edeceği bir şeydi toplam nüfusa eczacılık sayısına bölseydiler çoğu pişman olmazdı
    şimdi her hastanede mutlaka eczane için kadro açmaya başladılar

***diş hekimleri için aile diş hekimliği gündemde şu an covid olmasaydı belki daha önce atılırdı adımlar eğer böyle şey olursa zorda kalanlar olmayacağını düşünüyorum
    -----ben ankarada yaşıyorum orada devletteki diş hekimlik kliniğine gitti daha geçen yıl, iğne atsan yere düşmez öyle kalabalıktı hastanelerde hiç böyle kalabalık göremezsin artık herkes diş hekimlik yerlerine gitmeye başladı
    ama tek elksik şuanlık diş hastanesi çok az

• Evet özelden mesaj atan bazı arkadaşlar troll falan değilim benim annem babam eczacı o yüzden eczacılık yazacağım. Eğer olmasalardı bırakın yazmayı adını bile anmazdım.
    ekşi sözlük
    2020'de eczacılık tercihi yapmamak
    https://eksisozluk.com/entry/110171101
    Burada bir kardeşimiz daha güzel açıklamış.

• Öyle bir yazmiş ki eczacilik dis okuyanlar asgari ucretle calisiyor ya da is bulamiyor gibi tek tip okuyanlar yuksek aliyor demis :) Hacettepe eczacilik 30k guzel bir dis hekimligi ise sanirim 15k-20k civari boyle siralama yapan adam isini de bulur guzel maasini da alir rahat yasar ama sen gidip simdi agrida karsda bilmem yerde bu bolumleri okursan diger rakiplerine karsi geride olursun onu da kapatamazsan kendin gene is bulursun da ucreti dusuk olur kosullari daha agir olur,ben mesela hacettepe eczacilik hedefliyordum ne babadan meslek ne bir sey tamamen istek ve ilgilerime uyuyordu ama yapamadim 87-64.5 yaptim 80 obp muhtemelen degil kesin gelmicek ilk 40k bana göre, en kötü eczaciliklarda bana göre degil hacettepe kadar siralama yapamadim diye çok üzgünüm bilgisayar muhendisligi,endustri muhendisligi arastiriyorum maalesef salsaniza bana 1 hacettepe kontenjani he is yoksa :)

ekşilere göre hekim maaşı 100bin yazılım maaşı 20-30bin

onlara güvenmeyi çok önceden bıraktım artık
  • BİLGİSAYAR MÜHENDİSİYİM YURTDISINDA EGITIM GORUYORUM BUGUN TR'DE DIS HEKIMINDEN CIKTIM SAGLIK SEKTORU ASLA BITMEZ. ECZANE BIRAZ BAKKAL GIBI KABUL EDIYORUM AMA DÜNYADAKİ İLAÇ BARONLARI ECZACILARI DA ASLA BITIRMEZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 15 Temmuz 2020; 1:9:29 >
  • Ferplath F kullanıcısına yanıt
    Kardeşim eczane eczacılığı düşünmüyorsan yazdıkların doğru. Akademisyen olacaksan eusa girip derece yapacaksan doğru. Ha eğer eczane açmak istiyorum diyorsan kusura bakma okuduğun okulun zerre kadar önemi yok. İstersen dünyanın en bilgili eczacısı ol cebinde paran yoksa o eczaneyi A-ça-maz-sın

Ha bir de sıralama yazmışsın da bu işler sıralama ile olmuyor zamanında hacettepe diyetisenliğin sıralaması da 22 k idi. Bu ülkede sıralamaya bakıp mezunu iyi yere gelir diye yorum yapıyorsan daha işleri anlayamamışsın demektir. Şu an bu sıralama olması 5 sene sonra 80 90 k lara gerilemeyeceği anlamına da gelmez. Benim yaşım 24 emin ol çok fazla tecrübem var hayata atılınca ne demek istediğimi anlarsın

yav eczaneliği sadece eczana açmak mı sanıyorsun şimdi bu virüsten dolayı farmakoloji alanında ciddi yatırımlar yaoılıyor

hatta kendi ilacımızı bile ürettik bunların hepsi eczacılık sayesinde oluyor

anlamıyorum ki sanki size derste sadece eczane nasıl açılır onu mu öğretiyorlar anlamış değilim eğer öyleyse geröekten üzücü

• Gerçekten bu ankaratıplı denilen kişi algılama problemi yaşıyorsun galiba, fakültedeki gençlerin %90 ı eczane açmak için okuyor bu bölümü, ayrıca ben eczane açmaktan ibaret diye bir şey de yazmadım. İsteyen akademisyen de olur eusta derece de yapar. Forumda bugüne kadar kimseyi bloklamadım ama ne yazık ki sizi blokluyorum gereksiz bir muhalefetin var.

ya siz sadece devlete atanayım maaşı alayım kafasındaki insanlar mı var sanıyorsunuz anlamış değilim

mesela çok ünlü diyetisyenelrimiz var hatta bir arkadaşım gitmişti seansı 2bin liradan başlayanlar var

bir de her şey puan değil ki boğaziçi fizik kimya matematik gibi dallarına ilk 100den yerleşenler var hatta öss1.nin odtü fiziğe yazdığını biliyorum

sevdiği işi yapıp kendini çok iyi gelişterecek arkadaşlarımız var

mesela dişçilik bitmiş demişsin yeditepe diş hekimliği tıp fakültelerin &95inden daha iyi taban puanla kapatan bölümümüz size göre asgari ücret mi alacak ya da hacettepe diş 12binden falan kapatıyor

komiksiniz sadece
  • forum adminleri niye böyle meslek düşmanlarını halen burada barındırıyor anlamış değilim

mesleğe çamur atmada 1 numarasanız

size göre herkes asgari ücret kazanacak ama beyimizin ailesi eczavı olduğundan tek iyi kazanan kendisi olacak sanıyor çok üzücü iyi kandırmışlar ama bir şeyi unutuyor eczacılığın yerini yapay zeka alırsa aynısını der mi bilemem artık
    Kardesim siralamaya göre yorum yapmaktan derken neye gore yapalim anlik trendler degisebiliyor hem ulke kosullari hem ogrencilerin beklentileri isteklerinden dolayi odtu insaat bak ne hale geldi siralamasi pc yukselisine bak millet deli gibi pc yaziyor kontrolsuz bir bicimde en kotu issiz kalirsam evimde pc uzerinde is yaparim diye yaziyor millet su an bir yerden sonra ne olacak mesela yani emin ol yuzde 90-95 milletin pc yukseliyor ben de pc yazayim insaat ecz dusuyor o zaman onlari yazmiyim felsefesinde bolum tercihi yapiyor

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    kank almanyada 5 6 k euro dan fazla alman neredeyse imkansız sen para istiyorsan abd başka çaresi yok orada yıllık milyonlara ulaşan doktorlar çok ama almanya dediğin gibi sosyal devlet orada maaşlar arası uçurum olmaz o yüzden alman doktorlar almanyadan kaçar çünkü isviçre hollanda isveç gibi ülkeler 10 12k euro teklif ederler ve giderler ayrıca almanyaya doktor olarak gitmek isteyen türkiye dışında romanya bulgaristan yunanistan gibi avrupanın alt sınıf ülkeleri türk doktorlara göre tercih edilir ab pasaportu ve denklikten dolayı türkiyede denk deniyor ama dersleri onaylatmanız lazım onaylatamazsanız almanyanın tus gibi sınavına girersiniz hayat kolay değil maalesef

Benim zaten hedefim akademik ilerlemekti dersleri iyi tutup eus hazirlanmak veya iyi bir akademisyen olmakti bunun da en iyi yolu en iyi eczacilik okuluna gitmekten geciyor isini baya kolaylastiriyor cunku 30k yapsaydim tek tercih hacettepe ecz yazicaktim ben ama yapamadim maalesef 40-50 arasi bir sey gelicek onla gidecegim eczacilik da hem cok dogu olacak hem de egitimi kotu olacagindan dediginiz senaryolarin ihtimali artacakti o yuzden su an endustri ve pc bakiyorum

hocam işsizlik niye düşüncesi niye halen kafanızda var anlamıyorum

2buçuk milyondan fazla kişinin katıldığı sınavda %1-2lik dilime girip işsizlik korkusu yaşıyorsa

geri kalan %98 ne olacak

çok değerli hocam olan behzat hocamın dediği gibi bir bölümün hangisi olursa olsun o alanda en iyisini olmaya çalışın

gerisi kendiliğinden gelir
    Eusta derece yapan 3 tanıdığım da ege mezunu. Egeyi tercih edebilirsin gerçekten eğitimi hacettepe ile kıyaslanabilecek kadar kaliteli ve ağır. Araştırabilirsin sadece hacettepe olarak düşünme bence

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.