Şimdi Ara

DİŞ BİTMEZ ECZACILIK BİTMEZ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
4
Favori
8.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam dediginixi yapicaktim xaten yani en azindan deneyecektim diyim de buyuk konusmayim hacettepe eczacilik gibi turkiyenin 2-3 eczacilik fakultesinden birine gitmekti amacim ordan da akademisyen,eus vb islerle ugrasmakti ama siralama tahminen 40-50 arasi geleceginden yatti o is eczacilik gelse bile cok doguda ve egitimi kotu oluyo o yuzden maalesf vazgectim :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • respectable_man kullanıcısına yanıt
    40-50 arasi hocam gelecek siralama cok dogu yerler anca oluyor o yuzden bu eczacilik seruveni baslamadan bitti benim icin

• Ferplath F kullanıcısına yanıt
    Sıralaman 40 k dan daha iyi gelecek sonuç açıklanınca göreceksin.

O konu apayri ama 87,64.5 80 obp 40k dan iyi gelmeyecek hocam bunu tamamen kendi cevremden konusuyorum hacettepe eczacilik isteyen arkadaslarimin netleri ortalama 67 civari hocam obpleri de 90-95 ,tyt ayni hemen hemen bu da 3 net ayt farki ve 10-15 obp farki onlara 25-30 arasi gelir beni de 40 a ucuracak bu farklar en az 28 temmuzda burdayim ve iddialiyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferplath -- 15 Temmuz 2020; 1:39:53 >
  • sitesini attım ama senin bahsettiğin net maaşlar zaten brütün nerdeyse %50-60ı vergiye gidiyor uzman hekim yani Oberarzt rahatlıkla ek gelirle 10u geçebiliyor yine ama yetişmesi çok zor 6+2+5 13-15 yılda çok zor yetişiyır

ama şef olursanız 50-60bin eurodan fazla alırlar ama o zaman zaten tıpın geleceği son nokta

aynen bu curriculumda çoğu okulda sıkıntı çıkarıyorlar ama belli okullarda sıkıntı olmuyor hatta cerrahpaşa için şey yaptıklarını biliyorum sadece dil bilin bize gelin demişlerdi diğer fakültelerde tek tek almanca çevirisi falan yapması gerek, ama cerrahpaşa gibi direkt kabul edilen okul sayısının artacağı görüşündeyim**bazılarında direkt red veriyor

fsp sınavı var tus sınavı ya da denklik sınavı ile karıştırılıyor hemen açıklama getireyim türkiyedeki tıbbi ingilizce sınavı gibi ama sözlü mülakatlarında hasta rolplaylar ile test yapılıyordu

ama her eyalet bunu yapmıyor bazıları telcb2 sınavı istiyordu*sadece 3 eyalet vardı hatırlarsam buraya yazarım

bazıları da b2 istiyor(bazıları c1 e geçmiş ama genelde b2 deyken işe kabul olup c1i almanyada halleden de var)

---ama sorun çıkmamasını istiyorsanız almancayı en iyi şekilde öğrenin ve fsp için almanca terimlere hakim olun

**genelde yapılan hata daha dil bilmiyorken dil vizesi ile gidip dile yeterli özen gösterememesi

Ben burda deyince troll oluyorum moral bozan oluyorum ama.millet ayt anasini ... resmen bir gorseniz hele netleri cevremdeki kafayi yememek elde degil insallah ben yanilirim ama yanilmayacagima emin gibiyim artik

sadece bu yıla özgü kontenjan artışları var umudunuzu yitirmeyim

ben de 40kdan iyi gelir düşüncesindeyim aytniz gayet de iyi
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    çok güzel cevaplar vermişsiniz ve bilgimi arttırdınız açıkçası ama elimize geçen net maaş düşüyor tabi ama almanya için çok iyi tabikide

• sadece dil öğrenin ve çok iyi seviyeye getirmeye çalışın sonrası kendiliğinden gelir
  • almanyada hekim maaşlarının o kadar yüksek olmasının bir sebebi var arkadaşlar bilmeyenleriniz için belirteyim almanya'da tıp okumak cehennemden önceki son duraktır 6 senelik okulu 6 senede bitiren bir allahın kulu göremezsiniz çünkü bitirilmesi imkansızdır okul yurtlarında psikolojisi bozulan yüzlerce öğrenci kendilerini her sene camlardan patır patır atar.
  • Kesin eczacılık yazacak rakip eliyor

Davulun sesi...:) Kendinizi boşuna kandırmayın efendim okulun çok fazla bir önemi yok en fazla tecrübenizi ve özellerde tercih sebebi olmanızı etkiliyor diş hekimliği için.Eczacılık içinde aynı şekildedir.Bu arkadaşın yorumuna katılmamak elde değil.Ha içimizi karartmaya gerek yok tabi ki çoğu mesleğe göre hala güzel durumdalar.Ancak bir sorun olduğu ortada daha dün atama kurasına katıldım 140 küsür kişilik sınıftan 4 kişi falan atandı gene güzel bir rakam yeni mezunuz.Alım baya az.Bekleyen birçok insan var düşünün yani.

Özellerin durumunun o kadar kötü olduğunu bende düşünmezdim işin içinde olmasam.Ama eğer kendi yeriniz değilse sömürülcek bir kazsınız mesai saatleri çok fazla ve asgari ücret olmasa da hakkınızı alamıyorsunuz.(Asgari ücret veren yerlerde duydum ama saatler daha az tabi) Bu arada iyi bir üniversiteden mezunum hani uzanamadığım ciğere mındar deme hesabı yok.Tıp,diş hekimliği,eczacılık gibi mesleklerde üniversitenin tek katkısı sizin gelişiminiz iş olarak ultra bir katkısı yok şu an hayaller hayatlar kısmına geçememişsiniz ama gerçekler o kadar toz pembe değil.Küçük üniversitelerde okuyup güzel işlere girebilen insanlarda çokken uzmanlık yapıp genede umduğunu bulamayanda çok.Piyasa karışık durumda ve atama sorunu kesinlikle var.İlk senemde bu yüzden eczacılık yazdırmadılar,diyetisyenlik ve ftrde yazamadım.İkinci sene tıp istemediğim için diş yazdım da onuda istemiyordum... Ve sonuç:)

Sağlık alanında ihtiyaç hep vardır çoğu bölüme göre daha rahat iş bulursunuz maksat paraysa.Ancak durumlar eskisi kadar toz pembe değil mezun arttıkça her bölümde işler zorlaşıyor acilen kontenjanları düşürmeliler almaya devam ettikçe işsiz mezun artacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenseiReki -- 15 Temmuz 2020; 4:5:40 >

• Olay bu şekilde ben arkadaş daha alım gücü ile sosyal devlet farkını bile bilmiyor diye cevap vermeye tenezzül etmemiştim.

• Adam gelmiş sadece eczane eczaciliği mı var demiş.Ne olacaktı paşam?Yaşadığın ülkede kaç tane ilaç argesi yapan firma var.Okuldakilere sor bakalım ailesi anası babası bir eczane açarız parayı vururuz diye yazmamış mı çoğu. Burada temel bilim yazma şunu yazma bunu yazma dediğimizde hep birileri çıkıyor yok harwarda gider kendini geliştirip falan diye zırvalıyor.Eczacilik 2 binden fazla kontenjanı var 10 kişi eus kontenjanı burada kazanan 10 kişiyi ballandıra ballandıra anlatırsınız ama 1990 kişi ne oluyor onu da ben söyleyince meslek kötülüyor oluyorum.Yine bir arkadaş demişki bu sıralamayı yapan işsiz kalmaz.İnşaat niye bitti o zamanın en popüler mesleği idi taşralarda en yüksek puanlı mühendislikti.Git yaz YouTube a İTÜ mimarlık mezunu diye dinle bakalım işsiz kalıyormuymuş o sıralama.
    Sonuçta bakıyorum okuyan, ya da tanıdığı olan kim varsa konuya hak verirken aşağılık kompleksli tıpçılar sağlık sektörünü yüceltmeye devam ediyor.Görüşeceğiz birkaç sene sonra.

İstediğin bahse varım. Bekliyorum

• SenseiReki kullanıcısına yanıt
    İşin içinden birisinin yorumları gerçekleri anlatıyor. Hocam benim de arkadaşlarım diş teknisyenlerinden çok muzdarip. Kaçak göçek yasa dışı işler yapıp zaten sıkıntılı olan durumu iyice sıkıntılı yapıyorlarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

almanyanın hekim sayısı 400bin ve 5 yıl için yeni göç yasaı ile 75bin hekim daha alacak yurtdışından
    şu anlık hekim sayımız 160binlerde ama işin garibi var 1980den beri tıp kontenjanı 5bindi 2009a kadar hiç artmadı nerdeyse
    2-3 seneye 5bin hekim emekli olacak artık hatta bu yüzden hekimlerde emeklilik yaşı şu an 72 ye çekildi hangi meslekte 70 yaşında çalışan görürsünüz
    https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,31141/65-yasini-gecmis-olup-72-yasina-kadar-gorev-yapmak-isteyen-tabip-ve-uzman-tabipler-hakkinda-duyuru.html

5bin emekli hekim emekli vermeye başlasın baya açık sayısı artacak hatta geçen sene sadece almanya ya giden hekim sayısı binlerdeydi diğer ülkeleri siz düşünün usmle diyip abdye plab deyip ingiltereye giden hekimler var

hatta katar bizden 15bin acil uzman hekimi istemişti covid öncesinde

+covid zamanın çoğu ülke sınavsız denklik verdi çoğu ülke özellikle amerika sadece dil bilin gelin dedi

siz düşünün ne kadr hekime daha ihtiyacımız olduğunu
    + tokinin şu an 291 devlet hastanesi inşaa ediyor şu an
    https://toki.gov.tr/haber/toki-toplamda-291-hastane-insa-ediyor

+ büyükşehirlerimize en büyük şehir hastaneleri yapılıyor

ama siz işsiz kalacak diyorsunuz

eski türkiye değil sayın başkanımız sayesinde her şey daha da gelişecek inşallah
    Güzel kardeşim, sen bu Ortadoğu batakliğini ne cürretle almanyayla karşılaştıriyorsun.Sana şöyle bı örnek vereyim o zaman Almanya da 35 kişilik veya birleştirilmiş sınıf göremezsin, Almanya da geneli 24-18 aralığında senin hesabına göre şuan mebde 1 milyon öğretmen var.200-300 bin civarı bir açık var en az.Ama yapılan alım senelik 10 bine düşüyor artık yeni açıklamayla.Neden, Çünkü artık burası ortadoğu, 3.dünya ülkesi, Standartları belirlerken İran'a Suriye'ye falan bak Almanya'ya değil

• quote:

Orijinalden alıntı: respectable_man

İşin içinden birisinin yorumları gerçekleri anlatıyor. Hocam benim de arkadaşlarım diş teknisyenlerinden çok muzdarip. Kaçak göçek yasa dışı işler yapıp zaten sıkıntılı olan durumu iyice sıkıntılı yapıyorlarmış
    Öyle bir şey var evet gidiyorsun kliniğe adama asgariyi veriyor diplomanı kiralıyor senin.

• Para istiyorsan ya topçu ya popçu

zaten söylemiştim atama devlet aynı şeyleri söylemeyin diye. yukarıda birinin yazdığı gibi kaç kişinin planı devlet bu kadar az kişi alınırken? bu arada forumdan en az 6 tane diş okuyan arkadaşla konuşmuşumdur kimse bana problem olur, işsiz kalırsın gibi bir şey demedi hem de 5 sene sonrası için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.