Şimdi Ara

DİŞ BİTMEZ ECZACILIK BİTMEZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
4
Favori
8.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gelin şimdi ikisinin durumuna birlikte bakalım.
    Eczacılık: 1 trilyonunuz varsa evet eczaneniz olabilir.Çünkü çoğu ilde eczane kotası dolu hatta aşılmış. Devralmanız lazım.Birde bunu açmak için bir süre ikinci eczacı olmanız lazım üç kuruşa.
    Devlete atama kurayla ve çok az tam rakamı bilmiyorum.
    Eus sınavı kadrosu 10 kişi ahahahha şaka galiba.
    Çevrenizde 2018 2019 mezunu bir eczacı varsa sorun bakalım nasıl ağlayacak.
    Gelelim diş: Devlet ataması 7000 kişiden 200 kişi alıyor ve kura ile. yine bu 7000 kişi son 2 senenin mezunları yani gidip abim ablam 5 sene önce mezun oldu atandı ya da şu paraya çalışıyor tatavası yapmayın bana.Özelde maaşlar asgariye düştü artık yavaş yavaş.Tabi yine biraz sermayen varsa kendi yerini açarsın ama yeni mezuna falan ben gitmem mesela gitsem en azından devlete giderim para vermem sana neden geleyim.
    Velhasıl kelam biz bunları iki sene önce dedik bizle dalga geçtiler ya da birileri diş yazacak diye tatava yaptılar. Şimdi aynısı olmasa da benzerini tıp yazmayın adlı konumda paylaşmıştım bakalım yine haklı çıkacak mıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumda bu konular boşa açılıyor gerçi inanan varsa pek de boşa gitmiyor. tıptan mühendisliğe her şeye biter bitti denip duruyor. adamlar da bu sırada hayatını yaşıyor. daha bugün dişçiden dönüyorum adam gelecekle ilgili söylediğim şeyleri ciddiye almıyor bile. 10 yıl önce bana diş bitecek diyen bir arkadaş vardı, 10 yıl önceki çocuklara şimdiki çocuklara bak 4 yaşında hasta geliyor dedi. örnekler çoğaltılabilir. atamayla ilgili tespit kasmaya başlamayın. çünkü polemiğe girmeyeceğim. ama bunu okuyan yeni bir arkadaş varsa böyle konularda kimseyi dinlememesi hayrına olur. inşaat mühendisliği değil dişten bahsediyoruz. insanın vazgeçemeyeceği çok az şeyden biri
    Evet gittiğin yeni mezun olmayan bir diş hekimi halinden memnun. Bir de yeni mezun olanlara sor bakalım aynısını %90’ ı ne kadar mutsuz ve pişman? Kaç tane diş hekimi arkadaşın var? Şahsen şu an düşündüğümde bile en az 7 8 tane yeni mezun arkadaşım var ve diş teknisyenlerinin asgari ücrete diplomalarını istediklerini özel hastanelerde asgari ücrete çalıştıklarını devlete atamanın çok zor olduğunu söylüyorlar.
  • Hocam tıpı diğerleriyle kıyaslamak biraz mantıksız gibi. Çünkü 20k dışında (özelleri falan saymassak) tıp yok. Öyle her önüne gelen tıp açamıyor. Bu dediğiniz olması gayet zor bence. He olmaz demiyorum, olmasına daha çok var.
  • Bitti abicim biter abicim

• avrupayla kıyasladığımızda türkiye'de hala hatrı sayılır miktarda uzman doktor açığı var diye biliyorum. yanlışım varsa düzeltin :)
  • Zaten bitmişiz hocam sen ne öneriyorsun onu söyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raste

Zaten bitmişiz hocam sen ne öneriyorsun onu söyle
    Kanka ben iyi okulda mühendislik öneriyorum.
    .

• valla hocam ülkede yazacak bir şey yok her şeyin bir eksisini buluyoruz bütün gün kendi ilgi alanınıza gelişeceğiniz alana gidin arkadaşlar o alanda en iyi olmaya çalışın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hukuk vs diş hekimliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -memento mori kullanıcısına yanıt
    Doktor açığı var evet de Avrupa da mühendis 4k euro alırken devlette doktor 5k alıyor.Burada da benzer bir denge kurulacak artık.Misal şuan devlet mühendis maaşı 5- 6 k arası ise tıp yazıp 6 sene sonra alacağınız para şu anın 10ksı. Bu para da uzmanlikla ha pratisyenlik büyük ihtimal kuraya kalır o zamana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 14 Temmuz 2020; 23:25:47 >
  • İki sene önce demişmiş :) eczacılık ve diş uzun süredir bu durumda zaten ne iki senesi?
  • Şu forumda içinde tıp geçen bir nickten dolu bir laf çıkmaz mı?

• forumda bu konular boşa açılıyor gerçi inanan varsa pek de boşa gitmiyor. tıptan mühendisliğe her şeye biter bitti denip duruyor. adamlar da bu sırada hayatını yaşıyor. daha bugün dişçiden dönüyorum adam gelecekle ilgili söylediğim şeyleri ciddiye almıyor bile. 10 yıl önce bana diş bitecek diyen bir arkadaş vardı, 10 yıl önceki çocuklara şimdiki çocuklara bak 4 yaşında hasta geliyor dedi. örnekler çoğaltılabilir. atamayla ilgili tespit kasmaya başlamayın. çünkü polemiğe girmeyeceğim. ama bunu okuyan yeni bir arkadaş varsa böyle konularda kimseyi dinlememesi hayrına olur. inşaat mühendisliği değil dişten bahsediyoruz. insanın vazgeçemeyeceği çok az şeyden biri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • almanya için örnek vereyim orada brüt maaşlar konuşur net falan hiç konuşulmaz

almanyada 8-9bin euro alırsınız saf olarak üstüne nöbet gelir orda da nöbet var+ döner gibi ek ödeme yaparlar 10 üstüne çıkar çok rahatlıkla uzman hekim denilmez tam olarak ama bizdeki uzman hekim statüsü ile aynı isimleri farklı

almanyada mühendis brüt maaşı 3900falandı ama orada yüksek mühendis var onların da maaşı 4-5 arasıydı

normal hekim olursan 6-7 arası ve ek ödemeler

ama az diyebilirsiniz açıklayayım almanya sosyal devlettir asgari ücret kazansan bile çok rahat geçinirsin

*en fazla kazanan meslek başbakanı bilmiyorum ve ordaki bakan mı her neyse en fazla hekim alır milletvekilde bile fazla

not: usmle ya da almanya 2si arasındayım şu an baya bilgiliyimdir bu konularda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Temmuz 2020; 23:44:37 >

• Yok şu bitecek bu bitecek o zaten bitti bilmem ne diye kıskançlık temelinde inşa edilmiş saçma sapan fikirlerinizi kendinize saklayın. İsteyen istediği yeri yazar istediği bölümü okur size ne?
  • almanyanın hekim sayısı 400bin ve 5 yıl için yeni göç yasaı ile 75bin hekim daha alacak yurtdışından
    şu anlık hekim sayımız 160binlerde ama işin garibi var 1980den beri tıp kontenjanı 5bindi 2009a kadar hiç artmadı nerdeyse
    2-3 seneye 5bin hekim emekli olacak artık hatta bu yüzden hekimlerde emeklilik yaşı şu an 72 ye çekildi hangi meslekte 70 yaşında çalışan görürsünüz
    yhgm.saglik.gov.tr
    65 Yaşını Geçmiş Olup, 72 Yaşına Kadar Görev Yapmak İsteyen Tabip ve Uzman Tabipler Hakkında Duyuru
    https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,31141/65-yasini-gecmis-olup-72-yasina-kadar-gorev-yapmak-isteyen-tabip-ve-uzman-tabipler-hakkinda-duyuru.html

5bin emekli hekim emekli vermeye başlasın baya açık sayısı artacak hatta geçen sene sadece almanya ya giden hekim sayısı binlerdeydi diğer ülkeleri siz düşünün usmle diyip abdye plab deyip ingiltereye giden hekimler var

hatta katar bizden 15bin acil uzman hekimi istemişti covid öncesinde

+covid zamanın çoğu ülke sınavsız denklik verdi çoğu ülke özellikle amerika sadece dil bilin gelin dedi

siz düşünün ne kadr hekime daha ihtiyacımız olduğunu
    + tokinin şu an 291 devlet hastanesi inşaa ediyor şu an
    TOKİ
    TOKİ | Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
    https://toki.gov.tr/haber/toki-toplamda-291-hastane-insa-ediyor

+ büyükşehirlerimize en büyük şehir hastaneleri yapılıyor

ama siz işsiz kalacak diyorsunuz

eski türkiye değil sayın başkanımız sayesinde her şey daha da gelişecek inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Temmuz 2020; 23:54:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

almanya için örnek vereyim orada brüt maaşlar konuşur net falan hiç konuşulmaz

almanyada 8-9bin euro alırsınız saf olarak üstüne nöbet gelir orda da nöbet var+ döner gibi ek ödeme yaparlar 10 üstüne çıkar çok rahatlıkla uzman hekim denilmez tam olarak ama bizdeki uzman hekim statüsü ile aynı isimleri farklı

almanyada mühendis brüt maaşı 3900falandı ama orada yüksek mühendis var onların da maaşı 4-5 arasıydı

normal hekim olursan 6-7 arası ve ek ödemeler

ama az diyebilirsiniz açıklayayım almanya sosyal devlettir asgari ücret kazansan bile çok rahat geçinirsin

*en fazla kazanan meslek başbakanı bilmiyorum ve ordaki bakan mı her neyse en fazla hekim alır milletvekilde bile fazla

not: usmle ya da almanya 2si arasındayım şu an baya bilgiliyimdir bu konularda
    Sosyal devletle asgari ücretle geçinmenin ne alakası var. Kastettiğin şey alım gücü olmasın ezberleri karıştırdın galiba.

• zaten farklı şeyler 2si sosyal devlet olunca devlet çalışanlarına yardım ediyor mesela düzgün vergilerini verdin yıl sonunda verdiğin verginin çoğunu alıyorsun
    mesela dil kursuna gitmek istiyorsun almanya hükümeti karşılıyor
    çocuğun oluyor çocuk başına para veriyor

bunun gibi çok fazla yardımları var ve elbette bunun yanında alım gücü de fazla

sosyal devlet demekten üstteki yardımları kastettim
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    itirazlar geldi eksik göstermişim değerleri uzman için kusura bakmayın:(

Oberarzt=uzman hekime benzer almanyadaki sağlık sistemi farklı hatta orada intörnlükte hekim gibi maaş alıyorsunuz

www.engelpunkt.com
    Gehaltsvergleich der Ärzte: Wie viel verdient ein Arzt?
    https://www.engelpunkt.com/blog/gehaltsvergleich-der-aerzte-wie-viel-verdient-ein-arzt

uzmanlıkta sadece maaş(ek ödeme ve nöbet yok) ortalama 120bin euro alırsınız senelik maaş olarak radyoloji uzmanı olursunuz 370bin euro kadar çıkar ya da 96bin euro kadar da alabilirsiniz size bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Temmuz 2020; 0:5:39 >

• hatta türkiyede bazı bilgisayar mühendisleri hekimden fazla kazanabiliyor kur farkından dolayı ama yurtdışında hekimden fazla kazanan mühendis göremezsiniz çok çok zordur

bizim fakülteye çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler var fransa olsun kanada olsun almanya olsun oralarda da en iyi tıp fakültesi
  • Şunu eczacılık yazmak için kendini kandıran insanlar okusa iyi olur. Kardeşim anneniz, babanız, abiniz, dayınız, halanız, dedeniz vs eczacı değilse eczanesi yoksa eczacılık tercih ederseniz seneler sonra ağlayacaksınız. Şu an diyetisyenlik mezunlarının ağladığı gibi. Keşke beni de seneler öncesinden böyle uyaran abilerim olsaydı. Konu sahibi %100 haklı. Eğer garanti iş istiyorsanız şu an için tıp var ama onun da birkaç seneye ne olur bilinmez. Sonuçta burası türkiye

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.