Şimdi Ara

DİŞ BİTMEZ ECZACILIK BİTMEZ. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
4
Favori
8.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neomdd

Eczacılıkta yurt dışına çıkma adım adım nasıl gerçekleşir, bilgisi olan açıklayabilir mi ?
    Amerika için imkansız bir durum. Orada önce biyoloji ve kimya temel bilimlerinden birini okuyorsun. Ardından farmakoloji eğitmi alıyordun galiba. Ama denklik yok yani. Bizimkiler alman ekolünden aldıkları için çoğu mesleği amerikayla alâka olmayabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle biliyorum hocam

• İyi okuldan kastınız hangileri hocam?

• Profesir kullanıcısına yanıt
    Top6

• İyi üniversiteler derken itü odtü bogaziçi mühendisliği gelenler zaten diş ve eczacılık arasında kalmaz. Olsa olsa tıp mı yazsam mühendislik mi der. Onun dışında dediklerinize katılıyorum özellikle eczacılık konusunda

• respectable_man kullanıcısına yanıt
    Abicim ne yazayım tıp için çabalayıp durdum 2 kere mezuna kaldım yok bu sene olur diye sevindim sıralamalar alt üst oldu 14 bin beklerken 33 bine düştü ne yazabilirim başka sağlık dışında bir şey düşünmüyorum bir fikrin var mı?

• Eczacilik tabi biter awk. Gecen bir lilica alayim dedim bana "kirmizi recetesiz satmiyoruz beyefendi" diyor. Fiyatini sordum bir de 110tl diyor. Awk gittim bağcılara 15 liraya aldim 2 kapsul. Torbacilar bile daha insafli eczanecilerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D17A1E45 -- 31 Temmuz 2020; 1:38:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam bir mühendis pohpohlama konusu olmuş bu konu. Muhteşem zekâsı olan ve binlerin önüne çıkabilen biri değilseniz bu ülkede kalıp o lanet özel sektörde(bazıları avantajlı görüyor tabi. Rekabeti ,garanti olmayişini vs) son derece stresli bir ortamda çalişacaksınız. Aldığınız paraların bir diş hekiminden iyi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca siz neyin hayalini kuruyorsunuz? Şöyle delicesine rekabetin döndüğü bir ortamda mesleğe kapağı atıp ömür boyu yatmayı mı? Özel sektörde çalışan insanları bir dinleyin. Oralar öyle kolay değil. Hasta olursunuz izin alırsınız. İlk gün izin verirler. İkinci gün mırın kırın etmeye başlarlar. Her zaman devlet en iyisidir. Kimse yerinize göz koymaz. Koysa da indiremez.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yibo90 -- 6 Ocak 2021; 0:4:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimlerin tercihine etki ettik,hayatına dokunabildik merak ettim açıkçası.

• kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt
    konuyu okumuştum ama umrumda olmadı eczacılık yazdım

• eatmekaiparker kullanıcısına yanıt
    Kariyer planlamınızı öğrenebilir miyim hocam

1 yıl yardımcı eczacılık yapıp eczane devralıcam sermaye var

• AMAZON ONLİNE İLAÇ SATIŞINA BAŞLAMIŞ,ECZANELER GG SİZ MEZUN OLANA KADAR.

• türkiye ilacı doktorlar yazıyor herkes kafasına göre ilaç alamıyor yok dur ben şu ilacı alayım diye bir şey yok

zaten ilacın fiyatına bakarsan mesela 200tl olsun ilaç sen sigorta ile bu ilaca 20 lira falan ödüyorsun ama amazondan alınan ilaçlara kimse 200 tl vermek istemez

---------------------------

ama geçen yıl amerikaya gittiğimde eczacılar amazonlar anlaşıyorlar bu sayede kargo falan yapıyorlardı belki buna benzer uygulama olur amerikada yaklaşık 50bin eczacı bu sisteme kayıtlı demişti orada yanına gittiğim hocam

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de de bu dönüşüm sağlanacaktır yavaş yavaş.Her ilaç Amerika da reçetesiz verilmiyor zaten.Basit ilaçlar,ağrı kesici ateş düşürücü reçetesiz raftan kendin direk alabiliyorsun marketteki eczane reyonunda diğer ilaçlar için eczacı yardımcı oluyor.Amerika da herkes sigorta yaptırmıyor zaten isteğe bağlı birşey (Türkiye gibi değil yani)bu yüzden pekâlâ Amazon satışı tercih edilebilir.Zanaate bağlı olmayan esnaflıklarda ciddi istihdam düşüşü olacak bakkaldır butiktir eczanedir kırtasiyedir bunlar mesela.Herşey kurumsallaşacak ve merkezileşecek bundan sonra

her şey kurumsallaşması ve her şeyin merkezilleşmesi yine bir şeyi değiştirmez bu ilaçları yine pahallı olacak diyebilirsin ama artık seri üretime bağlandı merkeziileşti çok basit üretiyorlar ama bu ilacın maliyeti 500-600milyar dolardan fazla kimse babanın hayrına bu ilaç bedava olsun diye para harcamıyorlar bunun karını çıkartacaklar bir şekilde ve ilaçlar da pahallı olacaktır bu yüzden

mesela bilgisayarda kullandığın işletim sistemleri artık onu yapmak o kadar değerli bir şey değil ama piyasada 100dolardan az satılmıyor niye çünkü adamlar karını çıkartacak sonra fiyatını çıkardıktan sonra düşük ücrete verecekler

aynı ilaçlarda olduğu gibi

diyebilirsin ben bu ilacın biyokimyasalını kopyalarım ya da işletim sistemlerini aynısını bedavaya yaparım diye işte bütün dünya ve ülkeler buna izin vermiyor yapana da büyük telif hakları ya da patent haklarından baya ceza yiyorsun

yani başkası yaptı ben kopyalayım aynısını yapayım diye bir şey bu dünya düzeninde

o zaman herkesin uçağı olurdu uzay araçları olurdu her şeyi olurdu

----------------

senin dünyan fazla ütopik kalıyor maalesef keşke senin dediğin gibi olsa bu şeyler:(:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Kasım 2020; 14:31:17 >

her şeyin tek elden yönetilmesi dünyayı yöneten ailelerin ortak görüşü zaten tüm insanları daha kolay yönetmek istiyorlar yoksa insan nüfusunun çok fazla artması onların işine gelmez

bazı şeyler de o yüzden çıkıyor aslında onlar karar verecek neyin ne olacağını artık mesela şu an dünyanın en iyi hocaların dersleri tüm dünyaya açık isteyen onların derslerini ya da kayıtlı derslerini izleyebilirler

bundan da öğretmenlerin eskisi gibi 1 okula gideyim orada ders işleyelim diye mantığı olmayacak herkes uzaktan takip edecek gibi anlayış da buna davet ediyor

mesela fabrikaya girriğinde her şeyin otonomlaştığını göreceksin

veya tüm her verilerin işlenmesi çok fazla zahmet oluyordu cod yazanlar da bunları tek tek işliyorlardı ama mesela gp3 ü o kadar geliştiriyorlar ki artık milyonlarca yazılımın tek tek cod yazmasına gerek olmadan çok kısa sürede kodlar yazılabilecek

bu teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki artık ilerde belki besine bile ihtiyaç duymayız çoğu besin değerleri şu an tablet şeklinde üretilmiş durumda

-------------------------

ama zaten ilerde tüm insanlar rahat edecek her şey tüm insanlığa sunulacak deyip tüm gelişmeleri de beklemek de olmaz

o aynen şu an çok fazla araba yapılıyor sadece türkiyede yılda 1 milyondan fazla araç yapılıyor çok fazla araç olması fiyatları düşürür hatta bedava yapar bu yüzden şimdi araba almayayım düşüncesine benzer

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ben birşey ucuzlaşacak veya kopyalanacak falan diye bir şey demedim o mesajımda.ha ucuzlayacak mı ucuzlayacak sürümden kazanmak denilen birşey var.üretim maliyetini düşüremezsin ama perakende satışta kar payını azaltarak ve yüklü miktarda alarak daha fazla satış yaparsan yine gün sonunda aynı parayı kazanmış olursun.Hepsiburadada pharmaton 49 TL
    Eczanede 75 TL neden hb daha fazla ürün alıyor bu yüzden iskontolu alabiliyor ve hb daha az kar payı koyuyor çünkü eczanede 1 kişiye satarken hb 10000 kişiye satıyor.

• Benim dediğim şey kurumsal olmayan marketlerin eczanelerin kırtasiyelerin yani perakende satış yapan herkesin büyük zincirlere karşı hayatta kalamayacağı fiyat politikası ve kurumsallığın getirdiği bilimum avantajlar sebebiyle.Berbere birşey olmaz mesela çünkü berberlik bir zanaattır al üstüne koy sat değil.Kaportacı da mesela buna örnek

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.