Arkadaşlar merhaba yaş 30 en çok korktuğum yere dişçiye gitmek zorunda kaldım. ( küçüklükten kalma mahallenin dişçisinin dişimi çekerken çenemide çıkarma işleminden sonra olan bir korku travma yani :) ) Birgün yemek yedim. Normal rutin Tv izlerken birşey hissettim. Benim ön dişimin birisi biraz arkada dilimi götürdüm birşey sıkıştı galiba diye böyle çektim. Beynime bir şey vurdular sanki gözümden yaş gelecekti. Su içerken soğuk birşey yerken dişimde hassasiyet olmaya başladı. Dedim heralde diş macunundan felandır çünkü dişime bakıyorum normal bir kararma bi belirti yok. 2 hafta farklı bir diş macunu kullandım. Ama bu olay çok azaldı hemde baya baya azaldı. Ön diş olduğu için dedim çürüktür kararma yapar biraz arkadada olsa kötü durur. Eşimin iknası üzerine dişçiye gittik. Film çektiler dişleri kontrol ettiler. O diş harbiden çürükmüş. Arkadan diğer dişle yapışık oldugundan dolayı ordan çürümüş hiç görmemişiz. Dolgu yapacağız dediler. Doktor hanım elle kontrolde etti. Sağ arka dişimde çok çürümemiş ancak yapıyorken bence onada yapalım dedi. 2 tane dişimde fire verdik anlayacağınız. O gün diş taşı diş temiziliği yaptırdım 2 gün sonrada dolgu için yani pazar akşamı dişçiye gittim. 2 dişime dolgu 1 saat sürdü. Doktorda genç birine benziyor içimden stajyer mi bu diyip geçiriyorum. ( gece üşenmeden araştırdım. 10 yıl önce mezun olmuş doktora yapmış bir diş hekimiymiş en azından içim rahatladı minyon bir hanımefendiydi ) Kadının eline aleti alıp iş bitene kadar gözlerine baktım tereddüt edecek mi yanlış birşey mi yapıyor kadın yılların kasabı gibi hiç yüz ifadesini bile değiştirmeden anamı ağlattı. İğne ile uyuşturmalarına rağmen en son ufak bir yeri düzeltirken acısı beynime vurdu. Velhasıl kelam 2 dişimede dolgu yapıldı. Dolgudan sonra özellikle ön diş etlerinin kendini toparlaması lazım dedi. Hassasiyet olacaktır dedi. Bu süreç ne kadar sürer dedim. Genelde 1-2 hafta en fazla sürüyor. Birde senin o yapışık olan kısmı ayırdım törpüledim temizlemesi kolay olur diğer dişini çürütmez. - Dolgu yaptıralı 16 saat oldu. Allahı var hiç ağrım olmadı. Ama diş etlerim sızlıyor çok hafif - İnanılmaz rahatsız edici bir his var sol tarafımda sanki çenem şişmiş apse yapmış gibi ama normal - birde dişimin arkasında pütürcük var ona alışmaya çalışıyorum. - Birde dişim düşcek gibi hissediyorum hiç sağlam değilmişte yemek yerken düşcek hissi var. - Hassasiyet fazla var. Normal su içerken hissediyorum. Diş fırçalarkende oluyor. Kadın normal o olacak dedi ama ulan yanlış mı yaptı diyorum dolgu hava mı kaçırıyor hassasiyet oluyor. Nefes alırkende hassas çünkü dişim. - sağ arka dişimdede hiçbişe yok anasını satayım kadın dolgu yaptımı yapmadımı belli değil. o çok yüzeyseldi belki ondandır. Dolgu yaptıran arkadaşlar sizde hassasiyet oldumu ağrılar oldumu ne kadar sürüyor bu meret. Ön diş olduğundan estetik kısmı var yoksa zerre takmam kafaya anasını satayım. |
Diş dolgusu yaptıran arkadaşlar bir bakabilir mi
-
-
Bu saydıklarinın 1 hafta sonra bitmesi lazım.
İlk günler hassasiyet ,ağrı gibi şeylerin olması normal.
Antibiyotik ve agri kesici kullanmanız lazim ilk günler.
Eğer şikayetler devam ederse kusurlu yapılmıstır diş işiniz.
Bi de doktorun iyisi önemli bu işlerde.İşçiliğinin iyi olması şart.Seçim yaparken buna dikkat ediniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu diş ağrısı 2 ay geçmedi. Eziyet gibi hassasiyet ve ağrı çektim. :) Sonra daha iyi bir doktora gittim. Aynı yaptırdığım yerde. Komple söktüler dolguyu tekrardan yaptı. Bence ilk yapan arkadaş Büyük ihtimalle çok törpüledi canımı çok yaktı törpülerken çünkü. Yeni yapan doktor: çürük sinire biraz yakın ben zannetmiyorum kanala gitsin sorunun geçer gibi duruyor. ama geçmez ise 3 hafta bekle yine aynı şikayetler devam ediyor ise kanal istiyor demektir haberin olsun dedi. Eskiye göre ağrı ve hassasiyet komple bitti sayılır. Nefes alırken hissetmiyorum en azından. O gıcık ağrı yok ve sıcak soğuk içerken eski hassasiyetimde azaldı çok şükür
-
seçim yaparken ucuz olanına bakarız biz milletçe iyi olanına değil
-
3 hafta kadar ağrı yapması normal, dişeti falan toparlayacak. Bazen çürük çok fazla olabilir ve doktorunuz iyi niyetle hem size çok masraf çıkarmamak hem de dişinize zarar vermemek için eğer çürük de pulpa dokusuna ilerlemedi ise dolgu yapabilir. 3 hafta sonrasında ağrınız olursa tekrardan bir ücret ödeyip kanal tedavisi yaptırabilirsiniz. Ama dediğim gibi en az 3 hafta beklemek gerekir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X