< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elenasy -- 12 Haziran 2024; 15:31:43 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Diş Hek

-
-
Bence bu bölümlerde okuyan özellikle 4.5. klinik sınıflardaki öğrencileri bulup detaylı bir şehir ve fakülte bilgisi alırsanız sağlıklı olur.
İçlerinde Ankara Diş , yeni fakülte binası, köklü bir fakülte kültürü, kalabalık ve donanımlı hoca kadrosu ve temel bilimlerinin sağlam oluşuyla çok öne çıkıyor.
-
Dostum, ben OMÜ'deyim. Teorik derslerimiz güzel geçiyor, hocalarımız donanımlı ve bugüne kadar girdiğim çoğu teorik sınav çıkmış sorulardan oluşuyordu. Yani, tüm dönem boyunca çalışmasan bile son bir hafta içinde başarılı olma şansın var. Ancak, laboratuvar konusunda OMÜ diğer üniversitelere göre çok daha zor. Bu zorluk benim için olumlu bir durum, çünkü diğer üniversitelere kıyasla çok daha fazla şey öğrenme fırsatımız oluyor. Laboratuvarlarda o gün yaptığımız çalışmayı teslim etmek zorundayız, eğer teslim edemezsek telafi dersi almak zorunda kalıyoruz. Üniversitelerin çoğunda endodontide kanal açmayı plastik dişlerde yaparken, biz gerçek dişlerde kanal tedavisi, kanal dolumu ve röntgen çekmeyi çoktan öğrendik. Yani demek istediğim, özel üniversitedeki bir ikinci sınıf öğrencisinden çok daha donanımlı oluyorsun. Okulun sınav sistemi ise şu şekilde: Güz dönemi sonunda tüm derslerden (laboratuvarlar dahil) bir vize sınavı oluyor. Bahar dönemi sonunda yine tek bir vize sınavı yapılıyor ve bu vizelerden bir süre sonra teorik final ve tüm laboratuvarların final sınavına giriyorsun. İki dönem için teorik ortalaman toplamı 140 ise finalde minimum 50 soru çözmen gerekiyor. Eğer 50'nin altında çözersen bütünlemelere kalıyorsun. Laboratuvarların ortalaması önceden ayrı hesaplanıyordu ama artık öyle olmayacak, ki bu bir dezavantaj. Artık laboratuvarlar tek bir ders olarak kabul edilip her biri ayrı değerlendirilecek. Yani, bir laboratuvar ortalaman 60'ın altındaysa laboratuvarlardan sınıf tekrarı yapacaksın. 4 ve 5. sınıftaki stajlarda da aynı durum geçerli. Artık tek stajdan kalıp bütünlemeyi veremezsen doğrudan sınıf tekrarı yapıyorsun, ancak o sene sadece kaldığın stajları veriyorsun. Diğer üniversitelerde de sistem aynı mı bilmiyorum ama ben bu kadar zorluğa gelemem diyorsan diğer üniversiteleri araştırıp OMÜ yerine bir alternatif koymanı öneririm.
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için, peki siz 20-40k bandında bir sıralamaya sahip olsaydınız nereleri tercih ederdiniz bilginiz dahilinde? Sıralamamı bilmediğim için böyle geniş bir bant söyleyebiliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok sağolun ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız lab konusunda ne kadar kendimi geliştirebilirsem o kadar iyi diye düşünüyorum o yüzden lab durumunuzu sevdim, peki lablar öğrenci sayısına göre yetiyor mu teknolojik aletler vs yeterli ve yeterince yeni mi sizce?
Yeterli düzeydeler fakat özel üniversitelerde olan bazı teknolojik cihazlar genelde devletde olmuyor örneğin CAD/CAM vs. bunları kafaya takanlar da oluyor da çok da gerekli değil sonuçta yine işi öğreniyorsun.
-
Yeni açılmış fakülte asla yazma
DUS puan sıralamalarını dikkate al
Öğrenci sayısı 200 üzeri fakülte yazma
Gittiğin şehirde 5 6 yıla varacak şekilde yaşayabilecek misin bunu düşün
Eğer yatay geçiş yapmak falan istersen buna imkan verecek fakültelere bak ve en önemlisi fakültenin sempozyum, fuar kongre aktivitelerinin çokluğuna bak bunlara bakaraktan çok fazla yeri eleyip kafanda bir sıralam oluşturursun. Sıralamının 1k üzerinde diye de bazı yerleri yazmamazlık yapma diş hekimliği sıralamaları her sene geri atar fix
-
Ankarada yaşıyorum o yüzden buradan başlayıp bahsettiğim diğer yerleri söylediğiniz kriterlere bakarak sırayla yazmayı düşünüyorum sıralamam Ankara Yıldırım Beyazıta yakın gelir diye düşünüyorum bir bilginiz var mı tercih yaparken bakmış mıydınız buraya?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elenasy -- 22 Haziran 2024; 12:20:45 >
Hocam ben de o aralıkta bekliyorum netleriniz nedir acaba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X