Şimdi Ara

Diş Hek Fak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakın çocuklar bilmiyosanız bi bilene sorun. Bakın ben bu forumdayım kaç yıldır. Taaa 5 sene önce kimse yokken bu WhatsApp gruplarını başlatan ekipteydim. İlk önce kötülemek ya da bilip bilmeden eleştirmek yerine o bölümü okuyanlara sorabilirsiniz. Kaç gündür bakıyorum yok doktor mudur değil midir diye konuşup duruyosunuz. He merak ediyorsanız doktordur. Halk size doktor diye gelir. Tıp ile farklı meslekler olsa da temel eğitim aynıdır. Zaten onlar bizle biz de onlarla sürekli iletişim halindeyiz. Sıkıntılı atıyorum sizin anlayacağınız dilde bi kanser hastası gelirse biz onlara onlar da bize konsültasyon yazar. Ben diş 5. Sınıftayım. Daha geçen haftaya kadar da hasta bakıyorduk. Tatilim olmadı. Tıp okuyan da birsürü arkadaşım var. Şunu çok net söyleyebilirim diş hekimliği eğitimi tıp eğitiminden çok daha yorucu ve zor. Merak edenler de bana ve benim gibi arkadaşlara yazabilirler.

• Mezun olunca işsiz kalmassın değil mi?
  • Yok be oğlum manyak mısınız ne işsizi. Ben öğrenciyim. Şu halimle gece nöbetine gitsem günlük 100 ₺ verecekler. Ki onda da akşam 7den gece 12ye kadar.
  • Twitter gündem oldu atama bekliyoruz diyr
  • kesinlikle diş daha zor, pratik dersler o kadar dayanılamaz oluyor ki insan hayattan soğuyor
  • Merhaba hocam öncelikle. Sizin dediğiniz gibi diş hekimlerinin doktor olduğunu düşünüyorum. Aksini iddia etmek oldukça mantıksız çünkü doktor uzmanlık yapınca genel itibarıyla vücudun belli kısımlarıyla daha ilgilenir durumda. Sizlerde ağızla ilgileniyorsunuz. Ki diş hastalıklarının en kötü sonucu dişlerini kaybetmek değil, ölümdür. Dişçilerin verdiği emeği, yaptığı işi küçümseyemezsiniz. Size bir örnek vereceğim: Benim annem doktor ve daha bugün diş hekimine gittik. Çenesindeki zayıflamadan dolayı röntgen çekildi. Ve doktor anneme 'sinüs lifting' tedavisine başlamasını söyledi ki annem buna bakarak bu yorum yapması mümkün değil. O yüzden diş hekimleri adı üstünde hekimdir anlamsız triplere gerek yok bence. (siz dediğin kişiler dişe atıp tutanlar bu arada)
    -Tıp yazan kimse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamindream -- 27 Ağustos 2018; 23:9:0 >
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Bizde atamalar kurayla yapılıyor, kpss gibi bi sınav yok. O yüzden de 2 yıldır atanamayan insan da var mezun olur olmaz atanan insan da var. Atamalarda da çok insan atamıyorlar. Devlete girmek isteyenler için kötü bişey tabi ki. Ama özelde iş fırsatları hala devam ediyor. Bi de artık uzmanlık öne çıkmaya başladı. Mesaja ben uzmanlık düşünüyorum. Uzman olduğunuzda da maaş da iş fırsatları da daha çok artıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTİRİDYE ÜNİ TIP FAK
    5 yıl önce açıldı
    Diş hekimliği hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçin rahatlasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donsuzlastik -- 27 Ağustos 2018; 23:9:53 >
  • O konuda tamamen haklısın. Gerçekten çektiğimiz çileyi harcadığımız paraları üstüne üstelik maruz kaldığımız hakaretleri bi görsen bi duysan aklın hayalin almaz 😂😂
  • Teşekkür ederim hocam, kullanıcı adını sınavdan sonrali pskilojiyle almıştım şimdi tıp tercih ettim diş tercih edenlerin içinin rahat olması lazım bence de saçma sapan başlıklara kulak asmasınlar
  • Caduceus şu yılan değil mi ya djxldlx şaka bir yana haklısın hocam onlar gereksiz ego tatmini vs yapıyolar. Okul başlasın inşallah havaları söner.
  • dreamindream kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Aynı dediğin gibi. Biz bir kardiyologun bir hastada gördüğünü anlayamıyorsak tıp hekimi de bizim gördüğümüz açıdan hastaları göremez. İnsan sağlığıyla uğraşmak gerçekten sıkıntılı iş ve bu işlerle uğraşanlara saygı duymak lazım. Bir meslekte hekim adı geçiyorsa doktordur. Tıp okuyanlar mezun olunca diplomasında tıp hekimi yazar bizde diş hekimi veterinerde de veteriner hekim yazar. Saygılı duruşun ve mantıklı görüşün için çok teşekkürler 😊
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun inşallah herşey istediğin gibi olur
  • yksyegirmismezun kullanıcısına yanıt
    Aynen o yılan dediğin şey akslfçgh
  • Teşekkür ederim hocam, inşallah sizin için de hayırlısı olsun
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    İnşallah istediğin yer gelir. Hayırlısı buymuş demek ki senin için. 😊Bizim okulda okuyamayıp bırakan çok kişi oluyor. Öyle düşün. 😂😂
  • caduceus28 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. Anlamsız duyar kasmayıp anlamlı konular açan insanlara görmeye hasret kaldık. Gün gelecek ben hastamı sizlere göndereceğim, sizler bana ^^
  • Uruk bu forumu oku ablamda diş 5. Sınıf geçim derdi çejmezsin mühendislerin kolay iş bulduğunumu sanıyorsun çığu diş hekimleri yeri geliyor devlette çalışmıyorlar özel daha yüksek veriyor diye dert etme onun bunun yazmasıyla kendini pişmanmış gibi hissetme
  • Yazmışken merak edenler için maaşları da yazayım. Devlette 6-8bin arasında kazanılır genelde. Uzmansa 2-3 bin daha üstüne eklenir. Özelde ise 5binden başlar aşağı yukarı. Üst limiti yok. Çalıştığın yere semte hastalarının sosyoekonomik durumuna göre 20-30 bin bile alabilirsin. Uzmanlık okurken üniversitede asistan oluyorsun onda da dönerle 6bin alıyorsun aşağı yukarı. Tabi bunlar üniversiteden üniversiteye adsmden adsmye göre değişiyor. Oranın döner miktarına göre değişiyor.
  • hocam bu twitter tt olayı nedir ya? doğru mu? herkesin morali bozuldu. ben tıp yazdım ama diş gittiyse tıp da gider modundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doloresabernathy -- 27 Ağustos 2018; 23:37:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.