Şimdi Ara

Diş hekimi Hamza Keskin Ağız ve Diş sağlığı sorularınızı cevaplıyor.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
5.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusufziya

diş tedavileri neden bu kadar pahalı ?

örn hemen 2-3 mesaj önceki arkadaşın diş telinin 6500tl olması gibi ??

Malzemelerin genelde ithal ve pahalı olmasından dolayı fiyatlar böyle oluyor. Türkiye'de fiyatlar Avrupa ve Amerika'daki fiyatlara göre 5 te 1 ine falan denk geliyor:) Ayrıca ortodontik tedavi 2 yıl süren bir tedavi olduğu için de fiyatları yüksek oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dishekimin -- 28 Aralık 2017; 1:44:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

diş kanalı tıkalı yani kireçli olan bir diş tedavi edilemiyorsa tek çözüm o dişin çekimi midir ?

Her zaman değil ama genelde çekim yapılır. Özellikle ağrı kontrol edilemiyorsa bazen tek çare çekim olabiliyor.
  • dishekimin kullanıcısına yanıt
    hiç ağrı yok ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

hiç ağrı yok ama

röntgeniniz varsa buraya yada özelden atabilir misiniz? Bakayım.
    Hocam eskaza geçenlerde aldım aynayı elime üst dişlerimin arkasına bakayım dedim bir noktada içten karartı gördüm,sonrasında ağzımı çalkaladım olmadı arayüz fırçası girecek kadar bir delik oluşmuş dişte arayüz fırçasıyla dişin içini temizledim, ardından derhal bir diş hekimine gittim kanal tedavisi olmam gerektiğini söyledi...

Şimdiye kadar hiç ağırmamış sızlamamış bir diş nasıl bir anda kanal tedavilik olabiliyor ?
    İkincisi kanal tedavisinde dişin sinirlerinin ve damar beslemelerinin tamamen alındığını internetten öğrendim şayet durum buysa diş her hasar gördüğünde yavaş yavaş sallanıp düşmezmi ? Yani beslenemeyen diş zayıf düşmezmi ?

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..... selamlar
  • Oral b şarjlı diş fırçası kullanan varmı?

Hangisini onerirsiniz?

Diş hekimi Hamza Keskin Ağız ve Diş sağlığı sorularınızı cevaplıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peçka

Hocam eskaza geçenlerde aldım aynayı elime üst dişlerimin arkasına bakayım dedim bir noktada içten karartı gördüm,sonrasında ağzımı çalkaladım olmadı arayüz fırçası girecek kadar bir delik oluşmuş dişte arayüz fırçasıyla dişin içini temizledim, ardından derhal bir diş hekimine gittim kanal tedavisi olmam gerektiğini söyledi...

Şimdiye kadar hiç ağırmamış sızlamamış bir diş nasıl bir anda kanal tedavilik olabiliyor ?
    İkincisi kanal tedavisinde dişin sinirlerinin ve damar beslemelerinin tamamen alındığını internetten öğrendim şayet durum buysa diş her hasar gördüğünde yavaş yavaş sallanıp düşmezmi ? Yani beslenemeyen diş zayıf düşmezmi ?

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..... selamlar
    doktorunuz büyük ihtimal haklı. Ağrı ile gidiyor olsaydınız dişiniz çekime kadar gidebilirdi. Hala da çekim ihtimali vardır. çok fazla zaman kaybetmeden kanal tedavinizi yaptırmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Oral b şarjlı diş fırçası kullanan varmı?

Hangisini onerirsiniz?

2. ürünü tavsiye ederim. Yeni başlıklar alarak evde birçok kişi kullanabilirsiniz. 2 adet makina almanıza bence gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dishekimin

doktorunuz büyük ihtimal haklı. Ağrı ile gidiyor olsaydınız dişiniz çekime kadar gidebilirdi. Hala da çekim ihtimali vardır. çok fazla zaman kaybetmeden kanal tedavinizi yaptırmanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Hocam kanal tedavisi olan dişin akıbeti nedir peki ? Siniri damarı alınan bir diş sallana sallana düşmezmi yada asite maruz kaldığında yavaş yavaş erimezmi ?
  • quote:

Hocam kanal tedavisi olan dişin akıbeti nedir peki ? Siniri damarı alınan bir diş sallana sallana düşmezmi yada asite maruz kaldığında yavaş yavaş erimezmi ?

Alıntıları Göster
    Kanal tedavisi yapılan diş yapılmayana göre daha hassas olur ama öyle asitle falan eriyecek kadar sağlıksız olmaz merak etmeyin. Gönül isterki hastalarımız kanal tedavisi aşamasına gelmeden bizleri ziyarete gelsin ve bizde kanal tedavisi yapmayalım ama malesef ağrı olmadan bizi ziyarete gelmiyorsunuz:)
  • quote:

Kanal tedavisi yapılan diş yapılmayana göre daha hassas olur ama öyle asitle falan eriyecek kadar sağlıksız olmaz merak etmeyin. Gönül isterki hastalarımız kanal tedavisi aşamasına gelmeden bizleri ziyarete gelsin ve bizde kanal tedavisi yapmayalım ama malesef ağrı olmadan bizi ziyarete gelmiyorsunuz:)

Alıntıları Göster
    abi valla benim ağrım filan yoktu :) :) :)

dişimin bi kenarından sürekli yemekler giriyordu farkındaydım, aynadan üst arka tarafa bi bakayım dedim yaklaşık 1-2 ay aradan sonra, bakmamla o çürüğü görmem bir oldu o delik kenardan mikrop girip dişin içini yemiş,doktor üst kısmıda oyup direk çürüğü bana gösterdi,bu arada cevaplar için teşekkürler selamlar

• quote:

abi valla benim ağrım filan yoktu :) :) :)

dişimin bi kenarından sürekli yemekler giriyordu farkındaydım, aynadan üst arka tarafa bi bakayım dedim yaklaşık 1-2 ay aradan sonra, bakmamla o çürüğü görmem bir oldu o delik kenardan mikrop girip dişin içini yemiş,doktor üst kısmıda oyup direk çürüğü bana gösterdi,bu arada cevaplar için teşekkürler selamlar

Alıntıları Göster
    Ne demek.. ihmal etmeyin.. Geçmiş olsun..
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçka -- 19 Ağustos 2018; 9:53:31 >
  • sol 20 lik dişimin üst tarafının bir kısmı hafif etle kaplı dilimle aşağı yukarı oynatabiliyorum aynısurum sağ tarafta yok. soldakinin eti dilimle havaya kallıyor hafif şekilde... sol 20 lik dişimin olduğu tarafta tükürük sorunu yaşıyorum. herhangi bir ağrı yok dişte tükürün sebebi bu olabilir mi.

2. si
    dişlerimin çoğunda siyah noktalar bazı dişlerde aşırı çürüme kaç yıldır doktora gidecem diyorum gitmiyorum hem tıstığım için hem de ücretler hakkında bir fikrim yok.. dişlere yapılan en kaliteli ve doğal herhangi bir yan etkisi olmayan dolgu hakkında kopyala yapıştır bilgi kaynağın varsa paylaşırsan sevinirim kendinde yazabilirsin :D mümkünse ortlama fiyatlarıda belirtirsen iyi olur.
  • Değerli hocama isabetli tesbiti için teşekkür ederim. diş çekimi sonrası oluşan ağrı şükür ki geçiciymiş.
  • Hocam selamlar. Zor durumdayım cevap verirseniz sevinirim. Sağ arka taraftaki küçük azı dişim kırıldı. Tedavi yapmayınca tamamen gitti. Şuan ora bomboş yani. Onun yanındaki büyük azı ise önceden dolgu yapılmıştı. Çok iyi durumda değil yani. Gülünce boşluk gürünüyor çok rahatsız oluyorum hocam. Gülemez oldum. Şimdi bunun için ne yapmam lazım yol gösterir misiniz?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba, bir doktor ile görüştüm ön iki köpek dişi yanlardan çürümüş dedi ve film çekti kanal tedavisi dedi, başka bir doktorla görüştüm o ise ilk diş taşı sandı tekrar bakınca dolgu yapıcaz dedi. Sonrasında tel tedavisine başlayacağız. Fakat hangi hekimi seçmem konusunda kafam çok karıştı. Biri kanal tedavisi diyor filme göre, diğeri ise film çekmedi dolgu sadece dedi. Sonrasında tel tedavisi olucak ve seçim yapamıyorum ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Değerli hocama isabetli tesbiti için teşekkür ederim. diş çekimi sonrası oluşan ağrı şükür ki geçiciymiş.
    Ne demek:) geç gördüm kusura bakmayın.. geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: son halay bükücü

Hocam selamlar. Zor durumdayım cevap verirseniz sevinirim. Sağ arka taraftaki küçük azı dişim kırıldı. Tedavi yapmayınca tamamen gitti. Şuan ora bomboş yani. Onun yanındaki büyük azı ise önceden dolgu yapılmıştı. Çok iyi durumda değil yani. Gülünce boşluk gürünüyor çok rahatsız oluyorum hocam. Gülemez oldum. Şimdi bunun için ne yapmam lazım yol gösterir misiniz?
    Öncelikle bomboş olan yerdeki dişinizin köklerinin alınması gerekiyor.. bundan sonra dişlerinize bakacağınıza söz veriyorsanız ben implant yaptırmanızı tavsiye ederim.. geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: keukuat

Hocam merhaba, bir doktor ile görüştüm ön iki köpek dişi yanlardan çürümüş dedi ve film çekti kanal tedavisi dedi, başka bir doktorla görüştüm o ise ilk diş taşı sandı tekrar bakınca dolgu yapıcaz dedi. Sonrasında tel tedavisine başlayacağız. Fakat hangi hekimi seçmem konusunda kafam çok karıştı. Biri kanal tedavisi diyor filme göre, diğeri ise film çekmedi dolgu sadece dedi. Sonrasında tel tedavisi olucak ve seçim yapamıyorum ne yapmalıyım?

Alıntıları Göster
    1-2 hekime daha danışırsan kafandaki soru işaretlerini kaldıracak diş hekimi bulacağını düşünüyorum.. görmeden malesef buradan yardımcı olamayacağım size.. geçmiş olsun..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.