< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Diş hekimi maaşları (3. sayfa)
-
-
Hocam yeni açılmıs fakülte derken hangilerini belirtmek istediniz yeni açılmış olsa ne olur ki ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam durum belli son senelerde açılan çok fakülte var . En basitinden birkaç ay önce instagramda bir posta denk geldim . Blog diş hekimi tarzı az takipçili bir hesap şöyle yazmış; " Keşke okulumuzda protez hocamız olsaydı da tam anlamıyla proteze hakim olabilseydik , çok isterdim " . Böyle bir cümlenin maalesef bu meslekte de öğrenciliğinde de yeri yok . Ribas bana katılacaktır , okullarımızda koridorlarda profesörler doçentler hepsi dolaşırken bu mantalitede ve imkansızlıkta olan fakülteleri görmek çok üzücü. Ben her ne kadar açılmalarına karşı çıksam da elimden gelen şu an için sadece burada bunları anlatabilmek gösterebilmek. Lütfen yanlış anlamayın ama o postu atan insanlardan farkınız olmasını istiyorsanız farklı bir şeylere sahip olmanız veya fark yaratmanız gerekiyor . bu size kalmış .
*imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andaco -- 4 Ağustos 2021; 13:44:10 > -
Türkiye'de güncel diş hekimliği maaşı ne kadar? İnternette doğru dürüst bilgiler yok. Kuzenim bu sene tercih yapacak. Mimarlık mı diş doktorluğu mu bilemedim. Diş doktoru maaşları bir yerde 11 bin yazıyor bir yerde 15 bin anlamadım ben de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranx -- 1 Temmuz 2022; 12:4:16 > -
15 olsa yazcak 11 olsa yazmicak mi yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu çok değişken yeni mezunken genelde 1-2 sene iyi maaşlar olmaz ama bu kişiye de bağlı
Uzman olduktan sonra pek sınırı yok hocam ortalama olarak da 10-15k denebilir
(Klinik işi çok ayrı üç basamaklı sayılar kazanan baya diş hekimi de var)
-
Hocam çok değişken şimdi yazacağı fakültenin kalitesine alacağı eğitime ve kariyerini şekillendirme süreçlerine bağlı. Üstteki dostumun yazdığı üzere değişken. Ben kendi adıma uzmanlık ve sonrası muayenehane şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum . Muayene sahibi olup küçük bir yerde 3 basamaklı kazandığını bildiğim insanlar var ki çok daha uçuk gelire sahip olanlar da var . Ancak gelişmeyip yeterli eğitim almayıp adsmde falan da çalışabilirsiniz o konu hakkında çok bilgim yok ama onlar da alıyordur 10 +-. Şunu da ekleyeyim şu an okuduğum fakültenin en zorlarından olduğunu biliyorum zaten ancak bununla beraber gelirimin artacağını da biliyorum . Kuzeniniz bu yıpranmayı göze alarak yazsın . Hoş gerçi mimarlıkta da yıpranma var diye duydum ancak her şeye rağmen ben seviyorum mesleğimi.
-
faydalı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu an yeni zamlı ve devletin yeni belirledigi sağlık ücret politikasında
Diş hekimleri maaşı 6binden 16500liraya+nöbet+ek ödeme(garanti 7-8k) yani en az 24k
Diş hekimi uzmanı için de 7-8binden 18500lira+nöbet+ek ödeme(garanti9-10) yani en az 29k+ alacakalr
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Net bilgi olarak devlette maaşı merak edenler için,
artık tek kalemde yatıyor.
ağustosta sabit ek ödeme de olacak +8k, +10k.
performans hariç yatan diş tabibi maaşı 22 bin tl dolaylarında olacak. 8/22 itibariyle.
yeter mi? bence hâlâ yetersiz ama diğer meslek gruplarıyla kıyasladığında yine makul geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 18 Temmuz 2022; 12:39:10 >
Son zamlarla beraber güncel durum nedir hocam devlet-özel sektör?
Son zamlar yansımadı 15 temmuzdaki ödemeye. Çünkü resmi gazetedeki karara göre 15 temmuzdan sonra yürürlüğe girer diyor.
Bu konuşmalardan sonra yılbaşında da zam olmuştu tabi. Bu gelen 2. zam oldu.
Herkesin maaşı değişken fakat ben gördüğümü söyleyeyim.
Özelde: fix + prim usulü çalışılıyor artık neredeyse çoğu yerde aynı. kurumsal hastaneler hariç. en azından benim bildiğim kadarıyla onlar tek kalem maaş alıyor ve sgk'ları da o miktarda yatıyor.
ee hocaam bu cumhurbaşkanlığı ofisi paylaşıyor işte diş hekimleri iş bulma süresi şu, maaş şu vs.
abi mezun olduktan sonra şöyle bi sıkıntı çıkıyor.
Alıntı
metni:Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün 43.maddesine göre “Tabip ve diş tabibi, muayenehane veya laboratuvarın da, kendi namına diğer bir meslektaşı çalıştıramaz. ancak, muvakkat bir müddet için bizzat bulunmadığı takdirde, diğer bir meslektaşı yerine bırakabilir. yani ssk'nı kendin ödüyorsun e başlarda ödemiyorsun vs. o yüzden sigorta başlangıcı çok muallak özel sektör için. e dus var.
artık yılda ikiye çıkarıldı yeniden biliyorsunuz. haliyle bu sınava giren insanlar çalışsa dahi nöbet vs takılıyor özelde sigortasız haliyle. sigortaya niye para yatırsın..
asistan olanlar ve devlete atananların tabi sgk'sı temizinden başlıyo.. devletimiz usulsüzlük yapmaaz :p
ortalama bi asistan maaşından bahsedecek olursam, maaş + sabit ek ödeme ile 33 bin tl gibiydi. her ay döner ortalama 4-5 bin tl yatıyordu. 37-38 bin tl gibiydi.
15 ağustosta görülecek zam farkı.
%17,55 zam + 8 bin seyyanen eklendiğinde 45 bin tl oluyor dönerle vs 50 bin tlyi bulacaktır.
devlete yeni atanan biri için şu an tahmin etmem çok güç ama onların da hemen hemen bu tutarlarda ve ilaveten onların nöbet, prim vs imkanı var.
eğer ağız diş sağlığı hastanesi vs ise alacağı tutar 40-70 bin tl arası değişir. tavandan alırsa kaç alabilirler bunu ilerleyen zamanlarda görürüz
fakat şöyle bir durum var vergi matrahı temmuz-aralıkta yüksek oluyor.
her neyse özelde de ortalama şöyle duyuyorum 20-30 bin fix + prim usulü. yaptığın işin %20'si fakat protez malzeme ücreti düşer teknisyen vs. gibi gibi gibiii.
sevgiler. çok para konuştuk yeter.
-
Teşekkürler hocam siz kaç girişliydiniz aynı zamanlarda girmiştik diye hatırlıyorum ben sınıfta kaldım hala mezun olamadım. Fakültem çok sıkıntı mobbing, adam kayırma, haksızlık bitirdi beni insanımıza olan sempatimi kaybettim. Mezun olabilirsem biraz para ayarladım hemen İngiltere'ye gideceğim denklik için.
O olayı kaldırdılar hocam önce DH olduktan sonra olurum diyorsanız. Hangi fakülteydi ?
19 girişliyim, dönem 5'im ben. denklik meselelerinde bol şans dilerim.
-
Yeni mezun sabitsiz %25
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X