merhaba; 50 gün önce üst azı dişimin yanına implant konuldu diş eti kapatıldı.1.5 yıldır ortodontik tedavi görmekteyim. aralıkta tellerim çıkıyor. sizce implatın kaynaması için malum kemikde bir hareket var tel tedavisinin bir faydası olurmu? bu durumda en erken ne zaman diş yapılmalı implant üzerine?
birde tel tedavisi sırasında dişlerim çok fazla sarardı lekelenmeler oldu.acaba bu sararma ve lekelenmeler sürülen yapıştırıcı etkisiylemi oldu? doktorum sadece ortodontik tedavi yapıyor soramıyorumda ne olacak bu sararmalar diye.tel tedavisinden sonra temizlenince geçermi? yoksa beyazlatma tedavisimi uygulanması gerek? dişlerim tam olsa sorun etmem ancak konulacak implantta uyum olsun diye şu anki sararmış diş rengimle olur diye tedirginim.
İmplantın kemiğe kaynaşması için markaya göre değimekle birlikte en az 2-3 gerekmektedir. Bu süre gördüğünüz diğer ortodontik tedaviden bağımsızdır. Kemikle tam kaynaşma olmadan implant üzerine protez yapılması implant kaybın ayol açabileceği için beklemek gerekir.
Tel tedavisi sırasında dişlerde oluşan lekenmelerin bır kısmı teller çıktıktan sonra diş taşı temizliği yapıldğında çıkar; ancak kalanlar diş yapısındaki bozulmalardır. Yani erken dönem çürük başlangıçları. bunlar diş beyazlatma ile düzelmez. İCON tedavisi denilen, diş yapısını düzelten bir yöntenle tedavi edilebilir düzeyde ise düzeltilir, yoksa gerekli ise dolgu yapılır.
İCON tedavi yöntemi hakkında bilgi için lütfen tıklayınız. Çürüklerde aşama aşama yapılabilecekler için lütfen tıklayınız.
Hocam merhaba... 22 yaşındayım.Dişlerimi düzenli olarak fırçalamaktayım.Sigara kullanmadığım halde dişlerim sarımsı duruyor.Sebebi nedir acaba ? Beyazlatmak için ne tür işlem yaptırmam gereklidir ? Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: Narthyard
Merhaba,
Crest3d gibi ürünlerin dişte oluşturduğu hassaslık dışında başka bir yan etkileri var mıdır?
Bir diğer sorum da, dişimde bir tane çürük var sadece o da diş arasında olan çürük, zamanında ortodonti tedavisi görmüştüm ve dişlerin iç kısmına yerleştirilen teller hâlâ duruyor, bu yüzden dişlerin ön kısımlarındaki belli bölgelere içten diş fırçasıyla müdahale edemiyorum, edemedikçe de, size göre olan, ön ana iki dişin sağdaki olanı ile onun sağındaki dişin arasında küçük bir çürük oluştu. Açıkçası diş hekimine de gidemedim, çünkü tellerin engel olup olmayacağından emin değilim eğer bir tedavi ya da dolgu yöntemi kullanılacaksa, çıkması gerekir deyip kazık yememekten ya da yanlış yönlendirilmekten korkuyorum.
Daha önce olduğum ortodonti tedavisinde bir dişimi yamuk bırakmışlardı, ama yapmadan önce böyle olacağına dair bir bilgi vermemişlerdi, sonra bu yamuk diş yüzünden alttaki dişlerim yine yamuldu, çünkü yamuk diş içteki teli kırdı bir şekilde zamanla, ama üst kısım gayet iyi durumda. 4 senedir iç teli duruyor. 22 yaşındayım ve tekrar diş teli takmadan bu dişleri düzeltebilmenin bir yolu var mıdır ve buna ek olarak diş arasındaki çürük için lazer dolgu mu gerekiyor? Dişlerim beyaz gayet, fakat orada ki bir küçük çürük atmosferi batırıyor açıkçası.
Ayrıca alkolsüz gargara demişsiniz, alkolün diş etlerine bir zararı mı var? Listerine kullanıyorum, bazen alkolsüz bazen alkollüsünü alıyorum. Dildeki tat alma papilalarına mı zarar veriyor?
Son olarak, dildeki beyaz tabaka, bakterilerin olduğunu ve belli diş eti ya da boğaz/bademcik ile ilgili hastalıkların olduğunu göstermekte anladığım kadarıyla, dil üzeri için ayrıca bir fırça aldım, sürekli fırçalıyorum ve tuzlu suyla gargara yapıyorum yine de biraz aralarda beyazlıklar kalıyor. Günde 3 kez dişimi fırçalarım, diş ipi de kullanırım ama bu dilimi pespembe yapamadım hiç o kadar bakım yapmama rağmen, pembeye yakın renge kadar çekebiliyorum tuzlu su yardımıyla. Başka kullanabileceğim natural ürünler var mıdır? Oksijenli su demişti bir doktorumuz ama korktum açıkçası kullanmaya. Sizin uzmanlık alanınızı aşıyor olabilir bu soru kbb'ye girebilir, eğer böyleyse sorumu mazur görünüz efendim.
İş hayatınızda başarılar dilerim, teşekkürlerimi sunarım, burada küçük de olsa rehber olmanız gerçekten güzel bir hareket. Saygılar efendim.
Merhaba.
Diş beyazlatma yapılabilmesi için öncelikle dişlerin yapısı belirlenmeli, çatlaklar vs varsa, çürükler varsa, kötü durumda protezler varsa onlara müdahale edilmelidir. Bunlar yapılmadan diş beyazlatma yapılması geçici bir sonuç verecektir.
Ayrıca diş hekimlerinin kullanımında olan diş beyazlatma ürünlerinde diş yapısını kuvvetlendiren, çürüğe karşı koruyan ek maddeler vardır. Bu tüketici kullanımına sunulan ürünler diş hekimlerindeki ürünlerden daha yüksek dozlarda beyazlatıcı ajan içerir ve koruyucu madde içermez. dolayısı ile çok daha fazla hassasiyet oluşmasının yanında diş yapısında zayıflamaya ve çürük riskinde artışa neden olur.
Alkol uzun vadede ağız kanseri riski oluşturmaktadır. Günde 3 sefer %45 alkol içeren bir gargaraya maruz kalan ağzı içi mukoza yapısında zayıflamalar, sürekli bir tahriş oluşur. Aft-uçuk oluşumu da daha sık görülür.
Dilinizin üzerinde hiç geçmeyen bir beyazlık varsa, hiç geçmeyen bir enfeksiyon odağınız var demektir. Ya bademciklerinizde sürekli şişlik var, ya farkında olmadığınız derin bir çürüğünüz, ya da vücut savunma sisteminizde bir sıkıntı var.
Ön dişinizdeki sıkıntı için, görmeden ne söylesem size yanlış bilgi vermiş olurum ancak başlayan bir çürük varsa mutlaka müdahale edilmesi gerekir, yoksa çürük ilerler diğer dişlerinize de yayılır.
Tel takmadan yapılabilecek ortodontik tedavi seçeneği şeffaf plaklarla tel tedavisidir. Ancak dişleriniz ne alemde, yeni bir tedavi gerekli mi yapılırsa ne kadar etkili olur vs bilemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Er_di
Hocam merhaba... 22 yaşındayım.Dişlerimi düzenli olarak fırçalamaktayım.Sigara kullanmadığım halde dişlerim sarımsı duruyor.Sebebi nedir acaba ? Beyazlatmak için ne tür işlem yaptırmam gereklidir ? Teşekkürler...
Sigara diş taşı oluşumunu ve dişlerde lekenmeyi artırmaktadır. Bir diş hekiminde temizlik yaptırmanızı öneririm.
teşekkür ederim tuba hanım.
sitenizde bahsettiğiniz fırçalama alışkanlığı ile (yemeklerden sonra vs.) sararmış dişler bir süre sonra kendi kendide beyazlar mı?
popüler beyazlatıcı diş macunları normal macunlardan beyazlatma açısından faydalı mıdır? aksine zarar mı verir?
yakoc
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için Tuba Hanım.
quote:
Orijinalden alıntı: kaptan85
teşekkür ederim tuba hanım.
sitenizde bahsettiğiniz fırçalama alışkanlığı ile (yemeklerden sonra vs.) sararmış dişler bir süre sonra kendi kendide beyazlar mı?
popüler beyazlatıcı diş macunları normal macunlardan beyazlatma açısından faydalı mıdır? aksine zarar mı verir?
Dişler bir kere sarardıktan sonra malesef kendi kendine düzelmiyor. Öncelikle gidip bir diş hekiminde temizlik yaptırmanız gerekiyor. Sonrasında düzenli ağzı bakımı ile beyazlığın daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Dişlerin yüzeylerinde daha ilk saatten başlamak üzere 12 saat içinde yeniden bir tabaka oluşur, düzenli fırçalama yapılmadığı takdirde 1-2 gün içinde yeniden sararma gözlenmesi normaldir.
Diş beyazlatıcı macunları doğrusu pek önermiyoruz çünkü çoğunluğu aşırı derecede aşındırıcı içeriyor ve dişlerde hassasiyete ; en dıştaki mide tabakasında aşınmaya sebep olarak da uzun dönemde daha sarı dişlere sebep olabiliyor.
Bu haberde bahsi geçen gargara ilaçlı olan gargaralar mı ?
Bugün doktora gittim ve diş taşı temızlıgı yaptırdım. Gunde 2 kez fırcalama 1 kez diş ipi önerdi. Gargara sordugumda da günde 1 kez ve seyrelterek ( yarım doz garagara yarım doz su ) seklinde kullanmamı tavsıye etti.( Alkolsuz ve florlu ) .Gargarayı aldım fakat nasıl kullanılması gerektıgını okurken sulandırma yazmıyor. Sizin tavsiyeniz nedir acaba ?
Ayrıca Bazen uyandıgımda ya da gün içinde agzımda Zııııızzz diye bi ses farkedıyorum bogazıma yakın bölgede . Bu bakterilerden olabilir mi ?
Merhabalar. Diş tellerim 2 yıl sonra bugün çıktı. Doktorum pekiştirme aparatları için ölçü aldı, salı günü için randevu veri. Acaba bu 3-4 günlük sürede bozulma görülür mü dişlerde?
quote:
Orijinalden alıntı: begumay
Bu haberde bahsi geçen gargara ilaçlı olan gargaralar mı ?
Bugün doktora gittim ve diş taşı temızlıgı yaptırdım. Gunde 2 kez fırcalama 1 kez diş ipi önerdi. Gargara sordugumda da günde 1 kez ve seyrelterek ( yarım doz garagara yarım doz su ) seklinde kullanmamı tavsıye etti.( Alkolsuz ve florlu ) .Gargarayı aldım fakat nasıl kullanılması gerektıgını okurken sulandırma yazmıyor. Sizin tavsiyeniz nedir acaba ?
Ayrıca Bazen uyandıgımda ya da gün içinde agzımda Zııııızzz diye bi ses farkedıyorum bogazıma yakın bölgede . Bu bakterilerden olabilir mi ?
Burada bahsi geçen gargara eczanelerde satılan ilaç olarak reçete edilen gargaralar. Zaten o gargaralar 1 haftayı aşan kullanımlarda dişlerde ve dilde renklenme, dilde tat almada bozukluk vs yaparak artık kullanımının bırakılması gerektiğinin işaretini veriyor. Günlük kullanım için için hazırlanan gargaraların yüksek bir antibakteriel özelliği yok.
Alkolsuz ve florlu gargaraların da sulandırılarak kullanılmasını hiç duymadım; kendi önerdiğim bir yöntem değil ama araştıracağım.
Bakteriler ağızda ses oluşuma sebep olmaz; bahsettiğiniz rahatsızlık için bir KBB uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Kulakta bir sıkıntı olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: qabRiéL
Merhabalar. Diş tellerim 2 yıl sonra bugün çıktı. Doktorum pekiştirme aparatları için ölçü aldı, salı günü için randevu veri. Acaba bu 3-4 günlük sürede bozulma görülür mü dişlerde?
3-4 günde bir şey olmaz merak etmeyin. Ancak pekiştirme aparatınızı kullanırken nasıl olsa 3-4 günde bir şey olmaz diyerek sık sık kullanmayı ihmal ederseniz sıkıntı olur.
güzel başlıkmış. takip
Genel olarak hastalarda bir "implant" korkusu hakim. Oysa implantın yerleştirilmesi kırık bir dişin çekiminden çok çok daha kolay bir işlemdir...
quote:
Orijinalden alıntı: yakoc
quote:
3-4 günde bir şey olmaz merak etmeyin. Ancak pekiştirme aparatınızı kullanırken nasıl olsa 3-4 günde bir şey olmaz diyerek sık sık kullanmayı ihmal ederseniz sıkıntı olur.
Yorum için teşekkür ederim. Şu an ağzıma takıyorum, essix plağı sanırım şu şeffaf olanlardan, çıkarılabiliyor. Bunun günde belli bir takma süresi var mı? Doktor yardımcısı yemek yeme ve fırçalama haricinde sürekli tak dedi. Yatarken de mi takmak zorundayım?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yakoc
quote:
Yorum için teşekkür ederim. Şu an ağzıma takıyorum, essix plağı sanırım şu şeffaf olanlardan, çıkarılabiliyor. Bunun günde belli bir takma süresi var mı? Doktor yardımcısı yemek yeme ve fırçalama haricinde sürekli tak dedi. Yatarken de mi takmak zorundayım?
Yapılan tedaviye göre pekiştirme tedavisinin şartları değişecektir.Doktorunuzun size salık verdiği kurallara uymanız gerekir.
Alt çenem küçük ve üst çenem dar bundan dolayı dişlerim çarpık.16 yaşındayım. Kadıköy fikirtepede oturuyorum.Çenemi ve dişlerimi düzelttirmek istiyorum fakat üniversite hastanesine gitmemi söylediler.Hangi hastaneye gideceğimi bilmiyorum ve okuduğuma göre birkaç yıl sonraya randevu veriyorlarmış o zamana kadar kemik gelişimim tamamlanırsa ameliyat olmak zorundayım ki onu da olmak istemiyorum gögüsümdeki nuss barı yeterli ağrıyı sağlıyor.Özelde 18 yaş altından yararlanıp yaptırabilirmiyim acaba?Çünkü estetikten çok çene eklemimde ağrısından dolayı da yaptırmak istiyorum.Nerede yaptırabilirim acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: LordDoctor
Alt çenem küçük ve üst çenem dar bundan dolayı dişlerim çarpık.16 yaşındayım. Kadıköy fikirtepede oturuyorum.Çenemi ve dişlerimi düzelttirmek istiyorum fakat üniversite hastanesine gitmemi söylediler.Hangi hastaneye gideceğimi bilmiyorum ve okuduğuma göre birkaç yıl sonraya randevu veriyorlarmış o zamana kadar kemik gelişimim tamamlanırsa ameliyat olmak zorundayım ki onu da olmak istemiyorum gögüsümdeki nuss barı yeterli ağrıyı sağlıyor.Özelde 18 yaş altından yararlanıp yaptırabilirmiyim acaba?Çünkü estetikten çok çene eklemimde ağrısından dolayı da yaptırmak istiyorum.Nerede yaptırabilirim acaba?
Ortodontik tedaviyi devlet sadece devlet hastanelerinde yaptırırsanız ve 18 yaş alında karşılıyor. Özel bir hastane ya da klinik muayenehane vs ortamında yaptırmak isterseniz 18 yaşının altında bile olsanız devlet size hiç bir ödeme yapmayacaktır.
Üniversite hastaneleri demek, marmara/yeditepe/çapa vs diş hekimliği fakülteleridir. Diş hekimliği fakültelerinin ortodonti bölümüne gitmeniz gerekir. Oralarda normal sıranız en iyi ihtimalle 3-4 sene sonra gelecektir. Bu bekleme süresi 10 yılı bile bulabilir. Öne almak için hocalardan randevu almanız gerekir. bunun için benim öğrenciliğimde ekstra ücret ödeniyordu ama şimdi yeni yasalarla nasıl oldu bilmiyorum; fakültelere gidip sormanız gerek.
yakoc
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Babamla konuştum az önce çapadaki arkadaşına soracak.Randevuyu erken bir tarihe aldırtmaya çalışacağım.Eğer kemik gelişimi tamamlanmadıysa ne tür bir yöntemle çene kemiği genişletilir herhangi bir bilginiz var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: LordDoctor
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Babamla konuştum az önce çapadaki arkadaşına soracak.Randevuyu erken bir tarihe aldırtmaya çalışacağım.Eğer kemik gelişimi tamamlanmadıysa ne tür bir yöntemle çene kemiği genişletilir herhangi bir bilginiz var mı acaba?
Genişletme vidaları kullanılabilir; sadece tellere ya da plaklara eklenen bir kaç aparatla da yapılabilir. Dişlerinizin, çenenizdeki darlığın darlığın durumuna bağlı; bir şey diyemem. Geçmiş olsun.
Hocam benim iki dolgulu dişimin ön kısımları yani görünen tarafları kırıldı, herhalde hekimim fazla inceletti.Şimdi dolgular siyah olduğu için çok kötü bir görüntü oluşturuyor acaba dolgunun üstünü kapatmak için yapılan işlemler mevcutmudur ? İsterseniz özel mesaj ile fotoğraf da yollayabilriim.