Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diş Teli(Ortodonti)tedavisi olmak için muayene oldum onun öncesinde ağızdan nefes alma sorunum var onu diş telini taktırmadan önce yaptırmalımıyım sonra taksamda olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyOf

İyi Günler

Diş Teli(Ortodonti)tedavisi olmak için muayene oldum onun öncesinde ağızdan nefes alma sorunum var onu diş telini taktırmadan önce yaptırmalımıyım sonra taksamda olurmu?

Ağızdan nefes almanız ortodontik probleminizden de kaynaklanıyor olabilir. Burun geniz eti şişmanlık vs gibi bir nedenden değil de çene ve diş yapınızdan kaynaklı bir ağızdan nefes alma şikayetiniz varsa, ortodontik tedaviniz sırasında zamanla o da düzelecektir.
    Ancak ağızdan nefes almanızın sebebi diş ve çene yapınızdan bağımsız bir nedene bağlı ise önce onu tedavi ettirmeniz daha rahat bir ortodontik tedavi süreci geçirmenize yardım eder. Ayrıca dişlerinizin bu süreçte çürüme ihtimalini de azaltmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odemircan

Ağız kokusu nasıl giderilir?

http://www.doktorsifa.com/88/agiz-kokusu-nasil-giderilir

Ağız kokusunun giderilebilmesi için öncelikle sebebinin bulunması gerekir.

Ağız kokusu dişlerdeki çürüklerden; diş eti hastalıklarından,tükürük azlığı, uyumsuz protez ve dolgular ya da vücuttaki reflü, akciğer karaciğer sıkıntıları ya da diabet vs gibi diğer hastalıklardan kaynaklanabilir.

Ayrıca ağızdan nefes almak da ağız kokusuna sebep olabilir.
    Dönem dönem geçirilen grip nezle gibi durumlar, açlık, kokulu gıda tüketimi vs de ağız kokusunun sebbei olabilir.

Dişlerin günde en az 3 kere fırçalanması, dilin yanakların damakların da fırçalanması gerekir, Diş ipi bir lüks değil gerekliliktir. Her gün en az 1 kere diş ipi kullanılmalıdır.

Gargara kullanımı da artık günlük kullanımda yerini almaktadır.

Ayrıca bir diş hekimi muayenesi yaptırmakta fayda var. Varlığından haberiniz olmayan diş taşları ve çürükler varsa temizlenmesi, ağızda var olan eski dolgu ve protezlerin kontrolü gereklidir.

Ağız kontrolü tamamlandıktan sonra ağız kokusu geçmezse dahiliye kontrolü gerekmektedir.

• Diş macunu, fırçası ve ipi için marka veya özellik önerebilir misiniz?

http://www.doktorsifa.com/270/macunu-fircasi-icin-marka-veya-ozellik-onerebilir-misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: odemircan

Diş macunu, fırçası ve ipi için marka veya özellik önerebilir misiniz?

http://www.doktorsifa.com/270/macunu-fircasi-icin-marka-veya-ozellik-onerebilir-misiniz

Günümüzdeki diş macunlarının hemen hemen hepsi yaklaşık aynı özellşklerde ve benzer içeriklerdedir. Hangi diş macunu, diş fırçası ya da diş ipini kullandığınızdan çok nasıl kullandığınız önemlidir.

Örneğin; diş fırçasını daha sert seçmek, dişleri bastırarak fırçalamak ya da macunu reklamlardaki gibi fırça üzerine boylu boyunca sürmek dişlerinizi daha iyi temizlemez.

Dişlerinizi fırçalamak için orta sert ya da yumuşak bir diş fırçası kullanmanız gerekir( burada hangisini seçeceğiniz diş ve diş eti yapınıza bağlı olarak değişebileceği için bir diş hekimi muayenesi olmanızda fayda var) .Hangi marka diş fırçası olduğu, manel ya da elektronik olması tercih meselesidir.

Diş macununu mercimek/pirinç/nohut tanesi kadar yani oldukça az miktarda kullanmanız gerekir.

Dişlerinizi fırçamaladan önce diş fırçanızı ıstalmanız, fırçanın etkinliğini en az yarı yarıya düşüreceği için diş fırçalamaya kuru bir diş fırçası ile başlamalısırnız.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişlerinizin ara yüz temziliğinin sağlanabilmesi için diş ipi kullanmanız gerekir. Burada da önemli olan diş etinin markası ya da tipinden çok yine nasıl kullandığınızdır. Diş ipi ile diş etinizi baskı yaparsanız hangi diş ipi olursa olursa olsun diş etinizde kanama hasar ve zedelenme oluşturacaktır.

Diş ipi kullanırken diş ipini diş yüzeyinde silme hareketi yaparak kullanmalısınız. Diş eti üzerinde ileri geri ya da bastırma hareketi yaparak değil, dişinizin üzerine diş ipini yaslayıp diş etinden çiğneme yüzeyine doğru diş yüzeyini siler/ süpürür gibi temizlik yapmak doğru bir diş ipi kullanımıdır.

Tam bir ağız bakımı için, dişlerinizi fırçalayıp diş ipi ile ara yüz temizliğini tamamladıktan sonra, alkolsüz ve flor içeren bir ağız çalkama suyu/gargara ile ağzınızı çalkamanızda fayda vardır.

Günde en az 3 kere dişler fırçalanırsa, günde en az 1 kere diş ipi kullanılırsa ve florlu garagara ile ağız çalkalanırsa ; kullanılan ürünlerin markası ne olursa olsun çürükler ve diş taşları oluşma riski azaltılır, daha beyaz dişler ve daha ferak bir nefes elde edilir.

• Meraba ben bir şey danışmak istiyordum diş teli taktırmaya karar verdim 16 yaşındayım ortodondiste gittiğimde dolgulu dişlerime kaplama yapılması gerektiğini söyledi teli takacak yüzey yokmuş arka dişimde ama bazen dolgularım agrıyor ve bu yüzden kaplama yaptırmak istemiyorum pek. Sonuçta kaplamadan sonra dişlerim ağrı yaparsa çıkarması zor olur diye düşünüyorum. Tavsiyeniz,fikriniz nedir
  • Kaplamaları görmeden yorumlayamam.
    Klasik tel tedavisi yerine aşağıdaki tedaviyi öneririm.
    http://www.dttubakoc.com/pendik-dis/seffaf-dis-teli-ecligner
  • bakarmısınız benim üst sağ köpek dişim sallanıyo çıkacak gibi ama çürük yada kırık yok çıkarsa yerine diş çıkarmı çıkarsa ne kadar sürede çıkar

teşekkürler
  • Merhaba, yaklaşık bir haftadır 20lik diş ağrısını çekiyorum, sadece diş ağrısı olsa neyse.... artık boğazıma ve kulağıma vurmaya başladı bu ağrı. Dün doktora gittim çekilmesi gerekiyor dedi randevu aldım ama çekilene kadar bu ağrıyı ve acıyı nasıl azaltabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 070999

bakarmısınız benim üst sağ köpek dişim sallanıyo çıkacak gibi ama çürük yada kırık yok çıkarsa yerine diş çıkarmı çıkarsa ne kadar sürede çıkar

teşekkürler

İlerlemiş diş eti hastalıkları dişlerde sallanmaya sebep olabilir.
    Ayrıca sizin bilmediğiniz bir kök kırığı ya da çürük de olabilir.
    Bir diş hekimine muayene olmalısınız.

Yaşınız 13 ya da daha altı değilse düşen- çekilen hiç bir dişinizin yerine yenisi gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslı61

Merhaba, yaklaşık bir haftadır 20lik diş ağrısını çekiyorum, sadece diş ağrısı olsa neyse.... artık boğazıma ve kulağıma vurmaya başladı bu ağrı. Dün doktora gittim çekilmesi gerekiyor dedi randevu aldım ama çekilene kadar bu ağrıyı ve acıyı nasıl azaltabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Eczaneden alacağınız bir gargara ( kloroben/klorhex/tantumverde/tanflex vs hangisi olursa) ile günde 3 kere boğazınıza doğru da götürerek gargara yapmanız biraz olsun rahatlatıcı olacaktır. Apranax/majezik/dolorex vs gibi vücudun aşırı tepkisini önleyecek antienflamatuar bir ağrı kesici de kullanabilirsiniz.
    Doktorunuz yazmadı ise antibiotik kullanmazına gerek yok, kendi kendinize başlamayın.
    Geçmiş olsun.
  • Hocam merhaba;

Benim sorum biraz farklı olacak ): benim dişlerim genel olarak içten çürüyor belli zaman sonra kırılıyor ve içi çürük oluyor. İş bu haddeye gelene kadar dıştan birşey belli olmuyor. Ve bugün yine aynı olay tekrarladı dişin yarısı kırıldı, kırılan kosım damakla sıfır ): buna ne gibi bir çözüm önerirsiniz? Yaşım 25 olmasına rağmen ağzımda bu şekilde 8-9 tane eksik dişim var. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamehliyetsiz

Hocam merhaba;

Benim sorum biraz farklı olacak ): benim dişlerim genel olarak içten çürüyor belli zaman sonra kırılıyor ve içi çürük oluyor. İş bu haddeye gelene kadar dıştan birşey belli olmuyor. Ve bugün yine aynı olay tekrarladı dişin yarısı kırıldı, kırılan kosım damakla sıfır ): buna ne gibi bir çözüm önerirsiniz? Yaşım 25 olmasına rağmen ağzımda bu şekilde 8-9 tane eksik dişim var. Şimdiden teşekkür ederim.

Muhtemelen ağrı eşiğiniz çok yüksek, yani çürük başlayıp o kadar ilerleyinceye kadar size verdiği sıcak soğuk tatlı ekşi vs hassasiyetlerinden etkilenmiyorsunuz.

Dişleriniz diş aralarından çürümeye başlıyor.Siz içten sanıyorsunuz ama iki dişin arasından dişe işlemeye başlayan bir bakteri yavaş yavaş kemiriyor.

Önlemek için ;
    - Günde en az 3 kere dişlerinizi fırçalayın
    -Dişleriniz çürüğe yatkın olduğu için diş ipini günde 1 kere değil 2 ya da 3 kere kullanın
    -Yine dişleriniz çürüğe yatkın olduğu için mutlaka alkolsüz ve florlu bir gargara ile koruma takviyesi alın.
    -Normal rutin diş hekimi kontrolü 6 ayda bir olmalıdır, dişleriniz çürüğe yatkın olduğu için 3 ayda bir kontrol ettirmeniz daha faydalı olacaktır. Kontrollerinizde dişlerdeki duruma göre 3 ay ya da 6 aylık periotlarla diş yüzeylerine flor jeli sürülerek koruma sağlanır; sizin farkında olmadığınız yeni çürük oluşumları varsa gereken erken müdahale yapılmış ve dişiniz ağzınızda kalmış olur.

Dişleriniz kırılacak kadar kötü duruma gelmeden önce mutlaka bir belirti gösterir; siz farketmemiş olsanız bile bir diş hekimi bunu fark edecektir. O yüzden ağız bakımınız da diş hekimi kontrollerinizi de ihmal etmeyin.

Geçmiş olsun.

• merhabalar yaklasık 2 haftadır dıscıye 2 gunde 1 gidiyorum . Sebebi ust sol en arka dışımın yanındaki diş ile ilgili.Bu dişim dolgulu fakat aralıklarla cok agrı yapmıstı. Dişimin ön yuzu kırılınca doktora gittim ve yapılan muayene sonucu dişin içinde bakteri oldugunu ve sınırlerın kendılıgınden ölmuş oldugunu belırttı doktorum. Kanal tedavisine basladı . 2 gunde bir gidip içerisine HİPO dedıgı bir ilactan sıkıyor. Amacı iltihabın bitmesi,bakterın temızlenmesıymıs. Pazartesı gunu tahminen duruma bakıp kanalı dolduracagını belırttı.

Doktora giderken amacım kırılan kısmı dolguyla doldurmaktı ki uzun zamandır bu dişim agrımazken sımdı kanal tedavısı göruyorum . Yapılan işlem sizce gereklı mıydı yoksa para koparmak ıcın yapılıyor olabilir ?

2. Durum : Tabi doktora gıdınce film cekıldı ve bı kac dısıme dolgu gereklı oldugu goruldu. Bugun 2 dişime dolgu oldu ust sag taraf en arka dısın 3ve 4 diş onundekiler. Bunlarda curuk yayılmıs oldugunu soyledı ve kanala gıtmeden tedavi edebilecegı umuduyla dolgu yaptı . Fakat bi tanesinin ıcınde bakterı gozlemlendıgını belırttı (cok yogun degılmiş )ve dolguyu yaparken ıcerısıne ılac koydu . Bu ılac bı kac gun soguk su ıcerken agrı yapabılecegını 3 hafta ıcerısınde gecmezse kanal yapabılecegını soyledı. Dişin durumu kurtulma sansını sordugumda %40 ıhtımal verdı.Suan dişimde bi yanma ve sızlama hıssedıyorum operasyondan olalı yaklasık 6 saat oldu . Kanal olursa da dişim 1 seansta 1 sinir oldugu ıcın bıtırebılecegını belırttı.

Sizce bu işlem gerektıgı derece de dogru yapıldı mı ? Ben bugun yapılan 2 dişimde de normalde bır rahatsızlık hıssetmıyordum .

3.Durum: sag en arka ust dişimin diş etime yakın yanak tarafında bir delik seklinde bir curuk var . Filmde doktor fark etmedi ben soyledıgımde baktıgımda gordu .Bu dişimi salı gunu tahminen dolgu yapıcak ama kanal kaygısı da olabılecegını belırttı. Biraz sıkıntılı benım ıcın cunku cene yapım dar ve en arka olunca agzımı acarken cenem kırılcak gibi hıssedıyorum. Bu tarz diş etine yakın delik seklindeki curukler zor geçer mi operasyon ?

4. ve son Sorum : Sitenizi inceledim fissür tedavisi cocuklar ıcın mı uygulanıyor . 25 yaşındayım ve alt arka dişlerimde cizgi cizgi hafif kahverengi curukler var . Bana uygulanabilir mi?

Bir diş kırılmasıyla gittiğim dişçi maceramda elimi verdim kolumu kaptırdım sanırım. :)
    Cevap verirseniz sorularıma cok mutlu olurum .Şimdiden tskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskentAnk06 -- 21 Kasım 2013; 21:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: begumay

merhabalar yaklasık 2 haftadır dıscıye 2 gunde 1 gidiyorum . Sebebi ust sol en arka dışımın yanındaki diş ile ilgili.Bu dişim dolgulu fakat aralıklarla cok agrı yapmıstı. Dişimin ön yuzu kırılınca doktora gittim ve yapılan muayene sonucu dişin içinde bakteri oldugunu ve sınırlerın kendılıgınden ölmuş oldugunu belırttı doktorum. Kanal tedavisine basladı . 2 gunde bir gidip içerisine HİPO dedıgı bir ilactan sıkıyor. Amacı iltihabın bitmesi,bakterın temızlenmesıymıs. Pazartesı gunu tahminen duruma bakıp kanalı dolduracagını belırttı.

Doktora giderken amacım kırılan kısmı dolguyla doldurmaktı ki uzun zamandır bu dişim agrımazken sımdı kanal tedavısı göruyorum . Yapılan işlem sizce gereklı mıydı yoksa para koparmak ıcın yapılıyor olabilir ?

2. Durum : Tabi doktora gıdınce film cekıldı ve bı kac dısıme dolgu gereklı oldugu goruldu. Bugun 2 dişime dolgu oldu ust sag taraf en arka dısın 3ve 4 diş onundekiler. Bunlarda curuk yayılmıs oldugunu soyledı ve kanala gıtmeden tedavi edebilecegı umuduyla dolgu yaptı . Fakat bi tanesinin ıcınde bakterı gozlemlendıgını belırttı (cok yogun degılmiş )ve dolguyu yaparken ıcerısıne ılac koydu . Bu ılac bı kac gun soguk su ıcerken agrı yapabılecegını 3 hafta ıcerısınde gecmezse kanal yapabılecegını soyledı. Dişin durumu kurtulma sansını sordugumda %40 ıhtımal verdı.Suan dişimde bi yanma ve sızlama hıssedıyorum operasyondan olalı yaklasık 6 saat oldu . Kanal olursa da dişim 1 seansta 1 sinir oldugu ıcın bıtırebılecegını belırttı.

Sizce bu işlem gerektıgı derece de dogru yapıldı mı ? Ben bugun yapılan 2 dişimde de normalde bır rahatsızlık hıssetmıyordum .

3.Durum: sag en arka ust dişimin diş etime yakın yanak tarafında bir delik seklinde bir curuk var . Filmde doktor fark etmedi ben soyledıgımde baktıgımda gordu .Bu dişimi salı gunu tahminen dolgu yapıcak ama kanal kaygısı da olabılecegını belırttı. Biraz sıkıntılı benım ıcın cunku cene yapım dar ve en arka olunca agzımı acarken cenem kırılcak gibi hıssedıyorum. Bu tarz diş etine yakın delik seklindeki curukler zor geçer mi operasyon ?

4. ve son Sorum : Sitenizi inceledim fissür tedavisi cocuklar ıcın mı uygulanıyor . 25 yaşındayım ve alt arka dişlerimde cizgi cizgi hafif kahverengi curukler var . Bana uygulanabilir mi?

Bir diş kırılmasıyla gittiğim dişçi maceramda elimi verdim kolumu kaptırdım sanırım. :)
    Cevap verirseniz sorularıma cok mutlu olurum .Şimdiden tskler

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun.

Bütün dişleriniz için ortak söyleyebileceğim bir şey var; dişinizde sizin hissettiğiniz bir rahatsızlık olmadan da çürük başlamış ve ilerlemiş olabilir.

İlk dişiniz için; dişinizin kırılması zaten içindeki çürükten kaynaklı bir durumdur çoğunlukla. Sizin bu dişiniz de size zaten ara ara sıkıntı çıkarmış, ben burdayım bi baktır bak gidiciyim demiş ağrı yaparak ama siz dinlmememişsiniz; o da sonunda kırılmış. Hipo kanal tedavisininin vazgeçilmez bir ilacıdır. Dişinizin içindeki bakterileri öldürmek ve uzaklaştırmak için kullanılır.Dişin durumuna göre 2-3 günde 1, haftada 1 ya da hergün hatta günde 2-3 seans pansuman yapılması gerekebilir.
    Bahsedilen bu işlem, yani ölü dişin kanal tedavisi, sık pansuman seansları ve kurtulma ihtimali düşük bir dişe müdahale sadece hastadan para koparmak için yapılacak bir işlem değildir. Gerekli olmasaydı doktorunuz inanın böyle bir işe kalkışmazdı; genel olarak biz diş hekimlerinin yapmaktan zevk almadığımız ne olur gelmesin diye dua ettiğimiz diş türüdür.
    İkinci bahsettiğiniz durum için; dişinizi inceleyip sizin farkında olmadığınız çürüklerden haber verilmiş olması sizin için bir şans. Şimdi o dişlere müdahale edilmiş olmasa o dişler size en fazla 1-2 ay içinde ağrı yapar kırılır ve yine kanal tedavisi gerektirirdi. Ki bu da hem size hem cebinize eziyet.
    İçine ilaç koyup 3 hafta zaman verdiği dişinize doktorunuz hemen kanal tedavisi de yapabilirdi, amacı size yardımcı olmak tedavi etmek değil para almak olsaydı.Ama siz biraz güven sorunu yaşıyor olsanız da doktorunuz size bir iyilik yapmış ve dişinizin sizinle kalması için bir şans vermiş.Bu yapılan işleme kuafaj diyoruz ve dişin sinirlerini alıp öldürmeden önce yaşaması için verilen son bir şanstır, doğru bir işlemdir.

Yanak tarafında diş etine yakın bölgedeki bir çürüğün tedavisi bizim açımızdan diğer çürüklerden daha zor ya da kolay bir tedavi değildir. Ama siz doktorunuza ne kadar yardımcı olursanız (doktorunuzun ağzınızı aç kapa sağa dön sola dön vs gibi istekleri için) sizin için de doktorunuz için de o kadar kolay olacak ve çabuk bitecektir.

Fissür örtücü tedavisi genellikle çocuklarda ve dişler ilk çıktığı zamanlarda uygulanır. Çünkü yaş işlerledikçe dişlerdeki girinti çıkıntılarda bakteri yığılması olur. Dişinizde beliren siyahlıklar alınmadan fissür örtücü ile kapatılırsa, dişinizin içerden çürümesine sebep olunur. Dİşinize bir işlem yapılmadan önce o siyahlıkların alınmaıs gerekir. Bu siyahların derinliğine bağlı olarak fissür örtücü ya da dolgu yapılabilir; ya da duruma göre dokunulmayabilir.

• Öncelikle tüm sorularıma hassasiyetle cvp verdiğiniz çok teşekkür ederim ...

Gargara kullanımını önerdiğinizi okudum. Ağız ıcındeki yararlı bakterinde ölümüne de sebep olmaz mı ?

Sensodyne- Paradontax gibi diş macunu markalarını oneriyor musunuz ?

Diş ipi kullanmaya çalıştım.İlk bi kaç gün diş etlerimi kanattığım için bırakmıştım... Bu kanamalar diş eti hastalıklarına neden olur endişesini yaşamıştım..
  • merhaba;
    50 gün önce üst azı dişimin yanına implant konuldu diş eti kapatıldı.1.5 yıldır ortodontik tedavi görmekteyim. aralıkta tellerim çıkıyor. sizce implatın kaynaması için malum kemikde bir hareket var tel tedavisinin bir faydası olurmu? bu durumda en erken ne zaman diş yapılmalı implant üzerine?

birde tel tedavisi sırasında dişlerim çok fazla sarardı lekelenmeler oldu.acaba bu sararma ve lekelenmeler sürülen yapıştırıcı etkisiylemi oldu? doktorum sadece ortodontik tedavi yapıyor soramıyorumda ne olacak bu sararmalar diye.tel tedavisinden sonra temizlenince geçermi? yoksa beyazlatma tedavisimi uygulanması gerek? dişlerim tam olsa sorun etmem ancak konulacak implantta uyum olsun diye şu anki sararmış diş rengimle olur diye tedirginim.
  • Merhaba,

Crest3d gibi ürünlerin dişte oluşturduğu hassaslık dışında başka bir yan etkileri var mıdır?

Bir diğer sorum da, dişimde bir tane çürük var sadece o da diş arasında olan çürük, zamanında ortodonti tedavisi görmüştüm ve dişlerin iç kısmına yerleştirilen teller hâlâ duruyor, bu yüzden dişlerin ön kısımlarındaki belli bölgelere içten diş fırçasıyla müdahale edemiyorum, edemedikçe de, size göre olan, ön ana iki dişin sağdaki olanı ile onun sağındaki dişin arasında küçük bir çürük oluştu. Açıkçası diş hekimine de gidemedim, çünkü tellerin engel olup olmayacağından emin değilim eğer bir tedavi ya da dolgu yöntemi kullanılacaksa, çıkması gerekir deyip kazık yememekten ya da yanlış yönlendirilmekten korkuyorum.

Daha önce olduğum ortodonti tedavisinde bir dişimi yamuk bırakmışlardı, ama yapmadan önce böyle olacağına dair bir bilgi vermemişlerdi, sonra bu yamuk diş yüzünden alttaki dişlerim yine yamuldu, çünkü yamuk diş içteki teli kırdı bir şekilde zamanla, ama üst kısım gayet iyi durumda. 4 senedir iç teli duruyor. 22 yaşındayım ve tekrar diş teli takmadan bu dişleri düzeltebilmenin bir yolu var mıdır ve buna ek olarak diş arasındaki çürük için lazer dolgu mu gerekiyor? Dişlerim beyaz gayet, fakat orada ki bir küçük çürük atmosferi batırıyor açıkçası.

Ayrıca alkolsüz gargara demişsiniz, alkolün diş etlerine bir zararı mı var? Listerine kullanıyorum, bazen alkolsüz bazen alkollüsünü alıyorum. Dildeki tat alma papilalarına mı zarar veriyor?

Son olarak, dildeki beyaz tabaka, bakterilerin olduğunu ve belli diş eti ya da boğaz/bademcik ile ilgili hastalıkların olduğunu göstermekte anladığım kadarıyla, dil üzeri için ayrıca bir fırça aldım, sürekli fırçalıyorum ve tuzlu suyla gargara yapıyorum yine de biraz aralarda beyazlıklar kalıyor. Günde 3 kez dişimi fırçalarım, diş ipi de kullanırım ama bu dilimi pespembe yapamadım hiç o kadar bakım yapmama rağmen, pembeye yakın renge kadar çekebiliyorum tuzlu su yardımıyla. Başka kullanabileceğim natural ürünler var mıdır? Oksijenli su demişti bir doktorumuz ama korktum açıkçası kullanmaya. Sizin uzmanlık alanınızı aşıyor olabilir bu soru kbb'ye girebilir, eğer böyleyse sorumu mazur görünüz efendim.

İş hayatınızda başarılar dilerim, teşekkürlerimi sunarım, burada küçük de olsa rehber olmanız gerçekten güzel bir hareket. Saygılar efendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: begumay

Öncelikle tüm sorularıma hassasiyetle cvp verdiğiniz çok teşekkür ederim ...

Gargara kullanımını önerdiğinizi okudum. Ağız ıcındeki yararlı bakterinde ölümüne de sebep olmaz mı ?

Sensodyne- Paradontax gibi diş macunu markalarını oneriyor musunuz ?

Diş ipi kullanmaya çalıştım.İlk bi kaç gün diş etlerimi kanattığım için bırakmıştım... Bu kanamalar diş eti hastalıklarına neden olur endişesini yaşamıştım..

Kullanacağınız gargara, ilaç özellikli bir gargara değil; sadece florlu, alkolsuz, ağız bakımını destekleyici mekanik temizliği artırıcı etki. Ayrıca ağız içinde öyle pek de yararlı bakteri yok, ağız içinde bulunan bütün bakteriler potansiyel diş eti hastalığı ya da çürük riski :)

Sensodyn dişlerinizde hassasiyet varsa, paradontax da diş taşı temziliğiniz yapılmış olmasın arağmen başa çıkamadığınız bir diş eti kanamanız varsa önerilebilecek ürünler.

Diş ipip kullanımı maalesef biraz el alışkanlığı istiyor; 1-2 günde değil düzenli kullanımla diş etlerinizi kanatmamayı öğrenirsiniz.
    Diş ipi kullanırkan diş etine bastırmamanız gerekir. Dİşlerin arasına girdikten sonra ipi diş yüzeylerine yaslayarak diş etinden çiğneme yüzeyine doğru dişinizi temizlemeniz gerekir. Doğru diş ipi kullanımı budur ve bu kullanımla diş etlerinizin kanamaması gerekir.
    Diş eti kanaması bir diş eti hastalığını başlatmaz; başlamış bir diş eti hastalığının habercisidir.Sıkıntısız bir diş eti öyle en ufak bir etkide kolay kolay kanamaz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.