Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim alt çenem 6mm geride (ölçümlere göre - overbite) yaşım 18. Özel sigorta tedavinin ne kadarını öder? Özel sigorta olmazsa ne kadar öderim? Bracelet değil de ameliyat istiyorum
    Lütfen minimum da olsa fiyat verin, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fringilla -- 30 Ekim 2013; 3:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fringilla

Merhaba,
    Benim alt çenem 6mm geride (ölçümlere göre - overbite) yaşım 18. Özel sigorta tedavinin ne kadarını öder? Özel sigorta olmazsa ne kadar öderim? Bracelet değil de ameliyat istiyorum
    Lütfen minimum da olsa fiyat verin, teşekkürler

Sigorta şirketinizle görüşmelisiniz hepsinin şartları birbirinden farklı oluyor. Bu tarz ameliyatların fiyatları konusunda hiç bilgim yok; Türk Diş Hekimleri Birliği pek çok tedavi için taban ücret belirler ancak bu ameliyatlar için bir standart yok; o yüzden fikir veremeyeceğim kusura bakmayın. TDB nin listesinde olmadığı için sigortaların karşılama ihtimali de düşüktür sadece bunu söyleyebilirim.
  • Tuba Hanim oncelikle tesekkurler,

benim ondeki ust dişlerimden birisinin yaninda bir çürük var ve o dişin diş etinde de bir süredir renk değişimi oluştu, diş etim sadece o dişte diş ile birleştiği yerde kırmızılaştı.

bu diş eti pronlemi diş çürüğü ile alakalı olabilir mi?
    diş eti probleminin çözümü nedir? ve ne kadar sürer acaba. bu arada diş etimde herhangi bir ağrı ve öyle kendini belli eden bir kanama yok.

çok teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutkunbu

Tuba Hanim oncelikle tesekkurler,

benim ondeki ust dişlerimden birisinin yaninda bir çürük var ve o dişin diş etinde de bir süredir renk değişimi oluştu, diş etim sadece o dişte diş ile birleştiği yerde kırmızılaştı.

bu diş eti pronlemi diş çürüğü ile alakalı olabilir mi?
    diş eti probleminin çözümü nedir? ve ne kadar sürer acaba. bu arada diş etimde herhangi bir ağrı ve öyle kendini belli eden bir kanama yok.

çok teşekkürler....

Diş etlerinizdeki kırmızılık diş eti hastalığıdır.
    Diş çürüğü diş eti hastalığına diş eti hastalığı da diş çürüğüne sebep olabilir.

Yapmanız gereken diş taşı temizliği yaptırmak ve dişinizdeki çürüğü tedavi ettirmektir.

Diş taşı temizliği taşların yoğunluğuna göre 5 dk ile 30 dk arasında; dolgu da 30 - 45 dk kadar sürebilir.

• Arka dişlerde pütür pütür kireç gibi birşey var acaba bir sorun oluşturur mu ? Hiç dişçiye gitmedim bir bilgim yok ne olduğu hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.B.V

Arka dişlerde pütür pütür kireç gibi birşey var acaba bir sorun oluşturur mu ? Hiç dişçiye gitmedim bir bilgim yok ne olduğu hakkında.

Pütür pütür kireç gibi dediğiniz yapı diş taşlarınız yani tartarlardır.
    Temizlenmediği takdirde içerdiği bakterilerle ağız içindeki bütün dişlerde çürük riski oluşturur. ayrıca diş eti üzerine yaptığı baskı ve yine bakterilerin etkisi ile diş eti çekilmesine ardından da dişleri tutan kemiklerde erimeye dolayısı ile dişlerde sallanmaya sebep olur.
    Yani o pütür pütürlükler sorun oluşturur hem de büyük sorun oluşturur. En kısa zamanda bir diş hekimine muayene olmalı ve diş taşlarınızı temizletmelisiniz.
    Geçmiş olsun.

• Tesekkurler efendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmudo kullanıcısına yanıt
    Tabiki öncelikle günde en az 2 defa fırçalaman gerek ve dişlerinde ve diş etlerinde bir kanama ve çekilme varsa çünkü bendede diş taşları vardı 'Paradontax' Diş macunun tavsiye ediyorum. 2-3 günlük alışma sürecinden sonra faydasını göreceksin Fiyatı 10 Lira
  • Dişlerime Tel taktırmayı düşünüyorum.fakat arkada 1 çürük ve 1de dolgu dişim var bu dişler tedaviyi etkilermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Diş gıcırdatma aparatı aldım yalnız onunla uyumak gerçekten çok zor. Rahatsız edici. Stres olmadığım zamanlarda da gıcırdatma çok oluyordu. Son birkaç aydır azaldı gibi. Doktor hanım peki sedetif ilaç desteği olarak neyi tavsiye edersiniz? Hastaneye gitmeden temin edebileceğim ilaç var mıdır? Yaş 29. Herhangi bir rahatsızlığım yok.

Hiç bir ilacı özellikle de psikolojik ilaçları doktor kontrolü olmadan kullanmayın. Bünyenizde neyin nasıl etki edeceği beli olmaz. Şuruplar var bitkisel onlardan da verilebilir düşük doz haplar da. Bu yüzden bir psikatri randevusu almanızda fayda var.

Gece plağı ile daha rahat uyumak için yüksek yastık kullanabilirsiniz. En azından alışıncaya kadar.

Sanırım, diş gıcırdatma aparatını hazır almış, bunlar durumu daha da kötüye götürebilir, bunların diş hekimi tarafından özel yapılması gerekirdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: CrazyOf

Dişlerime Tel taktırmayı düşünüyorum.fakat arkada 1 çürük ve 1de dolgu dişim var bu dişler tedaviyi etkilermi?

Tel tedavisi öncesi çürük dişlerinizin tedavi edilmesi şarttır.Dişlerde dolgu olması ortodontik tedaviyi etkilemez.
  • Ağızda oluşmaya başlayan diş taşları varsa; diş taşı temizliği yapılmadan diş fırçalamak maalesef bir işe yaramaz. Hiç bir diş macunu oluşmuş bir diş taşını kırıp yok etmez; sadece yenilerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Paradontaks diş eti kanalamaları konusunda etkili bir diş macunudur; ancak tadı kullanımını zorlaştırmakta. Colgate total profesyonel diş eti sağlığı ya da ipana pro expert dişe ti koruyucu ve glister isimli macun da diş etlerine iyi gelir.
    Zaten günde en az 2 kere; ancak en güzeli günde 3 kere dişler fırçalanırsa; günde en az 1 kere diş ipi kullanılırsa hangi diş macunu olursa olsun diş eti kanamaları, diş taşları ve diş çürüklerinin oluşumu önlenecek en azından azaltılacaktır.
  • Hocam benim üst taraftaki azı dişlerinin ikisi de çürümüştü ve çektirdim. Yerine protez diş de yaptırmadım. Bir arkadaş bu şekilde kalırsa dişlerin zamanla yamulacağını söyledi, ki zaten bir miktar yamuklar, bu doğru mudur? Protez yaptırmam gerekir mi? Bir de implant işine girmek istemiyorum, daha pratik bir yöntem var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday

Hocam benim üst taraftaki azı dişlerinin ikisi de çürümüştü ve çektirdim. Yerine protez diş de yaptırmadım. Bir arkadaş bu şekilde kalırsa dişlerin zamanla yamulacağını söyledi, ki zaten bir miktar yamuklar, bu doğru mudur? Protez yaptırmam gerekir mi? Bir de implant işine girmek istemiyorum, daha pratik bir yöntem var mı?

Dişler çekildikten sonra aynı çenede sağında solunda diş varsa; bu dişler boşluğa doğru eğilmeye başlar. Karşı çenede eksik dişin olduğu bölgeye gelen diş de boşluğa doğru uzamaya başlar.

Yani evet; çekilen dişin yerine protez yapılmazsa dişler yamulur.

Diş eksikliği durumunda köprü, implant ya da takma diş seçenekleri var; başka bir seçenek henüz yok maalesef.

• quote:

quote:

Hocam benim üst taraftaki azı dişlerinin ikisi de çürümüştü ve çektirdim. Yerine protez diş de yaptırmadım. Bir arkadaş bu şekilde kalırsa dişlerin zamanla yamulacağını söyledi, ki zaten bir miktar yamuklar, bu doğru mudur? Protez yaptırmam gerekir mi? Bir de implant işine girmek istemiyorum, daha pratik bir yöntem var mı?

Dişler çekildikten sonra aynı çenede sağında solunda diş varsa; bu dişler boşluğa doğru eğilmeye başlar. Karşı çenede eksik dişin olduğu bölgeye gelen diş de boşluğa doğru uzamaya başlar.

Diş eksikliği durumunda köprü, implant ya da takma diş seçenekleri var; başka bir seçenek henüz yok maalesef.

Çok teşekkürler. Peki benim yaşımda (33) biri için dişlerdeki eğikliği tel takarak gidermek mümkün müdür? Ne kadar vakit alır?

• quote:

quote:

quote:

Çok teşekkürler. Peki benim yaşımda (33) biri için dişlerdeki eğikliği tel takarak gidermek mümkün müdür? Ne kadar vakit alır?

Elbette mümkündür.Artık ortodontik tedavi için yaş sınırı yok; 60 yaşında bile dişler az çok düzeltilebilmekte.
    Sadece tedavi süresi uzuyor ve beklentileri bazı durumlarda bir miktar düşürmek gerekebiliyor.

Klasik tel tedavisi yerine şeffaf plak ile ortodontik tedavi çok daha kullanışlı ve rahat olacaktır.

• @yakoc

Merhaba kolay gelsin

Haftasonu kanal tedavisi oldum, 4 gün sonra şişti yanak tarafım. Diş etinde birşey yok gibi hissediyorum, diş eti ile yanak kısmındaki iç et birleşmiş veya yapışmış gibi şuan. 1-2 saat hafif ağrıdı diş eti, sonra geçti, sabah kalktığımda şişmiş olduğunu gördüm.

Haftasonu tekrar gidicem ama iltihap olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

@yakoc

Merhaba kolay gelsin

Haftasonu kanal tedavisi oldum, 4 gün sonra şişti yanak tarafım. Diş etinde birşey yok gibi hissediyorum, diş eti ile yanak kısmındaki iç et birleşmiş veya yapışmış gibi şuan. 1-2 saat hafif ağrıdı diş eti, sonra geçti, sabah kalktığımda şişmiş olduğunu gördüm.

Kanal tedavisi ara seanslarda bazen bu tarz durumlar olabiliyor.
    Doktorunuza ulaşıp durumdan haberdar edin; daha erken bir pansuman seansı ayarlanması gerekebilir; ilaç desteği gerekebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

@yakoc

Merhaba kolay gelsin

Kanal tedavisi ara seanslarda bazen bu tarz durumlar olabiliyor.
    Doktorunuza ulaşıp durumdan haberdar edin; daha erken bir pansuman seansı ayarlanması gerekebilir; ilaç desteği gerekebilir.

Çok teşekkürler

• Bundan bir yıl kadar önce kanal tedavisi yaptırdım ilk başlarda bi sorun yoktu ama şu bir haftadır ağrımaya başladı. kanal yapılan dişimi fırçalarken sürekli yoğun kanamada oluyor. ve o taraftaki en arkadaki dişim (20lik diş olduğunu düşünyorum) 3 ay kadar önce kendiğinden kırıldı. acaba 20lik diş baskı mı yapıyor yoksa farklı bi sorun mu var anlamadım? ayrıca kanal tedavisi olan dişimin eti kanal tedavisi olduğundan beri biraz şiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAJMER369 -- 17 Kasım 2013; 12:47:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.