Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Íyi geceler ... Diş bakımım çok kötü dişlerimin alt kısmında çürükler var. - Üşendiğimden hastaneye gitmiyorum. - Dişlerim o kadar hassaslaştıki geçen arka dişimle oynarken dilimle köşesini kırdım. - Yarısı var yarısı yok - Ağzımda çabuk kuruyor . Tüm bunlar birleşince ağız kokusuna yol açıyor. Evden dışarı çıkmadığım için sağlığıma pek dikkat etmem. Ama artık kendime bakmak istiyorum. Ağız kokusunu gidermek için nasıl bi' yol izlemeliyim ? İnternette nedenleri araştırdım. Nasıl bi' yol izlemem gerektiğini söyleseniz yeter. Ayrıca böyle bi' hizmet verdiğiniz için teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

Hocam öncelikle merhaba.

İlkokul çağlarında inci gibi düzenli güzel dişlere sahiptim. Neyse zaman geçti dişler gitti yenileri çıktı derken hafif yamuk yumuk çıktı dişlerim. Ona da eyvallah dedik çok rahatsız edici değildi ama hocam iki tane yirmilik diş çektirdim aşağıdakileri ve şimdi üst taraftan da çıkıyor geberiyorum ağrısından muhtemelen onu da çektiricem. Ama diğer ikisini çektirirken dişlerim biraz daha orantısızlaştı. Şimdi sol köpek dişin yanındaki yani orta iki dişin arasındaki diş köpek dişinin altına girdi iyice yani bu iki diş yan yana getirilirse en azından rahatsız edecek boyuttan çıkacaklar. Sadece bu iki dişin düzeltilmesi için tele gerek yoktur sanırım(yani umarım) telsiz bi çözüm var mı bu iki dişin aynı hizaya getirilmesi için ?

Tek dişteki bpzukluk bile bütün çeneyi ilgilendirir.Dolayısı ile lokal tedavi sadece dişleri kaplama şeklinde olabilir.Dişlerin ortodontik olarak düzeltilmesi istenirse bütün çeneye takılacak tel ya da şeffaf plak yöntemi gerekmektedir.

Peki son sorum.

Tel ya da şeffaf plak hep duruyor mu yani dışarı çıkarken çıkartıp evde takma gibi bi durumumuz var mı ? Soru saçma olabilir cahilliğime verin lütfen. Telde olmaz ama belki şeffaf plak dediğiniz şey kulağa daha hoş geliyor belki onda o şansımız vardır

http://wp.me/p2KDMv-dN

Yukarıdaki yazıya bir göz atmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Íyi geceler ... Diş bakımım çok kötü dişlerimin alt kısmında çürükler var. - Üşendiğimden hastaneye gitmiyorum. - Dişlerim o kadar hassaslaştıki geçen arka dişimle oynarken dilimle köşesini kırdım. - Yarısı var yarısı yok - Ağzımda çabuk kuruyor . Tüm bunlar birleşince ağız kokusuna yol açıyor. Evden dışarı çıkmadığım için sağlığıma pek dikkat etmem. Ama artık kendime bakmak istiyorum. Ağız kokusunu gidermek için nasıl bi' yol izlemeliyim ? İnternette nedenleri araştırdım. Nasıl bi' yol izlemem gerektiğini söyleseniz yeter. Ayrıca böyle bi' hizmet verdiğiniz için teşekkürler.

1)Diştaşı temizliği
    2)Çürük dişlerinizin tedavisi

Bu iki maddeyi uygulamadan ağız kokusundan kurtulamazsınız ne yazık ki.Zaman kaybetmeden tedavinize başlayın.

• Benim bi kac sorunum var ilk sorunum daha önce üst ön iki dişimin uçlar hafiften erir gibi kirilmis ve içe doğru tırtikli seklde kirilmisti incelemiş ti filan törpülettirdm ilk ay sorun yoktu ama suan yine ayni sorun sanirim tirnak yediğim icin :(ve cok kisa kaldi dislerim
    bu ön iki disim kaplama yapilabilirmi sadece ikisi ama nasil durur dezavantajlari nelerdir sararır mı ne kadar tutar acırmi çünkü daha 17 yasindaym

İkinci sorunu ma gelim sağ taraf dis etlerim daha yukarida sol taraftakiler daha asaagida fotolarda gülereken cok belli oluyor dislerimin sag tarafi assagida sol tarafi ustte cok kötü oluyor ön dislerde buna dahil buna nasil bi çözum var dis teli olabilirmi yardim lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diwac123

Benim bi kac sorunum var ilk sorunum daha önce üst ön iki dişimin uçlar hafiften erir gibi kirilmis ve içe doğru tırtikli seklde kirilmisti incelemiş ti filan törpülettirdm ilk ay sorun yoktu ama suan yine ayni sorun sanirim tirnak yediğim icin :(ve cok kisa kaldi dislerim
    bu ön iki disim kaplama yapilabilirmi sadece ikisi ama nasil durur dezavantajlari nelerdir sararır mı ne kadar tutar acırmi çünkü daha 17 yasindaym

İkinci sorunu ma gelim sağ taraf dis etlerim daha yukarida sol taraftakiler daha asaagida fotolarda gülereken cok belli oluyor dislerimin sag tarafi assagida sol tarafi ustte cok kötü oluyor ön dislerde buna dahil buna nasil bi çözum var dis teli olabilirmi yardim lutfen

Diş etlerinizin durumu dişlerinizden kaynaklı ise ortodontik tedavi yapılabilir. Ancak sonrasında yine pembe estetik dediğimiz diş eti müdahalesi gerekebilir.
    Dişlerinizde şekil bozukluğu olmadan diş eti düzeninde bozukluk varsa yine diş etlerinde düzenleme ile gerekli hizaya getirilebilr. Lazer kullanılarak kansız ve acısız bir işlem olmaktadır.

Ön dişlerinizin çok küçük kaldığını söylediniz. Kaplama yüksek ihtimalle yapılabilir. Ancak tırnak yemeye devam etmeniz, kaplamalarınız için sürekli düşme riski oluşturacaktır. Çünkü dişleriniz zaten kısa olduğu için yeterli desteği alamayacaktır. Siz de tırnak yeme, kalem ısırma vs gibi dişler için zararlı alışkanlığınızla dişlerinize ya da kaplamanıza ekstra yük bindirmiş olacaksınız. Kaplama yapılabilir ancak öncelikle alışkanlığınızdan kurtulmanızda fayda var. Bu alışkanlık sadece dişlerinize değil sosyal hayatınıza da zarar verir.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Son bir sey soracağım çok teşekkürler bu arada
    Kaplama denilen şey takma diş mi yani şu nenelerin kullandigimi :D birde maliyeti hakkinda bilginiz varmi
    Ve tirnak yemeyi biraktim ancak bu dişlerimi düzeltmiyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: diwac123

Son bir sey soracağım çok teşekkürler bu arada
    Kaplama denilen şey takma diş mi yani şu nenelerin kullandigimi :D birde maliyeti hakkinda bilginiz varmi
    Ve tirnak yemeyi biraktim ancak bu dişlerimi düzeltmiyor :(

Kaplama takma diş değil, dişleriniz küçültülüp üstüne porselen kaplama yapılıyor.
    Tırnak yemeyi bıraktıysanız, yapılacak kaplamalar daha uzun ömürlü olacaktır.

MAliyeti değişir, bu konuda size pm yazıyorum.

Genel olarak bilgi almak için yazıya bakabilirsiniz :http://wp.me/p2KDMv-2r

• Merhaba üst diş etlerimde çekilme var ve fırçalama esnasında diş etlerimde kanama oluyor bazen ne yapmalıyım sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: dante06

Merhaba üst diş etlerimde çekilme var ve fırçalama esnasında diş etlerimde kanama oluyor bazen ne yapmalıyım sizce?

Bahsettiğiniz her iki şikayet de diş eti hastalığıdır. Tedavisi için ilk adım diş taşı temizliğidir. Sonrası için ne yapılacağı muayene sonrası belli olur.
    Bir diş hekimine muayene olmalısınız.

Ayrıca;
    -dişlerinizi sert fırçalamayın
    -dişlerinizi fırçalarken diş fırçası ile sağa-sola ve diş etini iten hareketlerden kaçının
    -sert bir diş fırçası değil orta sert ya da yumuşak diş fırçası kullanın
    -diş ipi kullanın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dante06

Merhaba üst diş etlerimde çekilme var ve fırçalama esnasında diş etlerimde kanama oluyor bazen ne yapmalıyım sizce?

Bahsettiğiniz her iki şikayet de diş eti hastalığıdır. Tedavisi için ilk adım diş taşı temizliğidir. Sonrası için ne yapılacağı muayene sonrası belli olur.
    Bir diş hekimine muayene olmalısınız.

Ayrıca;
    -dişlerinizi sert fırçalamayın
    -dişlerinizi fırçalarken diş fırçası ile sağa-sola ve diş etini iten hareketlerden kaçının
    -sert bir diş fırçası değil orta sert ya da yumuşak diş fırçası kullanın
    -diş ipi kullanın.

Teşekkürler peki bunun için önerebileceğiniz bir diş macunu ve fırçası varmı?

• dante06 kullanıcısına yanıt
    Hassas dişler ya da sigara kullanımı, diş taşı temizliği yapılmış olmasına rağmen geçmeyen bir diş eti kanaması gibi sıkıntıları olmayan bir ağız için bütün diş macunları aynıdır. Önemli olan mutlaka "flor/floristat/florid" içerkli bir macun olması.
    Diş fırçalası olarak da kutularında yazar "soft/yumuşak/s- medium/ortasert/m- hard/sert/h" şeklinde. sert olmayan bir fırçası seçmeniz yeterli.
  • quote:

Hassas dişler ya da sigara kullanımı, diş taşı temizliği yapılmış olmasına rağmen geçmeyen bir diş eti kanaması gibi sıkıntıları olmayan bir ağız için bütün diş macunları aynıdır. Önemli olan mutlaka "flor/floristat/florid" içerkli bir macun olması.
    Diş fırçalası olarak da kutularında yazar "soft/yumuşak/s- medium/ortasert/m- hard/sert/h" şeklinde. sert olmayan bir fırçası seçmeniz yeterli.

Teşekkürler

• bende bir soru soracam bunun cevabını çok merak ediyorum genelde diş hekimleri neden kompozit dolguyu tercih etmiyorlar analgam dolgu ağızda gerçekten hiç estetik durmuyor hatta çürük dişten bile kötü bir görüntüsü var geçenlerde özel bir diş klinigine gittim ve kanal tedevisi yapıldı özellikle kompozit dolgu istedigim halde olmaz deyip analgam yaptılar ve görüntüsü beni rahatsız ediyor hatta diş hekimi analgam dolgu çok daha sağlam felan dedi ama benim annem seneler önce dişine kompozit dolgu yapılmıştı ne kırılma oldu nede düşme yıl olmuş 2013 hala analgam dolgu yapıyorlar bütün diş hekimlerinide suçlamayalım kompozit dolgu yapanlarda vardır ama geçen televizyonda bununla ilgili bir haber vardı sadece türkiyede hala analgam dolgu malzemesi kullanıyormuş o da ucuz oldugu için ben şimdi gidip analgam dolguları kompozit'e çevirebilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bende bir soru soracam bunun cevabını çok merak ediyorum genelde diş hekimleri neden kompozit dolguyu tercih etmiyorlar analgam dolgu ağızda gerçekten hiç estetik durmuyor hatta çürük dişten bile kötü bir görüntüsü var geçenlerde özel bir diş klinigine gittim ve kanal tedevisi yapıldı özellikle kompozit dolgu istedigim halde olmaz deyip analgam yaptılar ve görüntüsü beni rahatsız ediyor hatta diş hekimi analgam dolgu çok daha sağlam felan dedi ama benim annem seneler önce dişine kompozit dolgu yapılmıştı ne kırılma oldu nede düşme yıl olmuş 2013 hala analgam dolgu yapıyorlar bütün diş hekimlerinide suçlamayalım kompozit dolgu yapanlarda vardır ama geçen televizyonda bununla ilgili bir haber vardı sadece türkiyede hala analgam dolgu malzemesi kullanıyormuş o da ucuz oldugu için ben şimdi gidip analgam dolguları kompozit'e çevirebilir miyim

Amalgam dolgu sızıntılara karşı daha dirençli. Kompozit dlgunun sağlıklı kalabilmesi için iyi bir ağız hijyeni şart. Ancak amalgam dolgu fırçalanmayan ağızlarda bile kompozit dolguya göre çok daha uzun ömürlü.
    O yüzden ağız hijyeninin iyi olmadığını düşündüğümüz hastalarda tercih ettiğimiz bir dolgu çeşididir. ( en azından kendi adıma )

Sadece Türkiye'de amalgam dolgu kullanılmasının sebebinin de ucuzluk olduğunu sanmıyorum çünkü çok da ucuz bir malzeme değil. Kaliteli bir amalgam isterseniz kompozitle nerdeyse başa baş fiyatı. Ancak ülkemizde ağız bakımının ne kadar iyi! olduğu aşıkar. Ağrı yoksa kimse diş hekimine gitmez, ağrı geçesre yine gitmez, çürük olmuş koku olmuş diş etinde kanama olmuş umursamaz, dişlerini sadece çok önemli bir görüşmesi varsa belki fırçalar. Elbetteki herkes böyle değil belki ama çoğunluk böyle. Üstelik kendisi ağzına bakmazken hekimin yaptığı dolgu ömür boyu sıkıntısız olsun ister. Böyle olunca da bize fazla seçenek kalmıyor. Ağzına bakmadığını düşündüğümüz hastaya kompozit dolgu yapınca sonra dişim ağrıyor dolgum sarardı dolgu düştü diye yine bizim başımız ağrıyor.

Amalgam dolgularınızı kompozite çevirebilirsiniz ancak dolgular derin ise değişim sırasında kanal tedavisi gerekebilir ve diş fırçalama alışkanlığınız yoksa uzun ömürlü olmayacaklardır.

• quote:

quote:

bende bir soru soracam bunun cevabını çok merak ediyorum genelde diş hekimleri neden kompozit dolguyu tercih etmiyorlar analgam dolgu ağızda gerçekten hiç estetik durmuyor hatta çürük dişten bile kötü bir görüntüsü var geçenlerde özel bir diş klinigine gittim ve kanal tedevisi yapıldı özellikle kompozit dolgu istedigim halde olmaz deyip analgam yaptılar ve görüntüsü beni rahatsız ediyor hatta diş hekimi analgam dolgu çok daha sağlam felan dedi ama benim annem seneler önce dişine kompozit dolgu yapılmıştı ne kırılma oldu nede düşme yıl olmuş 2013 hala analgam dolgu yapıyorlar bütün diş hekimlerinide suçlamayalım kompozit dolgu yapanlarda vardır ama geçen televizyonda bununla ilgili bir haber vardı sadece türkiyede hala analgam dolgu malzemesi kullanıyormuş o da ucuz oldugu için ben şimdi gidip analgam dolguları kompozit'e çevirebilir miyim

Amalgam dolgu sızıntılara karşı daha dirençli. Kompozit dlgunun sağlıklı kalabilmesi için iyi bir ağız hijyeni şart. Ancak amalgam dolgu fırçalanmayan ağızlarda bile kompozit dolguya göre çok daha uzun ömürlü.
    O yüzden ağız hijyeninin iyi olmadığını düşündüğümüz hastalarda tercih ettiğimiz bir dolgu çeşididir. ( en azından kendi adıma )

Sadece Türkiye'de amalgam dolgu kullanılmasının sebebinin de ucuzluk olduğunu sanmıyorum çünkü çok da ucuz bir malzeme değil. Kaliteli bir amalgam isterseniz kompozitle nerdeyse başa baş fiyatı. Ancak ülkemizde ağız bakımının ne kadar iyi! olduğu aşıkar. Ağrı yoksa kimse diş hekimine gitmez, ağrı geçesre yine gitmez, çürük olmuş koku olmuş diş etinde kanama olmuş umursamaz, dişlerini sadece çok önemli bir görüşmesi varsa belki fırçalar. Elbetteki herkes böyle değil belki ama çoğunluk böyle. Üstelik kendisi ağzına bakmazken hekimin yaptığı dolgu ömür boyu sıkıntısız olsun ister. Böyle olunca da bize fazla seçenek kalmıyor. Ağzına bakmadığını düşündüğümüz hastaya kompozit dolgu yapınca sonra dişim ağrıyor dolgum sarardı dolgu düştü diye yine bizim başımız ağrıyor.

Amalgam dolgularınızı kompozite çevirebilirsiniz ancak dolgular derin ise değişim sırasında kanal tedavisi gerekebilir ve diş fırçalama alışkanlığınız yoksa uzun ömürlü olmayacaklardır.

cevap için tşk ben dişlerimi günde 3 kere fırçalayan biriyim o konuda sıkıntı yok ayrıca diş ipide kullanıyorum en azından geren önemi göstermeye çalışıyorum diyeyim peki diyelim ki ben analgam olan dolgumu kompozite çevirecem yada kanal tedavisi olmuş bir dişi kompozit dolguyla degiştirecem fiyat nasıl oluyor aynı ücreti mi alıyorlar mesela bir kanal tedavisi 150 tl yapılıyor özelde ben sadece dolgusunu degiştirtdigim zaman yine aynı parayı mı ödemem lazım

• quote:

quote:

quote:

cevap için tşk ben dişlerimi günde 3 kere fırçalayan biriyim o konuda sıkıntı yok ayrıca diş ipide kullanıyorum en azından geren önemi göstermeye çalışıyorum diyeyim peki diyelim ki ben analgam olan dolgumu kompozite çevirecem yada kanal tedavisi olmuş bir dişi kompozit dolguyla degiştirecem fiyat nasıl oluyor aynı ücreti mi alıyorlar mesela bir kanal tedavisi 150 tl yapılıyor özelde ben sadece dolgusunu degiştirtdigim zaman yine aynı parayı mı ödemem lazım

Kanal tedavisi yapılması gerekirse kanal tedavisi ücreti ödersiniz, yoksa sadece dolgu ücretini ödersiniz.

• Merhaba benim ön dişime 2 yıl önce kanal tedavi uygulanmıştı şuan dişin ortası hariç diğer tarafları karardı çürüdü yani bu dolguyu yenilenirmi? Ayrıca çok hafif oynama var kökünden ama çok çok az bu sorun teşkil edermi?

2-Bu diş çıkınca yerine köprümü yaptırayım yoksa implantmı? implantı çok kişi öneriyor ama tehlikeli ve çok zahmetli iş? Köprüde diğer dişleri çürütür diyorlar? Yaşım 18 teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Merhaba benim ön dişime 2 yıl önce kanal tedavi uygulanmıştı şuan dişin ortası hariç diğer tarafları karardı çürüdü yani bu dolguyu yenilenirmi? Ayrıca çok hafif oynama var kökünden ama çok çok az bu sorun teşkil edermi?

2-Bu diş çıkınca yerine köprümü yaptırayım yoksa implantmı? implantı çok kişi öneriyor ama tehlikeli ve çok zahmetli iş? Köprüde diğer dişleri çürütür diyorlar? Yaşım 18 teşekkür ederim

Merhaba.

Kanal tedavisi yapılan dişinizde yeni çürükler varsa onlar temizlenip yeniden dolgu yapılabilir. Ancak diş sallanmaya da başladı ise; kanal tedavisinin yenilenmesi, apikal rezeksiyon dediğimiz kök ucunun kemikte küçük bir delik açılarak temizlenmesi ya da dişin çekilmesi gerekebilir. Dişte çok hafif bile oynama olması sorundur.

Diş .ekildiği zaman yerine implant yapılması en iyi tedavi seçeneğidir. Öyle sanıldığı kadar tehlikeli ya da hasta için aşırı zahmetli de sayılmaz. Ağız bakımınız iyi ise, sistemik bir rahatsızlığınız ( diabet vs) yoksa , çekilen dişin yerinde yeterli kemik varsa ve tabi ki kaliteli bir implant kullanılırsa genel olarak implant yaptırmaktan çekinmenize gerek yok.

Köprü yapılırken boş dişin en az iki komşu dişi,boşluğun uzunluğuna göre daha fazla dişin küçültülmesi ve kaplanması gerekmektedir. Bu da dişlerin ömrünü ister istemez azaltmaktadır.

Köprü için de implant için de en önemli konu - kendi dişleriniz için de elbette- ağız bakımınızın iyi olmasıdır. Maalesef " bu diş implant ya da kaplama artık bakmasam da olur bana ömür boyu gider" diye bir durum söz konusu değildir. Kendi dişilerinize baktığınızdan belki de daha iyi bakmanız gerekmektedir. Çünkü kötü ağız hijyeni çok çok iyi yerleştirilmiş kaliteli bir implant bile olsa implant kaybına, ya da köprünün diş- dişeti uyumunun bozulmasına, ağız kokusuna vs sebep olmaktadır.

Dişinizin çekilmesi gerekecek olursa; doktorunuzla birlikte ağzınızın dişlerinizin çene ekleminizin, kemiğinizin, çiğneme alışkanlıklarınızın ve tabi ki maddi durumunuzun bir kritiği yapılır ve size hangi tedavinin uygun olacağına karar verilir.

Dişte sallanma, diş kökünde apse olma ya da diş kökünde kırık olma ihtimalidir. Her iki durumda da ihmal ettiğiniz takdirde kemiğinizde erimeler başlayacaktır. Ön diş bölgesinde erimiş bir kemik oldukça kötü bir estetiğe sebep olur; tamiri de zor ve maliyetli bir tedavi sürecidir.

O yüzden en kısa zamanda bir diş hekimine muayene olmanızı öneririm.

Geçmiş olsun iyi günler dilerim.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim
    Gitmeyi düşünüyorumda dolgu vs. yapılırken dişi kaybederim diye düşünüyorum bu dişin bu diş çıkınca hemen implant işine başlanılmalı deniliyor? Doktor bana yaşın küçük demişti implant için? Aslında şundan korkuyorum implant uyuşmazsa onu alırken çok zor oluyormuş? Birde özelmi tavsiye edersiniz devletmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

İlginiz için teşekkür ederim
    Gitmeyi düşünüyorumda dolgu vs. yapılırken dişi kaybederim diye düşünüyorum bu dişin bu diş çıkınca hemen implant işine başlanılmalı deniliyor? Doktor bana yaşın küçük demişti implant için? Aslında şundan korkuyorum implant uyuşmazsa onu alırken çok zor oluyormuş? Birde özelmi tavsiye edersiniz devletmi?

İmplant düşünüyorsanız devlet hastanesi olarak sadece diş hekimliği fakültelerinde yaptırabilirsiniz.; ADSM ya da devlet hastanelerinde yapılmaz.

Dişinizde sallanma varsa sadece dolgu değişiminin yeterli olacağını çok zannetmiyorum; dediğim gibi başka tedaviler ya da dişinizin çekimi gerekebilir. Siz " ya dişimi kaybedersem" diye erteledikçe dişinizi kaybetme ihtimaliniz daha çok artacaktır.

İmplant, dişin çekildiği seans yerleştirilebilmektedir. Ancak ön dişlerde estetik açıdan tavsiye etmem. Çünkü; diş çekimi sonrası illaki 1-2 mm bile olsa kemikte hem boy hem genişlik azalması olmaktadır. Bu da İmplant ile uyum konusunda sıkıntı çıkarabilmektedir.

İmplant için çoğunlukla 20 yaş beklenir ancak 18 yaşında da yapılmaz diye katı bir kural yoktur; gerekli olduğunda 16 17 yaşında bile uygulanabilmektedir.

İmplant uyuşmazsa zaten kendi kendisini salar, çıkarılması çok zor olmaz; sadece iyileşme süreci uzun olur ancak dediğim gibi; kaliteli bir implant ehil ellerde doğru şekilde uygulanırsa; siz de bakımına dikkat ederseniz kolay kolay sıkıntı çıkmaz.

Size etrafınızda söylenenlere değil muayene olacağınız doktorunuzun söyleyeceklerine kulak verin. Kendinizi boşu boşu boşuna korkutmayın.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.