Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pessak198823

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Rahatlama gibi bir durumum olamıyor malesef keşke olsa dediğiniz gibi kafaya takmam sağlığımdada çeşitli problemlere sebep olmuş durumda.
    Eskiden doktorlara çok güvenirdim hiç tedirgin olmazdım.Şimdi ise engel olamadığım bir şekilde şüpheci oldum.Ancak niyetim burada sizi sınamak değil elbet.
    Zira ne sizin eğitiminizi aldım ne de bir bilgim var tüm bildiklerim diğer doktorlardan öğrendiklerim ve internetten baktıklarım kadarıyla.20 Senelik bir kendini geliştirmemekten bahsetmişsiniz bir diş hekimi olarak sizce 20 sene önce hacettepede insanların bir dişine kaplama yaparken 2 dişinide kesin demişlermidir? Ya da sizde devlette çalışmış biri olarak sorayım diğer dişlere zarar vermemek için bir yöntem var mı ya da bu imtinayı gösterirken çok mu zaman kaybediliyor acaba? Diğer simetrik dişe göre diş boşluğunda 2mm kadar fazlalık var dedi doktor. Yani o kadar kesilmiş dişlerim ne yapsak olmaz dedi dolgu olmaz dedi.
    Kasten yapmış olması aklıma geliyor çıldırma noktasından dönüyorum tanımam etmem ne alıp veremediği vardı diye düşünüyorum.Siz hekimsiniz bütün gün belkide milyonlarca diş görmekten artık alışmışsınız ama şöyle düşünün ben okuluma gidiyorum ve inanın 1.5 senedir ağzımı açıp kahkaha ile gülemiyorum.Bir döner tarzı yiyecek falan ısırıp ayak üstü atıştıramıyorum.Fotoğraf çekilemiyorum ve düşünün tüm bunlara hiç gerek yoktu Allah korusun bir yakınınızın başına geldiğini düşünün.Eskiden en azından kırıktı nerde kırdın diyorlardı şimdi çok daha kötü rengine mi büyüklüğüne mi kesilen komşu dişlerim sızı yapıyor onlara mı üzüleceğimi şaşırdım ve belki bunların verdiği stresle sizede abuk sabuk konuşmuş olabilirim kusura bakmayın.Hakkınızı helal edin diyorum.

Başınıza gelenler konusunda inanın sizi anlıyorum.Bu tarz hatalar yapan hekimler hepimizi zan altında bıraktıkları için inanın biz de rahatsız.Umarım bu tür bir sıkıntıyla bir daha karşılaşmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: 'Boyz N Da Hood

Benim dişlerim genetik olarak ve küçük yaşta sigara içtiğim için sarı sanırım. Bembeyaz dişlere sahip olmak ortalama ne kadar tutar ve ne gibi işlemler var bunun için?

Normalde diş beyazlatma en uzun süreli kalıcılık gösteren tedavilerdendir.. Sadece bazı dişlerde senede bir ya da dişin durumuna göre 6 ay / 2 senede bir gece idame seansı yapılması gerekir. Bu iadem seansları ücretsiz ya da cüzi ücretlerde olur.
    Ancak diş beyazlatmanın ömrü sizin dişlerinize gösterdiğiniz özenle doğrudan alakalı. Küçük yaşta sigaraya başladığınızı söylemişsiniz. Hala sigaraya devam ediyorsanız diş beyazlatma yaptırmanızı tavsiye etmem çünkü en fazla 2-3 ay sonra eski haline geri dönmeye başlar.
    Sigara içmeyen birisi için idame fazlarının yapılmadığı düşünülürse yaklaşık 5 sene sonra renk değişimi başlayacaktır. Burada engel olunamayan ve aslında dişler açısından iyi olan durum, dişlerin her sene kendisini yenilemeye devam etmesidir. Dişin dokusu yeniden oluştukça yine kendi renginde oluşacaktır bu da zamanla beyazlatmanın etkisini azaltır. Zaten idame fazları da bu yüzden tavsiye edilir.

Diş beyazlatma yapılmadan önce diş taşı temizliği mutlaka yapılmalıdır. Temizlik dişinizin asıl renginin ortaya çıkmasını sağlar. Bazen diş taşı temizliği ve parlatma sonrası diş beyazlatma isteğinden vazgeçilebilir. Diş taşı temizliği için Türk Diş hekimleri birliğinin belirlediği taban fiyat 160 tl dir ancak bu ücretin oldukça altına da oldukça üstünde de tekliflerle karşılaşabilirsiniz.

Diş beyazlatma için de fiyatlar oldukça geniş bir aralıkta seyreder.

Diş taşı temizliği sonrası çürükleriniz ortaya çıkarsa beyazlatma öncesi onların da yapılmasında fayda var. Bu konuda hekimler arasında farklı görüşler olsa da, ben bitirme tezimi beyazlatma üzerine yapmış bir hekim olarak dolguların beyazlatma öncesi tamamlanması ve ağızda çürük ya da herhangi bir diş eti rahatsızlığı kalmaması gerektiğine inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 1 Ekim 2013; 21:58:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: 'Boyz N Da Hood

Benim dişlerim genetik olarak ve küçük yaşta sigara içtiğim için sarı sanırım. Bembeyaz dişlere sahip olmak ortalama ne kadar tutar ve ne gibi işlemler var bunun için?

Normalde diş beyazlatma en uzun süreli kalıcılık gösteren tedavilerdendir.. Sadece bazı dişlerde senede bir ya da dişin durumuna göre 6 ay / 2 senede bir gece idame seansı yapılması gerekir. Bu iadem seansları ücretsiz ya da cüzi ücretlerde olur.
    Ancak diş beyazlatmanın ömrü sizin dişlerinize gösterdiğiniz özenle doğrudan alakalı. Küçük yaşta sigaraya başladığınızı söylemişsiniz. Hala sigaraya devam ediyorsanız diş beyazlatma yaptırmanızı tavsiye etmem çünkü en fazla 2-3 ay sonra eski haline geri dönmeye başlar.
    Sigara içmeyen birisi için idame fazlarının yapılmadığı düşünülürse yaklaşık 5 sene sonra renk değişimi başlayacaktır. Burada engel olunamayan ve aslında dişler açısından iyi olan durum, dişlerin her sene kendisini yenilemeye devam etmesidir. Dişin dokusu yeniden oluştukça yine kendi renginde oluşacaktır bu da zamanla beyazlatmanın etkisini azaltır. Zaten idame fazları da bu yüzden tavsiye edilir.

Diş beyazlatma yapılmadan önce diş taşı temizliği mutlaka yapılmalıdır. Temizlik dişinizin asıl renginin ortaya çıkmasını sağlar. Bazen diş taşı temizliği ve parlatma sonrası diş beyazlatma isteğinden vazgeçilebilir. Diş taşı temizliği için Türk Diş hekimleri birliğinin belirlediği taban fiyat 160 tl dir ancak bu ücretin oldukça altına da oldukça üstünde de tekliflerle karşılaşabilirsiniz.

Diş beyazlatma için de fiyatlar oldukça geniş bir aralıkta seyreder.

Hayır artık sigara kullanmıyorum. Cevap için teşekkür ederim.

• invisalign (şeffaf plak) tavsiye edermisinin maliyeti yüksek midir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

invisalign (şeffaf plak) tavsiye edermisinin maliyeti yüksek midir??

Tavsiye ederim ancak nispeten daha düşük maliyetli ve çok daha konforlu olan Ecligner yönteminin öneririm.
    Aşağıdaki yazıya göz atmanızı tavsiye ederim.
    Ecligner şeffaf plak sistemi
  • quote:

quote:

Tavsiye ederim ancak nispeten daha düşük maliyetli ve çok daha konforlu olan Ecligner yönteminin öneririm.

maliyeti ne kadar ve tedavi kac ay sürüyo

• quote:

quote:

quote:

Tedavi süresi 6 ay ile iki yıl arasında değişiyor.
    Maliyetleri size özel mesaj olarak atıyorum.

• bazı dişlerimin üst kısmında çürükler oluşmuş ve içe göçüklük olmuş. bide bi dişimde ortasında oyukluk var siyah olmuş.
    ben de dişçi fobisi var hiç sevmem nefret ederim hatta ama tedavi süreci,masrafı kabataslık ne olur. korkumu yenebilsem bide :)

teşekkürler
  • Sigara kullanmayan birinin diş beyazlatma yerine ilk etapta diş taşı temizletmesi daha doğru bir tercih mi olur? Diş taşı temizliğinde ağrı yada acı hissediliyor mu? Diş taşı temizliği ne kadar süre etkili olur?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Efendim iyi günler benim dişlerimde çapraşıklıklar var diş teli veya diğer tedaviler hakkında bilgi ve fiyat konusunda pm atarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

bazı dişlerimin üst kısmında çürükler oluşmuş ve içe göçüklük olmuş. bide bi dişimde ortasında oyukluk var siyah olmuş.
    ben de dişçi fobisi var hiç sevmem nefret ederim hatta ama tedavi süreci,masrafı kabataslık ne olur. korkumu yenebilsem bide :)

teşekkürler

Öncelikle korkunuzdan başlayalım. Diş hekimi korkusu çoğunlukla bilinmezlikten ya da çocuklukta yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor.
    Şu anda teknoloji çok gelişti. Nerede ise hiç acı hissetmeden bütün diş tedavileri tamamlanabiliyor. İğne korkunuz varsa iğne öncesi fısfıs ya da jel şeklinde iğne vurulacak bölgeyi uyuşturan maddeler hatta kullanımı henüz yagınlaşmış olmada da iğne vurulurken acıyı önleyen uçlar var.Zaten iğne vurulup diş uyuştuktan sonra korkmanızı gerektirecek hiç bir şey yok. Sİz sadece ağzınızı açıyorsunuz herşeyi hekim yapıyor.
    Daha sakin bir seans atlatabilmek için gittiğiniz doktora korkunuz olduğunu mutlaka söyleyin. Yapılacak işlemlerden önce ne olduğunu anlatmak çoğunlukla rahatlamayı sağlıyor.Örneğin; şimdi iğne yapacağım çok az acıyabilir, şimdi çürüğü temizliyorum biraz gıdıklanabilirsiniz ve bolca su gelecek ağzınıza, şimdi dolgunun yapıştırıcısını sürüyorum, dolgunuzu koyuyorum en fazla 15 dakikalık işimiz kaldı, ya da kanal tedavisi için şimdi dişinizin sinirlerini alıyorum am akorkmanıza gerek yok zaten dişinizi uyuştu buraya kadar canınız acıdı mı hayır demekki sıkıntı yok merak etmeyin ( bu kadar konuşurken sinir çıktı bile zaten) vs vs gibi.
    Ayrıca her şeye rağmen yine de korkunuz devam ediyorsa randevunuzdan yarım saat önce hafif sakinleştirici bitkisel şuruplardan faydalanabilirsiniz. Tabi bunu ilk randevunuzda ve kendi başınıza karar vererek almayın, hafif bile olsa ilaçların doktor kontrolünde alınması gerekir.

Dişlerinizdeki çürükler ne kadar derinlikte bilemiyorum. Çok derinlerse kanal tedavisi gerekecektir, sinire uzak bir derinlikte ise dolgu yeterli olacaktır.Masraf bulunduğunuz il, gideceğiniz yerin muayenehane poliklinik ya da hastane olmasına göre değişecektir.

Dişlerdeki çürüklerde hani aşamada neler yapılabileceğini anlatan yazım için lütfen tıklayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithium87

Sigara kullanmayan birinin diş beyazlatma yerine ilk etapta diş taşı temizletmesi daha doğru bir tercih mi olur? Diş taşı temizliğinde ağrı yada acı hissediliyor mu? Diş taşı temizliği ne kadar süre etkili olur?

Sigara kullanan ya da kullanmayan herkes için diş beyazlatma yapılmadan önce diş taşı temizliği yapılmalıdır. Diş taşı temizliği diş yüzeyindeki pek çok renklenmeyi alır ve dişin kendi ana rengine dönmesini sağlar. Diş beyazlatma isteği ile gelen pek çok hastam temizlik sonrası vazgeçtiler.

Diş taşı temizliği sırasında acı olması diş taşlarının yoğunluğuna ve dişlerdeki - kişi de hassasiyet algısına bağlıdır. Aşırı olmayan bir diş taşının temizliği normalde acı sızı yapmaz. Sadece özellikle alt ön dişlerde işlem sırasında ekşi bir şeyler yenilmiş gibi kamaşma hissi oluşur.
    ancak yoğun bir taşı varsa ve diş taşları diş etinde çekilmelere sebep olmuşsa, dişin kök yüzey açığa çıkmış olur ve bu yüzey koruyucu bir tabaka içermediği için oldukça hassas olur. Bu gibi durumlarda dişler uyuşturularak temizlik yapılır.

Diş taşı temizliğinin genel olarak 6 ayda bir yapılmasını tavsiye ederiz. Kimi hastalarda 6 ayda henüz yeni bir diş taşı oluşumu başlamamış olur kimi hastalarda 1 ayda bile yeniden oluşabilir. Bu yüzden yeni diş taşı temizliği randevusu çoğunlukla hastalara özel ayarlanır.

Diş taşı oluşumunu önlemek en azından geciktrmek- azaltmak için günde en az 3 kere diş fırçalamak, günde en az 1 kere diş ipi kullanmak, tükürük yapısına göre gerekirse koruyucu gargaralar kullanmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: volokill

quote:

quote:

quote:

quote:

Efendim iyi günler benim dişlerimde çapraşıklıklar var diş teli veya diğer tedaviler hakkında bilgi ve fiyat konusunda pm atarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Klasik diş teli tedavisi elbette hala uygulanmaya devam ediyor ancak şeffaf plaklar çok daha yeni ve tartışmasız çok daha konforlu bir tedavi sistemidir. Bu plaklar günde 17 saat özellikle de uykuda iken kullanılır. Yemek yerken, sıcak içecekler içilirken çıkarılır, dişler rahatlıkla fırçalanır. Diş yüzeylerinde sararma yemek artığı birikimi çürük oluşumları önlenmiş olur.
    Plaklar yumuşak orta sert ve sert plak şeklinde bir geçişle kullanıldığı için hayatı olumsuz etkileyen bir ağrıya sebep olmaz. Ağız içi yaralar oluşmaz.
    Plaklar ağızda takılı iken bile nerede ise hiç belli olmaz.

Bu sistemin tek dezavantaj denebilecek kısmı, maliyeti. Hem kullanılan malzemeler hem de sistem yazılım vs dolayısı ile klasik tel tedavisine göre biraz daha yüksek bir maliyeti var.

Ama genel olarak hastalarımın söylediğini size ileteyim " lüksün illaki bir karşılığı olacak, bu sistemle rahatlıkla gülebiliyorsam konuşabiliyorsam acı çekmiyorsam helal olsun verdiğim para"..

Klasik tel tedavisi uygulamıyorum o yüzden onun fiyatlarını bilemiyorum ancak ecligner için size pm yazıyorum.

• tuba hanım merhabalar,

annem küçükken geçirdiği bir kaza nedeniyle dişlerinin büyük bir kısmını kaybetmiş ve çenesinde büyük ölçüde bir kayma var. o günkü imkansızlıklar nedeniyle tedavi görememiş. sonrasında ise pek önemsememiş. dışarıdan çok belli olmuyor ama özellikle alt çenede kalan dişlerinin bazıları diğerlerine göre fazlaca yüksek. implant yaptırmak istiyoruz. bunun için bir doktorla görüştük ama implant yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

blogunuzdaki konuyla alakalı yazıları okudum, çok faydalılar. eminim muayene etmeden bir şey söylemeniz zor. ama en azından şu sorumu cevaplayabileceğinizi umuyorum:

bunun tedavisi için öncelikle nereye gitmeliyiz? ortapedi mi, estetik cerrahi mi, yoksa bir diş kliniği mi?

şimdiden teşekkür ederim. iyi günler dilerim.
  • Merhaba Tuba Hn;
    Yaklaşık 4 ay önce alt ve üst tarafta olmaz üzere 2 adet köprü yaptırdım bu 4 aylık zaman için dişler bir kaç defa düştü her düşmeside lokum yerken oldu bu durumdan dolayı sakız lokum vb. şeyleri tüketmeye korkar oldum acaba diş hekiminin eksik yaptığı bir şeymi var? her düştüğünde gidiyorum düştü diye bana olmamaması lazım nasıl olur ıslakmı kaldı kurumadanmı yapıştırdık vs. diyip tekrar yapıştırıp geri gönderiyor
    ne Yapmam Gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginnoner

tuba hanım merhabalar,

annem küçükken geçirdiği bir kaza nedeniyle dişlerinin büyük bir kısmını kaybetmiş ve çenesinde büyük ölçüde bir kayma var. o günkü imkansızlıklar nedeniyle tedavi görememiş. sonrasında ise pek önemsememiş. dışarıdan çok belli olmuyor ama özellikle alt çenede kalan dişlerinin bazıları diğerlerine göre fazlaca yüksek. implant yaptırmak istiyoruz. bunun için bir doktorla görüştük ama implant yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

blogunuzdaki konuyla alakalı yazıları okudum, çok faydalılar. eminim muayene etmeden bir şey söylemeniz zor. ama en azından şu sorumu cevaplayabileceğinizi umuyorum:

bunun tedavisi için öncelikle nereye gitmeliyiz? ortapedi mi, estetik cerrahi mi, yoksa bir diş kliniği mi?

şimdiden teşekkür ederim. iyi günler dilerim.

Ağız diş çene cerrahisi ne gitmelisiniz. Diş hekimliği fakültelerinin cerrahi bölümü yani. Burada hocalarla görüşmenizi tavsiye ederim.

Çenenin yeniden yerine takılması; bacaktan ya da çenenin diğer bölgelerinden kemik ilavesi yapılması gibi durumlar düşünülebilir. Ancak tabi size en iyi yorumu röntgen tomografi vs alıp ağız içini muayene yaparak hocalar söyleyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan_kilic

Merhaba Tuba Hn;
    Yaklaşık 4 ay önce alt ve üst tarafta olmaz üzere 2 adet köprü yaptırdım bu 4 aylık zaman için dişler bir kaç defa düştü her düşmeside lokum yerken oldu bu durumdan dolayı sakız lokum vb. şeyleri tüketmeye korkar oldum acaba diş hekiminin eksik yaptığı bir şeymi var? her düştüğünde gidiyorum düştü diye bana olmamaması lazım nasıl olur ıslakmı kaldı kurumadanmı yapıştırdık vs. diyip tekrar yapıştırıp geri gönderiyor
    ne Yapmam Gerekiyor ?

Köprüleriniz uzun köprüler ise aslında yapılacak fazla birşey yok.4 dişli ve daha uzun köprüler düşmeye müsait olurlar. Çünkü üzerlerine ters basınç gelme ihtimali daha fazladır. Tahteravalli tarzı kuvvetlerden etkilenirler. Dediğiniz gibi yapışkan gıdaları az tüketmeniz gerekir. Düştükçe de yapıştırılacak.

Ancak köprüler kısa yani 2-3 dişli köprüler ise bir sıkıntı vardır. Dişler fazla küçültülmüş olabilir, yapıştırıcı zayıf malzeme olabilir, yapıştırılırken dilinizi çok fazla oynatıp içine tükürük kaçırmış olabilirsiniz, yapıştırma işleminden sonra en az yarım saat su dahil hiç bir şey yiyip içmemeniz gerekir buna dikkat etmemiş olabilirsiniz.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim :)
  • quote:

quote:

Merhaba Tuba Hn;
    ne Yapmam Gerekiyor ?

Köprüleriniz uzun köprüler ise aslında yapılacak fazla birşey yok.4 dişli ve daha uzun köprüler düşmeye müsait olurlar. Çünkü üzerlerine ters basınç gelme ihtimali daha fazladır. Tahteravalli tarzı kuvvetlerden etkilenirler. Dediğiniz gibi yapışkan gıdaları az tüketmeniz gerekir. Düştükçe de yapıştırılacak.

Ancak köprüler kısa yani 2-3 dişli köprüler ise bir sıkıntı vardır. Dişler fazla küçültülmüş olabilir, yapıştırıcı zayıf malzeme olabilir, yapıştırılırken dilinizi çok fazla oynatıp içine tükürük kaçırmış olabilirsiniz, yapıştırma işleminden sonra en az yarım saat su dahil hiç bir şey yiyip içmemeniz gerekir buna dikkat etmemiş olabilirsiniz.

Köprülerim ikiside 3 dişli köprüler ve dediğiniz gibi yapıtırırken dilimi kesinlikle değdirmiyorum zaten diş doktorum sağolsun her tekrar yapıştırmak için gittiğimde bu işi asistanına yaptırıyor, yapışmadan sonrada yarım değil yaklaşık 1 saat hiç bir şey yiyip içimiyorum.
    Bana Öneriniz Nedir ?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Tuba Hn;
    ne Yapmam Gerekiyor ?

Köprülerim ikiside 3 dişli köprüler ve dediğiniz gibi yapıtırırken dilimi kesinlikle değdirmiyorum zaten diş doktorum sağolsun her tekrar yapıştırmak için gittiğimde bu işi asistanına yaptırıyor, yapışmadan sonrada yarım değil yaklaşık 1 saat hiç bir şey yiyip içimiyorum.
    Bana Öneriniz Nedir ?

-köprülerde yükseklik olabilir
    -kalitesi bir yapıştırıcı kullanılıyor olabilir
    -yapıştırıcı az veya çok kullanılıyor olabilir
    -dişler fazla küçültülmüş olabilir
    vs

Bu ve benzeri sebeplerin hiç birisi sizin düzeltebileceğiniz durumlar değil. Hekiminizin düzeltmesi gereken sıkıntılar.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.