Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PLinux

merhaba lise zamanında dişime dolgu yaptırmıştım . Bi 5 yıl geçti heralde yaptıralı .Fakat bu aralar bi ağrı sanki dolgu düşecekmiş gibi oluyor .Yani ortası delindi gibi .

Dolgu yapılırken sinirleri aldıydı heralde .Şimdi bu dolgu ilerde düşerse ağrı yaparmı .Düşen dolguyu yenilemek mümkünkü cevaplarsanız seviinirim .

Düşen dolgunun yenilenmesi elbette mümkün. Ancak dolgunuzda bir sıkıntı hissediyorsanız doktora gitmek için düşmesini beklemeyin. Bir yerlerde kırık çatlak dişle uyumda bozukluk varsa, dolgunun altına bakteri sızıntısı başlar. Bu da yeniden çürük oluşumuna sebep olur. Dişinize kanal tedavisi yapılmış olarak hatırlıyorsanız, bakteri sızıntısı kök ucuna ulaşırsa kanal tedavisinin yenilenmesi hatta belki dişin çekilmesi gerekebilir.

En kısa zamanda bir diş hekimine muayene olmanız, dişinizin sağlığı ve sizde kalması açısından önemlidir.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

merhaba lise zamanında dişime dolgu yaptırmıştım . Bi 5 yıl geçti heralde yaptıralı .Fakat bu aralar bi ağrı sanki dolgu düşecekmiş gibi oluyor .Yani ortası delindi gibi .

Dolgu yapılırken sinirleri aldıydı heralde .Şimdi bu dolgu ilerde düşerse ağrı yaparmı .Düşen dolguyu yenilemek mümkünkü cevaplarsanız seviinirim .

Düşen dolgunun yenilenmesi elbette mümkün. Ancak dolgunuzda bir sıkıntı hissediyorsanız doktora gitmek için düşmesini beklemeyin. Bir yerlerde kırık çatlak dişle uyumda bozukluk varsa, dolgunun altına bakteri sızıntısı başlar. Bu da yeniden çürük oluşumuna sebep olur. Dişinize kanal tedavisi yapılmış olarak hatırlıyorsanız, bakteri sızıntısı kök ucuna ulaşırsa kanal tedavisinin yenilenmesi hatta belki dişin çekilmesi gerekebilir.

En kısa zamanda bir diş hekimine muayene olmanız, dişinizin sağlığı ve sizde kalması açısından önemlidir.

Geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim evet kanal tedaviside yapılmıştı , peki fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz ?

• quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim evet kanal tedaviside yapılmıştı , peki fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz ?

fiyat konusunu burada konuşmak pek doğru olmayacak. size özelden yazıyorum.

• Merhabalar yeniden.
    Bu seferki sorum beyazlatma/temizlemeyle ilgili. Benim dişlerimde (alt-üst) sabit tel var şu an. Tellere zarar gelmeden beyazlatmak/temizletmek mümkün müdür, teller çıkmadan beyazlatmayı/temizlemeyi önerir misiniz? Tahminen 3-5 aylık bir süre kaldı, ancak dişlerim kullandığım süre zarfında (yaklaşık 1.5 yıl) düzenli olarak fırçaladığım halde pislendi ve sarardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabRiéL

Merhabalar yeniden.
    Bu seferki sorum beyazlatma/temizlemeyle ilgili. Benim dişlerimde (alt-üst) sabit tel var şu an. Tellere zarar gelmeden beyazlatmak/temizletmek mümkün müdür, teller çıkmadan beyazlatmayı/temizlemeyi önerir misiniz? Tahminen 3-5 aylık bir süre kaldı, ancak dişlerim kullandığım süre zarfında (yaklaşık 1.5 yıl) düzenli olarak fırçaladığım halde pislendi ve sarardı.

Merhaba..

Teller ağızda iken beyazlatma kesinlikle önermiyoruz. Diş taşı temizliği bir ihtimal yapılabilir ancak yeterli temizlik sağlanamaz. Tedavinizin kalan süresi içinde tellerinizde değişiklik yapılacaksa, o arada yapılacak bir temizlik kısmen daha etkili olacaktır ancak yine de yetersiz kalır.

Telleriniz ağzınızda iken yapabileceğiniz en güzel şey ara yüz fırçalarınızı kullanmayı ihmal etmemek. Diş taşı temizliği için tellerin çıkmasını beklemek. Beyazlatmayı diş taşı temziliğinden sonra düşünün.

• Dişime devlet hastanesinde kesim ve üzerine dolgu yapıldı. Ama yapıldığından beri bişey yiyemiyorum. Hemen damağım şişiyor sonra da sızlama yapıyor 2 gün boyunca. Hiç bişey yemezsem sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir? Dişimi yapan doktorda çok başarılı bir doktor. Bir çok dişimi yaptı ve inanılmaz güzel oldu. Ancak bunda sorun var. Tekrar doktora gitmeli miyim yoksa geçer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Dişime devlet hastanesinde kesim ve üzerine dolgu yapıldı. Ama yapıldığından beri bişey yiyemiyorum. Hemen damağım şişiyor sonra da sızlama yapıyor 2 gün boyunca. Hiç bişey yemezsem sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir? Dişimi yapan doktorda çok başarılı bir doktor. Bir çok dişimi yaptı ve inanılmaz güzel oldu. Ancak bunda sorun var. Tekrar doktora gitmeli miyim yoksa geçer mi?

Dişinize kesim ve dolgu yapıldığını söylemişsiniz. Dişinizin üstüne kaplama mı yapılacak? Kaplama yapımı için hazırlanan dişler en dıştaki mine tabakaları kaldırıldığı için savunmasız kalıp hassasiyet yaparlar bu normaldir. Kaplamanız takıldıktan sonra rahatlarsınız.

Ancak dişinizin üzerine kaplama yapılmayacaksa, kesim diye bahsettiğiniz başka bir şey ise, kontrole gitmenizde fayda var.

Damağınızın şişmesinden kastınız sadece diş eti harabiyeti kaynaklı bir sorun ise zamanla geçecektir ancak apse de olabilir. Bu yüzden muayene olmalısınız.

• Merhaba Hocam.
    Benim sorunum şu. Bundan 8 sene evvel dişim kırılmıştı. Üst orta kesici denilen diş grubunda sağtaraftaki 1 cm kadar kısaldı. Çok kötü bir görüntü oluşturmadığı için yaptırmadım. Doktor döküm bi malzeme ile Üniversite hastanelerinde yaptırabilirsin dedi. Yaprak protezler hemen çıkabilir dedi. Dişlerim sağlam ve iyi baktığıma inanıyorum boşuna sağlam dişi çekmeyelim dedi. Ön iki dişide çekip porselen yapmak zorunda kalıcakmışız yoksa. Bu işlemin adı nedir? tavsiye eder misiniz ilerde bu dökümün düşme olasılığı var mı?
  • Kanal tedavisi sonrası dis etim morardı . Bu durum normal mı? Tesekkurler ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolgulu dişimin dolgusunun ne zaman düştüğünü hatırlamıyorum ancak 1-2 yıl oldu galiba şu ana kadar bir problem yaşamadım bir zararı olur mu yarısıda duruyor hocam ?

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Yani dişimi kestiler. Sonra tekrar çağırıp üzerine takma diş gibi bişey taktılar. Kalıp gibi, aynı diş gibi oldu. Kesilen dişin üzerine oturttu doktor. Ama bişey yiyince hemen o noktada bulunan diş eti bölgem şişiyor ve acıyor. Bu iki gün sürüyor. Orasıyla yemek yiyemiyorum şu anda. Acaba geçer mi yoksa tekrar gitmeli miyim bilmiyorum? :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

Merhaba Hocam.
    Benim sorunum şu. Bundan 8 sene evvel dişim kırılmıştı. Üst orta kesici denilen diş grubunda sağtaraftaki 1 cm kadar kısaldı. Çok kötü bir görüntü oluşturmadığı için yaptırmadım. Doktor döküm bi malzeme ile Üniversite hastanelerinde yaptırabilirsin dedi. Yaprak protezler hemen çıkabilir dedi. Dişlerim sağlam ve iyi baktığıma inanıyorum boşuna sağlam dişi çekmeyelim dedi. Ön iki dişide çekip porselen yapmak zorunda kalıcakmışız yoksa. Bu işlemin adı nedir? tavsiye eder misiniz ilerde bu dökümün düşme olasılığı var mı?

Normalde dişleriniz çekilmeden de porselen kaplama yapılabilir.

Dişler en dıştaki mide tabakaları kaldırılacak şekilde yaklaşık 2 mm kadar küçültülür ve zirkonyum destekli porselen ile kaplanır.

Dişinizin çekilmesi gerekeceğini söylediğine kökte bir problem olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 07JoKeR06

Kanal tedavisi sonrası dis etim morardı . Bu durum normal mı? Tesekkurler ...

Kanal tedavisi sonrası diş etinin morarması normal değildir. Dişin renginde kararma kahverengileşme vs olabilir ancak diş etinde renk değişikliği beklenen bir durum değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flat_kil

Dolgulu dişimin dolgusunun ne zaman düştüğünü hatırlamıyorum ancak 1-2 yıl oldu galiba şu ana kadar bir problem yaşamadım bir zararı olur mu yarısıda duruyor hocam ?

Dişinize en iyi ihtimalle kanal tedavisi yapılması gerekecek. Ancak çekimi de gerekebilir. Dolgu düştükten sonra en kısa sürede ( mümkünse aynı gün içinde) yeniden yapılmalıdır. Açık kalması tükürük ve besinlerle sürekli derinlere bakteri akışı demektir. Ağrınız olmaması o dişin iyi olduğu anlamına gelmekten çok öldüğü anlamına gelir bu gibi durumlarda.

Vücudunuzun zayıf düştüğü bir anda dişinizin apse yapıp şişme ihtimali oldukça fazla.
  • quote:

Yani dişimi kestiler. Sonra tekrar çağırıp üzerine takma diş gibi bişey taktılar. Kalıp gibi, aynı diş gibi oldu. Kesilen dişin üzerine oturttu doktor. Ama bişey yiyince hemen o noktada bulunan diş eti bölgem şişiyor ve acıyor. Bu iki gün sürüyor. Orasıyla yemek yiyemiyorum şu anda. Acaba geçer mi yoksa tekrar gitmeli miyim bilmiyorum? :/

Kaplamanız yapılalı ne kadar zaman oldu? Dişiniz ve diş etiniz henüz tam olarak adapte olamamış olabilir. Alışma süresi yaklaşık 1 ay sürer.

Dişiniz ön dişiniz ise maalesef dolgu ya da kaplama sonrası aynı performansla kullanılamıyor ön dişler. Daha az basınç getirmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Sert şeyler ısırmayın.

Dişiniz diğer herhangi bir diş ise ve 1 aydan fazla zaman geçti ise kaplama uzun yapılmış yapılmış olabilir. Düzeltilmesi ya da yenilenmesi gerekebilir. Kontrole gitmenizde fayda var.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz için çok teşekkürler. Kaplama mı oluyor bana yapılan tedavinin adı bilmiyorum. Yapılalı yaklaşık 2 haftayı geçti. Sağ üst en arkadan 2. dişime yapıldı. Kontrole gitsem iyi olacak gibi. Tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

Desteğiniz için çok teşekkürler. Kaplama mı oluyor bana yapılan tedavinin adı bilmiyorum. Yapılalı yaklaşık 2 haftayı geçti. Sağ üst en arkadan 2. dişime yapıldı. Kontrole gitsem iyi olacak gibi. Tekrar teşekkür ederim.

evet kaplama. geçmiş olsun
  • quote:

quote:

Merhaba Hocam.

Dişler en dıştaki mide tabakaları kaldırılacak şekilde yaklaşık 2 mm kadar küçültülür ve zirkonyum destekli porselen ile kaplanır.

Ton ve yapı bakımından tek diş porselen yapmak olmaz dedi. Kokte bi Problem yok estetik yüzünden

• Merhabalar

Benim üst yan kesici dişlerim hiç çıkmadı ne ana ne süt. 9. sınıfa kadar köpek dişlerimin süt dişi vardı. 9. sınıfta süt dişlerinden biri düştü.Ne gariptir ki köpek dişlerimin ikiside üst yan kesici dişlerimin yerindeler.Ve köpek dişi yerlerinden birinin yeri boş diğerinde ise köpek süt dişi var. Şuan dişlerim biraz çaprışık ve şekilsiz duruyor.Dişlerimde boş olan yerlere devrilmeye devam ediyor.Nasıl bir tedaviyi yolunu izlememi önerirsiniz ve maaliyeti ne kadar eder? yaş 19
    20lik dişler geliyor ve 1 tane dişime dolgu gerekiyor.

Teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba Hocam.

Ton ve yapı bakımından tek diş porselen yapmak olmaz dedi. Kokte bi Problem yok estetik yüzünden

Estetik açıdan tek dişe kaplama yapılamıyor diye 2 dişin çekimi söz konusu değildir. Doktorunuz İki dişin kesimi demiş ama sizin aklınızda çekimi kalmış olabilir mi?

Yaprak porselenler gerçekten oldukça sorunlu oluyor. Dişlerinizi bu şekilde kullanabilir, dişin durumuna göre belki
    dolgu ile destekleme yapılabilir ya da kaplama yaptırabilirsiniz.

Kaplama dişlerin ömrü yaklaşık olarak 10 yıldır. !0 yıldan erken de sıkıntı çıkarabilir daha uzun süre de sorunsuz kullanılabilir. Bu sizin dişlerinize nasıl baktığınızla doğrudan ilgilidir.

Ön diş kaplamalarda dişlerinizle sert şeyler ısırmamanız, çekirdek çitlememeniz vs yani o dişe aşırı basınç getirmemeniz gerekir. Böyle bir durumda kaplama çıkabilir, kırılabilir. Aslında sağlam dişte bile bu tür baskılarla kırılma riski vardır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.