Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
169.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doktorum köprülerin sürekli düşmesine rağmen çokta fazla ilgili davranmıyor zaten oradaki hekimler oldukçada yoğun çalışıyor çok fazla hastaları var burası sadece bir diş kliniği değil özel ve çok kalabalık bir hastenenin diş bölümü sizce sadece diş üzerine hizmet veren başka bir kliniğe ve diş hekimine gitmelimiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan_kilic

Doktorum köprülerin sürekli düşmesine rağmen çokta fazla ilgili davranmıyor zaten oradaki hekimler oldukçada yoğun çalışıyor çok fazla hastaları var burası sadece bir diş kliniği değil özel ve çok kalabalık bir hastenenin diş bölümü sizce sadece diş üzerine hizmet veren başka bir kliniğe ve diş hekimine gitmelimiyim ?

Bu durumda evet. Ancak genellikle bir başkasının yaptığı işle ilgilenmek istemez kimse. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 4 Ekim 2013; 15:26:58 >
  • Merhaba 5 gün önce dişlerime dolgu yaptırdım. Doktor birine estetik dolgu, 2 azı dişine de sağlam olsun diye metalik dolgu yaptım dedi. Şimdi benim sorum bu devlet hastanelerinde falan kullanılan amalgam dolgular kapsül dolgular mı? Ve içeriği nasıl yani %70 bakır falan. Metalik dolgularımın rengi siyah değil, beyaza yakın. Üstüne kaplama falan mı yaptı acaba metal dolguysa siyah olması gerekmez miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marco Hietala -- 6 Ekim 2013; 11:59:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakrates

Merhaba 5 gün önce dişlerime dolgu yaptırdım. Doktor birine estetik dolgu, 2 azı dişine de sağlam olsun diye metalik dolgu yaptım dedi. Şimdi benim sorum bu devlet hastanelerinde falan kullanılan amalgam dolgular kapsül dolgular mı? Ve içeriği nasıl yani %70 bakır falan. Metalik dolgularımın rengi siyah değil, beyaza yakın. Üstüne kaplama falan mı yaptı acaba metal dolguysa siyah olması gerekmez miydi?

Metalik dolguların kalitesi de zamanla artmakta. Vücuda zararsız, dişle daha iyi uyumlu vs olması için içerikleri düzenleniyor. Doz ayarının daha iyi yapılabilmesi için hazır kapsüllerde oluyor. Amalgam dolgular artık siyah değil parlak gri gibi bir renkte oluyor.
    Kaplama tek seansta yapılabilecek bir işlem değildir ve dişinizin renginde olur.

Amalgam dolgular gümüş kalay bakır civa çinko içerir. Markaya ve amalgamın çeşidine göre yüzdeler değişir.

• Merhabalar. Ben geceleri dişlerimi aşırı derecede gıcırdatıyorum ve bazen kendim bile uyanıyorum sesine. Ağrı sızım yok. Neden olur ve tedavisi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Merhabalar. Ben geceleri dişlerimi aşırı derecede gıcırdatıyorum ve bazen kendim bile uyanıyorum sesine. Ağrı sızım yok. Neden olur ve tedavisi nedir?

Şuanda bir sıkıntınız olmaması olmayacağı demek değil maalesef.

-Zamanla dişlerinizin diş eti sınırında kırılmalar ve çürükler oluşur.
    -Çene ekleminizden sesler gelmeye başlar, daha uzun süreli devam ettiği zaman hareket ettirdiğinizde ağrı başlar.
    -Dişlerinizin çiğneme yüzeylerinde aşınmalar oluşur, bu da çürük oluşmadan sinirlerin açığa çıkması ve kanal tedavisi ihtiyacı ile sonuçlanabilir.

Üstelik kendi gıcırdatma kendiniz uyanıyorsanız oldukça şiddetli demektir bu da sıkıntıların görülme zamanını düşürecektir.

Sebepleri arasında en çok görülenler
    -sıkıntı stres
    -kötü durumdaki dolgu protezler yada diş çürükleridir.

Tedavi için öncelikle etkileri azaltmak ve önlemek için gece plağı kullanılır, gerekirse sedatif ilaç desteği alınabilir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

• Diş teli taktırmayı düşünüyorum maliyeti ne kadar olur hocam ?
  • Diş gıcırdatma aparatı aldım yalnız onunla uyumak gerçekten çok zor. Rahatsız edici. Stres olmadığım zamanlarda da gıcırdatma çok oluyordu. Son birkaç aydır azaldı gibi. Doktor hanım peki sedetif ilaç desteği olarak neyi tavsiye edersiniz? Hastaneye gitmeden temin edebileceğim ilaç var mıdır? Yaş 29. Herhangi bir rahatsızlığım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Diş gıcırdatma aparatı aldım yalnız onunla uyumak gerçekten çok zor. Rahatsız edici. Stres olmadığım zamanlarda da gıcırdatma çok oluyordu. Son birkaç aydır azaldı gibi. Doktor hanım peki sedetif ilaç desteği olarak neyi tavsiye edersiniz? Hastaneye gitmeden temin edebileceğim ilaç var mıdır? Yaş 29. Herhangi bir rahatsızlığım yok.

Hiç bir ilacı özellikle de psikolojik ilaçları doktor kontrolü olmadan kullanmayın. Bünyenizde neyin nasıl etki edeceği beli olmaz. Şuruplar var bitkisel onlardan da verilebilir düşük doz haplar da. Bu yüzden bir psikatri randevusu almanızda fayda var.

Gece plağı ile daha rahat uyumak için yüksek yastık kullanabilirsiniz. En azından alışıncaya kadar.
  • Merhabalar. Bundan 3-4 yıl önce küçük azı dişime beyaz, ışınlı dolgu yaptırdım. Diş hekimim pulpaya ulaştığını söyledi, ısrarımla normal dolgu yapıp bıraktı. Şimdi bu diş ile ilgili tek sıkıntım bazı şeyleri çiğnerken (ekmekte falan sorun yok ama dolguya denk gelecek sert birşey olursa) hafif bir ağrı yapıyor, spontan bir ağrı yok yani. Dişi bu şekilde kullanmam bir sakınca yaratır mı? Yemeği iki taraf ile de rahat çiğneyebiliyorum sert birşeyler olmadıkça.

Birde diyelimki dolgunun başına birşey geldi. Kanal tedavisi yapılmış bir dişin ortalama ömrü ne kadar oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Sakrates

Merhaba 5 gün önce dişlerime dolgu yaptırdım. Doktor birine estetik dolgu, 2 azı dişine de sağlam olsun diye metalik dolgu yaptım dedi. Şimdi benim sorum bu devlet hastanelerinde falan kullanılan amalgam dolgular kapsül dolgular mı? Ve içeriği nasıl yani %70 bakır falan. Metalik dolgularımın rengi siyah değil, beyaza yakın. Üstüne kaplama falan mı yaptı acaba metal dolguysa siyah olması gerekmez miydi?

Metalik dolguların kalitesi de zamanla artmakta. Vücuda zararsız, dişle daha iyi uyumlu vs olması için içerikleri düzenleniyor. Doz ayarının daha iyi yapılabilmesi için hazır kapsüllerde oluyor. Amalgam dolgular artık siyah değil parlak gri gibi bir renkte oluyor.
    Kaplama tek seansta yapılabilecek bir işlem değildir ve dişinizin renginde olur.

Amalgam dolgular gümüş kalay bakır civa çinko içerir. Markaya ve amalgamın çeşidine göre yüzdeler değişir.

Çok teşekkür ederim, aradığım bilgilerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

Merhabalar. Bundan 3-4 yıl önce küçük azı dişime beyaz, ışınlı dolgu yaptırdım. Diş hekimim pulpaya ulaştığını söyledi, ısrarımla normal dolgu yapıp bıraktı. Şimdi bu diş ile ilgili tek sıkıntım bazı şeyleri çiğnerken (ekmekte falan sorun yok ama dolguya denk gelecek sert birşey olursa) hafif bir ağrı yapıyor, spontan bir ağrı yok yani. Dişi bu şekilde kullanmam bir sakınca yaratır mı? Yemeği iki taraf ile de rahat çiğneyebiliyorum sert birşeyler olmadıkça.

Birde diyelimki dolgunun başına birşey geldi. Kanal tedavisi yapılmış bir dişin ortalama ömrü ne kadar oluyor?

Gece size ağrı yapmadığı sürece,dişiniz kırılmadığı sürece dişinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.Er yada geç dişiniz apse yapıp kanal tedavisi isteyecektir.Bu süre sizin bünyenizle ve ağız bakımınızla alakalı.

İyi bir ağız hijyeni ile kanal tedavili diş ortalama 5 sene gidebilir.Kanal tedavisinin başarısı,dişin anatomisi,kişinin bünyesi,ağız hijyeni önemi parametrelerdir.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş ipi kullanıyorum ve kanama oluyor.bu bir çürüğün habercisi mi yoksa tamamen sağlıklı diş ve diş etlerinde de bu kanama görülebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: double minded

diş ipi kullanıyorum ve kanama oluyor.bu bir çürüğün habercisi mi yoksa tamamen sağlıklı diş ve diş etlerinde de bu kanama görülebilir mi?

Diş etinde kanama çürükten çok diş taşı ve diş eti rahatsızlıklarının habercisidir.
    Sağlıklı bir diş etinde diş ipi düzgün kullanılıyorsa kesinlikle kanama olmaz.

Diş hekimine muayene olup taşlarınızı temizletmelisiniz. Diş taşları arttıkça önce kanamalar artar, sonra diş etleriniz çekilir ayrıca diş taşları içine yerleşen bakteriler ağızdaki bütün dişler için çürük tehditi oluşturur.
  • Merhaba.

Öncelikle konu için teşekkürler. Diş etlerimde kanama fırçalama ve diş ipi kullanımı esnasında kanamalar oluyor, bu konudaki bilgilendirici mesajlarınızı okudum. Yani diş etlerimde bu sorunu yaşadığımı öncelikle belirteyim ki bununla ilintili olduğunu düşündüğüm soruna sıra gelsin.

Sorunuma gelirsek, malum kurban bayramı kutladık, kurbanlar kestik, et yedik falan... Annemin ve benim diş etlerimde kurban bayramının ilk gününden itibaren ağrılar var. Sanki dişin kökeninde gibi ama diş etinde de bulunan bir ağrı. Yiyeceği çiğnemek için bastırdığımda kendini daha çok belli ediyor. bunun nedeni ne olabilir, nasıl giderilebilir, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca ağız bakım suları hakkında yorumunuz nedir? Anti-mikrobiyal, anti-bakteriyel olarak önerebileceğiniz, devamlı kullanabileceğimiz bir ağız bakım gargarası olarak ne önerirsiniz? İleri derecede farenjit rahatsızlığından muzdarip olduğum için bu konudaki tavsiyenizi de önemsiyorum.

Tekrar teşekkürler, iyi geceler, iyi bayramlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Eskici

Merhaba.

Öncelikle konu için teşekkürler. Diş etlerimde kanama fırçalama ve diş ipi kullanımı esnasında kanamalar oluyor, bu konudaki bilgilendirici mesajlarınızı okudum. Yani diş etlerimde bu sorunu yaşadığımı öncelikle belirteyim ki bununla ilintili olduğunu düşündüğüm soruna sıra gelsin.

Sorunuma gelirsek, malum kurban bayramı kutladık, kurbanlar kestik, et yedik falan... Annemin ve benim diş etlerimde kurban bayramının ilk gününden itibaren ağrılar var. Sanki dişin kökeninde gibi ama diş etinde de bulunan bir ağrı. Yiyeceği çiğnemek için bastırdığımda kendini daha çok belli ediyor. bunun nedeni ne olabilir, nasıl giderilebilir, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca ağız bakım suları hakkında yorumunuz nedir? Anti-mikrobiyal, anti-bakteriyel olarak önerebileceğiniz, devamlı kullanabileceğimiz bir ağız bakım gargarası olarak ne önerirsiniz? İleri derecede farenjit rahatsızlığından muzdarip olduğum için bu konudaki tavsiyenizi de önemsiyorum.

Tekrar teşekkürler, iyi geceler, iyi bayramlar...

Merhaba
    Diş etinizdeki ağrılar dişlerinizin arasına kaçan etlerden kaynaklanabilir. Diş etinin içine iyice girip kemiğe baskı yapan yemek artıkları dişin kanal tedavisine ihtiyacı varmış gibi ağrıya neden olabilir. Diş taşı temizliği gerekmektedir.Bir hekimden yardım alın.

İlaç içerikli ağız gargaraları sürekli kullanıldığında tat alma bozukluğu,dilde ve dişlerde renklenmeye sebep olabilmektedir.Düzenli kullanım için alkolsüz,florlü gargaralar kullanabilirsiniz. Colgate,ORALB,Ipana gibi markaların hemen hemen hepsinde bu tür gargaralar mevcut.

Geçmiş olsun.

• Hocam öncelikle merhaba.

İlkokul çağlarında inci gibi düzenli güzel dişlere sahiptim. Neyse zaman geçti dişler gitti yenileri çıktı derken hafif yamuk yumuk çıktı dişlerim. Ona da eyvallah dedik çok rahatsız edici değildi ama hocam iki tane yirmilik diş çektirdim aşağıdakileri ve şimdi üst taraftan da çıkıyor geberiyorum ağrısından muhtemelen onu da çektiricem. Ama diğer ikisini çektirirken dişlerim biraz daha orantısızlaştı. Şimdi sol köpek dişin yanındaki yani orta iki dişin arasındaki diş köpek dişinin altına girdi iyice yani bu iki diş yan yana getirilirse en azından rahatsız edecek boyuttan çıkacaklar. Sadece bu iki dişin düzeltilmesi için tele gerek yoktur sanırım(yani umarım) telsiz bi çözüm var mı bu iki dişin aynı hizaya getirilmesi için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kova yaşar -- 20 Ekim 2013; 19:25:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

Hocam öncelikle merhaba.

İlkokul çağlarında inci gibi düzenli güzel dişlere sahiptim. Neyse zaman geçti dişler gitti yenileri çıktı derken hafif yamuk yumuk çıktı dişlerim. Ona da eyvallah dedik çok rahatsız edici değildi ama hocam iki tane yirmilik diş çektirdim aşağıdakileri ve şimdi üst taraftan da çıkıyor geberiyorum ağrısından muhtemelen onu da çektiricem. Ama diğer ikisini çektirirken dişlerim biraz daha orantısızlaştı. Şimdi sol köpek dişin yanındaki yani orta iki dişin arasındaki diş köpek dişinin altına girdi iyice yani bu iki diş yan yana getirilirse en azından rahatsız edecek boyuttan çıkacaklar. Sadece bu iki dişin düzeltilmesi için tele gerek yoktur sanırım(yani umarım) telsiz bi çözüm var mı bu iki dişin aynı hizaya getirilmesi için ?

Tek dişteki bpzukluk bile bütün çeneyi ilgilendirir.Dolayısı ile lokal tedavi sadece dişleri kaplama şeklinde olabilir.Dişlerin ortodontik olarak düzeltilmesi istenirse bütün çeneye takılacak tel ya da şeffaf plak yöntemi gerekmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

Hocam öncelikle merhaba.

Tek dişteki bpzukluk bile bütün çeneyi ilgilendirir.Dolayısı ile lokal tedavi sadece dişleri kaplama şeklinde olabilir.Dişlerin ortodontik olarak düzeltilmesi istenirse bütün çeneye takılacak tel ya da şeffaf plak yöntemi gerekmektedir.

Peki son sorum.

Tel ya da şeffaf plak hep duruyor mu yani dışarı çıkarken çıkartıp evde takma gibi bi durumumuz var mı ? Soru saçma olabilir cahilliğime verin lütfen. Telde olmaz ama belki şeffaf plak dediğiniz şey kulağa daha hoş geliyor belki onda o şansımız vardır

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.