Şimdi Ara

Diş Hekimliği - SIKÇA SORULAN SORULAR - Şeffaf Cevaplar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
16
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnönü, Kırıkkale, Cumhuriyet

Bunlar daha eski ve oturmuş sistemleri/akademik kadrosu var.

Şehir detayına takılıyorum diyorsan net Alanya.

KTÜ’ye ben sıcak bakmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kdgn26 kullanıcısına yanıt
    Açıktan Atama Kurası oluyor yılın belli aylarında, illeri tercih ediyorsun. Öncesinde bir sınav vs yok ya da okul derecenin/nereden mezun olduğunun hiçbir hükmü yok.

• 2020tipp 2 kullanıcısına yanıt
    Kırıkkale ya da Zonguldak Bülent Ecevit yazardım hocam.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam her yıl dişler 1600 kişi geriye atmış bu sene de atmaz mı sizce ?
    Ayrıca yeni tıp fakülteleri açılmış.

• Ribas hocam ben hazırlıkta okudum (isteğe bağlı) bu sene çok çalışıp ort yüksek tutmaya çalışacağım dişte yatay geçiş zor mu özel ünideyim.

• Bir de bu biyokimya nasıl halledilir hiçbir şey anlamıyorum.

• mhoniz M kullanıcısına yanıt
    2017’den 2018’e geçişte hem MF-3’ten SAY’a geçiş hem de kontenjanların artışı vardı. Geçen sene de arttı. Bu yılki artışlar vakıf ünilerinde. Çoğu devlet tıp dişin kontenjanı sabit. Her şeyi belirleyecek olan öğrenciler. Sınav sonucunun berbat gelmesi mezuna bırakacak aday sayısını azaltabilir bu da o bantlardaki arkadaşların bazı bölümlere yönelimlerini arttırabilir.her şeye hazırlıklı olmakta fayda var. 2020 farklı bir yıl.

• jeffyhardyneroo J kullanıcısına yanıt
    Okuldan okula değişiyor sanırım, çok fazla yatay geçiş başvurusu oluyor vakıftan devlete.

Biruniden 100 ortalama yapıp geçen vardı.

Kılıcın keskin olsun hocam.

Hazırlıktayken aklına nereden Biyokimya esti yahu

Al bi Harper Biyokimya, getirir kendine..

• quote:

Orijinalden alıntı: JokF

Tıp gelmedi dişe gideyim diyen arkadaşlar doluşmuş arkadaşlar eğer zorunlu değilseniz yanlış yapıyorsunuz iyi düşünün derim. Bir bölüm gelmedi diye hiç ilginizin olmadığı ve yavaş yavaş kontenjan fazlası vermeye başlayan bir bölümü tercih etmek çok sağlıklı değil. Eğer sevmeden yaparsanız bu kontenjan artışının oluşturduğu rekabette ezilirsiniz,umarım hakkınızda hayırlısı olur.
    Benzer bir şey benim de aklımda ama bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yo hocam benim hazırlık bitti bu sene başlıyorum dişe şimdiden yazın başlayayım diyorum yatay geçiş veya burs almak için diş anatomisi hallettim sayılır biyokimya başladım zor geldi bana.

Teşekkürler bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffyhardyneroo -- 29 Temmuz 2020; 11:56:24 >
    Teşekkür ederim

• Diş hekimliğinin geleceği hakkında çok kötü şeyler duydum bir tık moralim bozuldu. Herkes farklı bir şey diyor kime inancağımı şaşırdım. Ben de şu anda diş düşünüyorum sıralamam 23524 çukurova gelir mi sizce ve önerebileceğiniz başka üni var mı?

• Ayrıca uzman diş tabibi ile diş hekimi arasında fark var mı yoksa tek fark atanma şekli mi

• İlk mesajda elimden geldiğince bu konuda sizlere şeffaf açıklamalar yaptım. Eğer bir meslekten soğumak istiyorsanız sizi o meslekten soğutacak insanlar bulursunuz. Bu her meslek için geçerli, yarım saat tus forumunda dolaş örneğinde anlattığım gibi.

Bu hayat sizin hayatınız eğiliminiz olduğu mesleği tercih etmekte özgürsünüz. Yarınlarda her şeyin güzel olacağına, ülke için umut ediyoruz.

Geçen yıllarda devlette artış fazlaydı, o fakültenin kontenjan artışı da önemli spesifik olarak.

Çukurova Diş geçen sene 22.1K ile kapamış. Bu yıl kontenjanı SABİT. Önceki yıllarda artarak gelmişti.

Gelme ihtimali var evet ama bu yılki sonuçlar neticesinde insanların sınava olan inancı kırıldı. Mezuna kalma sayısı geçmiş yıllara göre özellikle ilk 30k aralığında geçmiş yıllara göre çok çok az olur.

Umarım gelir. Selçuk, Erciyes, Süleyman Demirel bu üç fakülteyi de önerebilirim. Çok saygın hocalar var.

• Uzman Diş Tabipleri,

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
    Ağız Diş ve Çene Radyolojisi
    Pedodonti(Çocuk Diş Hekimliği)
    Periodontoloji
    Endodonti
    Restoratif Diş Tedavisi
    Protetik Diş Tedavisi
    Ortodonti
    Oral Patoloji(henüz hekim almadı)

Bu ilgili branşlarda uzmanlık eğitimi alarak spesifik olarak ilgili anabilim dalında hekimlik icra eder.

Genel Diş Hekimlerinin de hukuken bu tedavileri yapma hakkı bulunsa da malpractise(hekim hatası) durumlarında uzman olmadığınız için sıkıntı yaşayabilirsiniz ilgili tedavi yöntemiyle alakalı.

Hem devlete atanmak isterseniz, çok daha rahattır hem de özel hastanelerde uzman diş hekimlerine talep çoktur.

Şu an uzman tıp hekimi eksiği nasıl varsa uzman diş hekimi eksiği de epey var.

Dişte de uzmanlık popülerleşmeye başladı.

Şikayetlenmelerin başlamasının sebebi de o biraz aslında yani genel diş hekimliğinden uzmanlığa dönmeye başladı mevzu.

Tıptaki tus'a kaçış gibi, dişte de dus'a kaçış var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 29 Temmuz 2020; 13:42:46 >

Anladım teşekkürler. Bir de erciyeste çoğu malzeme okul tarafından verilir diye gördüm bahsettiğin ig sayfasında. Bazı okullarda bu imkanlar sağlanıyor mu? Eğer sağlanıyorsa nasıl sağlanıyor? Sağlamayan üniversiteler neden bu imkanları sağlamıyor? Ek olarak ileriki dönemlerde ortalama masrafımız ne kadar olur sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cats.lia -- 29 Temmuz 2020; 15:3:28 >
  • Ekinezyaaa E kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bakacagim

• kyrie2 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sorunuz olursa yazabilirsiniz hocam ben ordayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

İnönü, Kırıkkale, Cumhuriyet

Bunlar daha eski ve oturmuş sistemleri/akademik kadrosu var.

Şehir detayına takılıyorum diyorsan net Alanya.

KTÜ’ye ben sıcak bakmıyorum.
    Cumhuriyet kötü bilgin olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.