Şimdi Ara

Diş Hekimliği - SIKÇA SORULAN SORULAR - Şeffaf Cevaplar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: haruun5541 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
139
Cevap
16
Favori
5.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    istanbul istiyorum küçük şehirde yaşamaktan gına geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MtMtMtMt M kullanıcısına yanıt
    Alanya, Kırıkkale, Bülent Ecevit 👍🏻

• olddirtytshirt kullanıcısına yanıt
    Şehr-i İstanbul’a hoş geldiniz hocam.

• Tabiki, direkt dönüyorum pm’lere gördükçe hocam buyrun.

• Hocam bir arkadaşım da 18k yaptı. ona hangi ünileri önerirsiniz?

• MtMtMtMt M kullanıcısına yanıt
    Devlet yazacaksa,

Çapa, Ege, Marmara(İng)

3’ü de köklü okul, akademik kadrosu da epey iyi.

Eğer İngilizce istiyorsa Marmara, muadili yok..

Çapa ya da Ege için çoğu şey aynı kapıya çıkacaktır, il tercihi yapabilir. İstanbul mu İzmir mi..

• Hocam 27.480 sıralamam geldi. Hangi üniversiteleri önerirsiniz, sizce nereden itibaren yazmaya başlamalıyım?
  • DonanımcıBaba kullanıcısına yanıt
    Hocam uzak olduğu için sıralaması düşük fakat akademik kadrosu ve hasta potansiyeli çok iyi olan bir fakülte var.

Atatürk Diş. Muhakkak araştırın.

20K’dan itibaren yazmaya başlayın hocam. Skalanızı geniş tutun tercihte.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    ben de 20k'dan başlamayı düşünüyorum fakat sizce hangi sıralamadan itibaren gelme olasılığı daha yüksek olur? artan tıp kontenjanından dolayı 25k dan itibaren yazdıklarım gelebilir diye düşünüyorum. ayrıca sıralamamdan düşük olan üniversitelerin 2k 3k oynatıp dişi kaçırma ihtimalim çok fazla var mı? teşekkür ederim şimdiden
  • Hocam eczacılık nasıl bölüm yurtdisi eczane devri vs. Görüşleriniz önemlidir benim ıi için

• DonanımcıBaba kullanıcısına yanıt
    İlk 20K’daki devlet tıplarının kontenjan artışı geriye atacaktır. Dişteki artışın çoğu vakıfta. Dediğiniz ihtimal de var fakat bu yılki sonuçlar o banttaki insanları mezuna kalmaktan ürküttü. İnsanlar eğilimlerine göre daha çok tercih verecektir.

26K’dan itibaren şansınızın olduğunu düşünüyorum.

• bckn.dgn B kullanıcısına yanıt
    Hocam Tıp, Diş dışındaki bölümlerle ilgili bilgim çok yok yanlış bilgilendirmek istemem.

Sadece konum sınırlandırması olayından dolayı eczane açma mevzusunun çok kısıtlı olduğunu söyleyebilirim.

Eğer eczacılığa ilginiz varsa ilgilisine iyi bölüm.

Yurtdışı için arge düşünüyorsanız ilaç şirketlerinde mühendislerle kıyasıya bir mücadeleye girmeniz gerekiyor.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Arge olabilir hocam ilac uretiminde olabilir

• Gençler bu arkadaşı çok dinlemeyin. Diş hekimliğinin geleceği şu an çok kötü. Bir iyileştirme yapılmazsa 10 sene sonra daha kötü olacak. Devlette şu an diş hekimi maaşı 6300. Ona da yeni zam geldi 5900'dü.
    Öyle doguyu yazar atanirim olayi hikaye. Su an devlet suriyeye dis hekimi yollayacagim dese gidecek bir sürü yeni mezun arkadas var. Özelde prim usulü calisirsiniz sabit maasiniz çok az olur. Köpek gibi de iş yaptirirlar. Devletin şartlari zaten çok kotü, tek iyi yani mesai saatiniz ve maasiniz belli.
    Bu sene 4 bin dis hekimi mezun oldu. 2 tane aciktan atama oldu ve yaklasik 500-600 dis hekimi aldi devlet. Dus sinavina 4200 kisi girdi ve yine 500 kisilik kontenjan vardi. Kurada atanma sansiniz en fazla yuzde 30, o da dediğim gibi ben suriyeye giderim derseniz. İl merkezi tercih etseniz hayattaki bütün şansinizi kullanmaniz lazim atanmaniz icin. Bu dediklerim bu sene için geçerli, siz dişi kazanıp okuyup bitirene kadar her sene ortalama 5-6 bin mezun verecek ve siz 7bin küsür diş hekimiyle birlikte mezun olacaksiniz.
    Aklı olan bütün bunları görür kimsenin sizi yönlendirmesine gerek yok. Hepiniz en kotu 40-50 bine girmis insanlarsiniz, gerizekali degilsiniz sonucta. Peki ne okuyayım derseniz turkiyede okumanın ve okuyanin degeri yok ne yazik ki. Benden size tek tavsiye çıkabiliyorsaniz mutlaka yurtdisina cikin ya da yurtdisina cikabileceginiz bir meslek yazin. Ben gencligini turkiyede harcamiş bir abiniz olarak söylüyorum.
    Türkiyede bu saatten sonra okuyarak ne araba ne ev alabilirsiniz. Tatil bile yapamazsiniz. Avrupaya gezmeye bile gidemezsiniz. Euro 8 tl oldu gençler kendinize gelin. Yurtdisinda asgari ucretle calişsaniz burdakinden daha iyi yasarsiniz.
    Sorunuz olursa yazin ben bir diş hekimi olarak cevaplarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28yuc -- 29 Temmuz 2020; 22:33:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Almanyada donerci olacam ben

• Küçümsemek için demiyorum çöpçülük yapsan bile burdakinden daha iyi yaşarsın.

• 28yuc 2 kullanıcısına yanıt
    Diş hekimi olarak da dil öğrenip Avrupa'da çalışabilmeniz zor mu hocam?

• O dediginiz zor ama imkansız değil. Benim abarttiğimı düşünebilen arkadaslar olabilir. Dis hekimleri topluluğunun telegram grubuna gelsinler ve mesleğin içler acisi halini son 2 senenin mezunlarindan dinlesinler.
    Tercih yapacaksanız video izleyerek tercih yapmayin. Gelin telegram grubuna ve gercekleri görün. Hicbir şey yapmaniza gerek yok sadece geriye dönük mesajları okusaniz yeter. Bu meslegi yapan insanlardan dinleyin dis hekimliğini.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.