fakültenizde ne zaman hasta bakmaya başlanır bilmiyorum artık dönem 3 mü olur 4 mü, o vakit karar versin uzmanlığına. pedodontinin sempatik geldiği herkesin klinikte sinirden ağladığına şahit oldum bir çocuk gutta cutter çalmış klinikten herkes peşinden kovalıyordu :)) |
diş hekimliğinde uzmanlık yapıyorum, soru/cevap tercih. (2. sayfa)
-
-
Yeni mezun maaşları ne civarda şu an?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam hoşgeldiniz. Neden tıp değil de diş? Ben tıp tutmadığı için diş yazacağım. Sizce çok sorun olur mu?
Yurt dışı düşünüyor musunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni mezun maaşlarından kastınız sanıyorum özelde çalışanlar için soruyorsunuz. @Türkois bu çalışacağınız yerin imkanlarına, klinik/muayenehane/hastane oluşuna sizin yetilerinize hatta şu an aklıma gelmeyen bilyon tane detay var. alacağınız ilk maaş teklifi muhtemelen sabit + prim şeklinde olur. sabit sizi mutlu etmez fakat alacağınız maaşı arttırmak için daha fazla ve daha hızlı hasta bakarsınız. istenilen de budur aslında.. performansınız arttıkça maaşınız da artar. gerçekçi olmak gerekirse ortalama 5 ila 7 bin türk lirasıdır.
-
düşündüğüm zamanlar oldu hatta dönem3 yazında slavrupa turuna çıktığımda kesinlikle buralarda yaşayacağım da demiştim ama malum hayat şartları. kurulu düzenimiz var yahu yoksa biliyorsunuz :))
-
aslında katiyen tıp istemiyorumcu birisi değildim tercih zamanı çok git gel yaşadım fakat nihai sonuç böyle oldu. sorun olur ama çok mu olur az mı olur orası sende dostum :)
-
nasıl yani, anlamadım
-
Teşekkür ederim
Gerçekten asgari ücret alan var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sigorta primi asgari yatan evet ne yazık ki var fakat eline asgari ücret geçen hayır yok tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matsuyama97 -- 8 Ağustos 2021; 16:39:16 > -
Hocam çalışma şartlarına bakınca dişe sıcak bakıyorum. Bir de sevdiğim bir kalp cerrahının tekrar doktor olmazdım dediğini gördüm dün akşam. O yüzden diş daha f/p gelmeye başladı. İnşallah çok sorun olmaz.quote:
Orijinalden alıntı: Matsuyama97aslında katiyen tıp istemiyorumcu birisi değildim tercih zamanı çok git gel yaşadım fakat nihai sonuç böyle oldu. sorun olur ama çok mu olur az mı olur orası sende dostum :)
Şu anda 18-19 yaşında olsanız ve tercih yapacak olsanız diş hekimliği seçer miydiniz ?
2021-2026 arası diş okuyan biri 2026 yılında mezun olunca (para takintisi olmaksizin) ortalama bir is bulabilir mi?
f/p yi tıbbi terminoloji sandım diyorum acaba neyden bahsediyor meğerse fiyat performans oranıymış şimdiki gençler çok fena gerçekten siz böyle oldukça taşı toprağı yerinden sökersiniz
-
yine diş hekimliğini seçerdim yine pedodontiyi seçerdim evet. pedodontiyi seçmek için çok uzaklaşmama gerek yok sanırım birkaç ay öncesine gidiyoruz ama olsun. diğer soru için geleceği gören falcı değilsek bir şey söylememiz çok garip durur iş bulur fakat çalışma koşulları ve şartları eskisine göre iyi olmaz tabi pratisyen diş hekimliği için söylüyorum bunları. uzman bir hekim tüm bu gergin ve kaotik kraterden bağımsız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Matsuyama97f/p yi tıbbi terminoloji sandım diyorum acaba neyden bahsediyor meğerse fiyat performans oranıymış şimdiki gençler çok fena gerçekten siz böyle oldukça taşı toprağı yerinden sökersiniz
Anladim,cok tesekkurler.Fazla uzatmak,rahatsiz etmek istemiyorum fakat 1 sorum daha olacak.
Sizce yine 2026-2027 mezunu bir hekim için DUS şimdiki önemini korur mu?
Hocam bende seneye sınava gireceğim orta okuldan beri diş hekimliği istiyorum ( ilk okulda geçirdiğim bi tedaviden dolayı ilgi duydum baya ). 1 yıl önce fln bir şey okumuştum diş hekimliğini türkiyeden bitirip yurt dışında mesleği yapabiliyormuşuz herhalde diş hekimliği denkliği fln alıyomuşuz sanırsam bu beni baya mutlu etti açıkçası malum türkiye şartları kötüye gidiyo bende uzun zamandır yurt dışında yaşamak istiyordum fakat bu bahsettiğim olay zor fln diye bahsediyolar gerçekten zor mu denklik almak? Ona göre mühendisliğe fln yönelmeyi düşünüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dus daha da önemli hale gelir ve önemini de korur merak etmeyin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X